Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Снукър
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Svetyl
Повод да пусна тази тема, ми дава предстоящото световно първенство. Тъй като сигурно ще има хора, които не са толкова запознати с този спорт, пускам малко инфо:
Снукъра, това е вид билярдна игра. Играе се на маса с размери 3569х1778 (милиметри).
линията начертана на (737 мм) от долния борд на масата, успоредна на него се нарича болк- линия, а самата линия и пространството между нея и долния борд се нарича болк-зона.
Д-зона (D)
четири точки има на въображаемата надлъжна линия през средата на масата:
- Основната Точка (the Spot) - известна като черната точка (Black spot), разположена на разстояние (324 мм) от долния борд.
- Централната Точка (the Centre Spot) - известна като синята точка (Blue Spot), разположена посредата между долния и горния бордове.
- Точката на Пирамидата (the Pyramid Spot) – известна като розовата точка (Pink spot), разположена посредата между централната точка и горния борд.
- средата на болк-линията – известна като кафявата точка (the Brown Spot), разположена в средата на болк-линията.
g) други две точки, разположени в ъглите на Д-зоната се използват. Гледано от страната на долния борд, точкатa отдясно е жълтата точка (the Yellow Spot), а тази отляво е зелената точка (the Green Spot).

Топките трябва да бъдат от материал одобрен от WPBSA и да имат диаметър 52,5 мм с допустимо отклонение ±0,05 мм и:
a) трябва да бъдат с еднакво тегло с допустима разлика от 3 гр за комплект,
cool.gif топка или комплект топки може да бъдат заменени само при съгласие между играчите или при решение на съдята.
Стойноста на топките в точки е както следва:
1. Червена – 1
2. Жълта – 2
3. Зелена – 3
4. Кафява – 4
5. Синя – 5
6. Розова – 6
7. Черна – 7

Играчът прави комбинации като вкарва червена и цветна топка. Общо взето накратко е това.
Има адски много специфични правила и ситуации.
www.bgsnooker.com
Имайки на разположение този сайт, не смятам, че трябва да копирам повече. Та, кефи ли ви? Лично според мен това е бъдещето на спортните игри. Има драматизъм, прецизност, истинска инфарктност понякога... има красота и финес. И се наливат много пари.
Понякога се майтапя, че един ден снукъра ще мине по популярност футболните срещи, но това едва ли ще стане. Но пък защо да не ги изравни smile.gif
parabellum
Дам, аз си пускам чат-пат снуукър, когато играе O'Sullivan или Higgins, яко си е, ама тия помаци тука ми резнаха кабела.
Svetyl
Абе О Съливън е готин тип, вярно. Гений е. Ама дано поне на това световно играе, а не се прави на велик... да падне от тая мумия Греъм Дот... не че нещо, ама Дот е скучен.
Revenant
Гледал съм, един познат ме светна. Добре че обясни правилата сега ще ми е по интересно....
Попадал съм и на една доста интересна игра, в която целта е винаги да вкарваш и бялата топка освен другите, а останалите са червени. Играят го повече руснаците май...
За Снуукър има залози в еврофутбол коефициента на О`Съливан в началото беше 4.50
MadHatter
Гледам даже с часове, когато се озова вкъщи по това време, има доста интересни положения. Преди 2-3 години дори играех, но сега няма кой да ми разяснява и да ми плаща за игрите tongue.gif
Mort
^ Изненадан съм! smile.gif Иначе една от най-хубавите игри според мен, следя шампионата по Евроспорт, когато мога и си гледам с часове - действа много успокояващо.
Svetyl
Сега Греъм Дот се дъни... по-добре за всички ще е да отпадне.

И Дот падна! ЙЕС!
````````
Аз заспах на кушетката снощи.... А Яската си гледаше турнира. После вика, че от време на време коментарите ми не били много ясни:") хахахха
In_Flames
Вчера беше мн яко тоя Слоун направи ебати удара 3 метра и нещо и би във фрейма със 75 на 0
Mort
Снощи гледах може би най-интересния и динамичен двубой досега между Swail и Williams и за моя радост Swail победи!
In_Flames
да де аз за това говорех мн беше добър ма4а
Svetyl
Моят най - голям любимец Робъртсън играе в момента. Два фрейма, само два! Иначе какво да кажа за отпадането на Стивън Лий smile.gif Свали няколко килограма само от потта човечеца...
Svetyl
И тъй де, започна вече вторият кръг. Само дето първите свършили мачове ще са след ден-два. 13 от 25 фрейма как се играе... smile.gif
Svetyl
Третият кръг започна. Рони май ще е шампион. На практика няма кой да го спре...
Arq
ъ-ъ гледам...рядко, но покрай един съученик и бащата заглеждам. тряя да ги вода някой ден да играем happy.gif
noel_f
Не гледам, но признавам , че е хубав спорт. Преди време имах снукър на компютъра, но напоследък не съм играла.
Svetyl
Аз пък гледам и мога да кажа, че е ебати ПСИХАРИЯТА!
Свар
Вчера разбрах ,че т'ва било спорт дори,при това случайно.Телевизор не включвам аз.
angel_girl
Гледала съм снукър 1-2 пъти и е много интересно smile.gif ..само че нямам много време да стоя пред ТВ-то
Rodd1ck
Гледам го отвреме-навреме, но не съм наясно много с правилата, само в основни линии.
По принцип като съм си в нас и си правя кафе гледам телевизия, та хванах малко.
Тоя Селби ми се вижда пич, но личи липсата на опит..
Svetyl
Не става въпрос за липса на опит. Човека е професионалист от 5-6 години поне. Просто Хигинс наистина е НАЙ-ДОБРИЯ... иначе Селби ще мачка. Може да не е на този финал, но ще мачка.
Rodd1ck
Е да, но нали за пръв път е достигнал такава фаза, поне така сподели коментаторът. smile.gif
Svetyl
Наистина, квалификант е. Обаче се справя. То снукъри, то фалове... но Хигинс показва защо е номер едно. От всичко се измъква изрода...
In_Flames
Греам Дот спечели турнира мн добра игра направи
Svetyl
Греъм Дот отпадна на първия кръг smile.gif
In_Flames
е днеска кой спечели boxed.gif

пс: след именни дни не трябва да поствам
Svetyl
Все още никой не е спечелил днес.
sharon
Да, коментарът относно качеството на игра, което Selby демонстрира беше достатъчно красноречив. Определено създава доста работа на Higgins и го поставя в различни ситуации, така от за квалификант, играещ срещу шампион от ранга на шотландеца просто няма какво повече да си желае.
Svetyl
Накрая Селби се пречупи. Просто не издържа в последните 2 фрейма. Но пък има и достатъчно време. Бъдещ шампион е. А Хигинс си е Хигинс... още като разбрах, че ще играе срещу О'Съливън, казах: който бие става шампион. Така и стана. Сега има 3 месеца пауза sad.gif
Revenant
от полуфиналите и финала най-много ми хареса играта на Мърфи - много мазно играе
KingOfKings
Хигинс и Мърфи са ни противни. Снощи до ранните часове гледахме с Фолън Ейнджъл, тъкмо се стаи надежда у нас, че може Селби да спечели и ония грозник пак направи 4 фрейма brickwall.gif
Svetyl
Мърфи е бил противен. Сега отслабна... Абе ще видим какво ще стане след 3 месеца. Много от големите имена имат да си връщат на квалификантите. Един Кен Дохърти беше просто унизен от квалификант. А съм далеч от мисълта, че е слаб. Да не говорим, че Ронито ще е по-нахъсан от всякога.
sharon
E, Хигинс си взе титлата, ето ранглиста, бтв :

1 John Higgins
2 Graeme Dott
3 Shaun Murphy
4 Ken Doherty
5 Ronnie O'Sullivan
6 Peter Ebdon
7 Neil Robertson
8 Stephen Hendry
9 Ding Junhui
10 Stephen Maguire
11 Mark Selby
12 Mark Williams
13 Stephen Lee
14 Allister Carter
15 Steve Davis
16 Ryan Day
_TNT_
Тези дни интересуващите се сигурно са разбрали, че Шон Мъфри е в България. Изчетох каквото намерих по темата, гледах и антипатичния ми гологлав "шоумен" Слави, където гост беше англичанина. Всичко звучи обещаващо! Ще се радвам някога да имаме възможност да гледаме снукър от висока класа и в България. Мърфи и компания изглеждат решително настроени да спомогнат за развитието на спорта, дано се намерят спонсори. За тези, които са пропуснали, ще кажа в общи линии, че през септември световният шампион от 2005 заедно с още двама играчи от високо ниво ще играят в три български града: София, Варна и Шумен. Ако всичко върви по план, догодина през май във Варна ще се състои турнир с 8 снукър звезди и награда от 1 млн. паунда за 147.
Mangalf
преди ги гледах по евроспорт. После наще спряха кабелната щото не гледахме почти не я гледахме. Принципно бях за Стивън Хендри.
afito
Гледах преди и бях за Пол Хънтър ;( След това вече не ми се гледаше, беше ми прекалено гадно и някак си, не знам, нереално и спрях. Сега от време на време ако го хвана на евроспорта- гледам и то само ако играе Рони О'Съливан (другият ми любимец)
Svetyl
Как ви се струва това световно? Фаворитите (без Рони) изпопадаха.
Сега тоя полуфинал така ще изцеди играчите, че който и да победи, ще бъде прегазен. Коментаторите се опитват да приказват да не даваме вече титлата на Рони, но уви, ако той играе дори на половината на играта си срещу Хендри, титлата си е негова.
И да, два пъти 147... Абе перфектно.
Като изключим това, че Селби рано падна...
_TNT_
Мисля, че този материал казва сам по себе си достатъчно. Знае се, че Рони и Хендри не са първи приятели по принцип. Когато Ракетата е настроен за победа, няма спиране. Ние със Svetyl коментирахме, но ще си кажа и тук какво мисля за световното. Следя спорта от 4 години някъде. За мен това е най-интересното световно откакто гледам снукър. За това голяма заслуга има отпадането на чисто защитно играещите състезатели (които не мога да понасям) в доста ранна фаза на турнира. Атакуващ снукър, много сенчърита, два максимума (засега wink.gif), красиви изпълнения. Имаше от всичко, което обичам в тази игра. Почти нямаше тягостните 10+ часови мачове, изпълнени с "тактическа игра", която лази по нервите. Рони, освен смазващото превъзходство във вкарването, показа и перфектна защита в моментите, когато беше необходимо.
Svetyl
Аз не гледам от много време снукър, обаче защитата на Рони просто ме накара да зяпна... най-добрата негова, която съм виждал.
Иначе, относно 10+ часовите мачове, Картър - Пери май ще е такъв. Което е лошо, Рони ще е по-свеж. Предвиждам още един негов максимум.
LordZombie
Рони е най-добрия, време е да го докаже за пореден път bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Twilightfall
Жестока игра, много я обичам!
Макар и да нямам много време да я следя, винаги го правя с удоволствие.
Рони О`Съливан > All. cool.gif
Svetyl
На Рони му върви. Според мен един Питър Ебдън щеше да е най-равностоен негов противник.
LordZombie
Цитат(Svetyl @ May 3 2008, 04:20 PM) *
На Рони му върви.

Рони си има качества, а както знаеш късмета е с по-силните. Проблема на Рони е, че не винаги успява да се мотивира да играе на ниво, но направи ли го, прегазва всичко по пътя си.
Svetyl
На Рони му провървя изключително много с противниците. Китайчето беше смешно, а Хендри просто беше неузнаваем. Трябваше да падне на някой със защитна игра. Именно поради тази причина искам Картър да спечели. Пери много се опитва да вкарва и често не успява.
Twilightfall
Въобще не знам какво правят тъпите жълтури в тази игра...
Преди бях гледал някакъв, дето играеше срещу Рони и се отказа по едно време (жълт). :Д
Svetyl
Сигурно става въпрос за Динг дето се разрева...
А колкото до жълтурите, те влагат доста пари в развитието си. Да не говорим, че масите на световното са китайски. Няма лошо да са там.
LordZombie
Китайците ще превземат света unsure.gif те тва е истината boxed.gif
Twilightfall
Цитат(Svetyl @ May 3 2008, 03:36 PM) *
Сигурно става въпрос за Динг дето се разрева...

Същият.
Предпочитам да гледам британци, все пак...

Някой играл ли е някъде тук в България, аз много искам, ама няма къде...
Svetyl
Вече във всеки град има маси.
Ludnichar
Рони е машина! Няма кой да го спре!
Попринцип Али Картър е един от любимците ми, но дори да се класира за финала, не вярвам да вземе повече от 7-8, максимум 10 фрейма на Ракетата!


П.П. Всичко интересно за световното, както и за снукъра като цяло, можете да намерите на http://bgsnooker.com ! (ако се сметне за ненужна реклама, моля линка да бъде изтрит)


ЕДИТ: TNT, забелязвам негативното ти мнение относно защитно играещите играчи... Но не забравяй, че за много хора именно тактическото надлъгване и играта на сейвтита и нерви с часове е големия чар на снукъра! Така че и този тип играчи си имат своите фенове! Освен това основната философия на снукъра е това, а не правенето на 147 в половината мачове! Не случайно играта е носи името на ситуацията, при която нямаш видимост към топка за игра! smile.gif
Иначе аз също харесвам по-атакуващия снукър и играчите, които го практикуват! wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.