Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Iced Earth
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Warrior Of Ice
Чухте ли новото EP на Iced Earth - "Overture of the Wicked"? Какво мислите за него? Поне аз вчера си отвинтих главата от куфеене и като гледам, днес ще повторя.

Интересно ми е дали тези, които оплюваха "The Glorious Burden" (за който продължавам убедено да твърдя, че е най-силният албум на Iced Earth досега), пак ще кажат, че с напускането на Barlow бандата се е развалила, след като чуят презаписаната трилогия "Something Wicked" с новите аранжименти и с вокали, изпълнени от Tim Owens. Лично аз намирам голяма разлика, и то в положителна посока, а това ме кара да очаквам новия дългосвирещ запис още по-нетърпеливо. Слушайки "Ten Thousand Strong", си мисля, че нищо чудно да се сбъднат обещанията на Jon Schaffer и "Framing Armageddon" наистина да се окаже най-голямото нещо, с което се е захващал...
Mort
От малкото слушане, което му хвърлих вчера мога да кажа, че това е насоката, в която искам да чувам Iced Earth от тук насетне. Така или иначе, това което не ми харесваше в "The Glorious Burden" вече го няма, а пък Рипъра си е класен вокал, носещ духа на съвременното метъл звучене. Естествено след толкова мощен сингъл и очакванията ми за албума се покачват значително.
InsArtTure
icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

Хеви.
Svetyl
Много, много, много добро! Ако и предстоящият албум е в такъв дух, евала!
Mort
<-Даже си смених аватара с по-актуален happy.gif
Warrior Of Ice
Set Abominae pwnz ye all... happy.gif
Mago De Oz
Разкош! Оргазъм! Е това е метъла, епично, мощно, красиво! Определно новият албум ще ме разбие!
blue_eyes_
Тези пичове, не спират да ме радват. Страхотно EP, забелязват се тежки и енергични вокали, изпълнени с много емоция. Винаги съм се изненадвала, как успяват да съчетаят хеви, траш и спийд метъла, а към цялата тази скорост и фантастични готически звуци. Само, като си представя скоростните рифове, кофнята ми някак няма спирачки. icon_headbang[1].gif
Airin Of Ancelot
Сингълът е страшен! icon_headbang[1].gif Ако всички песни в предстоящия албум са на нивото на Ten Thousand Strong, ни очаква голямо разбиване.

За препрочита на трилогията също мога да кажа само добри неща. Много по-енергично, живо и въобще силно звучат парчетата. После Ripper не бил достоен заместник на Barlow, хаха!
MadHatter
Писна ми цял ден да го слушам, но не мога да отрека, че е мноооооого яко icon_headbang[1].gif

p.s. ^^ К'ва готика, кви пет лева?
darga
Ммм... даааа.. laugh.gif Подейства ми наистина отрезвяващо. Много много добро! Макар да харесвам повече старите изпълнения, трябва да отбележа, че с новия вокал звучи просто прекрасно, зашеметяващо! icon_headbang[1].gif Сега ме принуждават сън да не видя да чакам новия албум..
SepulTeraHead
hmm.gif

Съвсем различна банда са сега. Звучат си различно. Дали е за добро или за лошо е въпрос на вкус. На мен примерно повече ми харесваше по-мъжкото звучене с Matt. И точно това според мен се опитват да покажат с това ЕР - "Не сме бандата от преди 10 години". Иначе има и друго послание, което е малко по-гадно: "Ако си фен на старите неща и искаш да ни гледаш на живо, заради тях, не се надявай да ги направим като хората. НЕЖЕЛАН СИ. ТОЧКА!" Кви бяха тия тарамбучки по средата на "Prophecy", по дяволите?

Iced Earth се превърнаха от яката пауър метъл банда с яките трашърски наченки и токал с топки, в просто поредната стриктно пауър метъл банда. Това за всички, които не са фенове толкова на конкретния стил, си е чиста деградация, квото и да ми обяснявате.

П.С. За звука пък да не говорим. Тия програмирани барабани, особено супер бързите кардани с "The Coming Course", звучат леко нелепо...
Virgin_Steel
Jon Schaffer според мен трябваше да направи друга група, май такива групи се помнят винаги в старата им слава, особено като вземеш вокал , който превърна Judas в Нео-Траш машина през 96-та! no.gif
Тук изобщо не искам да кажа, че новите неща не са хубави, Глориъса е един маняшки албум, просто присъствието на Iced Earth ме disturb-ва дет се вика...
RocknRollNigger
Цитат(SepulTeraHead @ Apr 28 2007, 10:25 AM) *

Що ли имам чувството, че ще сме единствените които не одобряват Iced Earth без Barlow в тоя форум?
Warrior Of Ice
Sep, хайде сега кажи и че са изгубили характерното си звучене с напускането на Barlow... wink.gif Трашърските наченки в рифовката все още ги има. Пък и не само - малко или много, всичко старо си е още тук, ако имаш ушите да го чуеш. Стилът на бандата не е изоставен, просто е развит. Все още музиката им е моментално разпознаваема, така че по никакъв начин не може да се твърди, че са се превърнали в "поредната стриктно пауър метъл банда".

И друго ми се иска да спомена - Iced Earth винаги са се отъждествявали с един човек - Jon Schaffer. Не вярвам да се е съобразявал кой знае колко с характера на вокалиста, докато е писал музиката. В този ред на мисли, и с Matt, и без него, стиловата промяна щеше да се случи.
SepulTeraHead
^^Щото другите си слушат пауър метъл и не им се струва лошо това, че една банда губи това, което я прави уникална, и все повече се набутва в рамките на дадения стил.

^ Пуснах си сега стария запис на "The Coming Course". Чуй куплета: толкова енергия! Грабва те! Сякаш под властта на някаква зла сила, започваш да си тропаш по бюрото и да припяваш текста от кеф. Чуий новата - супер стерилен звук, супер вокали на Owens от техническа гледна точка, само дето убиват тотално енергията на песента. Вариантът с Matt звучи като препускане през катакомбите на някаква пирамида - новия запис звучи все едно цялата песен е спряла на едно място и тоя само се чуди как да го изпее по-изкривено, за да си помислим тука "добър вокал е, щом може да го извърти така". Е супер си е, ама утрепва якото в песента.

Ор ЕР-то якото нещо е новата песен - нея не я убива, щото си е нова и е мислена за неговия глас. Само дето и там продукцията куца. Трябваше да дадат на Боби да прави микса tongue.gif
Warrior Of Ice
Точно пък старите версии на парчетата от трилогията звучат много по-заспало и скучно в сравнение с тези от EP-то. (Подчертавам - в сравнение, не сами по себе си!) А пеенето на Ripper е перфектно не само от техническа гледна точка - песните са преаранжирани по отличен начин, станали са много по-динамични и позволяват по-раздвижени и разнообразни вокални партии.
SepulTeraHead
^ Е тва, което казваш, не само че е тотално невярно, ами вече е и смешно. laugh.gif Били по-енергични новите. Ти глух ли си?

Какво се опитваш да ме убедиш в някви неща не кога да разбера? Промяната в стила е факт. Факт е, че и е в посока далеч от нещата, които ме кефят по принцип. Не мога да му се накефя и тва е!
Warrior Of Ice
Цитат(SepulTeraHead @ Apr 28 2007, 10:56 AM) *
^ Е тва, което казваш, не само че е тотално невярно, ами вече е и смешно. laugh.gif Били по-енергични новите. Ти глух ли си?

Аз мога да те попитам същото. happy.gif

Освен това, не се опитвам да те убедя в каквото и да е. Просто пишеш откровени глупости, на които се чувствам длъжен да опонирам.
MadHatter
Тук е време и аз да кажа, че нещата с Барлоу повече ме кефят. Но това не ми пречи да харесвам новите неща. Различни са и точка laugh.gif Кой от двата отбора ще ми направи бесилото? oneeyedsmiley02.png
Rolf
Много спорове, много нещо... Обективен факт е, че новите интерпретации са по-бързи, по-динамични и по-разчупени, а вокалите - безупречни. Оттук насетне всеки е в правото си да харесва или не и правилно мнение няма. Аз лично съм повече от доволен и очаквам с голям интерес Framing Armageddon.
abductor
Просто не трябваше да постъпват така. Защо трябваше да посягат на трилогията? На всички е ясно, че старите Iced Earth са минало, това беше безспорен факт още с излизането на Glorious Burden. Но нужно ли беше да плюят в лицето на феновете на старите им неща по този начин? Вокалите на Мат съзаваха в тази трилогия неповторимо усещане, а сега те са заменени с един креслив израз на вокално надмощие, което меко казано ме дразни. Аранжимента също ме дразни. Безспорен факт е, че Шафер винаги е бил основното действащо лице в IE, и е очевидно че той иска по недвусмислен начин да покаже, че връщане назад няма и че групата вече е стабилно стъпила в нишата на конвенционалния пауър метъл. Не съм съгласен, че характерното звучене си било там, ама не всеки можел да го разбере. Вярно е, има бързи китарни рифове и прочее, но самото усещане е съвсем различно, аранжиментите са различни, за вокалите да не говорим. Демек - всичко, което харесвах в тях го няма вече. За мене Iced Earth са затворена страница и даже не съм сигурен дали имам желание вече да чуя новия им албум дори информативно.
InsArtTure
Голям късмет имам, че нямам сантименти към бандата. Приемам музиката й за просто музика. И каквото и да изкарат-ако е силно и изпипано, ще ми хареса.

Така че това тук е спор на сантименти.

Аз примерно нямам никакво желание Рой Кан да изпее нещо от Eternity - не че не го прави по прекрасен начин. Просто се губи магията на класиката.
Mago De Oz
Цитат(InsArtTure @ Apr 28 2007, 12:32 PM) *
Аз примерно нямам никакво желание Рой Кан да изпее нещо от Eternity - не че не го прави по прекрасен начин. Просто се губи магията на класиката.

е за това си изречение ми спечели завинаги на твоя страна smile.gif без майтап!

И да кажа пак, че новите-стари песни, не звучат никак зле. А също много харесвам Мат, но... добрата песен си остава добра песен, каквото и да се прави с нея, а трилогията е меко казано добра!
Testament
в момента сравнявам парчето Birth Of The Wicked на стария Iced Earth с парчето от сингъла и определено стария Iced Earth кефи мноооооогоооооо повече-лично мнение.
evil_ivo
Абе че групата се развива- развива се. Дали към добро или не......всеки си има мнение, всеки може да усети разликата. Сравних песните и.........ами новото ЕР е хубаво, но не ме надъхва така както с Барлоу. Не ме впечетлява с нищо. Скоростта ми харесва, но не и вокала. Е, Ten Thousand Strong ми хареса доста, но това като че ли е нова група за мен. Според мен оттук нататък групата ще поеме по път който няма да ми хареса. Предполагам ще стане както с Annihilator и други с подобна история.
winterstorms
Iced Earth от край време свирят все едно и също. Не разбирам защо се карате.

Добра група са си иначе.
blame
Тц. Тц, и толкова.
Точно онзи момент с оригиналността ми липсва, ама яко ми липсва. Бих казала, че въпросното ЕР не ми направи някакво много интересно впечатление. Стабилен пауър, с мерак напрвен, бла-бла и нищо, което да ме грабне. Дам, и яко сантименит и аз не знам от къде имам. С Мат ще е и толкова. Пък ако ще и ограничена да съм. rolleyes.gif
dilinjara
Ето и моето мнение: за първи път слушам тази банда, не съм ги слушал с друг вокал и съм абсолютно непредубеден, та - от тези 4 парчета ми се наби впечатление за доста добър, даже страхотен ПАУЪР. Мощни вокали напомнящи ми страхотно за един велик вокал /няма да го кажа, защото ще стане говорилня/ и впечатляващ инструментал. И за да не си разваля впечатлението няма да търся и слушам предишните им албуми. Честит празник на тези, които го смятат за такъв. icon_headbang[1].gif
Exilia
Iced Earth...Без Matt не ми допадат особено.Иначе и песните без него са готини,просто...Може би,защото съм свикнала да слушам групата с неговия вокал или защото ми е един от любимите...Знам ли.
wqwrrr
ЕП-то е много добро, надявам се и албума да е достоен за името на групата. Определено са се постарали.
crazyfan_metal
Не ме е грабнало още и продължавам да си мисля, че старите айсд бяха по-добри smile.gif . Но не съм ги отписал още, ще се чуе новия албум, като излезе smile.gif.
alpha prime
С една дума ако трябва да определя преиздаването на трилогията с вокалите на скупения - ГАВРА censored2.gif
Това е друга група вече. Айсд умряха преди 3-4 години. Сега каквито и експериментъи и опити за завръщане да правят, си остават бледо копие на себе си.
Warrior Of Ice
Цитат(alpha prime @ May 14 2007, 10:55 AM) *
Сега каквито и експериментъи и опити за завръщане да правят, си остават бледо копие на себе си.

Точно "опити за завръщане" нито им трябват, нито искат да правят, като ги гледам. smile.gif
alpha prime
А това преиздаване на класическта трилогия какво е. Да си правят нов репертоар със скупени вокали, но поне да не осират поне класиките brickwall.gif
Warrior Of Ice
Пише се скопени, Сашо. happy.gif А преиздаването на трилогията е просто подготовка за предстоящите два концептуални албума, които ще развият историята.
Mago De Oz
аве, я се осъзнайте , народе smile.gif Това е единственната група, която след смяна на вокал, не се осира тотално!
Mangalf
Цитат(Warrior Of Ice @ May 14 2007, 11:52 AM) *
Пише се скопени, Сашо. happy.gif А преиздаването на трилогията е просто подготовка за предстоящите два концептуални албума, които ще развият историята.

и за целта трябваше да осере изцяло трилогията.

Новата песен е добра... като за стандартна хеви метъл песничка. Ще ми писне след няколко слушания. Айсд Ърт правеха музика която се отличаваше. Сега просто копират всички останали пауър/хеви банди. Няма го вече специфичния стил на ритъм китара на Шейфър. Няма вече трътътъртътът. Сега само дръъъъъъъъън и от време на време дрънндърндрън. Чак да не повярваш, че ще продължат с бърдънските история след такъв добър албум на Шейфър, какъвто е Touched By The Crimson King.
Airin Of Ancelot
Цитат(Mangalf @ May 19 2007, 03:23 PM) *
Айсд Ърт правеха музика която се отличаваше. Сега просто копират всички останали пауър/хеви банди.

Много ми е интересно кого точно из тия "всички останали" копират... laugh.gif И коя друга банда има подобен китарен почерк... примерно.
Mangalf
дам и на мен ми мъчно за специфичната "Шейфър" нотка трътътътъътътъ. Аз не се сещам за друга такава група.

Колкото до групите които копират сега: най просто е мейдън. Всъщност много банди копират мейдън или поне рифовете им. Щеше ми се точно с айсд ърт да не става така щото са ми любима група, ама нейсе. Айде да не ги отписвам съвсем.
BuriedInTits
И тая група трябва да я сложат в листата на група с най-смотано име май ?
Mangalf
е не е като китайски хотел за яки млекарщини, но все пак ти си героя. Не се депресирай.
BuriedInTits
разплаках се crying.gif hmm.gif моля те бъди по тактичен защото съм лесно нараним sad.gif Вярвам че ако ме опознаеш може да си допаднем като приятели а може би и нещо повече wub.gif .
Mangalf
ок - нещо за айсд ърт още?
BuriedInTits
понамирисват като цяло, а и извън цялото. Нещо за искрите прехвърчащи из постовете на този прекрасен форум? Мислиш ли че имаме бъдеше заедно Мангале?
wqwrrr
Според мен, вие двамата вече минахте всички граници. Не сте забавни, така че спрете да дразните останалите от форума.
BuriedInTits
Жалко sad.gif а аз мислех че мога да намеря някоя сродна душа тук. suicide.gif
Mangalf
споко все още имаш бръснарското си ножче.
zelatorr
Цитат(wqwrrr @ May 23 2007, 01:36 PM) *
Според мен, вие двамата вече минахте всички граници. Не сте забавни, така че спрете да дразните останалите от форума.

А според мен мислите на тези двамата излизат от една и съща кратуна happy.gif
Battle Magic
Яко шоу правите момчета, евала, ама напоследък не сте толкова интересни. Mangalf хубаво го провокира , ма оня пич, емото нещо вече не е толкова духовит.Бтв Buried, не обиждай Iced Earth, защото твоите емо групички не могат да постигнат това, което заледените създадоха! Мери си приказките, и това, че не разбираш музиката, не ти дава право да я обиждаш! Абе и аз ко се занимавам с теб, говори си глупостите...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.