Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хардуер/Софтуер, проблеми и въпроси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
ZerraX
Ем ще го пробвам това WinDvd, тъй като на тез съвременните нещо не тръгва като хората съмнявам се, че DVD-то е 7 минути. Пък Powerdvdто въобще не го подхваща и ми изписва, че нямало такъв файл, ей сега ще му съкратя мъките.
_Moonshield_
Абе, нещо ми се е прецакала Операта. Всички изображения по сайтовете ми излизат с много малка резолюция, съответно и кофти качество. Когато има видео, ми се появява един огромен Старт бутон, който трябва да натисна, за да тръгне видеото.
http://i45.tinypic.com/1zwlzrb.jpg
Това става само с Опера, с Експлоръра всичко е на шест. Преинсталирах я, по-ранни версии теглих - няма ефект. Я кажете какъв е проблема, нещо някой скрипт ли се е прецакал? huh.gif
Megadeth
[17:18:02] pld - Шамана каза: виж в опера доло в дясно има една иконка като картина
[17:18:20] pld - Шамана каза: вътре има всички
[17:18:25] pld - Шамана каза: кеширани и т.н.
_Moonshield_
^На "Всички изображения" е там, на "Кеширани" пак е същото...
sgoh
Включено ти е Опера Турбо, просто. wink.gif

Долу в ляво, един зелен бутон с километраж и до него "x3". Цъкни го веднъж и нямаш грижи.
_Moonshield_
^Проблемът решен! Мерси.
Megadeth
Все е тъп браузър xD
Megadeth
PerfectDisk 9 моля, кракнат.
Warrior Of Ice
Защо не 10? В Замундата има доста релийзи.
Megadeth
Бях намерил ръководство за 9, в момента дефрагментирам с 10, мерси!
Crafter
Някой навитак да пробваме Google Wave заедно? Ако да - sturmbg@googlewave.com
Slash
Хммм.. опитвам се да отворя субтитри на MKV файл в WMP 11. Отварят се без проблем във VLC плейъра, не в това е въпроса, искам да ги отворя в WMP 11. Не разбирам много Haali Media Splitter-a. Значи така изглежда с десен бутон. Някакви идеи какво да променя в опции за да е на subtitles синята точица? Субтитрите са в една папка с видео файла и са с едно и също наименование.

ОПРАВИХ ГО!

Q: External subtitles are not loaded when playing .mkv files in WMP11 on Windows Vista

A: This is the fault of Windows Media Player. In certain situations it prevents intermediate filters (such as DirectVobSub) from loading.

An alternative method for displaying the subtitles is to activate the internal subtitle filter in ffdshow. You can enable/disable subtitles through the red ffdshow video decoder icon in your system tray.

If you always want to use ffdshow for the subtitles, then don't forget to disable DirectVobSub with the Codec Tweak Tool. Otherwise you might get double subtitles in some situations.
Warrior Of Ice
Не знам, Мишо, специално за работа със субтитри най харесвам BSPlayer. Иначе е хубаво, че си успял да ги подкараш и в WMP, но там подобни неща винаги са били доста мъчни.
pa®tci
Преинсталирах си Уиндоуса днеска, инсталирах си темичка и като цъкнах да си сменя шрифтовете из компа ми дава някакво съобщение "Run a DLL as an App" (нещо като Firewall) и ми спира процеса. Пишеше там да адвам някакви чекии, адвам - кур. Някой да има идея как да се справя с тая простотия? brickwall.gif
Warrior Of Ice
Пробвай да смениш/премахнеш screen saver-a и wallpaper-a, имам някакъв далечен спомен, че те причиняваха мизерии като описаната. Иначе е добра идея да се провериш и за вируси, защото такова съобщение ще рече, че нещо ти обърква rundll-a.
pa®tci
Да, явно една от шибаните теми ми беше бъзикнала шитните. Снощи към 02:30 се оправих. dry.gif

Се'а, гледам, че в Замунда има някакъв Илюстратор CS 4, някой от тук да го е пробвал и да каже дали евентуално е по-читав от Тройката... или поне да не е по-зле. blackmetal.gif

Освен това, сега гледам, ми се е преебал ауто тага на УинАмп-а. Помня, че навремето успях по някакъв начин да го оправя този на жената (хъхъ happy.gif) aма в момента тотално зациклих.
onnellinen
Няколко дни вече всяка вечер между 22:30 и 23:00 часа скайп ми забива, докато пиша реплика. Дава съобщение за някакви грешни параметри и трябва да го спра от task manager. От какво може да е това?
Void KD
^ Тва и на мене ми се случва от горе-долу 1 седмица. Доста е досадно dry.gif
_TNT_
*Cough* Uninstall *cough* skype. *cough*
onnellinen
^А друго решение?
Void KD
Цитат(_TNT_ @ Jan 7 2010, 10:46 PM) *
*Cough* Uninstall *cough* skype. *cough*

А бе човек, пийни малко вода, гледам кашляш whistle.gif

Не стана... пак ми дава тая грешка. Обаче само на другото ПЦ, на тва нема такива работи. Знам че ше прозвучи тъпо, ама да не би да е щото съм с рутер(демек 2 ПЦ-та ползват мрежата едновременно) и са вписани 2 скайпа по едно и също време?
onnellinen
Е то, ако беше така, щеше да ми прави проблем доста по-отдавна.
Megadeth
Хора, като влизам у ютуб, ме препраща на някъв псевдо бг сайт за коли и се ядосвам много, къде се барваше, за изтрия тая простотия?
А, и като влизам в local disk C:\ D:\ или който и да е, ме пита с ква програма да ги отворя, при "explore" или "search" или ръчно вкарване на примерно D:\ в лентата за адреси ме вкарва, но е досадно!
One Shot
Втория ти проблем съм го имал няколко пъти. Не знам какво го причинява и дали може да се оправи, но знам, че такива изцепки няма в Total Commander. biggrin.gif No offense, но само ламери използват Windows explorer. tongue.gif
-------------
Кажете някоя (по възможност - безплатна) програма за диагностика на дъно и която да се буутва от цедето както се буутва уиндоус, например. Става дума за доста неработещ компютър и човек, който не ще да дава пари за диагностика в сервиз. Едва ли ще обеднее много с минус 15 лв., ама какво да се прави...
Warrior Of Ice
Цитат(blood @ Jan 8 2010, 02:37 PM) *
А, и като влизам в local disk C:\ D:\ или който и да е, ме пита с ква програма да ги отворя, при "explore" или "search" или ръчно вкарване на примерно D:\ в лентата за адреси ме вкарва, но е досадно!

Като за начало пробвай да изтриеш autorun.inf от C. Ако не го виждаш, ходи в Tools \ Folder Options \ View и настрой да се показват невидимите файлове. Ако така не стане, във Folder Options иди на File Types \ Drives \ Advanced и там избери Set Default.
Void KD
Имам проблемче със стария ЦРТ монитор. Гадът не иска да смени честотите! Стои си само на 60 херца квото и да правя, и е доста неприятно. Пробвах да инсталирам драйвери(както на монитора така и на видеото), но пак нищо не стана. Бах го и монитора... кажете какво да правя? Така както си е на 60хз е много гадно.

П.С.
преди да го преинсталират си беше на 85 херца. Хмм... да не би да е защото видео картата изгърмя при светкавична буря през лятото? не ми се вярва да има връзка, но от както съм с новата видео карта, на ЦРТ-то не може да му се промени честотата...
Warrior Of Ice
Просто трябва да кажеш на Windows-a какъв точно ти е монитора, за да може да го управлява коректно. Ако си стои като default monitor, може и да не ти позволи да променяш настройката. Също така някъде под менюто за честотите обикновено има една кутийка "Hide modes that this monitor cannot display". Остави я празна и виж дали ще има ефект.
Void KD
^Тоя номер със променянето на "Default Monitor" как ставаше? Помня, че преди това беше Плъг & Плей.

Иначе тая кутийка квото и да я правя, все си остава на 60 херца. Дори като дам на 200 нищо не се променя, пак си трепери гадно и като натисна копчето на монитора, с което се променяна контраста, ми изписва 1024x768 @ 60hz. A в настройките е на 85...
Warrior Of Ice
Отиваш в device manager, избираш монитора и му даваш update driver. Казваш му какъв е реалния модел (а не default или pnp monitor), след което вече би трябвало да захапе и другите честоти.
Void KD
^И това не стана, каза че не може да продължи с ъпдейтването на драйвера...

Но пък мисля, че го оправих. Там като дам right click > properties > settings са 2 монитора, активирах 2 и промених на 85 херца. А преди това беше на 1 и 60хз. И сега като натисна контраста ми изписва, че е на 85 херца. Дано да е станало.... не обърнах внимание дали трепери, щото се преместих на тва ПЦ.
conguestadors
Дами и господа, моля да ми препоръчате хубави тонколони за РС.
Ама да е нещо което наистина сте слушали и звучи яко.
Warrior Of Ice
В службата купих това за една от конферентните ни зали и съм много доволен.
conguestadors
^Това ми хареса, къде мога да ги чуя и съответно купя?
Warrior Of Ice
Това вече не мога да ти кажа. Разгледай по магазините, аз ги купих от Jar.
S.I.N.
Вече не знам кого да питам, за това ще задам въпроса тук. Някой има ли идея защо мога да ъплоудвам във всеки торент сайт, но не и в хамавия torrent.ru. То ми писна вече, на 5 - ти акаунт ми спират правата за даунлоуд, а няма как да си оправя рейтинга, понеже не мога да ъплоудвам, а ако ъплоудвам, в най - добрия случай е 0,5 kb до 1kb. Някакви идеи защо става така? Нямам никакви проблеми с ъплоуда в който и да е сайт, като изключим този. unsure.gif
Megadeth
- Тва, дето го теглиш, никой не го сваля.
- Пиши на тях, те са хората.
conguestadors
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 22 2010, 05:25 PM) *
Това вече не мога да ти кажа. Разгледай по магазините, аз ги купих от Jar.

Взех тези, свирят доста прилично, но доколкото се познавам, след половин година ще са ми омръзнали и ще търся други. rolleyes.gif
KingSlayer
Не можах да намеря мнения във форума за Autotag-a на Winamp

Интересува ме мнението ви за аутотага. Работи ли на 100%, винаги ли е точен, какъв му е точно начина на работа и тн.
Имам едни малко спорни мп3ки и опрях до тази джаджа в Winamp-а. Някои неща ги "превежда" без грешка, други обаче забелязах че бърка. Дори един път беше нещо доста фрапантно, от сорта на Меноуар с таг Мадона smile.gif Изчетох всичко за тоя аутотаг, че уж фащал парче от песента и рови в базата им за съвпадения и там тинти-риминтири smile.gif ама нещо бая гнила ми се вижда тая работа. Ако изсвиря дадена част от някое парче точно и аутотага я фане нея, какво ще "преведе" - оригинала нали?!... Абе кажете ващето мнение на база опит
MetallicaAntiFan
Трябва да си призная, че въпреки симпатийте ми към Лисицата, Google Chrome е по-добърият браузър - в пъти по-лек, с много разширения и апликации с цел удобство и улеснение на потребителя.
Mozilla Firefox -------> Recycle Bin.
Друг е въпросът, че чак сега го разбрах..
conguestadors
^Аз съм от два месеца с Google Chrome и трябва да ти кажа, че вече не искам да погледна друг браузер.
Void KD
Колкото и да обичам хромирана стомана, не мога да скрия че съм пристрастен към огнената лисица. Гуугъл Хром е добър браузър, но някак си не мога да му свикна.
monolithe
Имам следният проблем с виндовса. Значи нагласил съм го след примерно 15 минути да се включва скрийнсейвър, а след 25 - самият монитор да угасва. Но не би. Мъчих се няколко пъти да го нагласям и все не става, а хипер много ме дразни, щото иначе цяла вечер се блещи, ако не спра монитора от копчето. Дайте съвет как да се оправя. Благодаря!
crazyfan_metal
Тука има някво инфо по въпроса.
Warrior Of Ice
Ако си с Vista или 7, решението е в advanced power options. Ако си с XP, пробвай да разкараш screensaver-a, а от Power Options да избереш Home/Office Desk например. Имал съм и случаи, в които мониторът не е разпознат като точния модел от операционната система и поради това не се управлява правилно.
conguestadors
Някой има ли идея, от къде мога да си купя лаптоп Onkyo? Ще ви бъда изключително благодарен ако ми помогнете.
monolithe
^,^^ - за съжаление не помага нищо от изброените от вас. Това означава ли, че трябва да преинсталирам?
Megadeth
А просто да спираш монитора.?
monolithe
Засега това е алтернативата единствената!
winterstorms
Цитат(monolithe @ Feb 14 2010, 09:24 PM) *
^,^^ - за съжаление не помага нищо от изброените от вас. Това означава ли, че трябва да преинсталирам?

Направо слагай една седмица и забравяй всякакви ядове. wink.gif
crazyfan_metal
@ monolithe : Пробва ли да преинсталираш драйверите на монитора или да ги обновиш?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.