Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Избори за евродепутати
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Svetyl
По принцип се интересувам от политика. До някаква степен де. Обаче сега с тия избори за евродепутати, абе мамка му, нищо не знам. Кои са тия дето ще ги избираме, що за стока са? Един Тренчев го знам, но ако той е най-добрият вариант, по-добре да направя протестен вот...
Та какво ще кажете? Някой да има някаква по-ясна идея?
Свар
Важното е да се гласува,защото турците ще си гласуват както обикновенно ,а българите не и така отново ще се получи историята как терористите от ДПС не само управляват държавата ,ами и ни представят пред иначе толкова омразния ми ЕС.СДС или Атака....другите са в коалиция с ДПС ,значи засега те са доказали ,че са продажници.
Svetyl
Прави ми впечатление, че повечето дето ще ги избираме, не са някакви медийни звезди... е как да ги избера като не знам нищо за тях?!
Dragontear
Точно това е уловката.... ако знаеш някой що за стока е ...няма да гласуваш за него..или поне би си помислил....а самите предложени за евро депутатаи са кой знае какви неизвестни марионетки ..
абе ...аз няма да гласувам ..точно поради тази причина...Толкова славо информиран съм...че дори не знам какво ще правят те.. и защо
Свар
Еми то май трябва на принципа "Гласувай за тоя ,не защото е някой ,ами защото не е чужд или поне не го е показал". То сеш' се в България кога ще разбереш за кой точно гласуваш ? no.gif

А тея тъпунгери от "ГЕРБ" дано си заминат толкова скоро,колкото се пръкнаха...там е най-продажната работа.
Svetyl
Е нали уж било важно... Иде бат Бойко в Русе и почва да агитира... ама такъв се взима насериозно... и само ги показа, аз видях няколко човека... и нищо. После раздаваха брошурки на Атака и какво чета в тях?! Някаква информация дето въобще не ме еня... колко деца имал оня, как другия завършил НСА със специалности бокс и тенис... КАКВО ще ни представя в Европа ебати...
Свар
Същото ,което ни представлява и в България ,ще ни представя и в Европа wink.gif ....продажници и още продажници!

Всъщност нали знаеш тях колко ги боли кобура за хората ,които искат да знаят нещо ,за тези ,които избират ? Нали от край време тука се гласува за партии ,а не за личности.Така ще е докато българофоби управляват България и прилагат яката система на геноцид върху народа си.

То идеята е само да се замаже положението с обща информация ,но ако примерно медиите тръгнат да им търсят кусури на желаещите да ни представят ще стане лошо......много помия ще се излее,макар и главните медии да са прекалено добре платени от същите тези.
SepulTeraHead
Аз ще гласувам. Малко се двуумя за кого, ама май ще си пусна както обикновено пак.
Svetyl
Бе то и аз ще гласувам. Между другото искрено се разсмях на слогана на ССД smile.gif
Battle Magic
Ако бях пълнолетен, бих гласувал за представителя на ДСБ ... Атака=БСП=ДПС=ССД=НДСВ=Герб=СДс=БОКЛУК!
Svetyl
^ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СИ ПЪЛНОЛЕТЕН!
Дано ти дойде ума в главата...
wqwrrr
Ами, наш'те са за СДС, баща ми е бил бил някаква важна фигура в СДС на времето, но дори и на мен ми е известно, че каузата е загубена и демокрация в България вече не съществува.

Предполагам, че родителите ми ще гласуват за партията, но аз дори не знам за кого гласуват?! Ако поне ни запознаят (не говоря за конкретна партия, а за всички като цяло) с това, кого изпращаме в Европарламента може би щяха да спечелят повече симпатизанти. Според мен, практиката с глупави агитации и реклами с невъзможни обещания трябваше отдавна да е задгърбена, но все пак живеем в България.

Може би ако на хората им беше обяснено по-добре какво може да промени техният глас, резултатите щяха да бъдат по-положителни и гражданите да имат по-обективна преценка за това за кого всъщност гласуват.

Ако бях пълнолетен, едва ли щях да упражня правото си на глас.
SepulTeraHead
^^ Аре по-полека, щото и аз за тях гласувам. ОК? Не всички са длъжни да са русенски атакисти wink.gif
Svetyl
Не че се правя на голям, но може ли тук да пишат само пълнолетни?
ДСБ... Не съм атакист, между другото. В интерес на истината вероятно ще гласувам за медиците. Това е някаква форма на протестен вот според мен.
wqwrrr
^^ С огромно извинение. Самата идея да се употребяват изборите по този начин е абсурдна. Предполагам, че на всички е ясно, че идеята е неизпълнима. Колкото до протестния вот, според мен, идеята име по-скоро разединяване, от колкото обединяване на българските гласоподаватели.

^ Ще се осмеля да те попитам, с какво ДСБ спечелиха гласа ти?
Svetyl
И ти си прав, но е по-добре да се покаже на света как стоим зад хората си, още повече, че май по-добри алтернативи не виждам.
Revenant
^^мен лично ми харесва първия им избор за евродепутатq гледах го по онова предаване в неделя с Бедров
_TNT_
Досега (не че са толкова много) съм гласувал на всички избори, на които съм имал правото. Този път май ще пропусна. И без това не съм привърженик на ЕС...
Свар
Цитат(Svetyl @ May 12 2007, 12:30 PM) *
^ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СИ ПЪЛНОЛЕТЕН!
Дано ти дойде ума в главата...

Много съгласен! Костов разсипа България...

Трябва да се гласува ,това е най-важното
Revenant
хаха добре, добре
Svetyl
Тук не става въпрос за разсипване... просто Костов казва, че е един, а всъщност си е чисто и просто комунист.
_TNT_
Съгласен съм, Свар: и за Костов и че трябва да се гласува! Но как да гласувам за нещо, което просто не искам ? wink.gif
Свар
Да си комунист не е лошо ,така и не разбирам защо се използва като нарицателно.

Бтв забравих ....най-достойната партия за гласове е ВМРО - партията на българските историци и българофили.

Едит: _ТНТ_ и аз съм съгласен за това виждане по въпроса ,но негласуването значи победа за ДПС ...защото те винаги имат максимален вот . Мисля ,че е по-добре да гласуваш за нещо ,което не искаш ,но нямаш правото да избираш ,отколкото да не гласуваш и да направиш така че да те представят ,тези които те управляват и "осират" държавата ти smile.gif
scion_of_storm
Мразя политика bowdown.gif
Всъщност, не съм и пълнолетен да гласувам. Ако бях, знам за кой нямаше да гласувам - Атака wub.gif хах
Vlad
Все едно има значение кой ще изберат dry.gif Иначе вчера четох във вестника мисля че за тая Илияна Йотова че не знаела английски и си беше обяснено как са я пробвали.Та скъпи гласоподаватели успех tongue.gif Само дето няма да се продава пииване преди Вейдър
SepulTeraHead
Тва беше в нашия вестник biggrin.gif

Иначе Костов ви е яко виновен на всички, забелязвам. Ще се лапат червени руски хуйове още дълги години в тази държава. Явно.
dambov
аз също смятам да гласувам,самоче има един малък проблем абитуриентската ми е на 20 май!!!!
Svetyl
Самият Костов е червен...
Vlad
Ако някой ми обясни ква е разликата в идеите на различните партии ще съм много благодарен.
Crafter
Аз си правя труда да гледам и предизборните диспути, които още не са много де, но мога да имам първи впечатления. Ще си позволя да се опитам да дам обективно мнение за това как се представят различните представители на партии на тях.

Софиянски е традиционно най-силния дискутиращ, представителката на БСП е няква абсолютна фенка на ЕС и говори доста интелигентно. Гледах и някви представители на по-забутани обединения, които също направиха не лошо впечатление. Останах и добре изненадан от турчина, който всъщност говореше изключително смислено и макар традиционно да съм настроен против представителите на ДПС, този ми изглеждаше доста добре. Аз пък, засега, мисля да гласувам за ГЕРБ.

От гледна точка на избора на партия (или в по-редкия случай, конкретни хора) е хубаво да имате предвид, че всяка от партиите ще се присъедини към някой от съюзите в Парламента, които от своя страна гласуват по еднакъв начин. И тъй като съм пич, ще си направя труда да ви напиша всяка партия, в кой съюз ще участва.
_TNT_
Цитат(SepulTeraHead @ May 12 2007, 02:09 PM) *
Тва беше в нашия вестник biggrin.gif

Иначе Костов ви е яко виновен на всички, забелязвам. Ще се лапат червени руски хуйове още дълги години в тази държава. Явно.

laugh.gif докато сини американски ни го набиват в гъза. laugh.gif
Свар
^Добре го каза wink.gif
Crafter
Подреждам съюзите по брой на депутати:

Съюз на Народната Партия и Европейските Демократи - общо взето в Европа словосъчетанието 'народна партия' има доста по-различно значение от тук и в този съюз присъстват повечето големи християн-демократически, католическите, демократически, както и някои по-леви работнически, социалистически и християн-социалистически партии. Доста омешан, лично според мен, съюз. От нашите партии вътре би трябвало да влезнат СДС, ДСБ и БНС (за да няма объркване, ще уточня, че БНС са Софиянски, Анастасия Мозер и някакви останки от ВМРО).

Европейски социалисти - Тук присъстват социалисти, социал-демократи и малко по-леви работнически партии. БСП ще се присъединят.

Съюз на Либералите и Демократите - по името личи, че тук участват най-вече либерали и демократи, като например английската либерална партия, но освен това и някои либерал-социалисти и социалисти. НДСВ и ДПС са тук.

Съюз за Европа за Нациите - По-голямата част от противниците на ЕС са в този съюз. България няма да има партии в него.

Европейски зелени и Европейски Свободен Алианс - Общо взето в България нямаме традиционно силна зелена партия и този съюз също няма български представители.

Обединена Левица и Северна blackmetal.gif Зелена Левица - По-левите партии като комунистическите и някои социалистически са тук. И тук нямаме представители.

Независимост и Демокрация - Това пък са десните противници на ЕС. Нямаме представители

Идентичност, Традиция и Сувернитет - Част от крайно десните партии са в този съюз, като например Румънските националисти (далеч по-силни от нашии волеН) и френските такива водени от неотказващият се ЛьоПен. Както можете да се досетите Атака е част от този съюз.



Само за партиите, които имат временни депутати в Парламента можем да сме сигурни в кой съюз ще участват. За ГЕРБ, например можем да предполагаме, че ще са в Съюза на Народната Партия и Демократите или по-скоро Съюза на Либералите и Демократите. Ако някой има точна информация по този въпрос или има поправки по написаното от мен, е добре дошъл да направи.
Svetyl
^Благодаря!
InsArtTure
Да гласувам? Дали? Може би? За какво? Да упражня глас? Поредният селяндур от народа, възкачил се на златен трон да ми се изсере в устата? Speak what you may.
Crafter
Светъл а ти към кого имаш предпочитания? Интересно ми е точно хората тук за кого ще/биха гласували.

Киро, според мен е по-хубаво някой българин да ходи там, вместо турчин. В този смисъл има известно значение дали ще гласуваш.
Svetyl
Признавам си, че имах, повтарям ИМАХ предпочитания към Атака до преди може би 2-3 месеца... но просто вече твърде се осраха... Иначе ВМРО може би... ама пък те не са силни. Именно затова ще гласувам за медиците. Това е протестният ми вот.
П.С. И към ГЕРБ клонях, но откакто бат Бойко беше в Русе, не ща и да ги помирисвам.
SepulTeraHead
ГЕРБ клонят към ЕНП, Щурме. Демек към същата група като ОДС и ДСБ.
Crafter
Интересно ми е какво е напрвил в Русе.

А всъщност, за да запазим обективност съм длъжен да отбележа, че Атака не е част от някой от глуповатите анти-ЕС съюзи, а от доста крайно десен такъв, който има възможности за развитие. В този смисъл, аз лично не виждам нищо лошо да имаме няколко представителя от тази партия.
Svetyl
Не, той не е направил някаква генерална изцепка в Русе, даже и Сигнал и Шкумбата беше взел със себе си. Просто ме подразни гнусният му надменен тон в стил "Мой е светът"....
Crafter
Цитат(SepulTeraHead @ May 12 2007, 03:40 PM) *
ГЕРБ клонят към ЕНП, Щурме. Демек към същата група като ОДС и ДСБ.


Благодаря за информацията. Няма лошо.

Интересното е че точно в Евро Парламента българската десница ще бъде заедно. А пък тук, горките, не могат да се разберат.
Свар
Svetyl за ГЕРБ ,нормално е такъв да е тонът ....полицейска държава==>полицейска партия==>боклук.

Като човек ,който поради дадени обстоятелства може да знае много от нещата навътре в българската политика ,мога да кажа ,че единствено ВМРО заслужават глас като цяло.В смисъл те се стараят да променят нещо .
Crafter
Цитат(Свар @ May 12 2007, 04:11 PM) *
Като човек ,който поради дадени обстоятелства може да знае много от нещата навътре в българската политика...


blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif
Свар
^ huh.gif ..?
Mago De Oz
^ приятелю, говориш глупости! Това че, Борисов е бил полицай...според веднага го прави боклук, така ли? И ако е така, значи си поредният глупак! Като цяло аз винаги гласувам за ВМРО, най-близки са ми до сърцете като идея. И трябва да се гласува, най-малкото защото това си дава право после да си ги псуваме на воля smile.gif
Свар
^Говоря ,че в партията му са събрани предимно боклуци .Много мой роднини работят с тях и съм склонен да им повярвам.А за самия Бойко съм без коментар.
Crafter
Цитат(Свар @ May 12 2007, 04:22 PM) *
^ huh.gif ..?

Общо взето исках да кажа това, което ти каза Магодеоз, но предпочетох да сложа шест иконки.

А, между другото и аз винаги съм харесвал ВМРО, но за съжаление след неуспеха преди около 6 години се поизгубиха доста. За съжаление.
KingSlayer
Стига глупости! Идеята на абсолютно всички е една и съща, а именно - ЛАПАЦИЯ ohmy.gif Трамвай да ме лази ако и 1% не е така laugh.gif
Sirenia_fan
Цитат(magodeoz @ May 12 2007, 04:23 PM) *
^ приятелю, говориш глупости! Това че, Борисов е бил полицай...според веднага го прави боклук, така ли? И ако е така, значи си поредният глупак! Като цяло аз винаги гласувам за ВМРО, най-близки са ми до сърцете като идея. И трябва да се гласува, най-малкото защото това си дава право после да си ги псуваме на воля smile.gif

Като спомена бат' Бойко и се сетих да те питам - знаеш ли дали е член на някоя партия и коя? Защото ако Е, аз ще гласувам с две ръце за него той да ни представя пред Европа. Иначе няма да гласувам за никой друг.
conguestadors
^Ти малоумен ли си? Сигурно поне в пет поста се спомена, че партията на Бойко Борисов е ГЕРБ.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.