Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Darkwater - Calling The Earth To Witness
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
wqwrrr
Интересно, как още от първо слушане толкова ми хареса банда от типично прогрейсив стил, която всъщност не представя нищо толкова оригинално. Но ме хвана много здраво.
Та тези шведи показват завидно убедителен дебют, комбиниращ едновременно прекрасна музика и забележително свирене с много атмосфера и качествено звучене. Според мен си заслужава да бъде чут.

Darkwater - 2007 - Calling the Earth to Witness - линк към АренаБГ.
InsArtTure
Убедителни са, да. Грабнаха ме от първото слушане и продължавам два дни вече да ги въртя. Много мелодично, емоционално, добре изсвирено, има солидна доза метъл вътре с типичните тежки рифове. Има много музика и свежи идеи. Много хубав запис.

И най-важното е, че хваща веднага. Не те кара да се насилваш да го слушаш 20 пъти, за да ти се хареса. А и така трябва. Защото, ако Камелот хората се насилват да слушат, то е заради името и предишните им творби. Докато за едни дебютанти е изключително важно да хващат веднага. И музиката им пак е сложна и доволно смислена.
Rodd1ck
Знам ги от майспейс, където пращаха рикуести преди няколко месеца и няколкото им песни, качени там, не са лоши. При възможност ще им чуя албума.
prayer4eto
Албумчето е хубаво.
wqwrrr
Киро, обаче понякога излиза така, че това, което те хваща бързо има и обратен ефект - омръзва също толкова бързо. С Darkwater не мисля, че е така, но във всеки случай е неетично да обвиняваш Камелот за сложните им албуми. Точно това е интересното на някои групи - че изискват повече внимание.
Svetyl
На трета песен съм. Това е страхотно!
InsArtTure
Цитат
че е така, но във всеки случай е неетично да обвиняваш Камелот за сложните им албуми. Точно това е интересното на някои групи - че изискват повече внимание.

Съжалявам, че отварям темата пак, но не съм съгласен. Това са две различни неща. Dark Tranquillity също изискват внимание, има винаги какво ново и дълбоко да се отркие в музиката им, но въпреки това е и хващаща (catchy).

Специално за Камелот, мога да ги обвинявам колкото искам, защото след толкова хващащи от първия път албуми, изведнъж да направят "труден" запис е смешно. Смешно е не за друго, а защото е фарс. А фарсът не ми понася.
prayer4eto
^ Мене си ме хвана още от първия път ...Въпрос на вкус е, все пак ...
Darkwater не ме хванаха, защото не съм кой-знае какъв почитател на прогресива. Но въпреки това отчитам, че албума е хубав, силен и т.н.
Bleak
Стабилен е албумът. Издържан без грешка в рамките на прогресива, вкарали са желание хората, но нещо ми поизчезва привличането към стила и едва ли ще го слушаам кой знае колко. Все пак не мога да отрека, че е много добро попадение за прогресив сцената тази година. : )
Rodd1ck
Интересно ми е обаче как ги изнамирате тези албуми, а миналата година за шедьоври като Still на Wolverine и особено за Chimera на Andromeda никой не спомена нищо. huh.gif
lodborg
^ Добре казано, макар че не знам какво е ставало миналата година. smile.gif

Иначе албумчето страшно ми хареса. Много атмосфера - повече от нормалното за прогресив албум. Изключително съм доволен от Darkwater, ще се слуша.
RazorJack
абе албума на dethklok не се ли казваше darkwater? жалко че тва няма нищо общо ...
Airin Of Ancelot
Приятно албумче, но ми се струва, че го хвалите малко повече, отколкото заслужава. В крайна сметка нищо ново не правят, просто добра интерпретеация на познатия стил.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.