Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Добре пазената тайна на Мавритания
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
noel_f
Темата може да не представлява голям интерес, но когато разбрах, че в Мавритания робството все още съществува, бях меко казано шокирана.
Попаднах на две интересни статии, търсейки нещо за робството в google и да си призная първата, на която попаднах, ме разстрои ужасно много. В нея се разказва за жена с три деца - и трите плод на изнасилване от господарите и. Тя говори с гняв за това, което се е случило, но за съжаление не може да направи нищо защото не е свободна.Как е възможно да нямаш правото да обвиниш човека, който те е изнасилил, тъй като просто в Мавританското общество си със статут на животно.
Робството там е забранено със закон, но този закон масово не се спазва и още по-страшен е факта, че някои роби са дотолкова верни на господарите си че не правят нищо, за да променят статуквото.

Ето и статиите:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4091579.stm

http://www.npr.org/programs/specials/racis...mauritania.html
Mago De Oz
заеби suicide.gif 21 век, ООН, Юнеско, Уницеф, ЕС...какви ли не войни за петрол и за пари се водеха и се водят, ама нещо Големият Бял баща от Вашингтон това не го забелязва....ама НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ оръжия на Садамчо видя...ама то не било оръжия бре, най ми било нефтен кладенец. ДА ЕБА И ШИБАНИЯТ СВЯТ !!!!
MadHatter
Както си пишеше в статиите: това е обществена тайна, тъй че това кой не бил го видял е по-скоро невярно. А иначе - да, трудно ми е да си представя някоя страна, в която още има роби, но като се замисля, че хората там живеят с традиции, закостенили се по-дълбоко, от колкото човек може да си помисли...е, тогава не ми е трудно да си го представя.
Vlad
Ми те в Африка си има диктатури, водят си войни непрекъснато, обаче никъде не се съобщават тия неща. За сметка на тва през следващия век ще слушаме как в щатите са изкъртили 2 блока. Иначе noel_f тва че ги третирали като животни. Ми човека си е един от многото видове на тая земя. Щом може хората да се отнасят с всичко останало по какъвто си искат начин, не виждам нищо странно в тва и да ползват така и други човеци. Или да ги ядат примерно icon_axe.gif
Beerzebub
Абе то у нас преди време гръмна един, случай за някакъв шивашки цех, където трудовият ден беше нещо от сорта 16 часа и една от служителките беше починала от преумора... После разследването установи, че заплащането било под 200лв, доколкото помня, а собствениците на предприятието май бяха гърци.

За Китай също редовно се чуват подобни неща. Буквално оня ден четох за някакъв завод за тухли. Съдбата на работещите там, ако е било вярно написаното, също не е много далеч от определението за робство.

Да не говорим за ежедневни работи, като трафика на хора, като съдбата на много от пострадалите не е много по-различна.

Та това за Мавритания не ме учудва много.
ManOwaRadO
Робството в момента официално съществува в поне 10-тина държави в света, а фактически в много повече.
InsArtTure
Цитат
ДА ЕБА И ШИБАНИЯТ СВЯТ !!!!

Точно.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.