Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Екзистенциален въпрос?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
traektoriq
Темата е породена от един интересен спор. Знаят ли жените какво искат от мъжете? А мъжете? Нека не ги изкарваме сексуални маниаци и те има чувтсва до колкото съм чувала.

Все пак аз ще кажа какво мисля. Да жените знаят, какво искат поради огромната намеса на обществото. Мислим се за много обиграни,а всъщност до голяма степен никоя от нас не е взела решението сама , типа които е подходящ е създаден от обществото и ние точно го следваме. Исктината е че докато сме по- малки сме емоционални и действаме от чистото привличане. Но с годините това се променя.....
Virgin_Steel
Ако жените знаеха какво искат, нямаше да има войни...
ManOwaRadO
Айдеееее - Вечното безмислено дерби Volume N

Е поне сеир ше падне, без съмнение.
Pyjamka
Днес съвсем за кратко в един разговор се отвори тема за решенията на жените (момичетата), чиято идея тук ще се опитам да доразвия.
Тезата.
Мнението е, че в живота си много рядко жените вземат самостоятелно решения, че много рядко изборът е наистина техен. До една възраст всичко диктува мама. Разбира се, това са напълно естествени майчински съвети. Подчертава, че всяка от маркираните точки не е описана с някакво лошо чувство, нито пък е смятана за погрешна и неправилна; иде реч за изброяване на факти. Та, до едно време е мама; после идва моментът на лекото отчуждение от семейната страна и силното приятелско рамо. Приятелките казват дали си струва да харесваш еди-кого си, дали да излезеш с някого или не, дали да си легнеш с някого или не. По-късно и това отминава, но точно когато момичето (което вече се оформя стабилно като млада жена) смята, че е самостоятелно в решенията за себе си, външни фактори като обществено мнение, моментни нагласи и статии по списания и вестници могат да преобърнат всичко. И след това, години вече, когато жената е със семейство и отглежда свои деца, започва някаква повторяемост на тези "причинители на несамостоятелност", да ги нарека така.
Не съм сигурна дали това не се случва и при мъжете, но само те могат да отговорят на въпроса.
В този дух обаче по проблема дали жените знаят какво искат, считам, че важи с не по-малка сила написаното по-горе. Не, жените не знаят какво искат за себе си, знаят какво искат техните майки, приятелки, четива и прочие за тях. И в действителност е много трудно да разграничиш своите лични и собствени желания, защото те биват повлияни от мнението на най-близките ти.

Антитезата.
Все по-често става дума за еманципираността и самостоятелността на жените. Все по-често виждаме жени политици, жени войници, жени, които сами отглеждат децата си, НО НЕ СА самотни майки, жени, коитосами организират приходите и бюджета си, жени, които се грабват като луди глави и ходят на шопинг до някой друг град или инцидентно си организират почивки. И това, това определено говори, че жените знаят какво искат от себе си, защото, да стигнат до позицията, до положението, което заемат в социума, те са били длъжни да направят своя избор. А този избор със сигурност е взет от тях самите, тъй като решения като тези не могат да бъдат продиктувани от майката, приятелката или списанието. Те могат да говорят за това, но рядко ще насочат директно жената да се включи във въртележката.
Жените знаят какво искат. И то е съвсем просто - да уредят живота си така, както им харесва. Тя може да е проститутка или платена курва, но го е избрала сама и в момента, в който този избор спре да я удовлетворява, тя ще направи нов. Ако жените не знаеха какво искат, те нямаше да махнат корсета, да се съблекат голи пред обектива, да се доберат до властта и да водят феминистки движения.
И жените винаги са знаели какво искат. От както свят светува те имат своите хитринки и ограничение за тях би било единствено чуждата намеса (Светата инквизиция например, изгаряла жените на клада; жени като Жана д'Арк - знаещи какво искат и борещи се докрай.).
Пред съвременната жена пречките не са много и това я прави отличен познавач - на себе си и на своите прищевки.
Svetyl
Нищо не разбрах smile.gif
Virgin_Steel
Ако жените знаеха какво искат, нямаше да има войни... PART II
Pyjamka
^Ако мъжете не си мереха бубите постоянно, също нямаше да има войни. А колко дъщери и снахи са пожертвали българските царе, за да пазят мира! wink.gif (Т.е. можеш да престанеш с това.)

Svetyl, ако от моето не си разбрал, кажи да обясня. rolleyes.gif
Virgin_Steel
Ако жените знаеха какво искат, нямаше да има войни... PART III (нямаше да си мерят бубите ако нямаше жени)
Beerzebub
Ееее... мене мойта буба си ме кефи. И е най-голямата!!


Сериозно, аз останах като гръмат, прочитайки първия пост. Нещо разпокъсан ми звучи...
prayer4eto
Ммдаааа ...

Въпросът си е доста екзистенциален smile.gif. При нас нещата седят малко по-различно. Понеже бащите ни се разграничават от нашето "обучение", то се прехвърля към майките, които от своя страна не знаят как и какво да ни правят, та си оставаме на самотек ... Е, помежду си (мъжка компания) рядко обсъждаме такива критерии, та всеки си е сам за себе си - каквото разбрал, каквото прочел, приел за истина, научил от своя "опит" ...

Резултатът е ясен (плачевен) rolleyes.gif suicide.gif .
Beerzebub
^ Аъъ?!?
Демек бащите и майките ни са виновни, че не знаем как да се държим като мъже (=> объркваме горките жени и те не знаят какво да искат от нас (, което ни тласка към мерене на първични полови белези и е причина войни и страдания))

??
prayer4eto
Хващаш половината смисъл ... biggrin.gif laugh.gif
pa®tci
@пижамке, нещо много си се отплеснала ми се струва huh.gif темата май беше знаят ли жените какво искат от мъжете, не от себе си wink.gif и да ти кажа... не съм останал с впечатлението, че са много в час какво искат. В един момент търсят само секс, ама в следващия решават, че не може така и трябват чувства. Като обясниш, че ти пък не искаш такива вътрешни намеси, това ги кара да се вкопчат още повече в теб huh.gif В момента, в който отговориш на чуствата им решават, че не сте един за друг blink.gif е такива неща russian_roulette.gif
Mangalf
Вчера любимата ми окончателно ми би шута и аз по тоя повод се напих като свиня. Сега ме боли главата.


Ако моята любима знаеше какво иска, нямаше да има войни.
Duh5
Тая с напиването не помага. Пробвай да не пиеш, 2 месеца да речем, действа хем като студен душ, хем като шамар, хем престава да ти пука и накрая искаш само 1 бира, никвио жени ти не трябват..
MadHatter
Някои знаят, някои не знаят, трети не искат да знаят, четвърти се опитват, ама нещо не им се получава...
scion_of_storm
...а пети са про guitar.gif
Абе, мъжете си мерели куровете нон-стоп, не знам си какво о.О Ъ, втф?
Жените и те не знаят какво искат, както и мъжете в повечето случаи. Млада шишарка съм и не мога да кажа със сигурност и да дам някакво смислено мнение, но това е положението. => Никой не знае какво иска и става мазало. Дам ;p
SepulTeraHead
Жените искат един дебел, твърд и потен. Всичко друго са глупости.
Mangalf
Цитат(scion_of_storm @ Jul 21 2007, 09:30 AM) *
...а пети са про guitar.gif
Абе, мъжете си мерели куровете нон-стоп, не знам си какво о.О Ъ, втф?
Жените и те не знаят какво искат, както и мъжете в повечето случаи. Млада шишарка съм и не мога да кажа със сигурност и да дам някакво смислено мнение, но това е положението. => Никой не знае какво иска и става мазало. Дам ;p

леле как ше те опраим бабанко smile.gif
Nickolleta
@Pyjamka, имаме ли синтеза все пак? wink.gif

1 въпрос към задаващия въпрсите:
Защо трябва да обобщаваме? Да, всички знаят какво искат. / Не, никоя не знае какво иска. dry.gif
Това не е като да кажеш, че всички зебри са на черни и бели райета.
Ако беше ясно, всъщност, нямаше да възниква въпросът (респективно - и такава тема). А щом не е ясно, значи при всеки е различно. w00t.gif Колко му е.

Ама... нали трябва да се намираме на приказка, c'mon! wink.gif
scion_of_storm
^^ Ееее, йела бре пиле openwidehug.gif
Тихо ся да не спамим темата, момче ph34r.gif
usmif
Абе мен ако питате нито жените знаят със сигурност какво точно искат, нито мъжете laugh.gif Говорим за жени и мъже като цяло... Иначе със сигурност има изключения... а тва че незнаят какво точно искат, може би си се дължа на развитието във времето и факта, че хората постоянно се променят... Дори и с малко - постоянно се променят и съответно променят желанията и изискванията си към всичко около тях..
traektoriq
Момичета не сте честни. Искате красив умен и с пари..това е ясно на всички даже и на мъжете. Това са ви набивали от хиляди места. И ми повярвайте не но много отдавна не се заблуждавам,че мога да обичам глупак. И не си мислете че не е нормално.
Сега звуча като поредната повърхностна кифла.... suicide.gif



SepulTeraHead- кото пораснеш ще разберещ че няма значение колко е голяма а колко добре го използвате

Virgin_Steel- знаят друг е въпроса, че не го показват или че вие не го разбирате


PrincessOfDark
Цитат(Beerzebub @ Jul 21 2007, 12:59 AM) *
Ееее... мене мойта буба си ме кефи. И е най-голямата!!

здрастииии wink.gif B) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
stage
Цитат(traektoriq @ Jul 21 2007, 10:54 AM) *
Момичета не сте честни. Искате красив умен и с пари..това е ясно на всички даже и на мъжете. Това са ви набивали от хиляди места. И ми повярвайте не но много отдавна не се заблуждавам,че мога да обичам глупак. И не си мислете че не е нормално.
Сега звуча като поредната повърхностна кифла.... suicide.gif

Ако сте еднакво тъпи може.
Цитат
Жените искат един дебел, твърд и потен. Всичко друго са глупости.

А някои искат и по два metal.gif
Virgin_Steel
Ако жените знаеха какво искат, нямаше да има войни... PART IV (жените ако искаха само дебел твърд и потен ехе...)

PrincessOfDark
И по темата: ама вие сериозно ли го говорите това? Надявам се всички съзнаваме, че тази тема е просто един безсмислен спор и до съвсем никакъв компромис няма да стигнете. Аз пък мисля, че отдавате прекалено вимание на такава банална тема и че който се е уредил с красив и умен мъж (като мен например tongue.gif) няма какво да се занимава с глупости, пък останалите нека се изправят срещу обществото и гордо да върят до полу-плешивия и напълно кух израз на техния бунт.

P.S.Ще ме прощавате ако не съм много в час, но смао като прочетох заглавието пропуснах половината мнения, ще ги прочета ако вземе, че се наложи.

P.S.2Боби, смени плочата
stage
Верваш ли си кукло хах
PrincessOfDark
Цитат(stage @ Jul 21 2007, 11:44 AM) *
Верваш ли си кукло хах

Надявам се Боби да наричаш ” кукло” dry.gif
traektoriq
stage

Това не е от тъпота .... ще ме извиняваш
в тия критерий няма нищо лошо не мислиш ли, камо ли тъпо

Virgin_Steel а странното е че съм сигурна , че не мислиш така
stage
На теб явно. Що за глупости говориш..."уредила" си се викаш - грънци... и кво правим след месеца като разбереш че е пълен тъпак, или прости на теб не ти е "интересен" вече bowdown.gif
PrincessOfDark
ето виждаш ли сега…. Приемаш прекалено сериозно нещата…. Как изобщо можеш да приемеш думите ми на сериозно…. Направо е смешно, почти толкова смешно колкото целия въпрос…. Разни хора- разни идеали. Може ли някой да ти каже какви хора да харесваш, може би обществото иам известно влияние, но в никакъв случай не нсапълно и не над всички
stage
Но и ти ме прие на сериозно, когато те нарекох кукло нали?! wink.gif
PrincessOfDark
Е това си беше открита обида tongue.gif tongue.gif tongue.gif
usmif
Цитат(stage @ Jul 21 2007, 11:01 AM) *
и кво правим след месеца като разбереш че е пълен тъпак, или прости на теб не ти е "интересен" вече bowdown.gif

ама вие и двамата се изразявате супер грубо dry.gif а ако се окаже, че не е пълен тъпак и не спре да й се интересен???
stage
Tва е в сферата на невъзможното.
PrincessOfDark
Е нека бъдем реалисти… rolleyes.gif bye.gif
usmif
Цитат(stage @ Jul 21 2007, 11:08 AM) *
Tва е в сферата на невъзможното.

Защо? smile.gif
PrincessOfDark
Защото сме реалисти, предполагам
scion_of_storm
Защото Стейджи знае най-добре whistle.gif
PrincessOfDark
Да няма тук някакъв фен клуб на Стейдж за който аз не знам? Или у тях може би има климатик и студена бира? openwidehug.gif
FallenAngel
Климатикът и студената бира са вкъщи cool.gif

Иначе по темата - не случайно има една приказка "Разни хора, разни идеали".
И не може да искаш от двама различни мъже едно и също, така че в този смисъл - не знаем какво искаме, докато не го намерим smile.gif И с мъжете предполагам е така, всички сме хора все пак... тъпо е да се ограничават мъже и жени dry.gif
scion_of_storm
^^ Има, как да няма, ама май само аз съм член в този клуб sad.gif Нищо де, аз съм за 4543543ма drinks_drunk.gif
^Правилно ;p
PrincessOfDark
Аз какво ви говоря, гадни сексисти такива! Жените искали това, мъжете онова… а бе яяяя…. thumbdown.gif
lodborg
Абе вижте какво причинихте на детето - stage вече мисли и говори сериозно!!! Жените са виновни!
PrincessOfDark
xxxaxAXAXAXAXxxaxaXAXxaXAXxaXaxaXAX biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
scion_of_storm
Дарете 1 лев, драги дами и господа. Нека върнем усмивката на лицето на нашия съфорумец stage, нека върнем слънчевото в живота му. Дарете, за да върнем стария Стейджи, такъв, какъвто го познавахме...и обичахме sad.gif
PrincessOfDark
Я стига глупости и си признайте, че искате да се напиете drinks_drunk.gif
SepulTeraHead
Цитат(traektoriq @ Jul 21 2007, 10:54 AM) *
SepulTeraHead- кото пораснеш ще разберещ че няма значение колко е голяма а колко добре го използвате

Явно нинджите с къси увиснали маркучи яко се ценят, а? Смисъл, щото си ги ползват много технично, нали...
PrincessOfDark
Започва да ми се струва, че тук е много наложително да говорим за чучури и увиснали маркучи no.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.