Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Arch Enemy - Rise Of The Tyrant
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
sharon
Хората, които са го преслушали да дават оценка, оправда ли очакванията, надмина ли ги, с какво е по-различен от останалите?
Warrior Of Ice
Слушах го шест пъти днес, още много предстоят. Дотук мога да кажа, че е на път да се превърне ако не в любимият, то поне в един от любимите ми албуми на Arch Enemy. Много хомогенен, композиционно изпипан, техничарски (макар това винаги да е било присъщо за бандата), отлично продуциран... Чувствително по-мелодичен е от "Doomsday Machine", но не по-малко тежък, колкото и странно да звучи. Особено ми допада фактът, че гласът на Angela тук е значително по-малко обработен. Има изключителни парчета, както и отделни моменти, които веднага грабват. В този ред на мисли, не бих се съгласил с някои изказвания от другата тема, че рифовете били постни и безидейни. Като цяло, "Rise Of The Tyrant" е типичен Arch Enemy запис, добавящ поредния аспект към звученето на бандата. Оправда всичките ми очаквания. smile.gif
RazorJack
Аа тъкмо си го пуснах icon_headbang[1].gif Разцепва, както се и очакваше! icon_headbang[1].gif
След повече слушание ще изкажа по-конкретно мление хех smile.gif

Хм абе при мен в записа на равни интервали от време чувам някакво пиу-пиу... при вас така ли е? Тва да не е некво демо и да са го направили за да е гадно на пиратите?
Warrior Of Ice
Да, Мишо, това е промоционално копие - затова е пиукането. Не че ми пречи да слушам. wink.gif
Svetyl
Много лази по нервите не знам... Иначе албумът определено ме кефи повече от предния.
prayer4eto
Супер добри инструментали! (аз с гласа още не мога да свикна... Все ми се струва, че щеше да е доста по-яко с по-нормален оттенък... happy.gif)
Mort
^ И аз не можех да свикна веднага, но впоследствие групата се превърна в една от любимите ми. Последното им творение го доказва. Наистина има малко връщане към по-старото звучене, но без загуба на енергията от последните два записа. Rise Of The Tyrant е малко по-разчупен спрямо Doomsday Machine, рифовката е разнообразна и се набляга повече на мелодиката. Още много слушания ще му трябват, за да го разбера съвсем. На първо слушане съм много доволен. Единствено ми липсват малко мачкащи песни като Nemesis, My Apocalypse и I Am Legend/Out For Blood, но съм сигурен, че и тук ще се откроят "хитове".
evil_ivo
Хареса ми, доста е добър.
deebo
^+1
ViolentBeauty
Определено много добър албум, веднага грабва happy.gif Браво на момчетата и момиче!
Mort
В керази вече има версия, в която бибипканията са поизчистени.
Airin Of Ancelot
Феноменален албум, за пореден път! Както отбелязахте, новият наистина е много мелодичен, доближава се до "Anthems Of Rebellion" в това отношение. Тази банда изчерпване няма. icon_headbang[1].gif А първите три песни за мен са едни от най-добрите в цялата история на Arch Enemy!
Danny47
Просто казано - алумът КЪРТИ! Група, която има много положителен прогрес с всеки изминат албум. Надявам се някой ден да ги видя у нас!
Mago De Oz
Цитат(prayer4eto @ Jul 29 2007, 04:20 PM) *
Супер добри инструментали! (аз с гласа още не мога да свикна... Все ми се струва, че щеше да е доста по-яко с по-нормален оттенък... happy.gif)

+111111111111111111111111111111

страшна музика, ама да нямаше толкова реване.............
Warrior Of Ice
Цитат(Airin Of Ancelot @ Jul 31 2007, 07:39 PM) *
А първите три песни за мен са едни от най-добрите в цялата история на Arch Enemy!

Подкрепям. Особено "Blood On Our Hands" е нещо безобразно велико. bowdown.gif
Nothing to No One
страхотен албум... грабна ме още от първото слушане... аз пък нямам нищо против реването макар че може би без него щеще да е по-добре ама де а знам ...но какъв е смисълът иначе mellow.gif ...
Airin Of Ancelot
Цитат(Warrior Of Ice @ Aug 1 2007, 05:58 PM) *
Особено "Blood On Our Hands" е нещо безобразно велико. bowdown.gif

В моята класация се нарежда плътно зад Dead Bury Their Dead и Leader Of The Rats. wub.gif
Mago De Oz
Arch Enemy - Revolution Begin моят личен ФАВОРИТ!!!

Що трябва да се дере така, разваля половината песни - part II
Warrior Of Ice
Така може момичето - така се дере. Пък и според мен се справя отлично. Не мога да си представя тази музика с друг тип вокали, не биха пасвали.
Mago De Oz
абе, не се дере зле....ама ми идва малко в повече....само един и тип дране...доскучава ми smile.gif
Bleak
Албумът е размазващ! И както е тръгнало, ще се запази традицията, а именно всеки следващ албум на Arch Enemy да ми става техния най-любим. Не бих твърдял дали ще се случи със сигурност, но тая тава колкото повече я въртя, все повече се влюбвам в нея и току-виж издухала Doomsday Machine.

Китарите! Ах, леле, китарите! Извозват, мажат, цепят, къртят, кормят, разчленяват и т.н. От както слушам групата, ми се превърнаха в еталон по този параграф и отново ми покриха всички очаквания, че и отгоре. Рифовете и солата пъхат в малкия си джоб две/трети от всичко издадено до сега през годината.

Изобщо най-добрият мелодет албум на 2007ма заедно с Fiction на Dark Tranquillity. icon_headbang[1].gif
abductor
Хм, май само мене не ме кефи достатъчно тоя албум... hmmm.gif Много мело ми идва нещо, няма агресия, няма атака като в предния. Китарите са едни такива полирани, шлифовани, има прекалено много мелодийки ала-Гери Муур (то винаги има, ама тоя път са твърде много), няма ни една песен, на която да ми иде да се изкъртя от куфеене sad.gif . Май проблема е точно в думата "мелодет" (какъв дет е тва въобще?!?). Предишните албуми не бяха точно мелодет, а просто як метъл. Тоя е баш мелодет. И затова смуче. annoyed.gif
lodborg
"The Last Enemy" > "Blood on Your Hands" !!! tongue.gif

Днес го поциклих доволно и останах страшно доволен. Крайно време беше да излезе някакъв мощен мелодет, че малко ми писна от едни други работи, които ни заливат в последно време. И макар че албумът е похвално як, здрав и къртещ, засега не може да се доближи до "Doomsday Machine" за мен. Той си остава най-любим.
kcaniba
Цитат(Danny47 @ Jul 31 2007, 10:54 PM) *
Просто казано - алумът КЪРТИ! Група, която има много положителен прогрес с всеки изминат албум. Надявам се някой ден да ги видя у нас!

Да, творението е едно от най добрите в историята на този проект. Но никак не мога да се съглася с гореизложеното мнение за "положителния прогрес ", на групата създадена от един от титаните на дет метъла изобщо. По-точно бих казал, че албумът е естественото продължение на творчеството на групата, и защо никой не го сравнява с емблиматичния - Wages of Sin, в който, всъщност Анжела се изявява в первый раз!
Иначе като почитател на творчеството на братята Аммот мога да добавя - речта в началото на песента Rise of the Tyrant е от класическия "Кулигула" - 1979г
Danny47
Аз лично не мога много да го сравнявам с предишните, защото е различна насока и го възприемам по друг начин!
kcaniba
Точно с един от предишните този албум е по-близък - Wages of Sin, тук те и сменят насоката, може би трябва по внимателно да прослушаш първата му част whistle.gif
Danny47
Според мен насоката е много различна. Просто новият го приемам като нещо различно от досегашните и адски добър... някак си не мога да го сравнявам. Според мен всеки албум на Arch Enemy е уникален по свой начин и не по-малко як, от който и да е от другите. Иначе Wages съм го слушал пре-доволно, дори свиря някои работи от там! smile.gif
kcaniba
Браво!
Никой не е казвал, че албумът е слаб - албумът е един от най добрите в жанра.
Rolf
Arch Enemy направиха точно това, което трябваше - седнаха, измислиха убийствени парчета, ошлайфаха ги до съвършенство и резултатът е пореден шедьовър с тяхнмата марка. Много се радвам, че за разлика от други банди не се гаврят със стила си, правейки ненужни експерименти. Здрав техничарски мелодет, звучащ в стила, който само те могат да изпълнят. icon_headbang[1].gif
Valle
Ебати здравия албум! icon_headbang[1].gif metal.gif bowdown.gif
lodborg
Уау, тия дни се присетих за този албум и реших да го завъртя. Все едно си пуснах нещо съвсем различно. Все едно не съм го слушал тоя албум преди изобщо. Още миналата година ми хареса доста, както се вижда от мнението ми по-горе, но някак си останах дистанциран от него. Тази седмица просто се разцепвам. Зверска тава, не знам какво съм си завирал в ушите миналото лято, че да не се влюбя още тогава в нея. Мисля да го послушам още седмица-две и да преосмисля из основи позицията си относно това кой ще ми е любимият албум на Arch Enemy.

Едит: Макар че напълно бих могъл да разбера разочарованието на някои от феновете. Наистина, това е най-мело албумът на Arch Enemy, най-модерно звучащият (и като рифове, и като продукция), с най-много мелодии. Изглежда просто в такава посока се е ориентира групата в последно време.
tankard73
Цитат(Valle @ Sep 30 2007, 11:37 AM) *
Ебати здравия албум! icon_headbang[1].gif metal.gif bowdown.gif

Супер са!!! 6 от мен като оценка. Анджела кърти яко с този глас, а групата е много идейна във всяко отношение! Аз лично вече имам и първият сувенир - перцето на микаел амот, само че със една друга група - Каркас. Преди седмица бях на фестивал, и съм адски щастлив, че се сдобих с перце на един от най-виртуозните китаристи като цяло. А и по мое крещящо настояване (с рев и привличане на внимание, вокала на каркас) чуваики ме изкара песента която крещях, а тя беше Ruptured in purulence. Любима ми е, от 89. Вика човека, за този фен който не спря да скандира тази песен спешл и я забиха. Не съм бил на такъв фестивал. Арч енеми и каркас са велики групи!!!
winterstorms
За мен албумът е гениален. Може би най-силната тава на групата след "Wages of Sin". Велико свирене, уникално мелодет звучене, мощ на килограм...

lodborg, според мен "Anthems of Rebellion" беше по-мело. wink.gif Последният събира в едно най-доброто от предишните три.
abductor
Тц. Тоя е най-мело въобще.
_Moonshield_
Което хич не е лошо.
Slash
На мен любим ми се очерта "Doomsday Machine" - тъй като е с най-много на брой зарибяващи и разнообразни парчета.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.