Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Войната на пътя
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Aglarana
Така е, просто сега прокурорът ще си поне административно наказание уж. Жалко за момчето, за момичето също. Тя, ако въобще се събуди от комата, ще е по-малко и от половин човек, а за Ставийски също ме е жал мъничко - фигурното ни пързаляне отива на кино hmm.gif
Danny47
На пияните шофьори трябва да им се режат топките! Самият факт, че пиеш и знаеш, че си с кола те прави самоосъзнат убиец в трезво състояние! Не съм наясно с наказанията, но наказанието не трябва да е по-леко от това за предумишлено убийство например!
ISTORIK
Не знам дали това е споменато преди мен, защото (признавам си) не изчетох всичко по темата...

Исках да добавя, че в България всяка година при пътно-транспортни произшествия загиват голям брой деца, с които могат да бъдат напълнени няколко паралелки или дори - цяло училище.
Ludnichar
Цитат(Danny47 @ Sep 29 2007, 01:42 AM) *
Самият факт, че пиеш и знаеш, че си с кола те прави самоосъзнат убиец в трезво състояние! Не съм наясно с наказанията, но наказанието не трябва да е по-леко от това за предумишлено убийство например!

Съгласен съм напълно с това!
pa®tci
Цитат(7ДНИ СпИрт)
Стависки няма вина за катастрофата

Защитата на Максим Стависки разполага със свидетел, според който световният шампион по фигурно пързаляне няма вина за катастрофата на 5 август до Приморско. С превишена скорост е карал друг участник в инцидента - водачът на хондата Петър Петров, който загина.
Новият свидетел сам е потърсил Стависки след пресконференцията, която фигуристът даде миналата седмица. От прокуратурата обаче са отказали да го разпитат. "Когато получихме искането за споразумение, защитата на Стависки поиска разпит на нов свидетел и ми даде неговия адрес. Но за толкова кратко време не можеше да бъде организиран разпитът и новите материали да бъдат представени на всички страни по случая. Затова отказахме", заяви заместник-окръжният прокурор Светлозар Костов пред БГНЕС. Според него свидетелят може да бъде призован на съдебния процес.

Е как па след признанията на шибания русняк, че го спирали преди това и бил ударил водка и-да-не-припомням, сега пък починалото момче био виновно?

ДА ВИ ЕБА ПУТКАТА МАЙЧИНА НА ЦЕЛАТА СЕМКА! censored2.gif annoyed.gif
Chimera
^ no.gif както се пее в една песен "the ones who seek justice will pray for it all their lives"

Уви, лекетата по пътя са си все толкоз...вчера докато пресичах две от четири коли завиха без мигач, и без малко се разминаха с още няколко други лекета, прелитащи през трамвайната линия... куха глава в хубава кола само добър удар би я отрезвил, ама после страдат невинни хора...
Dragontear
Вчера една кола уби на място едно момиче което пресичаше улицата пред мен.
С нея слезнахме заедно от рейса на Красна поляна. Дори не разбрах как стана ... помня само че беше пред мен и стана за части от секундата!
Вцепених се и незнаех как да реагирам. Просто седях на островчето между платната и мигах на парцали

В този случай шовьора не беше виновен на него му беше зелено.

Линейката дойде за 3 минути но момичето беше загинало на място.

От вчера се чувствам някак странно .. не мога да го опиша. предполагам ще ме разберете. Само това ми е пред очите.
lodborg
^ Много гадна случка. Каквото и да се каже, ще е излишно.
Ludnichar
Едва ли можем да те разберем... По-скоро можем да ти съчустваме, защото наистина си станал свидетел на нещо ужастно и не искам да си представям даже как се чувстваш в момента...
ViolentBeauty
^^^ Ужасно! И като знам, че това кръстовище ми се налага често да го присичам! Много гадно и неприятно наистина...но може би тук и сега е мястото да кажа, че това е една от причините да чакам да стане зелено, дори и да няма коли на платното!!! А всеки ден съм свидетел как всякакви хора пресичат на червено и после се чудят защо става така, много гадно, много..
Wolfheart
Цитат(parcaleste @ Oct 28 2007, 10:59 AM) *
Цитат(7ДНИ СпИрт)
Стависки няма вина за катастрофата


Незнам какво да кажа. Също и за случката, която описа Ники по-горе.
Ако си пил, слез, ама само ако си обикновен и беден гражданин. Иначе да не ти пука...

Животът е прекрасен!

Дейба и скапания ден. suicide.gif
Exhumator
Прости хора = множество инциденти!
Вярно е, че случайността е огромен фактор, но ако всеки си спазва няколкото прости правила едва ли ще има чак такива изстъпления...
Madness
Цитат(Dragontear @ Nov 16 2007, 10:11 AM) *
Вчера една кола уби на място едно момиче което пресичаше улицата пред мен.
С нея слезнахме заедно от рейса на Красна поляна.

Още една причина да ме е страх от квартала ми...То вече и да се оглеждаш и да не се...май е въпрос на късмет като пресичаш suicide.gif no.gif
Beerzebub
Въпрос на внимание и лична отговорност е по-скоро. Доколкото разбирам от разказа на Ники момичето се е опитало да мине на червено. Разбира се, това е прекалено сурово наказание и може би тук се намесва късметът.

Аз съм виждал как трамвай блъска жена. За щастие всичко се размина с една разбита уста, но беше факт че само една крачка повече и трамваят щеше да мине върху женицата.
Също така, преди няколко седмици в Люлин, един джип буквално размаза някакво такси. Кой е виновен в случая е леко спорно, защото джипът със сигурност бе карал с над 100, а бакшишът, с типичната за "гилдията" си безкрайна наглост, му беше отнел супер грубо предимството (излизайки от малка уличка на главен булевард). Пострада шофьорът на таксито. Доколкото разбрах по-късно е бил в тежко състояние, но жив...

Та, в тоя смисъл, да, вероятно има късмет... Но трябва ли да се стига до тук?

EDIT: Днес е световният ден за възпоминание на жертвите на ПТП
Spit_Fire
Искам да допълня към вниманието и личната отговорност и фактора - качество на пътя - дупки , маркировки , кръстовища , места за преминаване на пешеходци.Според мен пътищата в България са в повече от лошо състояние.

За мен единствено решение на проблема е много строг контрол и невероятно високи глоби.Когато става въпрос за човешки животи , компромиси не трябва да има. Ако тези две указания се спазват в продължение на 20-30 години не само инцидентите ще намалеят драстично ами и новите поколения ще имат уважение към пътна полиция като институция. В Гърция вече го направиха.
winterstorms
http://www.dnes.bg/article.php?id=46872
traektoriq
Не помня някъде някои каза "не мисля, че някой ще спи по-спокойно ако максим е в затвора!". И аз мисля така! Има много други трагедии, които са безнаказани и делата седя и се точат с години напирмер делото "индиго"!
Това наказание е достатъчно!
Beerzebub
Абе не знам, от една страна ако аз прегазя пиян някого, то надали ще ме осъдят условно.
Но пък и не смятам, че Максим трябва да е изкупителна жертва за всички мамини синчета и идиотчета, както на много им се иска явно.
solitary_vampi
Искрено се надявам след това мнеие да не си навлека врагове. И все пак ... Максим Стависки все пак е шампион,качил България на стълбичката за 1 път. И честно казано...за процеса няма да споря,няма и да го коментирам. Но ми е мн инт как докато беше шампион сички говореха за него добре,за всички беше българин. Сега направи една крива стръпка и стана руснак,свиня... Не омаловажавам жертвата на Петър,нито Мануела,но според мен все пак трябва да се види и другата страна преди да се правят такива генерални изводи. Според него и други той е пил ракия през деня,откъдето е и 1.18 промила в кръвта му, но когато се е качил на колата не е бил пиян,некоординиран или нещо такова. Всички правим грешки и моето мнение е,че мн бързо скачате на изводи. Той е готов да си плати , въпреки че най-голямото наказание го търпи вече. На всички стана ясно мисля,че аз подкрепям Максим,не за това което е станало..О да,направил е фатална и ужасна грешка. Подкрепям го от страна на тва, че от една грешна стъпка не можеш да съдиш за една цяла личност и неможе докато печели да е българин,а като стане нещо руснак. И ей тва двуличие ме дразни. Точно срещу него съм аз..
Знам че има мн противни мнения по въпроса. Даже май всички сте единодушни тук. И не искам да споря с никой,не го приемайте така плс,но мисля че имам право на мнение и го изразявам. Както казах в началото още дано не си навлека неприятности. В крайна сметка за мен той не е убиец!
Duh5
Един човек загина. Има последствия.
pa®tci
Въобще не ме интересува какъв е тоя боклук! Ако ще Дедо Боже да е - отне един човешки и тотално опропасти друг такъв, и то на млади хора. 8 та 900 000 лева ли струва един човешки живот в БГ? Условна присъда? И ултимативната гавра - отнемане на шофьорската книжка за четири (4) години censored2.gif

ДА МУ ГО НАБУТАМ НА ТОЯ ШИБАН ПЕДЕРАС'! mad.gif

Трябва да лежи и да гние до 101 и обратно axesmiley.png


А да и сега излиза "Света Вода Ненапита". При всеки изход на делото щял да помага финансово за оздравяването на момичето... Къде бееее, мухляр! Много си щедър и широко скроен, нали? Си плащаш за греховете от затвора, дейба скашканяка >:(


... опа, забравих, ти си с условна присъда
Beerzebub
Аз, доколкото разбрах, при гледане на дела по бързата процедура законът по принцип предвижда по-леки наказания, включително и условна присъда. В такъв случай именно законът е за псуване, а не този който се възползва от него. Ако аз примерно бях на неговото място, то вероятно и аз щях да се направя каквото мие по силите да мина възможно най-тънко.
А и изобщо не смятам, че Стависки се държи нагло, дори напротив.

И все пак мисля, че условна присъда звучи смешно за употребил алкохол шофьор, причинил смърт и тежка телесна повреда.
pa®tci
Къде съм написал, че се е държал нагло? Нагло се държат "институциите" и то с обикновените хорица.

И аз да съм на негово място и аз ще гледам да мина тънко, да, както и всеки друг на това място, само че наместо само да прави някакви тъпи изказвания 9или по скоро медиите да му ги чоплят от устата), да премине към действия censored2.gif


Цитат
... Стависки е лишен от правото да управлява автомобил за 4 години и е длъжен да плати общо 283 030 лева обезщетения и разноски по делото. Родителите на загиналия Петър искаха 500 000 лева, но съдът постанови да получат 180 000 лева. Безпрецедентният иск от 2 милиона лева за лечението на изпадналата в кома Мануела също не бе уважен. Обезщетението за момичето е само 80 000 лева...

Тотална подигравка!
Ludnichar
Цитат(solitary_vampi @ Jan 30 2008, 07:49 PM) *
Искрено се надявам след това мнеие да не си навлека врагове. И все пак ... Максим Стависки все пак е шампион,качил България на стълбичката за 1 път. И честно казано...за процеса няма да споря,няма и да го коментирам. Но ми е мн инт как докато беше шампион сички говореха за него добре,за всички беше българин. Сега направи една крива стръпка и стана руснак,свиня... Не омаловажавам жертвата на Петър,нито Мануела,но според мен все пак трябва да се види и другата страна преди да се правят такива генерални изводи. Според него и други той е пил ракия през деня,откъдето е и 1.18 промила в кръвта му, но когато се е качил на колата не е бил пиян,некоординиран или нещо такова. Всички правим грешки и моето мнение е,че мн бързо скачате на изводи. Той е готов да си плати , въпреки че най-голямото наказание го търпи вече. На всички стана ясно мисля,че аз подкрепям Максим,не за това което е станало..О да,направил е фатална и ужасна грешка. Подкрепям го от страна на тва, че от една грешна стъпка не можеш да съдиш за една цяла личност и неможе докато печели да е българин,а като стане нещо руснак. И ей тва двуличие ме дразни. Точно срещу него съм аз..
Знам че има мн противни мнения по въпроса. Даже май всички сте единодушни тук. И не искам да споря с никой,не го приемайте така плс,но мисля че имам право на мнение и го изразявам. Както казах в началото още дано не си навлека неприятности. В крайна сметка за мен той не е убиец!

Каква грешна стъпка? Какво ще плаща? Грешна стъпка е да минеш на червено и да платиш глоба! Тука говорим за ЧОВЕШКИ ЖИВОТ! Сещаш ли се? Я си представи, че това момче ти беше някакъв? Дали щеше тука да обясняваш какво бил направил и какви медали имал? Дори 1000 медала да беше донесъл на България нямаше да ти дреме!
За едно обаче си права - ако тоя човек има съвест, той вече страда от най-ужастното наказание - няма да може да спи цял живот, няма да може да се радва на нищо истински...
И о да, щом се е качил с алкохол в кръвта той Е убиец!

Аз лично имам шофьорска книжка от 2,5 години и не съм си позволявал да седна да карам ако съм изпил дори 1 чаша бира в близките 3-4 часа, макар попринцип повечето ми познати ме смятат за напоправим пияница... Но не и когато карам!
И има още много такива хора! Защо те могат, а други не?


А това, че съдебната система яко съкс е неоспорим факт... Беше ми ясно още като разбрах за случилото се какъв точно ще е изхода от цялата работа... Даже се учудвам, че не се потули по-умело всичко!
Beerzebub
http://pages.cs.wisc.edu/~gdguo/driving/BlindSpot.htm
Ето нещо. което не ми беше хрумвало досега и вероятно ще е полезно за доста хора. За съжаление се оказа, че огледалата на шкодилака нямат достатъчно ход, но въпреки това май се получи. Тия дни ше го тествам обстойно на България. smile.gif
pa®tci
Цитат
Пияната шофьорка, убила трима младежи в Перник, е осъдена на 14 години затвор
Трагедията се разигра на 18 юни миналата година на вътрешноградската магистрала в Перник


Пернишкият окръжен съд постанови днес 14 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на Живка Илиева, убила при катастрофа трима младежи.
Трагедията се разигра на 18 юни миналата година на вътрешноградската магистрала в Перник.
В пияно състояние Илиева шофира автомобил, който прелетя през мантинелата, сряза тавана на насрещно движещ се "Мерцедес", който обезглави трима от пътуващите четирима младежи в "Мерцедес"-а.
Колата, в която при катастрофата миналата година загинаха тримата младежиНа място загинаха Светослав Йонев на 23 г., София Костадинова на 19 г. и Александра Ненова на 19 г.
По чудо оцеля 21-годишният Марио Димитров. В момента на удара младежът си навел главата и това го спасило.
Алкохолният тест на Илиева след инцидента показал 2,8 промила алкохол. Тя е управлявала колата си със 120 км/ч, доказа техническата експертиза. Допустимата скорост в тази отсечка е 50 км/ч.
След катастрофата Живка Илиева бе арестувана, но в началото на юни 2007 г. с решение на съда бе освободена под парична гаранция от 5 хил. лева.
С днешното решение на съда Илиева е лишена от правоуправление на автомобил за 16-годишен срок.
Защитата й заяви, че ще обжалва наказанието.


Я да ви чуя сега Ставискофилите censored2.gif
pa®tci
^ Добре, явно ви стана голем гъзобрък на некои. Я да видим сега това:

Цитат
Софийска община най-накрая забеляза колоездачите
06.03.2008
За първи път в бюджета на Софийска община (СО) са предвидени средства за велосипедна инфраструктура, съобщават от сдружение "Велоеволюция".

Велоеволюция


За първи път в бюджета на Софийска община (СО) са предвидени средства за велосипедна инфраструктура, съобщават от сдружение "Велоеволюция".
За реконструкция и изграждане на тротоарни настилки и велосипедни алеи в кварталите Младост и Люлин общинарите са отделили 5 300 000 лева от капиталовите разходи на СО за 2008 г., стана ясно след днешното обсъждане на общинския бюджет.
Кметът на столицата Бойко Борисов заяви, че ще има пари и за булевардите "Евлоги Георгиев" и "Борис III".
Зам.-кметът Велизар Стоилов изтъкна пред радио "София" заслугата на Велоеволюция за приемането на бюджета в този вид.
За малко повече от 6 месеца сдружението проведе няколко доброволчески акции за популяризиране на велосипедния транспорт, изнесе в медиите спънките пред развитието на велосипедна инфраструктура в София и протестира активно срещу опитите за пореден път развитието на алтернативен, чист и евтин начин за придвижване като колоезденето да бъде изключвано от приоритетите на общината.

Питането ми е, София само Младост и Люлин ли е? Според мед това трябва да се направи първо в (и/или около) центъра на София thumbdown.gif
Beerzebub
Супер... имам план да си стегна колелото. И да правя секси бедра.
wqwrrr
Новината е чудесна. Често карам велосипед, обожавам да го правя. И живея в Младост. =)
Мисля, че за начало са избрали Младост и Люлин, защото изграждането на велоалеи би станало най-лесно тук, поради по-широките пространства и частичната липса на блъскащи се коли и борещи се за място за паркиране водачи.
Надявам се някога София да стане благоприятно място за каране на колело, защото за сега не е. Освен в паркове и училища другаде не става за каране.
А друго си е в планината... wub.gif
Crafter
Да направим някоя среща на колела? whistle.gif
Beerzebub
Трябва...
Аз дефакто имам да напомпам 2 гуми да сложа 2 жила.
Aglarana
Някой да спомена нещо за колела... happy.gif
pa®tci
Ми аз си карам редовно от Надежда до Плиска... кога ли ше ми излезне къСМЕТът...
Ataegina
Ххххайдеее! Аз тамън мислех да ходя до плиска да си купувам мед, но ще отложа, защото ще се качвам на покрива да си оправям антената. Хайде утре? колела - борисова?
pa®tci
Кое е утре? huh.gif За, ама не е ли малце въз-ветровито?
Ataegina
За днес ставаше въпрос. Вятър сега няма, но аз съм аут ъв енергия та само с филм ще мина.
alpha prime
Току що за малко ми се размина.
Правейки маневра на заден ход да преместя колата видях в далечината едно фърчащо пежо 306. В стремежа бързо да се изнеса, защото не беше ясно шъ спре ли няма ли да спре докато обърна си помлях вратата в една лада нива, а ония нещастник въобще нямаше намерение да намалява.
Всичко ми е свито на кълбо в стомаха и ми се ще тоя мухльо да свърши в някой стълб
Ludnichar
Секви тъпаци ги има!

Миналата седмица както си карам към Дружба по Шипченски проход, на 1 светофар си седя мирно и тихо в средната лента и чакам да светне зелено, при което светва аз тръгвам а до мен един камион от лявата лента също потегля и решава, че трябва да се премести за направо, без хич да му дреме има ли кола в средната лента или не! И ме помита... Влачи ме няколко метра докъто се усети тъпака смотан! Добре че някак успях да реагирам и да дръпна колата възможно най-вдясно и при това не забъсах някой от дясната лента! Чак се чудя как се разминах само със смачкан калник, и счупени броня, фар и огледало!
pa®tci
A майка ми си паркирва колата до някакъв блок в уличката (дето се водят паркинг-зони), отива да си свърши работата дето си има или каквото там и като севръща - задницата на колата сплескаа. Някакъв олигофрен с камион, дал на задна да обръща ли там, отйъде да го знам и я зачеластрил, като забутал колата три метра напред и след това си тръгнал, като че нищо не е станал. Хора от магазинче в блока го видяли това и казали на майка ми, ама никой нищо не направил. Даже номера на камиона не записали. Да се зачуди човек, кой е по-големият селяндур в случая dry.gif
pa®tci
Цитат
Тази вечер започват да мият "Цариградско шосе"


Тази вечер в 22 ч. започва измиване на бул. „Цариградско шосе”, в участъка от ХМС до „Орлов мост”. Във връзка с това Столична община призовава водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание в посочения участък от 22 ч. до 8 ч. утре и с възможно най-ниска скорост, за да се избегнат нежелани инциденти и произшествия.

В участъка тази вечер ще работят четири екипа със седем цистерни и десет самосвала. В рамките на първия етап от пролетното почистване ще се измият основните входно-изходни магистрали и булеварди - България, Цариградско шосе, Евлоги и Христо Георгиеви, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Ботевградско шосе, Владимир Вазов, Сливница, Тодор Александров, Царица Йоанна, Цар Борис ІІІ, Ломско шосе, Черни връх, Брюксел, Александър Малинов , Панчо Владигеров и Княгиня Мария Луиза. Тази вечер продължава миенето на булевард България от Беловодски път към центъра. Основните пътни магистрали ще се мият след 22.00ч. , за да се избегнат затруднения в трафика. Само по- рискови участъци като мостът от 4-ти километър ще се мият през деня. Работата по почистването на столичните булеварди ще продължи и през почивните дни. /БГНЕС

Яяя... bg.gif huh.gif
pa®tci
Цитат
Заканиха се да са стриктни: Паркираш на тротоара - снимка и 30 лв. глоба
По Закона за движение по пътищата разстоянието от автомобила до сградата трябва да е не по-малко от два метра, при това автомобилът не трябва да е разположен препендикулярно на бордюра


Шофьорите, които паркират на тротоарите в София и пречат на пешеходците, ще бъдат глобявани от днес, заканиха се общината. Вместо да лепят стикери, служителите на столичния инспекторат ще снимат неправилно паркираните коли, а снимките ще отиват в КАТ.
Глобата за паркиране на тротоара е 30 лева. По Закона за движение по пътищата разстоянието от автомобила до сградата трябва да е не по-малко от два метра, при това автомобилът не трябва да е разположен препендикулярно на бордюра.
"За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя.
Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци", е записано в чл. 94, ал. 3 на закона.
Столичани вече негодуваха, че няма къде да спират колите пред дома си, освен на тротоара.
"В София изключително голям е проблемът с движението, с трафика. Ние трябва да накараме хората да паркират на тротоар, като има разстояние поне 1,5 - 1,7 метра от стената. С новите правила хората ще бъдат уведомени за наложени глоби, защото ще им изпратим писмо по местодомуване за наложените санкции", каза столичният зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов пред БНР.
На въпрос за синята зона по тротоарното пространство, Стоилов обясни, че там, където има "синя зона", то има задължително колчета, като от "Паркинги и гаражи" са очертали място за автомобил, като са спазени изискванията.

Ах дано, даноо, данооо...
GoddesS
Ми крайно време беше...и а дано наистина...омръзна ми особенно по центъра всички улици са ги превърнали във Витошка(в сми хората ходят по улицата)! Само дето и колите си вървят по улицата, а място за пешеходците на тротоара няма!
луда`калинка
Доде не видим, не вервам!!! dry.gif
Mario
преди два дена във Варна блъснаха едно момче което си е стояло на спирката и е чакало автобуса за учиище,шофьора бил пиян ,без книжка ,от турси произход ....нямам думи просто :/
GoddesS
Скапана работа... no.gif
usmif
^^^ +1
Danny47
Не стига, че няма място в София да се разминат две коли и къде да паркират, ами ушаците и пари ще взимат. Поне тея глоби да ги инвестират в решаването на този проблем и в оправянето на пътищата като цяло.
Arq
Миналата събота, имаше шествие на моротистите в София, с лозунг нещо от сорта на "Спрете войната по пътищата". Бяха се събрали na площад Александър Невски. Исплакнах си очите...в крайна сметка мотористите са от най-уязвимите на пътя. Осеобенно тези с по-тежките мотори...Една по силна въздушна струя и се излиза от строй...Не че нещо ще променят де. Това беше по-скоро изложение на мотори...
Beerzebub
Спирки за маршрутките

Министър Петър Мутафчиев е препоръчал на Столичната община в новите договори с маршрутните превозвачи да бъде включена клауза за фиксирани спирки и забрана да се возят правостоящи.


http://www.dnes.bg/article.php?id=49910




bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
pa®tci
Малко да приповдигнем настроението.


Oт тези кадри е видно, че наш'те пътища са си 6:0 cool.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.