Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мангустите нещо се правят на интересни
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
conguestadors
^Извинявам се за тона, но ти тъп ли си или се правиш на интересен. Не разбрах с кое точно не си съгласен???
Blashyrkh
Не, не съм тъп и не се правя на интересен.

Идиотско е да се твърди, че циганите живеят в гета и гледат да се групират заедно, защото такава им е културата и причината за това да се търси в техния манталитет. Това е вярно за абсолютно всички хора по света и важи без значение от пол, възраст, етнос и тем подобни. Определено е така и при българите, американците, румнцуте и там всички останали.

Статията казва, че циганите ни мразят защото се взимат за по-висши, "чисти" или там каквото беше. Ебаси говната са това. Нормално е абсолютно всяка дефинирана група хора да се взима на по-сериозно от колкото е. Отново - при българите това е по-сериозен проблем според мен.

Лингвистичният анализ беше меко казано пародия, без коментар...

Изобщо автора говори за абсолютно нормални явления по света като просто ги приписва на дадена група хора. Това е доста честа логическа грешка, която се появява при спорове или статии. Това е човек, който не може да погледне на нещата от горе или без пердето от предрасъдаци.

Автора явно мрази циганите и се опитва да достигне до аудитория която също ги мрази - статията си е чист hatespeech, не предлага никакви решения, засипва с "източници" и литературни анализи, които са извадени извън контекст и са непълно предадени. Нищо ново под слънцето.....

Не мога да разбера как може такава статия изобщо да ти привлече вниманието...
Preacher
Изключително смислено мнение, между другото.
Сега се налага да уча социология и расизма и предразсъдъците са основни теми. Хубаво е да видиш, че тия неща не остават само в лекторските стаи, ами има хора, които наистина знаят кое как и защо е. smile.gif
Slash
Между другото спрях да следя тоя кенеф откакто се появи тази статия. Ето я и реалната новина. Смешно е как NS уонъби пишман драскача си прави душевна чекия с клавиатурата и е обидно за тези, които четат.
I Like Scat Porn
^Отвратително...
conguestadors
Цитат(Blashyrkh @ Oct 23 2009, 08:40 PM) *
Не мога да разбера как може такава статия изобщо да ти привлече вниманието...

Тъй като съм от Пловдив, мога да ти кажа, че проблема с циганите и интегрирането им, е наистина голям проблем. Мърсотията и вонята в циганските махали е непоносима и което е по важно, че никой дори и "чистота" не може да припари там. Във всеизвестния пловдивски квартал Столипиново се продават наркотици свободно и проституират 12 годишни деца и който и както е искал да им помогне не е успял, просто защото те не искат да се променят. Бях свидетел как хиляди цитани излязоха на протест, че не могат да си плащат тока и е всеизвестно, че сега им го плащаме ние, а най-интересното от цялата работа е, че повечето протестиращи бяха със златни ланци и кожени якета. Аз лично съм виждал как в студен ден, четерима цигани играят на карти на тротоара и всеки от тях си беше изкарал с дълъг кабел по една духалка да им духа топло.

И да, спрямо циганите съм расист. Може би пловдивчаните ще ме разберат най-добре.
_Moonshield_
Как няма да сме расисти спрямо тях, като знаем каква шибана сган са. wink.gif
Един приятел скоро го гониха цигани да го бият, защото е бял. Мен също са ме гонели, защото съм минавал покрай кочината им, наречена махала.
Blashyrkh
Липсата на правилна система на интеграция, на прилагане на закони, на образование, не на последно място на пари и желание за работа довеждат до ужасните неща за които говориш. Това е огромен проблем и на много хора в правителството не им пука и не искат да се наемат да го оправят. Но това създава един затворен порочен кръг. Прехвърлянето на винта може да продължи вечно и така нищо няма да се постигне. Социална грижа, правилна законова рамка и не на последно място работещи институции са ключови за някакъв успех.

Всичко което се оптвам да кажа, е че ако група хора се оставят на прозвола и в среда каквато е нашата, такъв тип разпад в обществото на дадената група ще е неизбежен. Циганите в случая са тази група. Разбира се че не работят, разбира се че са мързеливи, разбира се че крадат и не уважават реда и закона. Но това няма нищо общо с това че са цигани. Който се опита да оправдае това им поведение с етническа или пигментационна теза ще направи така просто защото е по-лесно и защото така ще изегне да си зададе истинските въпроси... С расизъм, омраза и прехвърляне на вина ситуацията само ще се влоши.
conguestadors
Добре де, а арменците, турците и евреите, те също са етнически групи, но немога да кажа за никоя от тях, че е мързелива и неспазваща закона.
Коя от тези групи, не се интегрирала в обществото???
Защо само циганите трябва да толерираме и оправдаваме???
Blashyrkh
Еми точно защото са интегрирани проблеми няма. Когато циганите се интегрират и с тях няма да има проблеми.

Не става дума да ги оправдаваме или толерираме, а да разберем истинската причина зад това им поведение и да не реагираме стереотипно и с омраза.



П.С. Както може да се види от първите ми мнения в темата и аз преди бях като кон с капак. Ама в последстви осъзнах че така не става....
gadabout
Подкрепям Блаш.

Знам, трудно е да се опитваш да интегрираш някого, който не дава признаци да го желае и през ден тероризира "твойте хора". Все пак е хубаво да мислим за причините. Както и с пропастта между поколенията, по същия начин и тук българинът предпочита да гледа само резултатите и да се кокошини на тях. В това, обаче, няма НИЩО прогресивно.

Допълнително, както с дискриминацията на всяка друга основа, така и тук, на световно ниво проблемът идва от грешната концепция, че "всички сме еднакви, следователно имаме право да живеем еднакво" или нещо от сорта. Криворазбрана демокрация и либерализъм за сетен път.
Ние не сме равни (еднакви), още по-малко сме равнопоставени (с еднакви социални роли).

Когато разберем споменатите две причини, тогава ще можем да караме напред с политики, стратегии и прочие.

Иначе, преди три седмици някъде гледах презентация на Компонент 5 на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН". Той се занимава с превенция на ХИВ сред ромското население и за тази цел, естествено, трябва да познава целевата си група. Ами, презентаторката и координаторка на компонента беше самата тя от ромски произход, но страшно интелигентна и добра в работата си. При това разкри неща за ромските родове, традиции, начин на живот днес и, естествено, проблеми, които буквално ми скриха шапката - не си кривя душата, че ми беше много интересно и дваж по-полезно.

Обаче, Блеш, тия неща са верни:

Цитат
Идиотско е да се твърди, че циганите живеят в гета и гледат да се групират заедно, защото такава им е културата и причината за това да се търси в техния манталитет.

От време оно това е, което е в главна част от културата им. Те са патриархално и много сплотено общество, при това не само заради обтегнатата ситуация днес. Много са затворени и всичко това е особено изразено при някои родове.


Цитат
Статията казва, че циганите ни мразят защото се взимат за по-висши, "чисти" или там каквото беше. Ебаси говната са това.

Определени цигански родове имат точно такива схващания - мразят "низшите" българи. Има обаче и такива, които не се вълнуват от нас, както и такива, които се помиряват чудесно с българи.

Родът, всъщност, стои в основата на циганската общност - чували сте - кардараши, йерлии, лудари...
Discipline
На книга доста по-лесно и приложимо изглеждат нещата. В реалността май е малко по-трудничко.

Що не се поразходите вечер в някоя циганска махала (гето) да видите дали ще мислите по същия начин за тях?

Нямам против никой, който не ми пречи или не ме заплашва с нещо. Обаче не ми харесва тия да живеят на гърба на хората, плащащи си данъците, сметките и т.н. и да тероризират безнаказано. Не ги смятам за богоизбрани за това. Дискриминацияте е по-скоро насочена към обикновените българи, струва ми се.

gadabout
^Съгласен. Рахождал съм се и също ме е страх. В цялата работа обаче няма виновни, разбираш ли? Наистина няма. Но е обективен факт, че от двете страни в конфликта тази, на която повече би трябвало да се разчита да помисли (защото го има капацитета), е българската.
scion_of_storm
Тоя спор съм го водил толкова пъти с майка ми...

Интеграция трябва, но аз съм песимист за усвояването й, дори да бъдат задвижени сложни социо-икономическо-политически процеси. Защото свикналият да живее като паразит не би отхвърлил лесно този си живот за такъв със същите успехи, но изпълнен с работа.

И не харесвам циганите не защото са цигани, а защото живеят на гърба на майка ми. На баща ми. Ще живеят и на мой гръб. Живеят, смучещи социалната кръв на повечето трудещи се хора в България. Нахално и нафукано, ползващи се с преференции, които ние, нормалните граждани, не получаваме.

D.t.A.
conguestadors
Цитат(Blashyrkh @ Oct 23 2009, 11:12 PM) *
Еми точно защото са интегрирани проблеми няма. Когато циганите се интегрират и с тях няма да има проблеми.

Преди 10-ти, всички бяхме равни, за всички образованието до 8-ми клас беше задължително и за всички имаше сигурна работа. Как така след промяната, всички успяха да се интегрират към живота, само циганите не успяха? Всички нормални хора тръгнаха от равен старт, за всички промяната беше еднакво сложна и трудна, но всеки по един или друг начин успя да се приспособи. Защо циганите не успяха?
Защото са мързеливи и защото искат да живеят на гърба на "другите" хора. Те няма да се интегрират никога и това не сме го осъзнали само в България, а навсякъде по света. Те трябва да бъдат равни с нас, щом живеят с нас, което значи, че трябва да си понесат отговорноста на времето в което живеем и не трябва аз да ги издържам. Това трябва да им се покаже ясно и да им се даде да разберат, че освен соц. помощи има и работа.
Не може циганина да прави по 12 деца и да праща жена си да се реди на опашка за помощи и още от изхода да и вземе парите и да ги изпие за една вечер. После тръгва да краде и да проси, за да изкара още пари за пиене, а децата ходят голи, боси и гладни.
И не ми казвайте, че не съм прав, защото това съм го видял с очите си. Да сигурно има еденици цигани които живеят и се трудят нормално, но те са толкова малко, че просто не си струва да ги споменаваме като пример.
Megadeth
И българите боклуци са толкова малко, че няма смисъл да ги даваме за пример wink.gif
SepulTeraHead
Ма ти наистина освен линкове нещо пускаш ли?
t80
животни
Megadeth
^^И от такива има нужда.
nikoi
Blood-е, с цялото ми уважение към теб, но да твърдиш, че хора с такава хигиенна култура са били едва ли не необходимост за обществото или за каквото и да било явление в космологията.....; що не вземеш да поживееш с тях, защото явно ти си един от малкото, които вярват, че "и от такива има нужда".

Това е още един пример за беззаконието в тази държава! Защо политическия елит не покани еврогостите си ей на това колоритно местенце, което е показано в репортажа; да ги видя тогава европейските парвенюта дали няма да преосмислят въпроса за интеграцията на ромите?!

Не всички цигани са такива, но нравите на повечето и изобщо на цялата им, с определени изключения, народност са небългарски и неевропейски.
Лошото е, че, както вече съм казвал, този народ представлява едно гротескно огледало за реалностите в страната, която обитава; от което следва, че, колкото и това огледало да литотизира недостатъците ни, то отразява нашето ниво на народна култура!
Megadeth
Казвам, че има нужда и като тоя т80 да пуска линкове.
Иначе ти ква музика слушаш.? Кога ще пием бира?
t80
http://www.vbox7.com/play:fa9abee0
nikoi
rolleyes.gif - Това е пример за ниската култура и образованост на този етнос, което мисля е основният проблем, що се отнася до междурасовото говорене в България(при конфликта с турските или по-скоро с псевдотурските интереси, като визирам най-вече ДПС и новоизлюпените клоуни - братя Юзеирови, е намесен факторът на историята на две държави - не може да се каже, че този конфликт е проблем на расова основа)!
t80
http://www.vbox7.com/play:d9b626f1
Во Царствии Твоем
^ Че то има и хора с последни модели скъпарски автомобили, които не се плащали актове на суми хиляди лева... Сетиха се нашите, че могат да конфискуват возилата им, но до сега съм чул само за две конфискувани а гъзарите по пътищата са все така много на брой и все така методично нарушават законите...
t80
http://www.vbox7.com/play:6775a4a6
conguestadors
Това го копирах от един друг форум. Изключително ми е интересно какво ще каже Blashyrkh по въпроса.

В последните 21 години България се намира в състояние на перманентна гражданска война. От едната страна на барикадата са доминантния етнос (все още)- българите заедно с малцинствени групи като турци, власи, българомохамедани- т.нар. помаци, евреи, арменци, гагузи, а от другата страна на барикадата са най-многобройното малцинство в България- циганите. България е страната с най-многобройно циганско население в света като процентно отношение. В Пловдив се намира най-голямото циганско гето в света- Столипиново с над 100 000 души циганско население. През комунизма циганите се държаха изкъсо и не им се позволяваше да мародерстват над българското население. Тоталитаризма изключва по презумпция опцията за недисциплинираност и непокорство сред населението. Показателен е примера с генерал Чочоолу-Пантерата. През 1978 г. неговия племенник и бременната му съпруга се разхождат в кв. Изгрев, Пловдив (квартала е граничен на циганското гето Столипиново), нападнати са от цигани с цел грабеж. Момчето оказва съпротива и е заколен от циганите заедно с бременната му съпруга. Реакцията на чичо му генерал Чочоолу е ужасяваща. Старозагорската танкова бригада е вдигната по тревога и насочена към Пловдив. Танкове, БТР-и обграждат циганското гето. Прекратени са отпуските на милиционерския състав в Пловдив, поделенията на Вътрешни войски в Пловдив са вдигнати по тревога. След приключване на заградителните мероприятия на гетото, в него навлизат тежковъоръжени милиционери и роти на вътрешни войски и се започва поголовно пребиване на циганите без оглед на пол, възраст и т.н. Унищожена е цялата покъщнина в гетото. В Пловдив е въведен вечерен час за циганите, въведен е режим на денонощно наблюдение от милиционери в гетото, ако циганин се осмели да напусне гетото извън вечерния час буквално е бивал осакатяван от бой. След този случай никога пред това в Пловдив не е било толкова спокойно и мирно. След 1989 г. настъпи часът на циганите- убийства, кражби, посегателство над частната собственост, измами, побоища, неплащане на сметки за ток и вода и т.н.. Евроатлантическата ориентация на България налага на властите в България да си затворят очите за нарушаване на правата на доминантното българското население от все още малцинствения етнос на циганите. Българите загубват вяра в държавните институции, полиция и власт. Нихилистичния оттенък в душите на българите се засилва до степен на отричане на държавата, което е пагубно в близко бъдеще. В малките градове и селата положението е ужасяващо. Основния стожер на една държава- неприкосновеността на частната собственост е грубо потъпквана от банди мародерстващи цигани по селата. Никой не иска да се занимава със земеделие, защото няма гаранция, че циганите няма да му оберат продукцията. В Кюстендилско след серия смъртни случаи на българи пазещи черешовите си масиви и нападнати от цигани се наложи жандармерията да опазва реколтата. Политиката на социални помощи доведе до огромен прираст сред циганския етнос, а българското население изнемощяло от плащане на непосилни данъци, сметки, такси навлиза в спиралата на огромен демографски срив. В интерес на истината българските политици се опитват да решат катастрофалния за българската държавност проблем с циганите. Въведени са мерки за социализиране на циганския етнос- задължително обучение в училищата, неплащане на детски, ако детето не ходи на училище, построени са по европейски програми жилищни блокове (примерно в Пловдив, в Шекер махала е построен малък жилищен квартал за цигани, който за жалост след една година е превърнат в коптор), обучения и курсове за преквалификация в трудовите борси и т.н. За жалост социализирането на циганския етнос е загубена кауза и проблемът с циганите назрява и се превръща в заплаха за националната сигурност! Сходни са проблемите и в Румъния, Чехия, Унгария. В Унгария селското население се сдружава в опълчение бранещо продукцията си. В последните години се наблюдават десетки смъртни случаи на цигани нападащи земеделската продукция в Унгария и подложени на линч от унгарските селски опълченски дружини. В Чехия е направен опит гетата да бъдат обхванати от високи бетонни зидове и въведен вечерен час за циганите. В Румъния расизма сред румънците спрямо циганите достига вече до неподозирано високи нива. За жалост в нашата татковина нещата в близко и далечно бъдеще не изглеждат оптимистично и ако трябва да бъдем честни въпрос на време е България като държава да изчезне от политическия небосклон на Европа. Самите български политици са обезверени от липсата на опции за решаване на циганския проблем- масово изпращат децата си в Западна Европа с ясното съзнание, че за тях бъдеще в България няма, въпреки възможността за лесното им лансиране по стълбите на обществената кариера. В крайна сметка нещата са опрели до кокал и е нужно незабавно предприемане на мерки. Със социализирането се разбра, че няма нищо да стане, затова докато е време е нужно да се създаде резерват (така както демократичните американци направиха резрвати за индианци) и всеки уличен в престъпление, измама, отказващ да се социализира и да спазва законите циганин да се отпраща там. Расистко е, крайно е като мярка, но в крайна сметка положението е нетърпимо и изисква нетърпими мерки.А всеки циганин желаещ да си изкарва прехраната честно и почтено и да допринася с труда си за благото на страната, в която живее е добре дошъл да се развива като личност.
Svetyl
До последната буква съм съгласен. Благодаря ти за прекрасния материал!
scion_of_storm
Относно загиналото в Овча купел момче - който иска да изрази гражданско мнение, а и да отдаде помен за поредната жертва на циганския терор, подминаван от властите - утре, 7 часа, пред Събранието.
Sile
Винаги съм се питала какъв им е проблемът на циганите да вземат живота си в ръце като останалите народи. Мисля, че още не са се отърсили от ориенталската си натура, за това са се оставили по течението. Изглежда, че им липсва воля, но насилието само ги ожесточава повече. насилието е временна мярка. Какъв е коренът на проблема? Горе описаните събития са действия и резултати, които показват психологията на това население. То винаги ще се чувства прокудено, заради презрението, което чете в нашите очи, заради неприемането му. Всеки си има роля на този свят, и място. Мястото на циганите къде е? По целият свят. Замисляли ли сте се защо? Те са като предизвикателство, което трябва да научи света да им състрадава, да им помага от сърце, а не, защото са 'неудобен проблем', който трябва да се отстрани на всяка цена, защото 'понамирисва'. Сега не е нужно да ме нападате с изрази от сорта:" Иди да живееш с тях тогава. Смяташ, че това не е никакъв проблем!?" или пък:"Какво се правиш на хуманна." А пък държавата не бива да се дамгосва. Управлението е нужно, иначе би настъпил хаос, но когато има марионетки на силните държави като Бойко Борисов и др. как смятате, че тук в България ще се случва това, което ние желаем. За много от проблемите на страната ни не решават нашите политици, а чуждите, тъй като имат известен интерес. Спирам да коментирам за политиката, тъй като не съм голям разбирач.
Blashyrkh
Цитат(conguestadors @ Jul 7 2010, 06:43 PM) *
Това го копирах от един друг форум. Изключително ми е интересно какво ще каже Blashyrkh по въпроса.

Веднага давам анализ и мнение smile.gif


Цитат
В последните 21 години България се намира в състояние на перманентна гражданска война. От едната страна на барикадата са доминантния етнос (все още)- българите заедно с малцинствени групи като турци, власи, българомохамедани- т.нар. помаци, евреи, арменци, гагузи, а от другата страна на барикадата са най-многобройното малцинство в България- циганите.

Тук например не съм съгласен. Няма гражданска война в България wink.gif Никога не е имало. Провери какво е истинска гражданска война! Тва, че тук има изолирани инциденти и липса на полиция и правораздаване не значи че има "война". До някъде имам причини да вярвам, че в Бг всъщност е най-спокойно в сравнение с други страни с цигани - Словакия, Унгария например.

В последните 21 години в България СЕ НАСАЖДА НАГЛАСАТА, че сме във война, защото е по-лесно да виниш някой друг за собствените си проблеми wink.gif Проблемите на България идват от само българите - корупция, апатия, срамно ниска култура и много много остаряло образование. С тези проблеми например циганите нямат общо.

Как пък сложиха турците в една група с нас smile.gif За пръв път го виждам това. Според мен точно проблемите с турците тук и с Турция като цяло са доста по-важни, но това е друга тема...


Цитат
През комунизма циганите се държаха изкъсо и не им се позволяваше да мародерстват над българското население. Тоталитаризма изключва по презумпция опцията за недисциплинираност и непокорство сред населението. Показателен е примера с генерал Чочоолу-Пантерата. През 1978 г. неговия племенник и бременната му съпруга се разхождат в кв. Изгрев, Пловдив (квартала е граничен на циганското гето Столипиново), нападнати са от цигани с цел грабеж. Момчето оказва съпротива и е заколен от циганите заедно с бременната му съпруга. Реакцията на чичо му генерал Чочоолу е ужасяваща. Старозагорската танкова бригада е вдигната по тревога и насочена към Пловдив. Танкове, БТР-и обграждат циганското гето. Прекратени са отпуските на милиционерския състав в Пловдив, поделенията на Вътрешни войски в Пловдив са вдигнати по тревога. След приключване на заградителните мероприятия на гетото, в него навлизат тежковъоръжени милиционери и роти на вътрешни войски и се започва поголовно пребиване на циганите без оглед на пол, възраст и т.н. Унищожена е цялата покъщнина в гетото. В Пловдив е въведен вечерен час за циганите, въведен е режим на денонощно наблюдение от милиционери в гетото, ако циганин се осмели да напусне гетото извън вечерния час буквално е бивал осакатяван от бой. След този случай никога пред това в Пловдив не е било толкова спокойно и мирно.

(не знам тоя пример колко е верен, колко е преувеличен и т.н. ще ми се да видя източник с две думи. във всеки случай, дали е истина или не няма занчение, защото поствайки го в този контекст ти реално се съгласяваш с принципите вътре. за това ще пиша по-долу)

Удивително е че даваш такъв пример! Значи група копелета се опитват да ограбят двама души и ги убиват. Армията се вика и почва да репресира другото население, счупва от бой хора, които очевидно нямат никаква вина за този инцидент, бият възрастни жени и деца (без оглед на пол, възраст и т.н., нали така? ), счупват им всичко в къщите!!!!! Добре, сериозно ли ми спореше преди време, че не е имало дискриминация по времето на комунизма???!! Това според теб нормално ли е? Зашото ако кажеш -да, нормално е, тогава дай ми пример ,когато това се е случвало с български квартали. Или искаш да ми кажеш, че не е имало групи от наркомани и копелета от български произход, които са убивали хора? Сигуррен съм, че армията не се в викала да руши къщите на българското население, не си ли съгласен? Как ще се почувстваш ако утре ПОЛЦИЯТА и АРМИЯТА набие децата ти и ти изпотроши къщата ти и ти наложи вечерен час, защото 5 скина са убили циганин с нож? Приятно ли ще ти е да не излизаш от вас след 8? Ти какво общо ще имаш с инцидента? Заслужаваш ли това? Ще уважаваш ли институциите в бъдеще? Как изобщо можеш да твърдиш, че няма разлика между това как са били третирани едните или другите? Това нещо (ако е вярно) е не само расизъм и дискриминация, а престъление срещу човечеството и този генерал трябва да въде изправен на съд!

Защо когато циганин извърши престъпление t80 пуска веднага линк, а когато българите се убиват никой изобщо не разбира?


Цитат
След 1989 г. настъпи часът на циганите- убийства, кражби, посегателство над частната собственост, измами, побоища, неплащане на сметки за ток и вода и т.н.. Евроатлантическата ориентация на България налага на властите в България да си затворят очите за нарушаване на правата на доминантното българското население от все още малцинствения етнос на циганите. Българите загубват вяра в държавните институции, полиция и власт. Нихилистичния оттенък в душите на българите се засилва до степен на отричане на държавата, което е пагубно в близко бъдеще. В малките градове и селата положението е ужасяващо. Основния стожер на една държава- неприкосновеността на частната собственост е грубо потъпквана от банди мародерстващи цигани по селата. Никой не иска да се занимава със земеделие, защото няма гаранция, че циганите няма да му оберат продукцията. В Кюстендилско след серия смъртни случаи на българи пазещи черешовите си масиви и нападнати от цигани се наложи жандармерията да опазва реколтата.

Еми ако при всеки инцидент си вкарвал армия да бие невинни хора, какво очакваш серизоно?! Ако няма полиция, държавност, ред и право - ще има кражби!! Това че пропорциално поледнато повечето ги извършват цигани идва от факта, че те са първите които остават без работа и нямат опция за такава...


Цитат
Политиката на социални помощи доведе до огромен прираст сред циганския етнос, а българското население изнемощяло от плащане на непосилни данъци, сметки, такси навлиза в спиралата на огромен демографски срив.

Социалните помощи довеждат до бума в популацията на циганите? LOL ебаси глупостите. Ако по времето на комунизма е имало по-малък прираст, то това е защото тогава образованието е било на доста по-високо ниво (сред циганите) и следователно качеството на живот (безработица реално е нямало) и то там - приходите и от там хигиената. А в капиталистическа система и отворен пазар, социалните помощи са задължителен нов фактор, който се налага от това че сигурността за работа вече я няма и хората трябва да имат шанс да се преорганизират. Твърдението, че за това циганите се увеличават е смешно!


В интерес на истината българските политици се опитват да решат катастрофалния за българската държавност проблем с циганите. Въведени са мерки за социализиране на циганския етнос- задължително обучение в училищата, неплащане на детски, ако детето не ходи на училище, построени са по европейски програми жилищни блокове (примерно в Пловдив, в Шекер махала е построен малък жилищен квартал за цигани, който за жалост след една година е превърнат в коптор), обучения и курсове за преквалификация в трудовите борси и т.н. За жалост социализирането на циганския етнос е загубена кауза и проблемът с циганите назрява и се превръща в заплаха за националната сигурност! Сходни са проблемите и в Румъния, Чехия, Унгария. В Унгария селското население се сдружава в опълчение бранещо продукцията си. В последните години се наблюдават десетки смъртни случаи на цигани нападащи земеделската продукция в Унгария и подложени на линч от унгарските селски опълченски дружини. В Чехия е направен опит гетата да бъдат обхванати от високи бетонни зидове и въведен вечерен час за циганите. В Румъния расизма сред румънците спрямо циганите достига вече до неподозирано високи нива.


Цитат
За жалост в нашата татковина нещата в близко и далечно бъдеще не изглеждат оптимистично и ако трябва да бъдем честни въпрос на време е България като държава да изчезне от политическия небосклон на Европа.

ignore.... дори няма да почвам това твърдение.


Цитат
Самите български политици са обезверени от липсата на опции за решаване на циганския проблем- масово изпращат децата си в Западна Европа с ясното съзнание, че за тях бъдеще в България няма, въпреки възможността за лесното им лансиране по стълбите на обществената кариера.

Ай сиктир! Хората отиват в да учат в чужбина, заради циганите!??!?! Добре прочети го пак и си помисли малко! Абсурда тук достига висини..... Толкова очевидно вадене от контекст просто не може да се допуска smile.gif Държавата е корумпирана, хората са спрели, отношението е трагично, но ЦИГАНИТЕ са причината поради която излизаме в чужбина... biggrin.gif


Цитат
В крайна сметка нещата са опрели до кокал и е нужно незабавно предприемане на мерки. Със социализирането се разбра, че няма нищо да стане, затова докато е време е нужно да се създаде резерват (така както демократичните американци направиха резрвати за индианци) и всеки уличен в престъпление, измама, отказващ да се социализира и да спазва законите циганин да се отпраща там. Расистко е, крайно е като мярка, но в крайна сметка положението е нетърпимо и изисква нетърпими мерки.А всеки циганин желаещ да си изкарва прехраната честно и почтено и да допринася с труда си за благото на страната, в която живее е добре дошъл да се развива като личност.

Добре, нека направим резерват защо не? Айде обаче да вкараме там и другите хора, които не се социализират. Да пратим там и метълите и пънковете - те хе харесват обществото и се бунтари. Да пратим и чалгарите - те са балъци нали така? Да пратим и скейтърите, емотата, скинарите, фашистите, комунистите... дай всички да пратим wink.gif


Като цяло още много мога да кажа, но няма смисъл. Нищо специално не е това мнение, не знам от къде си го копирал. Типично е до не май къде. Писано е от човек, който използва шок ефекта му и вие се връзвате. Всички такива мнения са ми едни и същи - методите, тона. Много хора се опитват да оправдаят расизма си и се изживяват като критици интелектуалци. Друго няма какво да кажа smile.gif
Discipline
Къде сте бе, толерантните? За какво въобще говорим? А и медиите как само потулват случая...
Sile
^^ bowdown.gif Разбиваш! Доста убедително.
scion_of_storm
Политическо нужно решение: въвеждане на квота 1 дете на циганите, за всяко друго да заплащат или данък, или някаква парична вноска в държавната хазна.

Освобождаване на циганите от привилегиите, които важат само за тях като етнос. Намаляване на социалните помощи на техните 10+ деца, като следствие от първото мое мнение.

Това е. Който иска да вкарва други аргументи.
Svetyl
Цитат
Тук например не съм съгласен. Няма гражданска война в България wink.gif Никога не е имало. Провери какво е истинска гражданска война! Тва, че тук има изолирани инциденти и липса на полиция и правораздаване не значи че има "война". До някъде имам причини да вярвам, че в Бг всъщност е най-спокойно в сравнение с други страни с цигани - Словакия, Унгария например.

В последните 21 години в България СЕ НАСАЖДА НАГЛАСАТА, че сме във война, защото е по-лесно да виниш някой друг за собствените си проблеми wink.gif Проблемите на България идват от само българите - корупция, апатия, срамно ниска култура и много много остаряло образование. С тези проблеми например циганите нямат общо.

Как пък сложиха турците в една група с нас smile.gif За пръв път го виждам това. Според мен точно проблемите с турците тук и с Турция като цяло са доста по-важни, но това е друга тема...

Ами не минава и седмица, в която да не чуя за село, тормозено от цигани, за цигани, пребили българи, лично съм бил обект на лошо отношение от тях, без да съм го провокирал. Гражданска война може да е пресилено, но етническото напрежение то има и това НЕ Е насадена представа. Само за турците съм съгласен.


Цитат
(не знам тоя пример колко е верен, колко е преувеличен и т.н. ще ми се да видя източник с две думи. във всеки случай, дали е истина или не няма занчение, защото поствайки го в този контекст ти реално се съгласяваш с принципите вътре. за това ще пиша по-долу)

Удивително е че даваш такъв пример! Значи група копелета се опитват да ограбят двама души и ги убиват. Армията се вика и почва да репресира другото население, счупва от бой хора, които очевидно нямат никаква вина за този инцидент, бият възрастни жени и деца (без оглед на пол, възраст и т.н., нали така? ), счупват им всичко в къщите!!!!! Добре, сериозно ли ми спореше преди време, че не е имало дискриминация по времето на комунизма???!! Това според теб нормално ли е? Зашото ако кажеш -да, нормално е, тогава дай ми пример ,когато това се е случвало с български квартали. Или искаш да ми кажеш, че не е имало групи от наркомани и копелета от български произход, които са убивали хора? Сигуррен съм, че армията не се в викала да руши къщите на българското население, не си ли съгласен? Как ще се почувстваш ако утре ПОЛЦИЯТА и АРМИЯТА набие децата ти и ти изпотроши къщата ти и ти наложи вечерен час, защото 5 скина са убили циганин с нож? Приятно ли ще ти е да не излизаш от вас след 8? Ти какво общо ще имаш с инцидента? Заслужаваш ли това? Ще уважаваш ли институциите в бъдеще? Как изобщо можеш да твърдиш, че няма разлика между това как са били третирани едните или другите? Това нещо (ако е вярно) е не само расизъм и дискриминация, а престъление срещу човечеството и този генерал трябва да въде изправен на съд!

Защо когато циганин извърши престъпление t80 пуска веднага линк, а когато българите се убиват никой изобщо не разбира?

Първо искам да кажа, че всяко убийство е отразено от медиите и тук няма някаква етническа избираемост. Явно не гледаш достатъчно български телевизии. Иначе, бъди сигурен, че по онова време и българи да бяха сторили нещо толкова лошо, и с тях щяха да се отнесат подобаващо, просто се е държало на дисциплината. Както те, така и семействата и приятелите им са щели да го отнесат. А циганите са такъв етнос, че видят ли, че нещо им е позволено, нещо лошо и не се реагира на него, започват да си позволяват много. Именно затова оправдавам намесата на армията. Говоря отново от опит.


Цитат
Еми ако при всеки инцидент си вкарвал армия да бие невинни хора, какво очакваш серизоно?! Ако няма полиция, държавност, ред и право - ще има кражби!! Това че пропорциално поледнато повечето ги извършват цигани идва от факта, че те са първите които остават без работа и нямат опция за такава...

Ооо имат опция и още как! Строежи много... А и ги молят, едва ли не, да пращат децата си на училище. Но е по-лесно да краднеш, те сами си го казват, поразрови се във вбокс.


Цитат
Социалните помощи довеждат до бума в популацията на циганите? LOL ебаси глупостите. Ако по времето на комунизма е имало по-малък прираст, то това е защото тогава образованието е било на доста по-високо ниво (сред циганите) и следователно качеството на живот (безработица реално е нямало) и то там - приходите и от там хигиената. А в капиталистическа система и отворен пазар, социалните помощи са задължителен нов фактор, който се налага от това че сигурността за работа вече я няма и хората трябва да имат шанс да се преорганизират. Твърдението, че за това циганите се увеличават е смешно!

Емиии виждат, че вече не ги държат изкъсо, че вече не е нужно да работят, не ги карат, че им дават прилични социални помощи и започват да се възпроизвеждат. Какво да правят по цял ден, освен да крадат?


Цитат
Ай сиктир! Хората отиват в да учат в чужбина, заради циганите!??!?! Добре прочети го пак и си помисли малко! Абсурда тук достига висини..... Толкова очевидно вадене от контекст просто не може да се допуска smile.gif Държавата е корумпирана, хората са спрели, отношението е трагично, но ЦИГАНИТЕ са причината поради която излизаме в чужбина... biggrin.gif

Това го казват хора, които се занимават с демография. Факт е, че при този прираст, българите намаляват, а циганите се увеличават.


Цитат
Добре, нека направим резерват защо не? Айде обаче да вкараме там и другите хора, които не се социализират. Да пратим там и метълите и пънковете - те хе харесват обществото и се бунтари. Да пратим и чалгарите - те са балъци нали така? Да пратим и скейтърите, емотата, скинарите, фашистите, комунистите... дай всички да пратим wink.gif

Почти всички метъли, пънкове, скейтъри, емота, скинове, фашисти, комунисти и т. н., които познавам, работят и си изкарват честно прехраната. А не познавам малко, повярвай.
SepulTeraHead
Абе какво ми цитирате глупостите на някакъв тоталитарен комунистически расист, все едно са някаква неоспорима божия истина. Аре малко по-сериозно...
Blashyrkh
http://roma.undp.sk/reports.php?parent_id=3&id=3
Цитат
The problem with Roma criminality is part and parcel of the public problem related to the general growth of criminality rates. The topic on ethnicityof criminality (in the sense of Romanization) was readily accepted by society. Usually some prejudices lie in the root of such conclusions, as well as some inaccuracy when working with the available statistical information.Language, culture, religion, temperament and mentality taken alone cannot be determinants of the scales and specificity of the criminal behavior of representatives of any ethnic group.The higher crime rate among Roma is the result of the complicated social interaction among the ethnic groups in the Bulgarian society, of their social status and not of the specific peculiarities of the corresponding ethnos. Thus, the most important thing in the interrelations between Roma and the rest of the population is their lower social status, having serious influence on life experience and the behavior of its representatives.According to the police statistics which study the increase of criminality rate by ethnic affiliation during the 1993-1997 period, it becomes obvious that statements on the highest criminality rate among the Roma community are actually a myth. During these five years crimes increased by 84,3% with the Bulgarians, by 34,8% with the Turks and by 29,8% with Roma. On the other hand the share of major crimes committed by representatives of different ethnic groups differ (table 27). In the case of Roma their overall “share in the committed crimes” is really higher that their “share in the overall population”. That however should not be a source of oversimplified conclusions – these figures should be interpreted in the overall context of social degradation and marginal class formation among Roma (where the probability of deliquent behavior rises dramatically).
Dragon's Bride
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 8 2010, 07:59 AM) *
Абе какво ми цитирате глупостите на някакъв тоталитарен комунистически расист, все едно са някаква неоспорима божия истина. Аре малко по-сериозно...

Вчера нямах време да го напиша, ма гледам, че ти си го направил вместо мен. biggrin.gif
Цитирания материал е писан доста преднамерено. hmm.gif
Blashyrkh
И аз съм съгласен. conguestadors каза че иска да види какво мисля, за това го коментирах. Иначе такива текстове ги спирам на второто изречение... Серизоната и истинска литература по темата се намира в сайтове като горния. Интересно защо никой не чете тях...
Dragon's Bride
Цитат(Blashyrkh @ Jul 8 2010, 01:08 PM) *
Интересно защо никой не чете тях...

Нима не знаеш? Щото всеки чете това, което му е угодно. whistle.gif
scion_of_storm
Защото хората са лоши нетолерантни обществени частици, които не приемат безрезервната вяра във възможната интеграция на невинните роми за свой не лайт, а хевимотив.
Svetyl
Хубаво, прочетох го. И? Статистиките ми се виждат нагласени и поръчкови, как ще ме убедите, че не са?
^ bowdown.gif
SepulTeraHead
Цитат(scion_of_storm @ Jul 8 2010, 04:10 PM) *
Защото хората са лоши нетолерантни обществени частици, които не приемат безрезервната вяра във възможната интеграция на невинните роми за свой не лайт, а хевимотив.

Е кво? Да пуснем танковете да бият жени и деца?

Говориш за "освобождаване на циганите от привилегиите, които важат само за тях като етнос" се едно има такива (де юре). Това, че ушевите си чешат путките, вместо да спрат тълпа цигани с брадви, засилили се да убиват някакви хора, е друго. В цялата ситуация огромната вина е на полицаите, които са били на място и не са направили нищо. Защо? Бъз? Или, щото момчето е било някакъв дилър - заговори се за нещо подобно - даоставим циганите да го утрепат? Бъз-небъз, дилър-недилър, ако верно е имало полиция на място и не са направили нищо, са за уволнение директно просто. То според закона бездействието също е действие и това вече става непредумишлено убийство, ебати.
conguestadors
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 8 2010, 04:24 PM) *
Е кво? Да пуснем танковете да бият жени и деца?

Никой не иска това, но например да се влезе в Столипиново, дори за да се изчисти за да няма болести и най-вече хепатит, не виждам друга алтернатива.
scion_of_storm
Де юре и де факто са различни неща.

Де юре нямат и са равни на нас като граждани пред държава, де факто е обратното.

Де факто има сто милиона институции, които ще писнат, ако нещо се случи с някой онеправдан ром. Де факто тези институции възспират всякакво налагане на правила върху ромския етнос тук, под егидата на 'хуманизма', а в същото време тези правила не нарушават предишнопосочения.

Де факто същите държави използват и експлоатират този ромски етнос, както и други по-'нисши' такива зад бляскавата си фасада.

Де факто не се правят никакви усилия по санкции върху циганите за противозаконови действия в много по-голяма степен от същите, извършени от граждани с български род. И полицаите, макар и важащи в случая, са най-малката брънка във веригата.

Де факто има част от циганите, които са почтени хора и се трудят - такива, заради които е полезна интеграцията, такива, които могат да допринесат нещо за икономическото, социално и културно положение на държавата. Такива, надскочили битуването си като постоянно чукащи се, нечистоплътни зверчета социални паразити, на които и да преотстъпиш нещо, ще го направят на нищо. И също дефакто има и голямата част от този етнос, заради която трябва да се въведе ограничение на раждаемостта. Негоден продукт, който утежнява държавата, покровителстван и създаван сякаш по метод на фермата.

Сега скочете, бъдете толерантни и кажете как съм толкова упадъчен с наименованието 'негоден продукт'.

Прави ще сте.

Индивид, който
1) не работи
2) върши постоянни противозаконови действия
3) извършва излишен демографски бум поради горните две негови свойства
4) утежнява положението на държавата, извличайки средства, продукт на активни обществени субекти
5) не възприема дори и базисните опити за социална интеграция

тотално не е негоден в рамките на едно нормално функциониращо общество.

Fire away. И приемам с удоволствие мнения на хора, живеещи близо до ромски етнически елементи. Защото, Блеш, ако не се лъжа, ти беше в Милано и всекидневието ти е далеч от тези неща. Така поне мисля, може и да греша.
Blashyrkh
Еми, Svetyl, то е ясно че така ще кажеш. Това са официалните данни на ООН. Дай ми други данни с удоволствие ще ги разгледам.


Цитат(scion_of_storm @ Jul 8 2010, 04:40 PM) *
Индивид, който
1) не работи
2) върши постоянни противозаконови действия
3) извършва излишен демографски бум поради горните две негови свойства
4) утежнява положението на държавата, извличайки средства, продукт на активни обществени субекти
5) не възприема дори и базисните опити за социална интеграция

тотално не е негоден в рамките на едно нормално функциониращо общество.

Fire away.

едно си баба знае biggrin.gif Обществото което не дава шанс на човек да работи и да се интегрира е проблема, а не продукта на това общество!!!
conguestadors
Тъй като прочетох и мнения за комунистически расисти, смея да твърдя, че точно по времето на тоталитаризма на циганите се помагаше най-много. Визирам това, че всички можеха да получат безплатно образование равно с всички останали, работа съответстваща на образованието, както и жилище (имот), на равно с всеки друг.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.