Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightmare - Genetic Disorder; Rob Rock - Garden of Chaos
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Mort
Въпреки доста от упреките, които отнесе power жанра тази година, най-вече в лицето на новите Helloween и Sonata Arctica, не може да се каже че 2007 е нулева откъм power резачки. На лице са Primal Fear - New Religion, естествено Andre Matos с Time To Be Free и докато чакаме новия Gamma Ray и метъл-операта Avantasia (дано не е поредната лигавщина на Тоби, че напоследък доста му се насъбраха), може да се насладим на новите творения на французите Nightmare и американците Rob Rock. Макар и двете групи да не произлизат от страни, където power школите могат да се нарекат най-силни, те определено показват завидна класа.

Макар за Rob Rock да са характерни някои софт метъл отклонения, в Garden of Chaos всичко е доста по-целенасочено и тежко. Предходният албум Holy Hell, при все няколко много силни песни в него и съответно слушан от мен доста продължително, не се запечатва в съзнанието като някаква неповторима power класика. Garden of Chaos определено има значително по-голям шанс, тъй като смело може да се нарече най-доброто и същевременно тежко попълнение в дискографията на американците. Holy Hell при все предполагащото мрачно заглавие, не може да се сравни с нито една композиция в Garden of Chaos, вземете само едноименната откриваща спийд резачка Garden Of Chaos или пък мачкащата Satan's Playground и получавате две от най-тежките вратооткъсващи power химни на 2007ма година.

За Nightmare могат да се кажат още повече положителни неща, които смятам в скоро време да обобщя и в едно по-подробно ревю. С няколко думи Genetic Disorder определено ще бъде тъй-дългоочаквания трамплин за групата. Въпреки че предходните им албуми в никакъв случай не могат да се нарекат лоши, те обаче не правят кой знае какво впечатление на обръгналия в жанра фен. Няма да се лъжем най-положителна роля за качеството на Genetic Disorder има продуцентът, баща на "Гьотеборгския звук" Fredrik Nordstrom (виновник за перфектното звучене на групи като: Arch Enemy, Dimmu Borgir, Dark Tranquillity, In Flames и Hammerfall). Освен че е миксирал записа в небезизвестното си студио Fredman в Гьотеборг, Швеция, Мистър Nordstrom е продуцирал тавата с характерния си маниер. Резултатът естествено е мачкащ мрачен пауър, с мелодет елементи в китарната атмосфера.

Определено препоръчвам на всички фенове на жанра да чуят двата албума и да не съжаляват за провалите през годината!
prayer4eto
Определено Nightmare ми правят доста добро впечатление - изпипани оркестрации и рифове, виртуозност на места. Макар да не мога да се съглася с "перфектното звучене" - прекалено издадени на преден план са рифовката и ритъма. Може би умишлено, но не е съвсем добре. (лично за мене rolleyes.gif ). Няма да пропусна да наблегна на двете песни, направили ми най-силно впечатление и отличаващи се от останалите парчета - "Final Procession" и "A Thrill Of Death". Мисля, че това трябва да е посоката на развитие за групата, макар да не съм запознат с останалото им творчество.
Braindead
Супер приятно е албумчето на Nightmare, сега ще се чуе и Rob Rock, но определено първото е страааашно попадение! icon_headbang[1].gif
wqwrrr
Много точно казано, Любо. Добра тема.
За Rob Rock мога да кажа само добри неща. Вярно е, "Garden of Chaos" бяга от звученето на не по-малко успешния "Holy Hell", но резултатите са повече от положителни. Още когато излезе много обикнах албума, тежката атмосфера, която постигат безпроблемно, отива още повече на стила на групата.

Въпреки, че на пауър сцената тази година се оказа доста противоречива, не мога да подмина и достойното представяне на Nightmare. "Genetic Disorder" директно се нарежда в моя топ 5 за пауър метъл тази година и като нищо му лепвам определението великолепен албум и огромна крачка напред за групата, спрямо "The Dominion Gate". Както и звученето, естествено, на много високо ниво, както може да се очаква от Nordstrom. bowdown.gif
sharon
Засега чух само новия Nightmare, споделям мненията, определено си заслужава хвалбите. На доста високо ниво е, може да се каже, че ми харесва повече от предишния албум. Колкото до Rob Rock - ще се чуят тепърва.
Aglarana
И аз само Nightmare успях да чуя! Доста тежък и отвяващ албум с първата песен още! Много ми хареса, сега се надявам и Rob Rock - Garden of Chaos да се окаже добър!
Airin Of Ancelot
Отличен нов албум на Nightmare! "The Dominion Gate" беше много силен, но мисля, че този го надминава. Задължително издание за феновете на европейския пауър метъл, има какво да се чуе.
lodborg
Аз още не мога да го осмисля новия Nightmare. Чудесен е, силен, стегнат и енергичен, обаче нещо не може да ме грабне така както вас. Иначе Rob Rock-ът е съвсем друга работа. Прекрасен е от първата до последната секунда. Съвсем ще се съглася с казаното от Mort по-горе - това е първият му албум от много, много време насам, в който няма пълнежи. Не изпитвам нужда да прескоча което и да било парче. Прекрасна тава.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.