Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Queensryche!
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Dagon
В очакване на новият им албум с кавъри "Take Cover", не се стърпях да пусна една дискусионна темичка...
Забелязвам, че много от хората, които пишат тук са доста по-млади от мен, но пък за сметка на това завидно осведомени за много от новите прогресив банди. А какво ще кажете за Queensryche? Многократно съм казвал, че те са недостижима величина за която и да е друга прогресив група. Може да звучи пресилено, но това е лично мое мнение. Кои са любимите ви албуми? За мен безспорен номер 1 е "Rage For Order" - толкова много музика има в този албум, че е просто невъзможно да омръзне - извънземна творба. За "Operation: Mindcrime" коментарът е излишен, а напоследък се влюбих и в "Promised Land". Няма спор, че след "Promised Land" Queensryche започнаха да издават албуми, които не отговарят на зададената по-рано класа, но втора част на "операцията", макар и много далеч от първата, загатва, че в тези музиканти се крият поне още 2 гениални албума.
Това, което винаги ми е допадало в Queensryche е песенното начало - в парчетата винаги има запомнящи се мелодии и китарни сола и музикантите никога не са парадирали с инструменталните си умения. За Queensryche не представлява проблем да синтезират няколко вълшебни композиционни идеи в едно 3-минутно парче, докато някои прогресив банди /няма да конкретизирам, за да не ядосам някого/ струпват безплодни инструментални напъни нашир 10 минути, за да се получи в крайна сметка нещо абсолютно безсмислено.
Завършвам с моята си констатация, че също както и W.A.S.P. например, Queensryche е нещо много повече от група - това е идея и начин на мислене.
Хайде сега кажете си и вие мнението и така времето до появата на "Take Cover" ще мине по-бързо;)
Knut
Епохални са! bowdown.gif
Arq
Символ на една епоха са правилно според мен! до колкото знам те са едни от основателите на самия стил на, който се прекланяме едва ли не в момента. Обожавам ги найстина! последният им албум много ми хареса, както и доста преди него...с това съм закърмена. просто поклон! bowdown.gif
Battle Magic
Гледах ги като подгряваха за Judas и бяха страхотни! Много добри музиканти, едни от най-големите в прогресива ^^
Revenant
- e това е класика...
- абе, 2 мнения няма
RocknRollNigger
Operation: Mindcrime >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> всички останали прогресив метъл албуми.
Duh5
Цитат(Dagon @ Oct 15 2007, 09:13 PM) *
Queensryche е нещо много повече от група - това е идея и начин на мислене.

Култово сравнение, браво:)

А целта на поста ми е да кажа, че Take Cover го има в Керази, не забелязах да е минал из българските тракери. Любимият ни админ може да вземе необходимите мерки, разбира се:) Ще го послушам някой друг ден и ще изкоментирам:)

ЕДИТ: И сега не мога да се въздържа да не похваля албумчето:) Ако не бяха кавъри щеше да му приляга - "Типичен Queensryhe албум"
Обърнете внимание на "Heaven on their minds" - ох как ми се догледа JCSS!!! и Bullet in the Sky - Нема такъв лайв просто... smile.gif
Mago De Oz
Според мен, трябваше да спрат след Promise Land. Сами започнаха да унищожават това, което бяха постигнали, а това са Queensryche, мамицата му !!! С албуми като Empire, Operation Mindcrime I ще са винаги най-великите, ама ако издадат още един два албума, като последните им 4, ще трябва само да свирят старите си неща, ако искат някой да ходи по концертите им, срам !!!!
Svetyl
Любими! Новият албум ще го чуя в понеделник. Всичко се казва в горните мнения. И позитивното е вярно и негативното. Но за мен OM I и OM II са еталон! За мислене, философия, свирене, текстове, поведение. А Mindcrime at the Moore е... bowdown.gif bowdown.gif В тоя ред на мисли:
Duh5 bowdown.gif drinks_drunk.gif icon_headbang[1].gif
Warrior Of Ice
Ето едно акустично лайв клипче на "Eyes Of A Stranger". smile.gif
Megadeth
Супер е <:
abydos
QUEENSRYCHE и BIOHAZARD също ще свирят на 29 юни в София на стадион "Академик" на първото издание на организирания от "Balkan Entertainment Compnay" фестивал "Rock the Balkans". Както бе обявено неотдавна, хедлайнъри на тази дата са LIMP BIZKIT, очаква се информация и за другите два дни на събитието - 28-и и 30 юни. На 29-и ще се изяви и турската банда MANGA, очаква се да бъдат обявени и български съпорт групи. Билетите за 29.06 тръгват в продажба от утре, 10 април в мрежите на "Eventim", "Ticketstream" и Билетен център НДК. Цените са: седящи места - 65 лв., терен - 75 лв. и 90 лева - "golden circle". Началният час на събитието е 18:00.
scion_of_storm
Дам, това го видях. Интересно, хахаха!
abydos
Мхм, за съжаление не съм достатъчно голям фен нито на Biohazard, нито на Limp Bizkit. Tate е трагедия на живо, а и след този албум дето издадоха не си заслужава да си давам парите за тях. Дано се съберат хора обаче това да стане някакво ежегодно събитие, да идват и други групи.
Warrior Of Ice
Цитат(abydos @ Apr 10 2009, 01:17 AM) *
Tate е трагедия на живо

Не съм забелязал такова нещо, но щом казваш... wink.gif
Airin Of Ancelot
На концерта тук ми хареса как пя. На DVD-тата (всичко три съм им гледала) - също. Партиите му са трудни, няма как да ги прави едно към едно със студийните, но това не значи, че е "трагедия".
abydos
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 10 2009, 09:40 AM) *
Цитат(abydos @ Apr 10 2009, 01:17 AM) *
Tate е трагедия на живо

Не съм забелязал такова нещо, но щом казваш... wink.gif

А кога е последния път когато си го слушал? Защото 2008ма съм гледал и слушал няколко техни концерта с добро качество и е просто мъка да го гледам как се мъчи. То в албума им си личи, че гласа му здава багажа, какво остава на живо.
Иначе в София не пя зле, но там и сетлиста беше кратък, а и почти нищо не се чуваше отпред - тъпите метъли, фенове на Джудас само скандираха "Джудас, Джудас", като добавим и кофти озвучението...Както и да е де. Цигарите, мързела и липсата на дисциплина не прощават на нито един певец.
Warrior Of Ice
Цитат(abydos @ Apr 10 2009, 04:55 PM) *
А кога е последния път когато си го слушал?

Последно... май на лайв записа "Mindcrime At The Moore". Там си звучеше екстра, след това не знам. А колкото до новия албум, човекът се представя съвсем на ниво. Все пак не е на 20 години, че да прави онези писъци.
Dagon
Цитат(abydos @ Apr 10 2009, 01:55 PM) *
То в албума им си личи, че гласа му здава багажа, какво остава на живо.

Абе момче, научи се да пишеш първо, а след това критикувай великия Тate. Сдавам се пише със "С".
abydos
Ти си иСкарай главътъ од задникъ му и съ огледъи - светА е достъ по_красиф.


Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 11 2009, 10:01 AM) *
Последно... май на лайв записа "Mindcrime At The Moore". Там си звучеше екстра, след това не знам. А колкото до новия албум, човекът се представя съвсем на ниво. Все пак не е на 20 години, че да прави онези писъци.

Не беше зле там, даже това беше от по-добрите му изпълнения, но дори там си личи как са мо прекалено високи, а когато се опита все пак да пее така гласа му изтънява. На 50 години е, но и Mark Boals е на толкова.
Fish
Tate си е голям, и то много. Добре се справя все още, аз поне слаб лайв не съм му слушал досега. Може да не е перфектен винаги, но все пак звучи доста добре. Определено е над нивото на LaBrie и Alder, например.

За самата група съм си казвал мнението вече, любимци са ми. Последните албуми са далеч от нивото на класиките, но поне са интересни за слушане.
abydos
Над Alder в момента - да (не и в студио обаче), но ЛаБри от 2 години насам си пее страхотно за възрастта, дори и Learning to Live не пропуска известната F#. "Контузията" на гласните струни, която го мъчеше от 1994 най-после се излекува, но все пак остави значителен белег в гласа и мощта му.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.