Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Политика
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Svetyl
Ахам. Така и така ми се правят теми. Ако не греша, такава тема във форума няма. Има теми за някои проблеми, свързани с политиката, но тема ЗА ПОЛИТИКАТА КАТО ЦЯЛО - няма. И да уточня:
1. Не се правя на умен с тази тема, създавам я от чисто любопитство. Искам да разбера политическите виждания и пристрастия на хората от тук, които се интересуват.
2. Мисля, че ще стане хубава дискусия ако всеки говори аргументирано.


Иначе аз не крия, че допреди няколко месеца бях за АТАКА. Но след всичките глупости, които станаха, ги разлюбих. Още повече, че в листата за общински съветници в Русе имаше някаква без висше на 50 и кусур години...
Сега, честно да си кажа, нямам политически пристрастия. Чакам да видя как ще се развият нещата.
Чакам и отговорите ви.
Duh5
Ех, Svetyl-е, мисля, че освен заяждания и скандали няма да провокираш друго с тази тема.. Дай да си говорим за музика... Като пораснем - вземаме брадвите и почваме да говорим за политика smile.gif
prayer4eto
Хмм, политика ...


Арената, на която се срещат "Вещното Право" с борбата за надмощие ... Или може би най-точно казано е "войната на преговорите" ... Първо е нужно, според мене, да уточним за какъв вид политика ще говорим - регионална, вътрешна или външна ?

Лично аз отдавна не съм за никоя партия. Първо гледам какво ми предлагат - не ме ли лъжат, не се ли опитват да ми замажат очите? За мое щастие имам, покрай работата, по-близък план на нещата, които стават зад кулисите на държавното ни и общинско управление. В Общините имаме шанс да се оправим, ако кметът е човек на място и си гледа съвестно работата. Обаче другото ... лоша работа ... много лоша ... dry.gif no.gif
Dragontear
Айде още една тема за 12-15 годишните да си избиват комплексите...супер.

Аз лично тук няма да пиша защото не се вълнувам .. това са възгледите ми smile.gif
scion_of_storm
^ +1. Ако трябва да бъда честен, политиката е едно от нещата, от които най-малко разбирам, за добро или лошо. smile.gif
Желая да стане хубава тема, а не "Кметски избори" номер две smile.gif
SepulTeraHead
Ам интересувайте се и имайте мнение. Това мога да ви посъветвам. Политиката и това кой е на власт не е нещо, което да не ви засяга.
Svetyl
^Да.
Сериозно, просто исках да разбера. Но, щом не ви се пише, понеже видите ли 12-15 годишните ще си избиват комплексите, ОК...
Aggressive Perfector
Цитат
12-15 годишните ще си избиват комплексите

Айде не.
Mago De Oz
^Какво “НЕ” - каш, имай право да гласуваш, тогава коментирай, дотогава си учи уроците и не си играй с по-големите от теб.

Относно темата , аз лично съм дясно-център ориентиран с лек националистически привкус за арoмaт. Мисля, че трябва да се интересуваме от политика, защото все пак нашият живот донякъде зависи от това. Не понасям нихилистично настроените хора, защото най-лесното е да кажеш "не ме интересува", доста по-трудно е да имаш мнение , което да устояваш. Относно сегашната политическа ситуация, мисля, че трябват предсрочни избори, защото това , което прави коалицията е само да си раздават помежду си евро фондове, вдигат акцизи и лижат гъза на Доган, което е повече от жалко !
Aggressive Perfector
Offtopic (и айде темата да не се превръща пак в лични нападки):

Цитат
^Какво ”НЕ” - каш, имай право да гласуваш, тогава коментирай, дотогава си учи уроците и не си играй с по-големите от теб.

Май не ме разбра. Та за 15 годишните става дума. Става дума, че всеки, който не е възрастен/"ентелегентен"/дебел колкото теб - въобще не си правиш труда да четеш какво пише. "Ам, тоа кат не е като мене, кфо спори с мене, аре да се е** и да бяга, моето мнение си е най-правото, аз съм дъ моуст интелиджънт хюмън бийнг евър и т.н., и т.н.". И толкова. А това, че някой мислел (представяш ли си) и изказвал по-различно мнение (ЗА БОГА!!!)... Тц. Той не знае. Трябва да изчака още 3 години, когато Ангел Господен ще слезе на Земята и ще му обясни как стоят нещата. А, да, и всички трябва да слушаме мелодик-симфоник-фолк-пауър-спийд, щото то другото не е музика, а дандания...

Толкова. Надявам се, че няма да си толкова тъп, че да продължиш с този спор. Нека темата да си върви. wink.gif

А по темата: политиката е помия. smile.gif
Svetyl
magodeoz, благодаря за отговора. Съгласен съм с теб. Време е за предсрочни избори, бих казал, че дори само заради поскъпването на хляба трябва да ги направят.
Mago De Oz
^Не само хляба проблема ! Не може водещ политик да каже , че да се плаща за избори е нормално и всички да гледат като овце. Не трябва да се примиряваме с това, не трябва и ние да сме овце. А всеки който казва "не ме интересува", е такъв !
stage
Цитат(Svetyl @ Nov 21 2007, 07:58 PM) *
magodeoz, благодаря за отговора. Съгласен съм с теб. Време е за предсрочни избори, бих казал, че дори само заради поскъпването на хляба трябва да ги направят.

То тва бели кахъри...
Какво стана със стачките... на учителите, на медицинските сестри...
Направете справка примерно с това, като обърнете внимание на заплатите... не мисля, че има какво повече да се каже по този въпрос.
Естествено депутатите си гласуваха заплати, другите проблеми не ги интересуват...
gadniq-spamer
В България политика няма,тука има мафия.
Vlad
Искам да питам желаещите да има предсрочни избори, какво ще стане ако имар много ми е интересно?Ще дойдат на власт кадърните политици обединени в няква розова партия, която ще реши всички проблеми ли rolleyes.gif
Svetyl
Ще дойде на власт Бойко smile.gif
Aggressive Perfector
^Уаааау, СуперБойко ще ни реши проблемите. icon_headbang[1].gif bowdown.gif
Vlad
И от чешмата ше потече мед като дойде Бойко на власт happy.gif
Svetyl
Нали въпроса беше какво ще стане?! Аз просто отговарям. Нито съм за Бойко, нито нищо. А, знам какво няма да стане също, няма да стане отново тройна коалиция.
Vlad
Е добре де ти искаш избори.Има избори и Бойко печели некви проценти коалира се с некоя жалка от така наричаните десни партиики примерно и кво правим? Ще се промени ли нещо?
Svetyl
Може би, не знам. Искам нови хора, сегашното положение не ми харесва. Не ме изкарвай идиот или не знам си какъв. Предсрочните избори са нужни, защото правителството така се е осрало, че просто няма накъде повече...
Vlad
Човек далеч съм от мисълта да те изкарвам какъвто и да било.Просто според мен положението ще си остане горе долу същото.Наща политика е като няква сфера от тотото.Джуркат се там едни и същи фигури и от време на време се заемат овакантените няколко места,а печалбата си е една и съща- един дебел за зрителя дето само наблюдава с вълнение и си мисли, че нещо се променя.След това псува, обаче не му стиска да направи нещо, а само си мрънка.Вижте в другите страни като стане някоя изцепка кво става по улиците.И то за накакви дребни неща, а тука всички си траем и управляващите си се ебават в прав текст и не им дреме.
ManOwaRadO
По принцип си прав Влад, но при всички положения ще е много по-добре ДПС да бъдат премахнати, отколкото ако се запази сегашното статукво във властта wink.gif
SepulTeraHead
Аз лично мисля, че точно в този момент предсрочни избори само биха влошили ситуацията. Вижте резултатите от местните избори - нито ГЕРб нито БСП имат някакво отчетливо предимство. Нито една от тия две партии няма да моеж да състави правителство сама. Какво следва от тук?

а) Поредната безпринципна коалиция. ГЕРБ + БСП? ГЕРБ + ДПС? ГЕРБ + АТАКА?

б) Някакво правителство на малцинството, което на практика няма да може да управлява, защото, за да бъде приет един закон, ще се минава през ебати циганските пазарлъци между всичките политически сили в парламента.
Spit_Fire
Ще се занимавам с политика като се махна от България.Тук представите са изкривени.
Battle Magic
^ +1 В България прекалено много неща са изкриввени... Като започнем до възпитанието и като стигнем до политиката. Не е да няма за кой да се гласува, но просто хората не знаят за кой wink.gif И не е тяхна вината. Така или иначе, тази страна е изгубена и след 200-300 години, просто няма да я има.
По въпроса за Бойко- да, като стане време за парламентарните избори, Бат Бойко ще се махне от кмеството и ще стане министър-предстедател. Факт е това. Ще мине един мандат и ще си отиде като НДСВ-друга популистка партия. Помните, как като дойде Царя, уж да ни "спаси", повечето хора му поврваха. Всички виждате къде са НДСВ в момента-никъде. Бита карта са. Бойко е същата история. Ще дойде на власт и ще замине wink.gif После ще дойде някое друго "явление" и историята ще продължи wink.gif
Svetyl
^Кефи ме обаче колко си сериозен. И как обрисува бъдещето за следващите няколко години... тцтцтц.
"но просто хората не знаят за кой wink.gif"
Правилата на форума ме спират да ти кажа в прав текст какво мисля за тези ти думи...
Blashyrkh
Цитат(Spit_Fire @ Nov 23 2007, 12:34 AM) *
Ще се занимавам с политика като се махна от България.Тук представите са изкривени.

Къде ще отидеш?
Mago De Oz
^Където и да отиде, ще си остане един чужденец, който просто е избягал.

Така е най-лесно, да се избяга, мама и тати ще му платят билетчето, а това че има Родина какво значение има.

Аз имам 2 сина и ако ОБСТОЯТЕЛСТВАТА (каквито и да са те) не го налагат, никога не бих ги подкрепил да напускат България, защото след 50 години ще се казваме Туркестан примерно !
Battle Magic
^ Родината ли е най-важното нещо, според теб?
Mago De Oz
Цитат(Battle Magic @ Nov 23 2007, 10:52 AM) *
^ Родината ли е най-важното нещо, според теб?

Не мисля, че заслужаваш дори и отговор на този въпрос, но ще направя изключение, като ти кажа да прочетеш малко от книгите на Вазов, Хайтов и Ботев примерно....мамка му, чак ме е гнус от такива въпроси и от такива хора (ако могат да се нарекат така) !!!!!
prayer4eto
^^ Когато говорим за собственото ти бъдеще и идентичност - ДА !
Навън си чужденец, без история и корени - висиш във въздуха, заедно с материалното ти положение ...

Освен това си личи защо нашата страна запада - липсва борбеност във вас - онази нотка инат, която те кара да продължиш срещу течението, за да излезеш на брега! Онази нотка упоритост, която не те отказва от намеренията и целите, които си си поставил. Много е лесно да отидеш там, където е "рай", но е доста по-трудно да направиш рай от кочината, която ти е по наследство, но си е твоя ...

Относно политиката ? Нашите "политици" си нямат и понятие как се играе тази игра, но се бият в гърдите всеки път, когато по случайност са налучкали верния път...
scion_of_storm
Цитат
липсва борбеност във вас - онази нотка инат, която те кара да продължиш срещу течението, за да излезеш на брега! Онази нотка упоритост, която не те отказва от намеренията и целите, които си си поставил. Много е лесно да отидеш там, където е "рай", но е доста по-трудно да направиш рай от кочината, която ти е по наследство, но си е твоя ...

wub.gif Колкото горчиви, толкова и правилни слова, Росене. Kudos, много ми хареса изказването. smile.gif
Battle Magic
Цитат(Mago De Oz @ Nov 23 2007, 11:03 AM) *
Цитат(Battle Magic @ Nov 23 2007, 10:52 AM) *
^ Родината ли е най-важното нещо, според теб?

Не мисля, че заслужаваш дори и отговор на този въпрос, но ще направя изключение, като ти кажа да прочетеш малко от книгите на Вазов, Хайтов и Ботев примерно....мамака му, чак ме е гнус от такива въпроси и от такива хора (ако могат да се нарекат така) !!!!!

Зададох ти съвсем нормален въпрос, ебаси... И то от чисто любопитство. Вазов съм чел, чел съм и Ботев. Този Хайтов не мога да го трая. В момента не сме под робство и патриотизъм трябва да има, но чак пък толкова... prayer4eto, защо задължително смяташ, че там завинаги си оставаш чужденец? Аз лично съм много радостен, че сме в ЕС, защото така, който желае може много по-лесно да се махне от тази страна. Светът се върти, България-не. Тук всеки е голям патриот, но патриот на думи. Никой не прави нещо за тази страна... Е, има и разни хора, които се опитват да направят нещо, но в крайна сметка, не успяват. За един млад човек е много по-лесно да успее на запад, отколкото тук. Аз нямам никаква кочина по наследство, не искам и да имам! Не искам и моите деца да имат!
Pyjamka
"О, неразумни юроде!
Поради що се срамиш да се наречеш българин!"
prayer4eto
^^ Точно това е въпросът - бягаш от кочината, защото е по-лесно да се пуснеш по течението, отколкото да се бориш за бъдещето си тук. Само дето повечето от вас забравят, че макар и да живеем в "социалното общество", и в него важи правилото за естествения подбор. По-силните оцеляват, защото се борят с трудностите. И държавата ни е скапана, защото много хора мислят като тебе - не гледат да градят, за да имат всички, а гледат да изконсумират, без да мислят за утре ...

Не те обвинявам тебе конкретно. Просто това наблюдавам около мене.

И жалкото е, че като отидеш "на запад" няма да си промениш мисленето - ако и там се влоши положението, и оттам ще избягаш ...
SepulTeraHead
След 10-15 години, когато гнусни мангали пребият до смърт със сопи детето ми, защото е ходело по улицата с фанелка на българския национален отбор по футбол, ще се чувствам особено топло, че не съм избягал от кочината.
prayer4eto
^ Смех и плач ... Плъховете първи напускат кораба ...
Duh5
^Май не знаеш как е в провинцията, а:)
SepulTeraHead
Аз лично не мога да съдя никой, който е решил да избяга от тук. Не всеки е длъжен да има нервите и упоритостта, за да издържи тук, заобиколен от толкова много неща, с които най-малкото въобще не е съгласен. Все пак ако всяко човешко същество има някаква цел в живота, тя е да съществува поне относително спокойно и сигурно. Така че нека не се съдим един друг.

edit: А иначе много ме кефи тонът, с който българите обсъждат политиката и съпътстващите я въпроси. Единия вика "смех и плач, плъхове!", другия "ти на мене ли ще говориш, бе, дечко" и така нататък.
Mangalf
Пилифе, не сме виновни, че родителите ти не са те възпитали на любов към тия дето са ти дали живот. Затова и чакаш всичко да ти падне от небето като заминеш за Турция или там където смяташе да ходиш... Не си прав че никой нищо не прави. Борисовата градина в твоя китен градец не се е създала от само себе си. Ама ти с тая коса пред очите не виждаш положителните черти на заобикалящия те свят. С такава коса и в чужбина като идеш няма да си щастлив. Един съвет - разделяй я на път през средата и понякога я слагай зад ушите. Не е задължително да я вързваш винаги. Ще се радвам ако все пак си разбрал метафората ^^
Aggressive Perfector
"Не искам да се уча, не искам да работя,
не искам да строя живота нов.
Мое гордо знаме не е Ботев,
нито пръв учител Георги Димитров.

Не искам аз да ме агитират,
не искам да ме водят за носа,
не искам с палка да ме дирижират,
на който му харесва, да се ебе в гъза!

Защото:
Дай си сърцето на който искаш ти,
водката с мезето на мене остави,
нощите са дълги, но аз не тъжа,
бира ще си купя и пак ще продължа!!!"

Mago De Oz
"Не искам да се уча, не искам да работя,
не искам да строя живота нов.
Мое гордо знаме не е Ботев"

Ако някои от мойте деца , каже нещо такова, няма да може да разчита на мен за нищо в живота си !!!

Жалко за родителите ти, момче, жалко и за самият теб !
Aggressive Perfector
^Аз не искам да разчитам на родителите си. Не искам да разчитам на никой, защото АЗ САМ кова живота си. Това, че някои хора смятат, че трябва да са хрантутниците на мама и тате (или че децата им трябва да са техните хрантутници) си е техен проблем...

Сетих се за една статия, която мисля, че е подходяща за тук...

Цитат
Патриотоманията като битка по отиквовяване на нацията

”Патриотизмът е последното убежище на негодниците” (д-р С.Джонсън, 1750 г.)

У нас в последно време патриотите станаха твърде много. Никнат като гъби след дъжд. Патриот до патриота, не можеш да се вредиш вече сред тях. Сигурно има и изпити по патриотизъм в нашите псевдоакадемии. Голяма далавера има в тая работа. Време е да започнат да издават и членски патриотични книжки. Същинска чудесия на чудесата. Тупкат се по гърдите и крещят кой от кой е по-голям и по-велик патриот. Същинска патриотомания е обзела българските простори. Трябваше да влезем в Европейския съюз за да разберем какви патриоти сме. И какви пламенни православни сме били. По пламенност православността ни надмина дори верността ни към ”безсмъртната комунистическа идея” едно време. Когато бяхме по-големи католици и от папата даже.
Като казах папата, се сетих за нещо друго, което ще внесе допълнителен аромат на този очерк, посветен най-вече на патриотизма. Епископ Николай, същият, дето стана пловдивски владика, преди няколко дена пак нарече папата ”еретик”. Младият смръщен отец, естествено, московски възпитаник, преди време залостил вратите на Светая Светих на катедралния храм, за да не вземе на папата да му хрумне да влезе там. И даровете за папата скрил, понеже, види се, и той е голям патриот. Та ако влезел папата в олтара, храмът щял да бъде осквернен, понеже като влезе еретик там, после трябвало наново да се освещава. Вижте какви чувства са лумтели в патриотичното сърце на младото отче. Та ето това той го казва пред Бареков, и то в тия дни, съвсем наскоро. Патриотичен подвиг! Новоизпеченият пловдивски владика тури всички наши патриоти в джобчето на расото си. Верен до смърт на ”православната идея” и, разбира се, на… Москва! Естествено, и върл враг на Запада. Поклон пред тоз патриот!
Но да се върнем на темата си. Патриоти дал Бог у нас, даже са май прекалено множко. Люта битка се води кой е по-голям патриот: Слави или Сидеров. Те и затуй така жестоко се мразят. Уж и двамата обичали пламенно едно и също отечество, ама ще се изпоядат кой е по-влюбен в него. Май Бойко Борисов ще ги победи, понеже той си е ”народен чиляк” априори, пък и ”народното” в него, а също и патриотичното извират някак си от цялата му същина. Докато ония мязат на позьори.
Та човек вече не смее да се нарече патриот, камо ли да промълви, че обича родината си. Кресльовците-патриотари ще скочат като чакали връз него. Ще го разкъсат и изядат като едното нищо. Аз затуй предпочитам да съм ”враг” и станах… ”космополит”. Понеже едно време, когато патриотизмът не беше на мода – тогава у нас по същия невъздържан начин вилнееше… интернационализмът! – сегашните патриоти и тогавашни интернационалисти най-яростно плюеха против… ”буржоазния космополитизъм”. Забележете добре: враг номер едно на интернационализма (едно време) и на патриотизма (сега) е един и същ, космополитизмът. Това нещо да ви говори? Оставям го като загадка за самостоятелен размисъл. Та затуй аз предпочитам да съм си космополит. Сиреч обичам България, но обичам и Европа, обичам също и целия свят. Обичам ”Космоса”, понеже, чини ми се, и Европа, и България се все част от този ”Космос” (или свят). Малко като се позамисли човек ще открие, че като обичаш цялото, няма как да не обичаш и неговите части. Моят космополитизъм ми дава душевно здраве и не ме кара – както е при патриотите – люто да мразя който и да било народ или човек. Патриотите у нас сега мразят всичко ”небългарско” и си имат много врагове: и евреите били техни врагове, и европейците, и, разбира се, на първо място – американците, как иначе?! Аз пък никого не мразя, ами на всички се възхищавам. Обичайки ”гражданите на света”, няма как да не обичаш в това число и българите, пък и европейците, американците и пр. И това ми дава душевно равновесие. Не изпитвам разни душегубителни емоции от рода на тези, че, да речем, американците били… ”лоши”, а пък европейците – ”коварни”. Аз смятам, че всяка нация може да си бъде каквато иска, понеже това е нейно право. От друга страна съм абсолютно убеден, че мерзавци има във всяка нация, но и че добрите хора навсякъде са мнозинство. Само че мерзавците обикновено им се качват на главите. Понеже са доста добродушни и наивни тия добри хора по света. Ето да речем нашите патриоти така са се накачолили по главите ни, че не знам как ще ги съборим оттам. Като на трибуна на митинг са се качили на главите ни и крещят ли крещят. Майчице, как ли ще се отървем от тия наши патриотари?!
Нашите патриоти обаче освен отечеството ни, любят също така беззаветно и… ”православието”. То е, така да се каже, ”идейната основа” на техния патриотизъм, ”изворът”, от който изтича като поток техния непресекващ патриотизъм. Както едно време обичаха комунизма и на тази почва – СССР, сега обичат ”православието”. И на тази основа обичат пак същата тази Москва. Това нещичко да ви говори? Нека това да е пак за самостоятелен размисъл…
Аз пък, представете си, не обичам Москва, нито пък благоговея пред едно ”православие”, в което владиците и патриарсите са все ченгета на КГБ или ДС, а най-често и на двете. Такова ”православие” е срам и позор за православието, не нещо друго. Явно много далновидни са били нашите комунисти-ченгесари едно време, като предвидливо са навлезли в средите на клира и са го превзели изцяло. То всъщност такава си им беше теорията: превземи врага отвътре. Религията едно време, преди комунизма, е била най-твърд противник на същия този комунизъм, но ето, той я превзе отвътре. Затуй ”ченгесарското православие”, командвано от Москва, не ми е по вкуса. И се питам: ако тия владици и патриарси бяха поне капчица религиозни и християни, нима нямаше да изтръпнат от ужас ако можеха да разберат какво правят?! Това, че не разбират и не се каят, ами са така нагло арогантни, показва, че не са никакви християни. И си мислят, че ние сме тикви, щом не разбираме това. Дали пък наистина не сме си тикви, щом не вием от болка след като тия сатани с пагони, които са си сложили владишки корони и кръстове, така се издевателстват над нашата вяра?!
Аз съм русофоб не защото мразя руснаците, а защото мразя руската народна психология, която символизира именно същото това тъпо бездушие към насилниците, към ония, които се издевателстват с най-святото. И мразя Москва, защото тя винаги е искала да ни прави своя Задунайская губерния и само затова ни е ”освобождавала” – за да ни владее. Шапка свалям на Стефча Стамболова, който разгада тази подла стратегия на ”освободителите” ни. И направи нужното да запази независимостта на България. Разбира се, руски шпиони го съсекоха с ятаган. Той умря за България, но България остана. Ние със своето бездушие спрямо изедниците и тия, дето най-нагло тъпчат всичко свято, приличаме много на руснаците. Същата подла психология ни тресе. Държим се не като хора и човеци, а като… тикви. Това е истината, колкото и да е тъжна…
Затуй днешните патриоти се самозабравиха и нямат нито срам, нито свян. Смятат ни за тикви, щом си го позволяват. Щом не ги е страх от нас.
Днешният наш доморасъл патриотизъм е най-точен симптом за напредналото отиквовяване на цялата ни нация. Искат да ни направят тикви, това е. И успяват, види се: отиквовяването на нацията напредва. Колкото повече безсрамните патриоти се множат, толкова повече са тиквите. На патриот се пада поне по една тиква. Дори и някои тикви из бостаните взеха да стават патриоти. Много патриотични тикви се навъдиха из Българско. Тиква до тиква и тук там… краставица.
А какво ще стане когато в Българията останат само тиквите? Това им се иска на ”тиквоводите” и ”тиквовъдите”, ама надали ще им се удаде. Като се прекали с отиквовяването на една нация - така е и при пиянството - идва моментът на отрезвяването и на махмурлука. Защото патриотизмът, за който писах дотук, има такъв отвратителен вкус, че прилича на ракия-шльоковица, направена от тикви. Мнозина се наливат сега с нея. Абе гадна работа, какво друго да каже човек…
Ангел Грънчаров
Aglarana
Съгласна съм с Mago De Oz, макар и да не съм чак толкова..."ботевски" настроена( в творчеството му всичко е крайност - любов и омраза, бяло и черно, свобода и смърт - няма средно положение) . Това го казвам, само защото намесихте името на Ботев!
Човек никога не трябва да забравя корените си - знаете, че без минало няма ни настояще, ни бъдеще. Но не може да се очаква в един съвременен свят, когато буквално и преносно вече няма граници, младото поколение да почива единствено на "стари лаври" и да е обзето от родолюбие, още повече като вижда каква е горчивата действителност!

Аз лично съм твърдо за патриотизма, защото обичам България excl.gif
Ataegina
http://www.ombudsman.bg/index.php?item=team

Ето колко хора биват обгрижвани от държавата. И разпределят парите на данъкоплатеца.
Като са се заклели по тоя начин:
Ние, народните представители от Седмото Велико народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава,
за което приемаме тази
КОНСТИТУЦИЯ


Имам някаква представа защо тия хора не си вършат работата, но защо са толкова много вече ми е неизвестно.
Battle Magic
Цитат(Mangalf @ Nov 23 2007, 03:49 PM) *
Пилифе, не сме виновни, че родителите ти не са те възпитали на любов към тия дето са ти дали живот. Затова и чакаш всичко да ти падне от небето като заминеш за Турция или там където смяташе да ходиш... Не си прав че никой нищо не прави. Борисовата градина в твоя китен градец не се е създала от само себе си. Ама ти с тая коса пред очите не виждаш положителните черти на заобикалящия те свят. С такава коса и в чужбина като идеш няма да си щастлив. Един съвет - разделяй я на път през средата и понякога я слагай зад ушите. Не е задължително да я вързваш винаги. Ще се радвам ако все пак си разбрал метафората ^^

Ей, смешко. Не смей да намесваш родителите ми или който е да е било от рода ми. Разбира се, че ще вярвам на родителите си, а не на вас - вие само знаете да обиждате и да се налагате! Как очаквате да се вслушам в думите ви? Моите родители много добре са си ме възпитали и правят всичко за мен, просто не мога да се оплача от тях. Никога не са ме подвеждали. Мангалфе, всички сме различни и всеки иска различни неща. Аз много си обичам страната, и винаги ще я обичам, но това не ме задължава да остана в нея. И тук има много хубави неща, за които си заслужава да се бориш. Но аз не искам живота ми да е една безкрайна борба за оцеляване. Искам да видя и нещо различно от това, което ме заобикаля, искам сам да го усетя и да го опитам. Много ми е странно, защо непрестанно намесвате Ботев... Сегашното положение на България няма нищо общо с Ботев и поезията му!!
Mago De Oz
^Явно толкова си чел Ботев...като и да е...темета е за политиката и за бягството от Родината, така че спести ни " Аз много си обичам страната...." то си личи колко я обичаш.....

И никой не те обижда и никой не намесва родителите ти, така че не се пали толкова .......
Battle Magic
Как така си личи? Ти не си мен, няма как да знаеш wink.gif
Mago De Oz
^Личи си лесно, но нямам намерение да те просвещавам, имаш си учители и родители за това .


Цитат(Aggressive Perfector @ Nov 23 2007, 05:33 PM) *
^Аз не искам да разчитам на родителите си. Не искам да разчитам на никой, защото АЗ САМ кова живота си.

На 15 години ковеш само чикия в банята, друго нищо. Само един учител да реши, може да смачка и да ти провали живота, да не говорим за другите хора, от които зависиш, така че с такива изхвърляния показваш само колко си малък още!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.