Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: The Foreshadowing - "Days of Nothing"
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
wqwrrr
Ще ме прощавате, че пак си пиша тема само за себе си, но понякога и това се налага. Този път ще пиша по-иначе, дали от времето, дали от настроението ми или и двете заедно, реших че ми се слуша дуум. Става въпрос за италиански дебютанти в стил Gothic/Doom и нещо повече. Едва ли ще сметнете, че албума заслужава вниманието което му отдавам, но както казах, ще ме прощавате.
Както никога, тук липсват излишните разтягания, пълнежи и интродукции с ненужни звукови ефекти и прочие. Въпреки, че не блика от оригиналност, албумът започва и завършва директно и премерено, разтягане на песните не се забелязва никъде, а композициите имат достатъчна тежест и въздействие. Добре познати, но перфектно интерпретирани мотиви звучат от началото до края, не липсват и запомнящи се моменти, както и лека доза мистицизъм за да е пълна картината на албума, а групата въобще не крие от кого е вдъхновена. По-важното в случая обаче е, че в музиката е вложена силна емоция и контрастът между песните е достатъчен за да привлече вниманието, поне при мен. Не предразполага към дълго слушане, но поднася по качествен начин търсената атмосфера, без да омръзва или да се натрапва. Спокоен и красив отенък имат песните, а топлите и чисти вокали само допринасят към мекото усещане и въздействието на музиката.
Посланието на групата не е дълбоко и неразбираемо, но пък текстовете са приятни и интересни. Постарали са се да не прекаляват с обречеността в музиката си, като на места тъмните вокални мелодии контрастират с мажорна хармония и по-леко звучене.
Не на последно място - майсторска продукция, професионално и емоционално свирене, невероятни вокали - нещо много важно за всеки дуум албум, тук е постигнато без никаква трудност, което според мен вещае само добро бъдеще за развитието на групата, а "Days of Nothing" е една солидна основа.
Ако някой все пак прояви интерес и реши да изслуша албума, може да го намери на торент в Kerrazy Torrents.
Bleak
Много сполучлив албум.

Наистина прави впечатление непривичната стегнатост за дуум метъл албум. Ненатрапващи композиции за външния слушател. Нежен и красив, приятната изненада за мен е, че тези му качества изтласкват мъката на по-заден план или поне я превръщат в онази сладка глъдка меланхолия и тъга, която човек поглъща с наслада редом с леката болка. Хубава е тавата, наистина. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.