Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Бисер Рачев
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
lodborg
Става дума или за най-големия хвалипръцко на света, или за доста добър китарист. Интересно ми е кое от двете. Всичко, което е изписано в Интернет за този човек, е двусмислено и неясно. Пълна и изчерпателна информация липсва. Едни го смятат за пълен некадърник, други казват, че свири чудесно. В крайна сметка ми стана интересно - някой знае ли нещо сигурно за Бисер Рачев.

Малко повече данни за него. Преди доста време (не си спомням колко точно, но може да са минали и 10 години оттогава) гледах по Канал Едно предаване с Бисер Рачев, където той изсвири немалко ръченици и хора на китара. Бързи неща. Беше успял да ги съчетае доста добре с рок елементи и като цяло се получаваха доста интересни композиции. Малко след това дочух, че държал рекорда за най-бърз китарист на света, което ме учудва немалко, защото ако беше вярно, името му би трябвало да се среща под път и над път, а не да цари пълна информационна мъгла. Явно има нещо гнило.

На сайта на вестник Сега попаднах на следната информация:
Цитат
"Гинес бенд" и Бисер Рачев ще представят в София и Варна китарното шоу "Между смъртта и любовта", съобщиха организаторите от Националната агенция "Музика" към Министерството на културата. Музикантът, включен два пъти в книгата на рекордите Гинес и лауреат на престижни международни награди за първи път изпълни на сцена авторския си реквием "Васил Левски". Спектаклите с участието на струнен квартет "Виртуозо" са на 7 февруари в зала "България" и на 8 февруари във Фестивалния и конгресен център във Варна. Предвиден е и китарен дуел за наградата "Рицар на китарата".


Аз лично съм на мнение, че в днешно време талантите не остават скрити и че ако този човек беше събрал и половината от отличията, които му приписват, щеше много да е изписано за него или най-малкото щеше да има някакви записи. А то няма.
Aggressive Perfector
А има ли поне някакви видеота как свири?!?!
lodborg
Нищо няма. Ако имаше, мислиш ли, че щях да питам дали някой знае нещо за него?
prayer4eto
Това е официалния му MySpace профил

http://www.myspace.com/bisiivanov

EDIT: Без да знам за кого става въпрос, съм го добавил към friend листата преди година, а може и повече wink.gif
lodborg
Toзи е Иванов, а не Рачев.
Battle Magic
Убеден съм, че това е поредната голяма пародия... Аз лично, от тази тема чух за първи път за въпросния Бисер Рачев... Наистина, ако беше толкова велик, поне като име щях да го знам ....
prayer4eto
Цитат(lodborg @ Dec 13 2007, 12:03 AM) *
Toзи е Иванов, а не Рачев.

Рачев е smile.gif. Виждал съм го изписано преди време. Иначе нямаше да ми направи впечатление името и щях да подмина темата ...

EDIT: Ups, грешката е моя - не е Рачев. Явно съм останал с грешно впечатление ... sad.gif
Wolfheart
Интересно в каква категория са тези рекорди на Гинес. Вероятно за най-продължително чесане на ухото с перце. Или за най-продължително настройване на китарата.
Battle Magic
Цитат
Бисер Рачев е на 35 години. Зад гърба си има над 150 инструментални композиции в стил хард рок, джаз рок, фламенко, фолк, класика, достатъчно добър и единствен, който в списание Бил борд 1995 г. е обявен за един от десетте най-добри композитори и китаристи в света на конкурс в Оклахома. Освен това до този момент рекордът му, поставен 1995 г. в Южна Корея не е подобрен, въпреки огромното желание на много китаристи в Света. Това, че е Българин и само на 20 години е записал първият инструментален албум в стил хард рок-фолк е неоспоримо доказателство за талант и потенциален феноменален приз. 1994 г. инструменталната композиция Хаус Фолк от албума Скоростта на светлината на г-н Бисер Рачев, всяка вечер звучеше преди началото на всеки един мач от Световното първенство по футбол САЩ-1994 г. Тайсън на китарата наричан от белгийските журналисти, най-бързия пищов на Изтока наричан от Бил Борд, съвременният Паганини, не само като китарист, а и като композитор е абсолютно доказателство за преднина в авангардно мислене, който се е отдал на симбиозата български фолклор и всички останали. До този момент няма регистриран човек в Света, който да е надсвирил на сцена Бисер Рачев или който да дръзне да се яви на конкурс срещу него. Всеки един меценат на изкуството който притежава негов албум в собствената си фонотека е крачка напред в новата епоха, новото време... За да усетите виртуозитета, съчетан с брилянтни авторски теми и изпълнение са доказан казус в призмата на китарното изкуство. Разбира се надали някога ще се появи китарист или композитор, който документално, не само на думи да надсвири Бисер Рачев. Носител на престижната награда – Златен феномен в областта на музиката за високи постижения, китаристът въпреки всички престижни награди, които притежава, никога не са били достатъчни за самия него да каже „Аз съм най-добрият”, а винаги в много интервюта е казвал: „Докато съм жив, дано да се роди още един талант, който да прилича по стил само на себе си. Да има своя авторска музика със свой почерк на виртуозитет.
В едно негово интервю, публикувано в немско списание 2006 г. той казва: „Винаги когато свиря, най-голямата ми молба към Бог е, хората в България да спрат омразата си един към друг. Винаги, когато се връщам в собствената си държава, въпреки че съм от сръбско потекло, се чувствам ужасно чужд. Тук в Германия и в Англия, когато свиря, виждам как хората слушат музиката ми с душата си. За мен е по-важно китаристите в България, в държавата, в която съм роден да имат едно уважение не само към мен, а към всички можещи изпълнители и композитори, а не да се хранят със злоба и завист и по този начин сами да погребват собствените си таланти.
Христо Милев, дядото на Бисер Рачев, е един от основателите на ансамбъл „Филип Кутев”. Същият човек- Христо Милев е емигрант от времето на сръбската война в България. През 1957-58 година е носител на първо място за тамбурист в света. В историята на ансамбъл „Филип Кутев”, ръководителите знаят, че всъщност Бисер Рачев е просто продължение на дядо си. Голямата новина, че 2008 г. г-н Рачев ще издаде първият в света DVD плеър, озаглавен „Седемте дракона на бързината”, естествено със спонсорството на международна компания за развитие и популяризиране на феномени. Остава ни надеждата, че все пак в някое телевизионно предаване Бисер ще се появи на живо, типично в негов стил, с обаятелен чар, но спортсменска жилка, за да събуди желанието в много китаристи и музиканти да продължават да работят, да творят в именно на все още непознатия и недокоснат свят на виртуозитета, който съществува във феноменът Бисер Рачев
С уважение: И. Илиева (енциклопедия на феномените)


Това е едно от първите неща, на които човек попада, когато напише името на въпросното лице в някоя голяма търсачка.
Aggressive Perfector
Добре де, ако всичко това е вярно, защо никой от нас не го е чувал...?!
\\m//
Единственото, което намерих за този е
http://www.vbox7.com/play:48de4975
и
http://politika.bg/article?sid=&aid=2211&eid=26
Дано да не е същия, за когото става въпрос, защото ако тоя е феномен.... puke.gif suicide.gif
Apocalyptic City
Така като гледам снимката мисля, че за същия става дума. Преди много годиин, в началото на 90-те май беше с мои приятели ходихме да го гледаме, ама да пукна ако се сещам къде беше. Свиреше бързо на китара наистина, някакви работи на Паганини, приказваше как ще забие в земята и него и Ингви Малмстийн намеси и други китаристи, които не можели да му стъпят.. и ние си тръгнахме по едно време. Беше с бял костюм, леле-мале. Но оттогава нищо не се чува за него. Ако беше толкова добър китарист... А, и по телевизията май го даваха веднъж.
Медаров
абе сетих се за тоя - преди мноооого време съм гледал по анал 1 едно предаване дето свиреше. Наитсина май беше някакъв виртуоз. А може и друг да е бил. имаше нещо такова
lodborg
Явно всички сме го гледали това по Канал Едно. Значи той трябва да е. Сега остава да намерим нещо негово (не песента за Ватмана), за да видим дали правилно си спомняме.
Vlad
Тоя съм го чувал покрай едни касетки негови дето ги продаваха по няколко стотинки и се купуваха масово за записчета върху тях icon_headbang[1].gif
gadniq-spamer
Аз в някъв форум,за млади китаристи,групари и т.н бях чул да го обсъждат...отдавна беше,не мога да се сетя за форума.
\\m//
Добре, намирих и това!
Това вече определено повече ми допада! smile.gif
beyondtheblack
Хахаха, "най-бързият китарист на света", май се явяваше за Гинес. biggrin.gif
Hellhound Anathema
^-^
Helloween
Точно като най-бързия го знам и аз, един тон (музикален естествено) повече от Ингви беше изсвирил за 1 секунда. Ингви май 16 за 1 секунда беше докарал. Това са ми спомените, поне слух вървеше едно време за този, дали официално е признат не знам или само претендираше, че е най-бърз.
Живко
Цитат(lodborg @ Dec 12 2007, 10:41 PM) *
Става дума или за най-големия хвалипръцко на света, или за доста добър китарист. Интересно ми е кое от двете. Всичко, което е изписано в Интернет за този човек, е двусмислено и неясно. Пълна и изчерпателна информация липсва. Едни го смятат за пълен некадърник, други казват, че свири чудесно. В крайна сметка ми стана интересно - някой знае ли нещо сигурно за Бисер Рачев.Малко повече данни за него. Преди доста време (не си спомням колко точно, но може да са минали и 10 години оттогава) гледах по Канал Едно предаване с Бисер Рачев, където той изсвири немалко ръченици и хора на китара. Бързи неща. Беше успял да ги съчетае доста добре с рок елементи и като цяло се получаваха доста интересни композиции. Малко след това дочух, че държал рекорда за най-бърз китарист на света, което ме учудва немалко, защото ако беше вярно, името му би трябвало да се среща под път и над път, а не да цари пълна информационна мъгла. Явно има нещо гнило. На сайта на вестник Сега попаднах на следната информация:
Цитат
"Гинес бенд" и Бисер Рачев ще представят в София и Варна китарното шоу "Между смъртта и любовта", съобщиха организаторите от Националната агенция "Музика" към Министерството на културата. Музикантът, включен два пъти в книгата на рекордите Гинес и лауреат на престижни международни награди за първи път изпълни на сцена авторския си реквием "Васил Левски". Спектаклите с участието на струнен квартет "Виртуозо" са на 7 февруари в зала "България" и на 8 февруари във Фестивалния и конгресен център във Варна. Предвиден е и китарен дуел за наградата "Рицар на китарата".
Аз лично съм на мнение, че в днешно време талантите не остават скрити и че ако този човек беше събрал и половината от отличията, които му приписват, щеше много да е изписано за него или най-малкото щеше да има някакви записи. А то няма.
Ей, съжалявам че се обаждам чак сега от мишата дупка, ама баща ми ми е разказвал за Бисер Рачев. Каза, че го е познавал и е свирил по-бързо от Джими Хендрикс! Вече има клипчета в Youtube. Напишете само "Най-бързият китарист в света", а може и просто Бисер Рачев. М/д са му викали дори циганчето Бисерчо... :Д В момента се намира във Враца, но е бил в София. Проверете го и може и да има нещо. Пък ти от къде си чувал за него? На мен тате ми каза, че е имал познат Бисерчо, дето свирил бая бързо и реших да го проверя.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.