Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смисълът на живота?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3
ZawHeR
Какъв е той за вас? Успяхте ли да го откриете или сте още в скитане? Смятате ли, че съществува такъв... беседа по темата. smile.gif
abydos
42?
Wolfheart
69
Dragontear
666!
ViolentBeauty
Ъ?
Все пак съм водоподлейчи happy.gif
Цветомир
88 !!
Aggressive Perfector
^15/99
ZawHeR
Абе разбирам, че сте интересни и странни хора, но ми е интересно как може смисълът на живота ви да се описва с дадено число... smile.gif Ако бях с 25% по-умен сигурно щях да се справя с това философско предизвикателство...
Wolfheart
Символика, човече!
prayer4eto
Смисълът на живота ? Да го живееш! Иначе за какво ти е даден ? rolleyes.gif
Mangalf
аз живея за Доган.
zelatorr
Аз пък ви се чудя на акъла. Не Ви ли писна да правите непрекъснато някакви такива "задълбочаващи" теми. "Смисъла на живота" "Има ли живот след смърта". blackmetal.gif
Battle Magic
Май някой не е чел "Пътеводител На Галактическия Стопаджия" rolleyes.gif ! Иначе смисълът на живота- още съм малък и трябва поживея още доста, за да разбера какъв е смисълът на живота ми. В тая тъпа възраст, дето съм, всичко е супер тъпня и еднообразие, но след време, сигурен съм, това ще се промени wink.gif
abydos
Няма универсален отговор. За всеки горе-долу е нещо различно. А ако има някакъв универсален отговор, който да обяснява смисъла на живота на всички хора, животни, растения и други организми - то според мен е по-добре никой да не го знае.
Svetyl
Смисълът на живота... да преодоляваш препятствия или да се препъваш...
Може би смисъла на живота е когато наближи да умираш да си кажеш: "Добре живях..."
Hellbound
Да си го изживееш добре и да оставиш нещо след себе си.
scion_of_storm
^, ^^ Съгласен. Също бих искал всички, които са ме познавали и тепърва ще ме познават, като умра някой ден да кажат просто:
"Добър човек беше, ще го запомним с добро." smile.gif
abydos
Vanity... my favourite sin :).
scion_of_storm
Не точно wink.gif Просто не виждам смисъл, както доста хора правят, да гледаш да преебеш другите. Вярно, яко конкуренция пада в този живот, ама понякога индивидът, израснал в средата на едно ебахти обществото, прекалява.
Иначе гледам да ме запомнят с добро, защото искам да помагам на хората (най-вече на близките ми, естествено), не за собствена изгода, а защото някой ще има нужда. smile.gif
И, афтър ол, грях ли е да искаш да те запомнят с добро о.О?
abydos
Суета си е, това как ще те помнят хората не е от значение. Ти можеш да си правиш доброто и без да те помнят, но всеки иска да го помнят. Спокойно, сигурен съм, че след като умреш няма да си в състояние да ти пука дали ще те помнят с добро или лошо или изобщо.
А дали суетата е грях, това вече е друга тема, аз просто цитирам smile.gif.
scion_of_storm
Guess it is in human nature.
Ако си правиш доброто, поне 1 или 2 души ще те помнят, мисля аз. Поне досега каквото съм живял, смятам, че няколко души ще ме помнят, макар и да не се знае колко дълго. Това си ме радва, както и да го гледам. Един от стремежите/желанията на човека в живота не е ли да оставиш нещо след себе си, както каза Хелбаунда. Дори и да е само спомен...май пак е нещо.
ludspamer
Да го изживееш с кеф, а не да се ограничаваш с нещо по предтекст че е вредно за здравето.Един път се живее(поне доколкото е доказано научно)
abydos
Точно това имам и аз предвид. Пустата суета. Да оставиш нещо, да не тънеш в забрава все едно не те е имало, да си малко по-близо до безсмъртието. Това си ни е вродено, няма как без него. Когато е в умерени количества няма проблеми обаче, нищо лошо няма от време на време да си чешем егото smile.gif. Но и в малки количества се смята за грях (ако си христянин де).
ZawHeR
Замислете се обаче какво ознава "да те помнят". Защото кой те помни? Родители/братя/сестри, според зависи кога си починал. И 2-3ма приятели. Когато и те умрат - умира всичко. Малко хора биват запомняни истински, но те са изключения, разбира се. Да си гений не е лесно.

Та в този смисъл когато умреш ще скърбят за теб на погребението, на 40 дни, на 6 месеца... и следващите 'дати' ще са просто символични, от уважение. Само родителите скърбят всеки път истински. За съжаление мога да дам пример - почина едно момиче, което доста хора познаваха и беше слънчев човек, всички я помним с добро. До първата година беше доста трагично и т.н., но вече близо 3 години откакто се случи...повечето хора са забравили точната дата. Включително и "приятелите" й, както сами са се определяли винаги.

Кофти, но факт. Та в този смисъл ако човек погледне нещата от високо, обективно и прозре зад малкото голямо, ще разбере, че всичко което прави трябва да го прави за себе си и за най-близките - семейството. Често пъти приятелството е мит. Мит с тъжен край.
kuretza
аз мисля 4е смисала на зивота е да се кефиш и да слу6а6 метал drinks_drunk.gif drinks_drunk.gif drinks_drunk.gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
abydos
Пич, намали малко емотиконките и освен слушането на ламарина, стомана, алуминий и т.н. прочети и някой буквар, че малко ме хваща срам като гледам от къде си wink.gif.
Ulair
Символично смисълът на живота го изразявам с 13,хехе ,иначе казано :прави си кефа ,докато все още притежаваш спорното и противоречиво нещо, наречено Живот.Не се вкопчвай твърдо в живота ,умри млад за да видиш по скоро що е Смъртта (може пък и да е по-интересна). skull.gif

Оф пак го избивам на философия dry.gif
ludspamer
^Няма нищо лошо да го избиваш на философия.Мен наще чето ми казват:"Стига си филосовствал и върши каквото ти е казано.".Ми хубаво-ше го свърша.Но нека да подчертая, че ако не е имало кой да филосовства и да измисли по-лесни начини да се свърши някаква работа, нямаше да имаме макари, лостове, кранове и т.н., а щяхме да мъкнем товари върху гърба си.А за компютри, ТВ-та и др. въобще не може и да си помислим, че ще има.
Duh5
Позволете да се върна към символиката на първите няколко поста..
Та по темата:

90/60/90
crazyfan_metal
Бира и секс.
scion_of_storm
Цитат(Duh5 @ Jan 26 2008, 06:23 PM) *
Позволете да се върна към символиката на първите няколко поста..
Та по темата:

90/60/90

Познавам една душекрадка, дето мерките са й такива whistle.gif wub.gif
Mangalf
аз съм душекрадец сционе, душекрадец. Не душекрадка. така и не се научи как трябва да ме наричаш...
the_angel_of_death
Смисъл на живота със сигурност има само че всеки го открива по различно време и не е един и същ за отделните индивиди.Аз мисля че до края на своя живот открива много неща заради които си струва да живее smile.gif най-вече заради удоволствията и хубавите моменти wink.gif
Divine Assassin
42 ! viking.gif
sarcana
смисълът му зависи от това как си живял: какви са били ценностите ти,в какво си вярвал,какво си постигнал,какво си целял! Ма нима хората, които през целия си живот единственото нещо за което се чудят и умуват е как да се напият,да направят някоя далавера за малко пари които да изпушат или по-лошо. Нима за тия хора има смисъл на живота???
scion_of_storm
Едното изречение не го чатнах нещо о.О
И да, за тях има смисъл на живота, защото те така го виждат.
sarcana
може би си прав, но моята гледна точка е друга. За мен няма нищо смислено в тва да си пропиляваш живота в пиене и тн(пиенето е само един пример да си направиш живота безполезен)... не може един порок който следваш цял живот да има смисъл за теб. Трябва да видиш малко отговорност за да оцениш живота.
MadHatter
Порок е субективно понятие. Пропиляване също, оценяването пък е възможно най-субективното нещо на света.
prayer4eto
Цитат(Duh5 @ Jan 26 2008, 06:23 PM) *
Позволете да се върна към символиката на първите няколко поста..
Та по темата:

90/60/90

Виж, това наистина е решение на задачата wink.gif
Dead_Girl
Всеки намира различен смисъл за живота си. Някои продължават да търсят през целият си живот и не го намират. Други живеят ден за ден и за само за купона и забавлението. Трети са намерили някъв смисъл и продължават да живеят заради него. Аз май спадам от третият вид хора,които са намерили смисълът на живота си и се държат за него. Само че, страшното е ако го изгубиш.Ако изгубиш спасителната сламка,за която си хванал....но се надявам това да не стане!
Alti
Да се събудиш след като заспиш.
solitary_vampi
Aми смисъла честно казано и аз не го намирам.. хаха.. мне в сми нз как да отг..аз знам аз за какво живея..и според мен за всеки смисъла е различен..
Pyjamka
Мислех си неотдавна за това, от колко скоро човекът населява Земята, колко малка част от нея съставлява и колко кратко в сравнение с хода на развитие просъществува изобщо. И си мислех също за това, този дух, който всеки от нас носи в себе си, дали би могъл да се изгуби, дали остава, дали от него след време може да се зароди нещо ново... И след всички тези мисли, осъзнах или поне за момента ми изглежда, че смисълът на живота не е в това да търсиш отговор на тези въпроси (защото няма да останеш удовлетворен), не е в това да решаваш чужди проблеми и да се тормозиш от сивото ежедневие, а най-малко е в това да трупаш парички, защото след време и те ще изгният като плътта.
Смисъл за мен има в това да усещаш вътрешно спокойствие, да бъдеш с чиста съвест и да се обградиш с най-мили и любими хора и, щастлив, да живееш, докато не дойде и твоето време.
Aggressive Perfector
Абе кво се занимавате с глупости?! "Има ли смисъл живота?" Няма. Смисълът на живота е самият живот. Другото са глупости.
SepulTeraHead
Цитат
Смисъл за мен има в това да усещаш вътрешно спокойствие, да бъдеш с чиста съвест и да се обградиш с най-мили и любими хора и, щастлив, да живееш, докато не дойде и твоето време.

Ами не знам какъв е смисъла от това. Седиш си ти, вътрешно уравновесен, и толкова. Ако те няма, всичко е пак същото. Не знам. Супер сложни са тия неща и ме боли главата.
Mario
едиднйе,пиинйе и някоя сгодна женица...
те това е!
stage
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 1 2008, 01:15 AM) *
Ами не знам какъв е смисъла от това. Седиш си ти, вътрешно уравновесен, и толкова. Ако те няма, всичко е пак същото. Не знам. Супер сложни са тия неща и ме боли главата.

Не беше ли ти човека, който бе казал, че смисълът на живота е всеки сам да го открие за себе си?!
Arq
zзависи каква философия четете...laugh.gif за мен смисъла е да имам цел, която да преследвам, но не искам да постига абсолютното щастие, защото такова няма. в крайна сметка 6 от 49 и 31 smile.gif
Ulair
Цитат(Aggressive Perfector @ Jan 31 2008, 11:03 PM) *
Абе кво се занимавате с глупости?! "Има ли смисъл живота?" Няма. Смисълът на живота е самият живот. Другото са глупости.

Да бе, и аз тъй си мислих да отговоря в началото, нещо от рода на ''Кво е тва животно?'' И все пак -13!!! blackmetal.gif
Dragontear
Цитат(Duh5 @ Jan 26 2008, 06:23 PM) *
Позволете да се върна към символиката на първите няколко поста..
Та по темата:

90/60/90

Един приятел на това вика Много/ Mалко/ Доволно
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.