Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: CREMATORY
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
2Cool4U
Ima li tuka fenove na CREMATORY ili nqma?
Kajete si mnenieto za grupata.
Beerzebub
Crematory къртят!
Много оригинална хем мелодична, хем твърда музика. Аз определям стила им, като doom/death с goth елементи... явно перфектна комбинация! Чакаме албума им punk.gif !
SepulTeraHead
Една от любимите ми групи. \m/ ILLUSIONS \m/
Stoma
Ще кажа само,че Tears Of Time е една от първите песни,които съм слушал.Т'ва е уникална група с уникално звучене.
2Cool4U
Koi e nai dobriq im album spored vas?
$$Waffe
Абе аз не знам имена на албуми ама музиката ме кефи. имам някви Endles, Unspoken и т.н. ама не знам албума
Beerzebub
Act Seven (1998)
Believe (2000)
SepulTeraHead
Illusions (1995)
Няма дслаба песен от този албум. Faces, Tears Of Time, My Way... абе - всичките!
Believe (2000)
Също е много добър. Тук има по-тежки неща. Обаче след като чух Illusions ми се стори прекалено изчистен...
Warrior Of Ice
Цитат
Believe (2000)

Да, тъкмо той ми е любимият им албум! Просто по най-добър начин синтезира цялостното им звучене... icon_headbang[1].gif
PureEvil
Illusions (1995) i Believe (2000)
nai qkite albumi smile.gif
2Cool4U
Kakvo smqtate za purvq album?
PureEvil
Ne e losh albuma. Nai me kefi vtorata pesen (... ne moga da se setq kak se kazva)
2Cool4U
vtorata pesen se kazva Eyes Of Suffering i e nai-dobrata v albuma punk.gif
PureEvil
Da de i az tova kazvam, samo 4e ne pomnq imena na pesni.
mettal
Opredeleno "Believe"
Deicide
icon_headbang[1].gif Absoliutno e Believe icon_headbang[1].gif
Myrtviqt_zvqr
Стига бе, немскоезичен готик рулзззз! bowdown.gif

CREMATORY - "Crematory" 1996 е велик!

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Hansi
Абсолютно е Awake. biggrin.gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
Толкова по-абсолютно е Illusions, че си нямате представа biggrin.gif icon_headbang[1].gif
Peter
Are sega se izpokaraite koi im e nai-qkiq album... tongue.gif
SepulTeraHead
Няма какво да се караме - истината е една! icon_headbang[1].gif punk.gif super.gif
Peter
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 14 2003, 01:12 PM)
Няма какво да се караме - истината е една! icon_headbang[1].gif punk.gif super.gif

Koet si e t'ka, t'ka si e! tongue.gif wink.gif icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
CREMATORY
Revolution

Nuclear Blast, May 3 2004

Creamtory отново са тук. Разпаднаха се след супер успешния си албум Believe(2000). А това беше върхът на кариерата им. Мелодичността на предишните им творения, в комбинация с траш влиянията внесени от новия китарист Matthias Hechler, родиха един шедвовър! Още тогава обещаха че е много явероятно да се завърнат един ден. И това стана по-скоро от колкото аз лично очаквах. И именно това ме притесни. Стори ми се че под този реюниън прозират чисто финансови причини. Както и да е. Завърнаха се гръм и трясък, кавър на Metallica - One(A Tribute To The Four Horsemen), а март тази гадина и EP-то Greed. Ето го сега и новият дългосвирещ албум - Revolution.

Албумът започва с прекрасното инструментално интро Resurrection. Заглавието си е напълно на място. Следва и първото същинско попадение - Wake Up. Не по-малко символично загавие. В песента чуваме доста мошни и технични пост-траш рифове. Newschool Crematory до дупка. Следва вече познатата ни Greed, която продължава тежката китарна нижка в албума... която за съжаление спира след тази песен. Reign Of Fear е нещо като industrial/gothic прочит на типичния стил на Crematory - нещо ново и интересно за бандата. Абсолютно опровержение на тезата че този албум е просто опит да се издоят феновте на бадата. Open Your Eyes е по-мелодично ориентирана. Някъде към 3:30 се чува един много як китарен момент. Определено една от изпъкващите песни в албума. Tick Tack връща позагубилата се енергия на албума. Да речем че звучи като песен на Rammstein примерно. Не само защото в песента се пее на немски. Следва прекрасната Angel Of Fate - композиция в духа на предишния албум. Именно заради такива песни сме фенове на тази банда, нали? Нещо странно. По принцип Crematory имат традиция във всеки албум да имат песен със заглавието на предишния. Във този има песен с име Revolution. В Human Blood чуваме изненадващ нео-метъл риф. Още една приятна новост. В последствие песента се развива до типичния за Creamtory gothic metal. Нещо подобно чуваме и в следващата, Red Sky. Тук чуваме и едно доста прилично китарно соло. Аз лично не съм очаквал подобни неща от страна на Crematory(нео-метъл рифа имам предвид) и съм приятно изненадан. Албума завършва с баладичната песен с многозначително заглавие Farewell Letter.

Като заключение мога да кажа, че албумът не звучи като типичния безидеен реюниън. Creamtory са успели да пренесат музиката си на ново ново, вкаравйки доста нови елемнти. Опровергаха скептицизма ми по най-добия начин. Аз си запазвам симпатиите към по-старите им творения, но се радвам, че отнова са тук, защото явно имат още какво да кажат.

Оценка: 9.5/10
Inferno
Прекалено многото електроника не те ли дразни?
А Tick Tack ми навява едни асоциации на Frantic sad.gif
SepulTeraHead
Цитат(Inferno @ May 11 2004, 03:02 AM)
Прекалено многото електроника не те ли дразни?

Не. Мисля че си е на място. Явно са искали да експериментират. А има и достатъчно класически Crematory парчета.
Цитат(Inferno @ May 11 2004, 03:02 AM)
А Tick Tack ми навява едни асоциации на Frantic sad.gif

Не ставайте дребнави! Metallica не са първите които са се стили че часовника издава такъв звук.
Crafter
хахах! Тва го копираха от БТР, които едно време се казваха Тик-так.

А само един съвет към Сеп... госпожата ми по литература ми е казвала никога да не казвам: В заключение мога да кажа...
SepulTeraHead
Цитат(Sturmfuhrera @ May 11 2004, 08:44 AM)
А само един съвет към Сеп... госпожата ми по литература ми е казвала никога да не казвам: В заключение мога да кажа...

Защо? Тебе сигурно те е посъветвала по-добре въобще да не говориш, нали?
Jicata
Ще го чуя тоя албум на Crematory - трябва да е як..."Greed" е супер яка песен...много ме кефи super.gif
gad
1,2 и 4-тото парче дръпнах и.. кефят smile.gif
особено инструменталчето
Crafter
Цитат(SepulTeraHead @ May 11 2004, 09:47 AM)
Цитат(Sturmfuhrera @ May 11 2004, 08:44 AM)

Защо? Тебе сигурно те е посъветвала по-добре въобще да не говориш, нали?

Не.... ама ми каза, че не може да има връзка между двама човека с различно интелектуално ниво... е сори, пич... обичах те...
Slash
Доста е експериментален, Revolution. Но все пак има няколко парчета типично в стил Crematory. Абе... средна оценка за албума. Иначе Crematory са ми любимци.
Wolfheart
Много слаб албум
Niilo
Хубаво де, тая тема е на 1 година...
Slash
Цитат(Niilo @ Apr 2 2005, 09:44 PM)
Хубаво де, тая тема е на 1 година...

Трябва да й купим подарък, за РД-то.
ivomag
Бааа,някой чак сега се е сетил за ланшния сняг! tongue.gif biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
2Cool4U
Цитат(wolfheart @ Apr 1 2005, 07:38 PM)
Много слаб албум

Е чак много слаб не е. Щеше да е тъпо да изкарат втори Awake или Believe.
Поне на мен ми харесва, че е експериментален. Бъди сигурен, че следващия им ще е по-добър от Revolution. Тая банда никога не е седяла на едно место, без да се развива.
ivomag
Цитат(2Cool4U @ Apr 3 2005, 09:56 AM)
Поне на мен ми харесва, че е експериментален. Бъди сигурен, че следващия им ще е по-добър от Revolution. Тая банда никога не е седяла на едно место, без да се развива.

В това съм сигорем и аз!
autumn
Цитат(2Cool4U @ Apr 3 2005, 09:56 AM)
Цитат(wolfheart @ Apr 1 2005, 07:38 PM)
Много слаб албум

Какво по подяволите е добро в "Belief"? Че там всяка песен копира предишната

Има само няколко изключения
conguestadors
CREMATORY- Велика група, преди минути ги преоткрих за сетен път. Не ги бях слушал от година. Сега си стоя със слушалки на уши и съвсем случайно докопах диска с BELIEVE. Тази група ми въздейства по необясним начин-гласът на Felix сякаш идва като тътен. Имам чувството, че всяка песен е писана с чувство, а не просто да се запълнят песните в албума. За мен Felix е еталон за вокалист в този жанр (заедно с Реймънт от Theatre of Tragedy). Тези хора пеят без да се напъват, просто им идва от вътре. Това е група която ще остане в историята, с уникалната си магия.
Wolfheart
Ти па един от най-заспалите албуми набара. Чуй Illusions/Awake/Act 7 и тогава сподели.
sepulturatr
Противен албум.Както и всичките на Крематъри. thumbdown.gif
MadHatter
^Всеки има право на лош вкус, обаче ти направо надмина очакванията
Vlad
Въпрос на вкус и аз тия не мога да ги слушам повече от две минути puke.gif
`Xandria`
^^^ Не учудващо ме мнение на човек, чиито подпис е "Еби и бягай" wink.gif
Цитат(MadHatter @ Aug 31 2006, 10:01 AM) *
^Всеки има право на лош вкус

Съгласна съм.
Ares
То и аз не ги понасям тия маниаци thumbdown.gif
Rolf
Не знам за вас, но на мен новият им албум ми се видя абсолютно незабележителен. А че старите неща са култови, спор няма...
pSy_ZeRo
Имам нетърпимост към немския и честно казано мисля да пропусна.
conguestadors
Цитат(Wolfheart @ Aug 30 2006, 11:55 PM) *
Ти па един от най-заспалите албуми набара. Чуй Illusions/Awake/Act 7 и тогава сподели.

Имам всички албуми на CREMATORY, и според мен този не отстъпва на нито един от тях. Въпрос на вкус.
rallina
icon_headbang[1].gif CREMATORY icon_headbang[1].gif
КОЙТО НЕ ГИ ХАРЕСВА ДА ГИ ВЗЕМЕ У ТЯХ, ЧЕ ДА НЕ ГИ СЛУШАТ ХОРАТА
AuroraBeauPre
Има някои песни от албума които ме кефат мнооого smile.gif
Абе Crematory... няма какво повече да се каже laugh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.