Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Blaze - Alive In Poland
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Crafter
Току що изгледах първото DVD на Blaze Bayley - Alive In Poland и трудно мога да кажа всичките хубави неща, които ми направиха впечатление в него.
Невероятен сетлист изпълнен с такова чувство, каквото не бях виждал от много време.
Блейз и четиримата му съвсем нови попълнения са изпълнили пет песни на Iron Maiden, една на Wolfsbane и девет на Blaze.
Ще коментирам по-обстойно по-късно.

Някой друг гледа ли го?
Dragontear
Щурме колко пари го завзе и от къде
Слушах аудиото и ме изкефи ... бих си взел и DVD тo
wqwrrr
Изключителен концерт, Блейз определено е във форма и представя много мои любими песни. Самия запис е много динамичен и качествено направен, аудиото е смазващо добро. Силно го препоръчвам на всички.
На този адрес е качен удобен рип на аудиото, но аз мисля да си го купя, защото определено си заслужава да бъде притежавано.
Новата песен е жестока! bowdown.gif
Crafter
Уизард 40 лв, лимитед едишъна.

Хах, не знаех, че Йоан му е почитател. Ще си поговорим с него за това. Аз все още не мога да повярвам какво шоу прави Блейз!

А сега се заслушах в интервюто с него, в което говори доста интересно за свръх естествени енергии и подобни... почти научно.
Dragontear
Е ти какво мислиш, че е селтак некъв ли biggrin.gif

Подценяваш го след клипа на Hollow Head
Crafter
Всъщност, никога не съм знаел какъв е като човек. От една страна всички сме гледали клипчета от концерти на Мейдън, в които заплашва, че ще убие някой от публиката, който уж го е напсувал...
От друга страна пък соловите му албуми (а и нещата с Мейдън, които е съкомпозирал) са на изключително интересни и сериозни теми. При всички положения е странен... а и сега свири с двама музиканти, които хабер си нямат от английски suicide.gif
Dragontear
Цитат(Sturmfuhrer @ Feb 5 2008, 10:48 PM) *
...., че ще убие някой от публиката, който уж го е напсувал...

Наплюл whistle.gif
Svetyl
Blaze is THE ONE! За мое съжаление, едва ли ще мога да си купя оригиналното двд (студентски живот), но аудиото адски ме кефи! А и в ютуб гледах някакви откъси и бях очарован. Обаче има един основен проблем: БАРАБАНИСТЪТ!
Определено или трябва да свири по-добре, или просто трябва нов. Иначе сетлиста е идеален... И въобще, цялата работа с Блейз е идеална, Блейз е страхотен!
Crafter
Къде видя пропуски на барабаниста? На мен той ми се стори най-стабилен от цялата банда. Макар че съм тотално очарован от DVD-то не бих могъл да не призная, че имаше някои не перфектни моменти от страна на свиренето на единия китарист (Walsch) и басиста има още по какво да поработи (макар че като гледам пътя, който е поел, нищо чудно след 2-3 години да ми е пълен любимец).
Dragontear
Щурма говори за него като за свой ученик обаче biggrin.gif biggrin.gif
Crafter
Хаха, какво да се прави, като момчето има да учи.
На мен ми стана доста смешно, когато видях, че и той е преправил бас линията на Kill And Destroy както ние я правим.
Mago De Oz
Абе, някой може ли да ми кажи за какво е цялото това псуване на едно видео с Блейз....нещо избеснява на сцената....? Не на този лайф, а на един с Мейдън, че и Харис и той.....
Dragontear
Концерта е от Чили. и е от турнето с представянето на Блейз. Някакъв фен постоянно плюел по него и накрая го наплюл по лицето .. при което Блейз избеснял очевидно и Харис

Цитат
At the end of 'Man On The Edge' someone spits on Blaze and he goes crazy, the rest of the concert is going normally, but in the middle of 'The Trooper' the same idiot spits again so Blaze and Steve stare at him with a look that could kill anyone. At the end of the song, Steve drops his bass and sides with Blaze who is threatening the guy who spat, saying something like "I’m gonna fucking kill you!" It was a hard night for Blaze, like most nights on his first tour with Maiden.
Crafter
Ето го и по-обстоният коментар.

DVD-то е записано в началото на 2007-а година на Metal Mania феста в Полша с изцяло подновената от четирима нови музиканти и ново име банда на легендарния Блейз Бейли. Новите му попълнения са неизвестният за мен барабанист Lawrence Paterson, който се справя доста стойностно зад барабаните, далеч по-популярният английски китарист Jay Walsh (Fourwaykill), както и двамата братята Бермудез (Underthreat - мелодет) от Колумбия.
Блейз отново не прави никакъв компромис с продукцията си, поверявайки тази важна задача на добилия вече сериозна популярност Анди Снип, който пък от своя страна за пореден път се справя невероятно с работата си, правейки доста ясен и добър звук. Така и трябва, предвид, че музиката и свиренето е доста модерно, макар и да се чуват песни още от годините на Wolfsbane.
Концертът започва ударно със Speed Of Light и The Brave, а сценичното поведение на Блейз е крайно интересно... за съжаление сериозните му опити да счупи стойката на микрофона си не успяват. Следва страхотно изпълнена Futureal, която ми се струва изсвирена с много повече желание от оригинала.
Представлението продължава с Alive и отново Блейз е невероятно експресивен и непрекъснато се опитва да направи шоу с публиката... макар и със спорен успех. Wolfsbane-ската Tough As Steel е последвана от поредното размазващо изпълнение на Maiden, а именно композираната от самия Блейз Man On The Edge и Virus. Това ми се стори най-силния момент от цялото представление... тези песни сякаш получават абсолютно нов живот, когато биват изпълнявани от млади момчета и Блейз, който явно живее с музиката си. Тук си струва да отбележа, че колумбийския китарист свири страшно добре през цялото време и леко променените сола, които прави си заслужават вниманието.
Следва Дейв Бермудез, който се заиграва с мелодията от Мисията Невъзможна и макар да не прави най-ритмичното или най-якото бас соло на света, определено това момче има сериозно бъдеще. Ten Seconds и Two Worlds Collide са следващите парчета, а те биват последвани от най-якото изпълнение на Look For The Truth (от The X-Factor), което мога да си представя. Блейз пее буквално в публиката, а немалкото уважили полския фест не стоят безучастно.
Следват двете 'класически' песни на стария BLAZE, а именно Kill And Destroy, Sillicon Messiah и Tenth Dimension, където и Дейв Бермудез се включва като бек вокалист и определено личи афинитета му към най-екстремните стилове.

Най-неочаквано за мен концертът продължава с преработена версия на Sign Of The Cross, която между впрочем е доста популярна из Полша. Култово изпълнение, култова песен... Eleven saintly shrouded men... просто невероятно!
Всичко това завършва с Born As A Stranger.

Единствените ми забележки се отнасят към не съвсем доброто свирене на Jay Walsh на моменти и в известната липса на ритмичност у баса, но мисля си, че тези неща бързо ще бъдат поправени и Блейз ще може да разчита на стабилни музиканти. От друга страна самият той не изпя нито един грешен тон, а сценичното му поведение заслужава да се види. В този смисъл тази група се нарежда на първо място в уишлиста ми за идване тук.
Това ДВД би трябвало да се хареса на повечето почитатели на Maiden, а аз лично очаквам с огромно нетърпение предстоящия албум, който отново ще бъде продуциран от Анди Снип.
Svetyl
^Супер, като изключим факта, че говориш така все едно си по-добър от самите музиканти smile.gif
Crafter
Не се имам за такъв, но 'класическия' състав на бандата беше от безспорно талантливи и стабилни момчета и в този смисъл е нормално в съпоставката с тях да има и лек привкус на разочарование. А и в крайна сметка съм свикнал, когато гледам ДВД-та на любимите си групи да не виждам как си бъркат солата (Джей Уалш).
Dragontear
Друго си е Насо как ги прави ! biggrin.gif
Crafter
Насо всъщност е невероятен... Знае как да накара китарата му да звучи, дори и в най-бързите сола като тези на Kill N Destroy. Не бива да го изпускаме това момче.
Crafter
DVD-то е качено в замунда!

Приятно гледане!
alpha prime
И освен, че е качено в замунда, кърти фаянс.
Не очаквах такъв як концерт от Блейз, но това шоу ме размаза icon_headbang[1].gif
Aglarana
В момента се тегли, но предвид това, че в последните няколко дни слушам почти само Blaze, съм сигурна, че ще ми хареса адски много!...а и отзивите са си показателни happy.gif
Svetyl
Доста хора знаят мнението ми за Блейз. Уникален човек! Пълно себераздаване, пълна химия между него и публиката, идеално просто! А по-добър сетлист едва ли може да се иска... Въпреки, че на мен поне, ми се щеше да чуя поне още някоя песен от Blood and Belief, но това е бял кахър.
bowdown.gif icon_headbang[1].gif BLAZE icon_headbang[1].gif bowdown.gif
Crafter
Радвам се, че след качването му в замунда ще го гледат повече хора.

Да не забравяме, че съвсем скоро очакваме и новия му албум!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.