Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Жанрове
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
gogdelb
Предлагам тук да обсъждаме различни жанрове в подробности (а не да ги оплюваме). Знам, че на повечето хора не им пука какъв под-под-под стил е това, което слушат и най-важното е да им харесва, но темата е за тези, които имат желания да осбъждат подобни казуси! Този, който не го интересува, да не чете и да не пише негативни коментари. Лично на мен ми е интересно всеки стил, подстил и т.н. от къде е тръгнал, каква е била идеята и разни rolleyes.gif
И така, първия ми въпрос е каква е разликата между Deathcore и Slam Death Metal?
Revenant
повечето понятия са измислени от някакви фенове и дори групата често се изненадва когато ги попитат вие бляблябля метъл ли сте?
според мен и двете понятия са такива, така че не мисля че някой може да ти oтговори какво е имал предвид някакъв журналист или редовните посетители на някой клуб...
gogdelb
Не, нито един от тези жанрове не е измислен от фенове или журналисти. Самите групи се определят стилово с тези наименования. Усещам разликата ,но доста мъгляво и неясно и ми е необходима малко помощ, за да си систематизирам разбиранията.
Вярно е ,че съществуват много такива твърдения от сорта на на "northern hyperblast" за Kataklysm ,но това е начин да се опише по-обемно музиката, а не да се обобщи в даден жанр и така се получават названия ,които са строго конкретни за една група и не могат да се дадат за определение на друга - това не е жанр.
pa®tci
Най-яко е MURDER METAL guitar.gif






... и Morbid Campfire Songs drinks_drunk.gif
Battle Magic
А още по-яко е бомбастичен камикадзе метъл icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
lodborg
^ Kadenzza, a? Хихи. Спомянм си го това. Измишльотини.
Warrior Of Ice
^ Вярно, но пак е трудно да му се лепне нещо по-конкретно от "екстремен симфоничен метъл".
Battle Magic
Поне този път, в архивите са били коректни. Иначе Kadenzza наистина надхвърля всякакви жанрови граници- аз обаче, бих ги определил като силно симфоничен/оркестрален метъл с блек метъл корени.
lodborg
Пу не давам определения за тази банда. Освен неща като "страхотна" и "невероятна", примерно. Може би бих се заиграл със симфоничен авангард, ама по-добре не.
Mangalf
никой не спомена Zayo Metal...
lodborg
То не са ли едни единствени представителите на този стил? Трябва да си намерите следовници, за да станете цял стил. И поне няколко пъти да са ви копирали рифовете.
Mangalf
Стайко беше изкопирал 1 наш риф! Това брои ли се?
pa®tci
Witching Metal cool.gif
winterstorms
Жанровото категоризиране е нож с две остриета. От една страна, в голяма степен помага на хората да изберат музика като за себе си, ориентира ги сред хилядите издания на пазара. От друга страна обаче, лейбълите често манипулират публиката, като представят дадена банда за принадлежаща към жанр, какъвто тя всъщност не свири, просто за да могат да я продадат по-лесно. За някои безумни журналистически изобретения пък да не говорим...
ManOwaRadO
То всеки опит за генерализиране в една кратка новина или заглавие примерно звучи супер неточно, ако трябва да опишеш стила на дадена група само с една дума. Те всичките тия определения журналистите ги измислиха за улеснение, ама сега сами се омотват с тях tongue.gif
Fish
Жанрове съществуват във всяко изкуство, не виждам с какво музиката е по-особена. Има си белези, според които се определя към кой жанр (или жанрове, в доста редки случаи) принадлежи определен артист. Журналистическо изобретение или не, това си е нещо нормално и необходимо.
freaker
Някой може ли да ми каже защо дет метълите мразят готикари? unsure.gif
_Moonshield_
^Защото "готикарите" се опитват да им крадат "готичките".
Ghost
То пък останаха ли още хора, които да слушат само готик, само дет или само блек...
_Moonshield_
Има ги и такива, въпреки че повечето се правят, че слушат само един стил. Което хич не си е за хвалене, впрочем! biggrin.gif
SepulTeraHead
Цитат(Ghost @ Oct 18 2009, 01:00 PM) *
То пък останаха ли още хора, които да слушат само готик, само дет или само блек...

Винаги ще има 12-годишни...
gadabout
Аз не съм на 12, струва ми се. Но когато става дума за метъл, не харесвам друго, освен дет- и грайнд- производни.
I Like Scat Porn
По-добре да слушаш едно нещо и наистина да го разбираш, отколкото да дърпаш по 62478352431 авангард-инди-пост-мело-дет-рок-кор банди на ден просто заради "оупънмайндедността".
_Moonshield_
^^Лъжеш, мушмуло! devil.gif Харесваш Tuonela на Amorphis.
gadabout
^Оп, да, изложих се... хах.

Може би все пак не беше уместно да се намесвам. Щото, като се замисля, що се отнася до метъл - да, само дет слушам, но извън метъла слушам какво ли не, с разликата, че "неметъла" не го следя като развитие, не търся съзнателно нови изпълнители, нямам познания и т.н., а просто се кефя. Макар и това, може би, да не е толкова важно.

Както и да е, считайте постовете ми за "непостнати".
Beyond the Grave
Цитат(I Like Scat Porn @ Oct 18 2009, 09:57 PM) *
По-добре да слушаш едно нещо и наистина да го разбираш, отколкото да дърпаш по 62478352431 авангард-инди-пост-мело-дет-рок-кор банди на ден просто заради "оупънмайндедността".

Така е, мамка му!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.