Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Косово...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4
Svetyl
Какво ви е мнението за "новата държава" ? Според мен не е нормално... днес Косово, утре Кърджали...
Alti
Ами аз до колкото знам за да се получи автономия,трябва 10% от страната да са етнос.Така е по правилника на ООН.И тогава имат право да искат,но не е сигурно че ще я получат.А в Кърджали се съмнявам да живеят 10% от всички граждани на България.А дори да стане нещо такова,според мен пак ще се повтори случая с българските турци,които бяха изселени по сходен повод.
ManOwaRadO
Въпроса, е че сърбите вече немогат да изселват албанци или да извършват репресии над тях, първо ще трябва да изгонят войските на КФОР от Косово за да стане номера. Сега Косово си беше автономна област още по времето на Титова Югославия и освен това там населението е 95 % албанци и 5 % сърби. Колкото и да е резняшко положението в Родопите и Кърджали все пак там населението е смесено, а и района никога не е имал никаква автономия, това е против конституцията.

Иначе не съм фен на раздробяването на политическата карта на Европа, особено пък да се появяват държави с имена на области. Сърбите обаче си го заслужават, сами си го набиха с двашкия шовинизъм и абсурдната им югославска федерация и сега им се връща. Черногорците вече решиха да се отделят от тях, рано или късно и косовските албанци ще го направят.
Vlad
Ми нека си се отделят хората и според мен си е логично.Има си народец,който има желание за държавица що да не се получи.
Battle Magic
Ми нека се отделят, щом имат желание. Пък и хубавото на това е, че сърбите и руснаците ще си го отнесат.
Svetyl
Въпреки, че не съм много за отделянето, много се кефя как се ежи Русия smile.gif Губи контрола на Балканите, много ми капе мед от сърцето smile.gif
ManOwaRadO
Така е, те винаги се застъпват за сърбите, ама сега ще го духат. Иначе вместо да ни се бъркат тук на Балканите, могат първо да оправят положението в Чечня wink.gif
Battle Magic
^ и ^^ Тук съм съгласен, яко се насират... Егати нещастниците... Путинчо наскоро започна да разправя, как щял да насочва ракети към Полша и Чехия, ако били позволили на американците да сложат анти-ракетни щитове... Пълен смешко!!! Скоро отделянето на Косово ще стане факт, и тогава ми се ще да видян какви смешки ще започнат да приказват руснаците blackmetal.gif
ManOwaRadO
На мене ми е по-симпатично умирането на великосръбските мечти devilsmiley.gif Хаха Путин винаги се ежи и накрая нищо, отдавна минаха времената когато руските войски посещаваха периодично непокорните страни от Варшавския договор.
Aglarana
Цитат(Vlad @ Feb 17 2008, 06:55 PM) *
Ми нека си се отделят хората и според мен си е логично.Има си народец,който има желание за държавица що да не се получи.

Хахахаха, ти нормален ли си?
Battle Magic
^ Какво му е ненормалното? rolleyes.gif
Pyjamka
И какво, на Албанците не им стига една държава, а сега и втора си правят. Че и с подкрепата на САЩ. evil2.gif Не е нормално един район умишлено да се заселва с даден етнос и след това ей така да си желае независимостта. Сърбия каза: "Ние сме суверенна държава. Никой няма право да ни налага отделянето на дадена област от целокупната територия." Каква ще е тази държава Косово? Поредната изкуствено създадена марионетка, която да прокарва нечии интереси.
Аз по никакъв начин не одобрявам обособяването на Косово като самостоятелна държава. Ама албанците що не се връщат в Албания, а бягат към Прищина? Защото в Албания има режим на тока и мизерстват след деситилетия междунардона изолация. А нещата докъде се свеждат отново - противопоставяне между САЩ и Русия. Хайде кажете ми сега, че няма нова Студена война! terror.gif
SepulTeraHead
Нямаше как това да не се случи, колкото и на сърбите да не им харесва. Такава област с почти еднородно етническо население, което не иска да е под властта на някаква друга държава - няма друг изход. Кърджали, прощавайте, е съвсем различно.

Иначе проблемът от тук нататък е каква държава ще бъде това. Защото там има огромна безработица, бедност, липса на всякаква власт и така нататък. Да не говорим, че са албанци, и имат ебати гена. Тоест - имаме едно ново племенно/кланово формирование на Балканите, което се очаква да изнася предимно престъпност. А е на няма и 100 километра от нас сигурно.
ManOwaRadO
Тя студената война не е спирала, въпреки сгромолясването на СССР и целия соц-блок.
А албанците не са заселили "умишлено" Косово, просто много по-бързо се увеличават от сърбите, за истински албанец не се смята този, който няма поне 7 деца! С тази взривна популация етническия облик на Косово беше коренно променен само за няколко поколения.
Създаването на тази държава определено ще дестабилизира района, да не говорим какъв трафик на наркотици и оръжие тече там. Също така не смятам, че и местните мафиотски босове трябва да управляват държава.
SepulTeraHead
Цитат(Pyjamka @ Feb 17 2008, 07:20 PM) *
И какво, на Албанците не им стига една държава, а сега и втора си правят.

То на Балканите и въобще Източна Европа почти нама народ/нация/етнос, който да няма 2 държави.

Сърбия и Черна Гора
Гърция и Кипър
Румъния и Молдова
Русия и Украйна (и Беларус даже)
Ние и Македония, ебати

Албанците да ен са по-назад, а? rolleyes.gif
_TNT_
Цитат(ManOwaRadO @ Feb 17 2008, 07:06 PM) *
На мене ми е по-симпатично умирането на великосръбските мечти devilsmiley.gif Хаха Путин винаги се ежи и накрая нищо, отдавна минаха времената когато руските войски посещаваха периодично непокорните страни от Варшавския договор.

Така си е. Днес просто ще си ги купи. Айде, всички в Косово на екскурзия! Страхотна туристическа дестинация... Хах...
ManOwaRadO
QUOTE(SepulTeraHead @ Feb 17 2008, 07:25 PM) *
QUOTE(Pyjamka @ Feb 17 2008, 07:20 PM) *
И какво, на Албанците не им стига една държава, а сега и втора си правят.

То на Балканите и въобще Източна Европа почти нама народ/нация/етнос, който да няма 2 държави.

Сърбия и Черна Гора
Гърция и Кипър
Румъния и Молдова
Русия и Украйна (и Беларус даже)
Ние и Македония, ебати

Албанците да ен са по-назад, а? rolleyes.gif

Може да добавиш и Турция и Северен Кипър, както и Хърватско и Федерацията на мюсюлманите и хърватите в Босна, която напрактика си е отделна държава от другата република Сръбска.

За Украйна, тяхната нация отдавна си е формирана, неможе да се каже вече, че са един народ с руснаците, това е било доста отдавна. А белорусите са по-скоро смесица между поляци и руснаци, дори езикът им е нещо средно между двата. Те по принцип имат съюз с Русия, който ги обвързва почти като една държава, руснаците общо взето командват всички капитали и предприятия в Беларус. Дори Путин притисна Лукашенко с предложението да се обедини с Русия и от президент да стане само губернатор на Беларуска област, но той се опъна докрай и все още си остава известен като последният диктатор в Европа.

Също така не много известен факт е, че и Молдова е разделена на две държави - от източната страна на Днестър съществува т.нар. Приднестровска република над която Кишинев няма власт. Тя е непризната от никого и си съществува като черна дупка там, населението е предимно руснаци и украинци разполагащи с огромни количества съветско оръжие, което по принцип трябва да върнат на Русия, ама е доста безотчетна работата и се крадне здраво. Също така е малко кофти за Молдова, че износът на Приднестровската република е с щампа "произведено в Молдова", а те въобще незнаят какво изнасят - оръжия ли, наркотици...
ZawHeR
Е, косовци вероятно ще се присъединят към Албания, все пак над 90% от населението е албанско, териториите са си албански от оно време, така че времето ще покаже дали ще отидат при народа, който върви назад или ще се обособят като втория такъв.

Погледнато реално нас Косово не ни влияе пряко, а при по-обстоен преглед и косвено. Там сивият сектор е доминантна константа, ха-ха, което вероятно грее нашите наркобосчета и другите нелегално работещи техни колеги.

Let them go...
ManOwaRadO
Абе косовските наркобосове не ги ебе особено идеята за Велика Албания wink.gif едва ли ще има обединение.
ZawHeR
Това е стара военна и геостратегическа политика на цялото мюсюлманско население. Много хитър народ, страшно потайна и загадъчна религия, тарикатско мислене. Винаги.
Откакто се разпада Османската империя, мюсюлманите създават идеята за тази мюсюлманска дъга на влияние и контрол. Както виждате и ние сме в кюпа, все пак Родопи планина, Кърджали, Смолян и другите близки райони са с преобладаващо мюсюлманско население. Купувайки земя, "гонейки" индиректно българите, те превземат тези територии. Е, разбира се, че за незапознатите това ще звучи като "Теория на Великата конспирация", но за запознатите и за по-начетените, които имат широк мироглед, знаят, че мюсюлманите са такива.

От тази гледна точка албанците се борят за Велика Албания и за присъединяването на Косово към тях. Все пак Косово е област, тя никога не е била играч на геополитическото поле на Европа, камо ли на света.

Ще видим.
Mort
Това за което не си давате сметка, е че Европа ни е през Сърбия (буквално) или поне до построяването на прословутия Дунав мост 2. По принцип сърбите никога не са ни обичали, ама сега хептен. Погледнете кои страни, обаче, не признават автономията на Косово - Германия и Франция. И в двете страни има голямо малцинство, на което не трябва да се дава грешен пример. Спомнете си неотдавна какъв проблем имаха французите с алжирските емигранти. Най-смешни ми бяха финландците в цялата работа, които бързаха да са първи в обявяването на независимо Косово. Блазе им, че не са се сблъсквали тези т.нар. "малцинства".
prayer4eto
Малкото време между обяването на областта за автономна и провъзгласяването и за независима ми подсказва, че след 2-3 години територията ще е част от Албания. Да видяхте някъде "Косовското знаме"??? Навсякъде албанското се вееше... Държава без самоличност не трябва да съществува. Тази е изкуствена - не струва.
sgoh
Имат си знаме бе. Тъмносиньо и с 6 звезди wink.gif
onnellinen
^^^ Финландците още живеят с чувството, че са малцинство в покрайнините на Русия smile.gif

Много сте притеснени за мюсюлманското население в Кърджалийско, ама циганите са нашите албанци. България е страната, в която има не просто най-много цигани като дял от населението, а въобще. То това са едни цигани... Помюсюлманчени черньовци. Българите, вместо да вземаме пример от тая многолюдна паплач, си караме с оплаквания колко сме бедни и как трябва да осигурим на единственото чедо отличен живот - за друго дете пари нема. В Щатите като имат минимум 3 деца и момиченцата стават бавачки на 13, а момченцата косят ливади на 7, да не би да са зле?

Косово в никакъв случай не трябва да става отделна държава, нито трябва да се присъединява към Албания. Който иска, нека си ходи в Албания, от македонците който се е чувствал българин, е дошъл в България.
Pyjamka
Предстои да видим българската позиция по казуса Косово. Аз съм на мнение, че нашата държава не би трябвало да го подкрепи. Не само защото аз не го подкрепям, разбира се, но защото освен да дадем добър пример, трябва да покажем, че спираме да лижем американски дупета и най-после следваме собствените си интереси. Някой спомена за трафик на дрога и оръжие; ами България би била най-добрият канал ще кажа аз.
Battle Magic
България би трябвало да подкрепи Косово... Но надали, защото не на американците, а на руснаците лижат задниците, нашите невероятни управляващи. И царчето, и Станишев и Доган... Всички са с Русия. Но ако всички страни подкрепят Косово, то и ние ще трябва... Аз съм ЗА!
ludspamer
^Всички са с Русия ли?Ами какво да си говорим за хора, които си въобразяват, че Америка са номер 1 с малоумната си 200 годишна история?В държавата си има и достатъчно американски гъзоблизци.
Battle Magic
^ Викаш, пак да започнем с наизустените фрази? suicide.gif Я, моля те, разясни, какво значение има колко години е историята на Америка? Кажи де? А и, какво им пречи да са номер едно, дори и да нямат над 200 години история? Нищо. Викаш, ние имаме баница и боза, тея къде са тръгнали laugh.gif
ludspamer
Както и другаде се спомена-имат твърде голямо самочувствие. Айде, щом си казал-няма да се говори
(това за баницата и бозата въвсем не ми влизаше в идеята, не съм сравнявал България с Америка)
Battle Magic
^ А защо да нямат самочувствие? Имат си страна и дори и кратка, имат си и история. От създаването си насам, са постигнали повече от почти всяка друга страна- без тяхната намеса в ключови исторически събития, днес светът нямаше да е такъв, какъвто е. А и не съм каза да не се говори- даже напротив! Искам да разбера, защо мислиш по този начин. Та, слушам те.
ludspamer
Най-дразнещото за мен е това за войната в близкия изток.Вече обясних горе-долу основното в темата за филми-хем те нападат там за петрола, хем накрая обвиняват иракчаните в тероризъм.
Warrior Of Ice
Така и така ги споменахте... Както винаги, САЩ се стремят да внасят нестабилност в региона, за да има с какво да оправдават евентуалното си присъствие в него и резултиращия от последното контрол. Всичко това, разбира се, се прави под "богоугодния" параван за защита на изконни човешки права. laugh.gif

Аз съм против независимостта. Сърбия е суверенна държава и подобно посегателство над целостта й е най-малкото скандално. Още повече, на всички е пределно ясно, че от Косово никаква държава не може и няма да излезе - или ще се присъедини към Албания, или ще остане като център на бандитизма и черната търговия на Балканите. И двете положения ми изглеждат еднакво неприемливи.

Колкото до българската официална позиция по въпроса, не мисля, че трябва да е в подкрепа на Косово. От съседите си зависим в огромна степен и ако един ден (не че си го представям, но все пак е хубаво да се мисли в перспектива) се озовем в аналогична ситуация, можем да очакваме от тях същото отношение. От стабилна Сърбия печелим много повече, отколкото от появата на поредната измислена държавица.
Battle Magic
^^ Да нападаш заради петрол тероризъм ли е? И да, иракчаните СА терористи... И пак не ти чух обяснението за историята?
ludspamer
Единствената ми идея по историята беше, че има държави с къде-къде по-велика история и има с какво да се гордеят, ако не го правят сега.
А за това, че са терористи-с какво са терористи всъщност?Разбира се-упражняват тероризъм в градове, но американците не минават ли през градове и селца , когато нападат?
onnellinen
Сбийте се.
САЩ е най-развитата, защото няма кой да й попречи да се развива. На юг само малки държавици, затънали в мизерия, в които само гледат как да емигрират към Щатите. На север Канада е толкова заспала и затворена в собствената си социална идилия, че... да. На доволно разстояние по вода са от коя да е друга страна. Е това се вика разположение. Атентатите вътре в страната бяха следствие на държавни служители, които са много по-тъпи от обичайното за региона.
При такъв късмет и при толкова много емигранти, които да им вършат черната работа, как няма да си мислят, че са най? А, и студентите, дето ходят да им чистят лайната... Сигурно американчетата си мислят 'гледай ги тия, уж студенти, а тука идват да слугуват като последните кретени'.
Егати, докато си напиша поста, темата станала 2 страници...
Battle Magic
^^ Само историята на една страна ли и дава повод за гордост? Съвсем не.
sharon
Сетих се за една постановка на име "Балкански страсти"... Хах. Лично съм доста против подобни решения и лекомислени действия, но те си знаят. До каква степен е правилно - тук всеки има какво да каже по въпроса. Не смятам, че това трябваше да става, абсурдно е. Vlad беше писал нещо от сорта на "има си народец който има желание за държавица, що да не се получи". 'Що ли? 'Щото от утопичната гледна точка е добре, но нали се сещаш, че нещата няма да спрат до това, най-малкото този народец си има близки и не толкова близки, но затова пък влиятелни съседи, които не биха стояли със скръстени ръце? Всеки сам си носи кръста, в края на краищата, решили са - обявили са го.

И леко офтопик, но нямаше как да пропусна това:

Цитат(Battle Magic @ Feb 17 2008, 07:03 PM) *
Егати нещастниците... Путинчо наскоро започна да разправя, как щял да насочва ракети към Полша и Чехия, ако били позволили на американците да сложат анти-ракетни щитове... Пълен смешко!!!

От чист интерес, какво би направил на негово място? След като разполагаш с необходимите средства, за да го предотвратиш, нима ще допуснеш някой да си разиграва така либерално коня на картата?
Ulair
И още нещо важно забравяте! САЩ, колкото и млада държава да са, тяхната политическа традиция е изцяло на основата на много по-старата Европейска такава. Благоприятно условие е не само териториалното разположение, но и разнообразието на влиянията върху Американската култура от Европа,Азия (че и Африка).Американците се учат от грешките на другите страни и т.н. А на тяхна територия се е водила само една сериозна война!

^ЕДИТ : доста мъдро прозвуча
abydos
Нима това, че са (в момента и от доста време) най-влиятелната и просперираща държава за отрицателно кратко време не е повод за гордост?
От друга страна ние лежим на стари лаври и приказки за отминала слава...

Цитат
гледай ги тия, уж студенти, а тука идват да слугуват като последните кретени'.

Това е типична българска черта, повечето хора там не биха си го помислили. Там хората поне са учтиви. Тук някой ще се намеси и ще каже "да, учтиви са и ти се усмихват, но не са искрени, а изкуствени". А вие какво предпочитате? Изкуствена усмивка или да те напсуват от сърце (милаа родиноо...)?
Америка не прави нищо, което ние (държавата) не би направила ако не бяхме на тяхно място.
ludspamer
И не е само това.Какво значи американци?Това са емигрирали европейци!Това, че са се заселили там преди 200 години, щото в Европа не са се установили добре за мен не значи, че има такава нация американци.

^Виж сега, аз лично не се чувствам кой знае колко горд.Нашата история също не е просперираща-700 години сме били под робство.Но пък не съм поставял България на нивото на Америка wink.gif
Gelu
Големи американофили сте ей. Аз съм твърдо ПРОТИВ отделянето на 5 ниви и 1 крива пътека, само за да имат онея мръсници влияние тука. След няколко години турците ще си поискат и те държава в Родопите dry.gif Косово беше отделена, за да могат мафиотите да си развиват незаконния бизнес без никой да им пречи.
Ulair
^^Заселили са се преди маалко повече от двеста години. (свери си знанията)
^ За американофилите - хич не съм такъв, но фактите са си факти - САЩ имат огромна мощ и подлите им политици не са толкова безмозъчни, че да пропуснат да я използват ''подобаващо''

Едит: и аз съм против , поне две четвърти от шибания Свят е против ,но от това по-леко не става! dry.gif
ZawHeR
onnellinen - Специално за студентите - нима в България не е издевателство над тях? Да работиш по 8 часа, за да можеш да си платиш тока от "духалката", купена за 14.90 от Техномаркет на промоция ми се струва крайно неприемливо. На фона на техните студенти, които водят ако не охолен, то поне живот, в който не се чудиш от къде да извадиш пари за голям буркан лютеница, защото излиза малко по-евтин.

А що се отнася до САЩ - Пример за това, че за 200 години могат да постигнат повече отколкото други за 2000. Ние като имаме 1300 години история и какво от това? Тънем си в мизерия, нали така? Годините никога не са били определящ фактор. Има хора на по 15-18-20 години, които имат повече акъл от такива на 25-28-30.

А и САЩ са си център, през който всяка страна минава, по един или друг начин.
onnellinen
Цитат(abydos @ Feb 17 2008, 09:33 PM) *
Нима това, че са (в момента и от доста време) най-влиятелната и просперираща държава за отрицателно кратко време не е повод за гордост?
От друга страна ние лежим на стари лаври и приказки за отминала слава...

Цитат
гледай ги тия, уж студенти, а тука идват да слугуват като последните кретени'.

Това е типична българска черта, повечето хора там не биха си го помислили. Там хората поне са учтиви. Тук някой ще се намеси и ще каже "да, учтиви са и ти се усмихват, но не са искрени, а изкуствени". А вие какво предпочитате? Изкуствена усмивка или да те напсуват от сърце (милаа родиноо...)?
Америка не прави нищо, което ние (държавата) не би направила ако не бяхме на тяхно място.

Да, лежим на стари лаври, защото такива като теб и мен щракат мнения по форумите и философстват. И аз мисля, че лаврите вече са поизсъхнали, но кво да направя, да подпаля джамията, дето е до ВТУ?
Да не би да имаш някакви телепатични способности, че усещаш колко искрена е американската усмивка? Аз пък съм чувала, че се усмихват постоянно, защото така лицето им се сбръчквало в доста по-късна възраст - интересно, не мислиш ли?
Аз предпочитам да ме напсуват от сърце - защото никой няма да го направи smile.gif Щото и там, като ги настъпиш в метрото, няма да ти кажат 'пардон', ами и те ще те изпсуват, както в България. Замисли се колко често българин псува някой друг в очите и как американецът постоянно е със застинала усмивчица на лицето, и кое изглежда по-фалшиво (е не баш като японската усмивка от ухо до ухо, но почти същото).

^Мнението ти ме хвърли в оркестъра. Може би искаш за разнасянето на подноса с кафето да вземаш министерска заплата? Да, в България е така. Като си студент, ти плащат по-малко. Ама така е навсякъде в Европа. Никой не ти казва 'евала, студент, умен чиек, дай ш ти платим надник и половина, щото имаш духалка, която гори много'. Освен това ти се каза, че се учат от грешките на другите. При положение, че другите са почти целия останал свят, трябва да си неописуемо малоумен, за да не измислиш нещо поне малко по-добро.
Още едно едитване - в Търново специално от 10 места на 9 не искат и да те вземат, първо питат студент ли си.
ludspamer
Цитат(onnellinen @ Feb 17 2008, 09:18 PM) *
САЩ е най-развитата, защото няма кой да й попречи да се развива.

^^Жената си го каза точно wink.gif
Ulair
Цитат(abydos @ Feb 17 2008, 09:33 PM) *
Нима това, че са (в момента и от доста време) най-влиятелната и просперираща държава за отрицателно кратко време не е повод за гордост?
От друга страна ние лежим на стари лаври и приказки за отминала слава...

Това си е типична черта на МАЛКИТЕ народи ,какъвто за жалост сме и ние dry.gif
pa®tci
А не знам некой дали виде по картите, какво парче е резнато от Сърбежите... една трета некаде blink.gif Накълцаха ги като за морковена салата. Не, че сами от най-симпатичните народи, обаче на фона на задаващата се мюсюлманска доминация на Балканите... suicide.gif
Alti
Годините са определящ фактор за много неща!!!Найстина за много-най-малкото с тях идва опита.Ето ти пример за след студенстване: Ти току що си завършил право и си търсиш работа по професията.Е съжалявам ама никога няма да те взема аз на работа млад и зелен,като знам че мога да се възползвам от опита на юрист,който има зад гърба си 20 години опит.Годините са си определящ фактор за много неща
Blashyrkh
Поредния абсурд на балканите.... То че беше ясно - беше. Ама такава откровенна пропаганда и пародия просто ме изумява до безкрай!!!!!! Нямам коментар или думи просто. Сигурно това е най-откровенното и явно престъпване на международното право в последните 5 години! Да пуснат една атомна бомба на тия балкани и да се свърши цялата тая смешка направо ми се гади вече.

На всеки от хората които се бориха за това безумие му е ясно какво всъщност става, а най-добре им е ясно на терористите, които оглавяват "правителството" на тая измислена държава.
Ulair
^ Хъ ще ти се nuke.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.