Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Metal Church
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Crafter
Наскоро преоткрих тази не особено популярна тук група и ще ми е интересно да чуя вашите мнения.

Като за начало бих казал най-честно, че най-много ми допаднаха трите албума с 'некласическия' вокалист Майк Хауи. В музикално, вокално и текстово отношение ми се струват класи над повечето останали с изключение на тези след реюниъна от 99-та, които също харесах доста. Интересното е че групата в момента работи върху нова творба озаглавена This Present Wasteland.

Та лично на мен любими албуми са ми Blessing In Disguise, Hanging In The Balance и Masterpeace.

Бих препоръчал да хвърлите едно око на страхотния клип на Badlands.
wqwrrr
Бандата действително е много интересна, всъщност не смятам, че не е популярна у нас, по лични наблюдения я слушат немалко хора, сред моите приятели. На мен лично ми трябваше доста време да започна да я слушам и може би не съм единствен, та това създава подобно впечатление.
Не съм се интересувал много от историята на групата, но от това, което съм слушал, смятам че промяната в звученето след присъединяването на Mike Howe и Blessing In Disguise са пиковата точка в творчеството на групата. Някои от песните доста ми допадат. Всъщност не съм ги имал за класици или големи новатори в стила, въпреки, че често са спрягани за такива и понеже не съм следял толкова чинно развитието на метъла по онова време (логично, не съм бил роден още), има ли някой, който може да ми разясни дали съм прав или не и на какво се дължи така динамичната промяна на групата в почти всяко отношение?
Иначе браво, Щурме, интересна тема. И добър повод да си ги припомня тия дни.
EXCALION
Hаистина велика банда особенно през 80години, за мен първите два албума ''Metal Church''and ''The Dark''са просто шедьоври в направлението Heavy/Power metal.



1.Ton of Bricks
2.Start the Fire
3.Method to Your Madness
4.Watch the Children Pray
5.Over My Dead Body
6.TheDark
7.Psycho
8.Line of Death
9.Burial at Sea
10.Western Alliance


Crafter
Йоан каза доста интересни неща. Що се отнася до промените - съвсем очевидно е че Metal Church не са бягали от тях. Първите им албуми са по насочени към траш и хеви, средните клонят към пауър/хеви и последните отново към траш. Поне най-общо казано. Самият Вандерхуф коментира в интервюта, че не желае музиката му да бъде наричана траш, а предпочита пауър и спийд. Странно, предвид, че последните години го кара доста тежко.
Защо ги наричат новатори? Мога само да предполагам. Вероятно, защото в Щатите точно това по-традиционно звучене на метъла не е твърде разпространено. Може би, защото, когато траша е набрал най-голяма сила, Metal Church се отдалечават от него.

Между другото, когато казах, че тук не са твърде популярни, имах предвид най-вече форума. Не си позволявам да коментирам колко са популярни в България. Това може да се види само, когато направят концерт тук, който бъде посетен от 300 човека. whistle.gif
lodborg
Много здрава банда. Аз харесвам като цяло предимно старите им неща, най-любим обаче ми е "Hanging in the Balance", след който за съжаление бандата се разпада. Последният им албум от преди две години ми хареса също страшно много - здрав, тежък, много готини рифове. Чакаме следващия запис.
EXCALION
Групата е повече извесна на по старичкото поколение, което навремето търсеше нелегално да се сдобие с някой друг запис на една или друга група, а мисля че за по младото поколение едва ли е позната, и за да се запознаят съм рипнал направо от СД-то една от най-великите песни правени някога. Тя е едноименната от албума ''The Dark'' от 1986година.

Metal Church-The Dark
Dagon
Страхотна група, с уникален звук, много тежки и в същото време мелодични китари. Любими албуми са ми "Metal Church", "The Dark" и "Masterpeace" - тези с Дейвид Уейн на вокалите (лека му пръст).

Поздрав с "Kiss For The Dead" icon_headbang[1].gif
Megadeth
Сякаш във времето и тази група се поизгуби, защото не дава нищо ново, но.. поздрав с Anthem To The Estranged все пак..
Vaskes
Страхотна група. Харесват ми всичките им неща, но все пак като че ли и на мен най-много ми допадат първите им два албума. Не съм ги възприемал за новатори, всъщност имат доста стабилно класическо звучене, което много ми харесва. Това звучене, както каза Sturmfuhrer, поне по мои наблюдения не е било особено характерно за американската метъл сцена по онова време и затова бях доста изненадан когато чух Metal Church за пръв път и веднага ми станаха любимци.
Midnightsun
@Sturmfuhrer, групата я бива, добре си се сетил да пуснеш тема. icon_headbang[1].gif
Crafter
Благодаря! smile.gif

Аз лично с нетърпение очаквам новата творба.
conguestadors
Чухте ли новия албум? Мен лично си ми хареса много, доста е свеж и се слуша на един дъх. Абе тази група никога не съм могъл да я класирам в някакъв стереотип, всеки път ме изненадват с идеи. Затова и ги харесвам много. icon_headbang[1].gif
Crafter
Аз си направих труда да го чуя и определено не съжалих, дори напротив. Изненада ме приятно. Вярно, че липсва малко от агресията, но пък смесицата на стилове ми се стори страшно интригуваща. В същото време смея да твърдя, че Мънро прави вокалите на живота си... и всъщност бих препоръчал много силно This Present Wasteland на всеки певец или пък музикант интересуващ се от този аспект.

Ще взема да напиша някой по-обширен коментар, защото този албум заслужава много повече внимание отколкото получава тук.
wqwrrr
Албумът звучи много пипнато и Щурма е прав за вокалите - създават голяма част доброто впечатление. Освен това са вкарали какво ли не като елементи и дребни детайли в песните, заради което получават моите пълни адмирации! Още повече, всичко това е изпълнено с мисъл и идея, а като го слушам си казвам 'Да, колко на място е вмъкнат този или онзи синт, риф, бийт в ударните или беквокал и се замислям за убедителността в музиката, която ще да идва именно от такива моменти. Сполучливо, много сполучливо - динамично и различно, а в същото време ни най-малко разпокъсано или несвързано.
Нещо солата не ме радват особено, обаче - струват ми се някак не на място (дори ако говорим само за конструкцията на песните) и леко безцелни. Това само в някои отделни песни ("Deeds Of A Dead Soul", "The Perfect Crime", пример само от спомен, където Kurdt просто може би се престарава от един момент нататък), но се бие на уши от време на време, за сметка на това, в други като "Meet Your Maker" (хрумването тук е изключително добро и нетипично) и "Mass Hysteria" и може би "Breathe Again", това е компенсирано по невероятен начин именно с жестоки арпежни и линейни сола, които моментално ме накараха да тракам с пръсти по бюрото и да определям тоналности. tongue.gif Въобще китарната работа е страхотна и се изразява като основна градивна точка за изразните средства в албума.
Някои песни си ги представям с една идея по-бързи, което не мога да си го обясня, все още, но е така. Може би някои невероятно добре сработили се неща нямаше да се получат, но някак ми се слушаше Metal Church на по-бързи обороти и с малко повече агресия. Въпреки което, ми се струва, че най-много ме грабна едно от по-нетипичните парчета "A War Never Won", именно заради споменатите по-горе динамични елементи! Която, признавам, звучи накъсано някак, поне на пръв поглед, след което всичко вмъкнато вътре ми се стори много сполучливо поднесено, най-малкото намирам идеи като за цял албум вътре!
Един невероятен албум, който наистина си заслужава и едно чудесно и достойно попълнение в дискографията на групата!
Crafter
Много хубав и обширен коментар. Аз пък ще се изкажа относно звука.

От една страна е супер, че бандата е решила да използва по-малко дисторшън, но в крайна сметка основните инструменти (китари и барабани) звучат твърде сухо. Може би това е направено с идеята вокалите да изпъкват повече, но аз лично смятам, че нещата можеха да звучат и по-модерно. Що се отнася до солата - и аз не ги харесах твърде много, но мисля, че новият китаряга ги свири. Всъщност защо имената и на двамата китаристи (Кърдт Вандерхуф и Рик Ван Зандт) звучат като холандски диктатори?

Започнах да изброявам любимите си песни от албума, но се усетих, че май ще кажа всички без 1 или 2, което би следвало да значи, че почти всичко ми е допаднало почти еднакво. Значи може би трябва да обобщя, че силно препоръчвам новия Metal Church!

Всъщност сега се сетих, че от първия момент, в който чух албума вокалните партии ми заприличаха на нечии други, но не можех да се усетя чии. Е сега ми дойде на ум, че вокалът като тембър и партии много прилича на Рипъра в Глориъс Бърдън на Iced Earth! Лично мнение, разбира се smile.gif
mordor
Албума като цяло е на средно ниво, общо взето става за слушане, но аз едва ли ще го сторя повече.
Това е оценка според моите критерий, за някой това може да е супер албум но моите изисквания за доста завишени, a този албум не мисля че отговаря на тях. icon_headbang[1].gif
abductor
Принципно никой албум след "Hanging in the Ballance" не ми харесва особено, включително и тоя, макар и да не е сякаш толкоз зле колкото предишния.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.