Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: DragonForce
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
Twilightfall


... Всъщност има, но е за последния албум. За групата като цяло няма. Какво ви е мнението за тези момчета?
Мисля, че най-доброто им творение засега е "Valley Of The Damned", но и в другите албуми има какво да се чуе. На мен лично, последния супер много ме кефи, най-вече заради странните китарни звуци, разпръснати из парчетата. Много добра идея. ;]
Ta' Zhal
Аз съм голям фен на Херман и компания. Поне засега не съм срещал друга група с подобно звучене. Инструменталът е увличащ, невероятно съчетание на бързина, мелодия и техника. Много силен вокал, поне според мен. Гласът му се слива с музиката по страшен начин. Като ходя нанякъде сам, това ми е любимата музика за слушане. Човек просто иска да хвръкне на всяка крачка. Любим ми е май Inhuman Rampage, с него ги прослушах и него най- често съм въртял досега. Музиката на Драгонфорс е енергизираща и красива. Бих казал, че са задължителна група за всеки, зовящ се флауърист.
Svetyl
Няма ли тема?
Twilightfall
Не, според търсачката.
Svetyl
Странно. Е много им се кефя, наистина добра група са. smile.gif
abydos
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле.
Ta' Zhal
Наистина лайфовете са им зле. А за еднотипността- ами на първо слушане и на мен не ми се сториха особено добри. Не са от групите, които грабват изведнъж, ама стават все по- приятни с повечко слушане. Като им свикне човек на темпото, открива, че всъщност са много мелодични. Поне при мен беше така де wink.gif
Wolfheart
Жестока група! Жулят здравата, като невидели и то качествено.
Тъкмо при тях всяка песен е изградена в бързо темпо, но това не пречи на разнообразието. Имат малко балади, но прекрасни.
Warrior Of Ice
Цитат(abydos @ Mar 8 2008, 07:31 PM) *
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле.

Пълни глупости. Еднакви били песните им, друг път. Явно толкова си чул... А на живо съм имал удоволствието да ги гледам - подгряваха на Maiden през 2005-та и се представиха блестящо. wink.gif

Групата е абсолютно уникална - звучат единствено и само като себе си, никакви преки влияния не се усещат. Според мен "Valley of the Damned" далеч не е най-добрият им албум; с всеки следващ успяват да надскочат предишния. Въобще, евала на бандата, че успя да направи нещо ново в толкова клиширан стил, какъвто е пауър метълът през последните години.
abydos
http://www.youtube.com/watch?v=MIleK5CRcjo
Самата уникалност...
Fish
И защо да не е?
abydos
Защото през цялото време сякаш звучи една песен.
Fish
Първо, това няма нищо общо с уникалността. Второ, изкарай каквото и да е това, с което си натъпкал ушите си.
abydos
първо - хаха
второ - защо сам не последваш съвета си?
Fish
Защото на мен нищо не ми пречи да регистрирам някои неща в музиката. А именно кога една банда е оригинална, кога има собствен стил, кога композициите й предлагат някакво разнообразие. Но както и да е - ти продължавай да си правиш изводите от разни малоумни youtube монтажчета...
RazorJack
китайлето е изрут icon_headbang[1].gif

обаче никога няма да ми се наредят сред любимите групи. не знам точно какво и не мога да го определя ама нещо в песните им не ме кефи. може би начина по който пее вокала, може би характера на музиката им... иначе факт е, че са уникални.
lodborg
Ето една група, за която обективното ми мнение се различава до някаква степен от личното ми.

Храня голямо уважение към Dragonforce заради техничното майсторство и споменатото специфично звучене. Никога обаче не са ми били особено любими, даже не си ги пускам особено често. Добри музиканти са, правят интересна музика, не мога да измисля нищо лошо за тях, за музиката им или за стила им. Но просто никога не са ми харесвали толкова много в личен план.
Crafter
В последният албум вокалът наистина има ужасяващо близки партии. Вярно е че почти всички метъл вокалисти си пеят в минор, но в случая има твърде малко разнообразие.
От друга страна пък няма нищо лошо в това групата да си има ясен и твърд стил.

Личното ми мнение е че тази група тепърва ще покаже най-доброто си.
Airin Of Ancelot
Чудесна банда, свирят с много енергия, чувство и професионализъм. Слушам ги още отпреди да издадат дебюта си, когато песните от демото им бяха най-сваляните метъл парчета в mp3.com. Страхотно развитие имат оттогава. Любим албум ми е "Inhuman Rampage", макар че и предходните два са умопомрачителни. А, и да не забравя - правят феноменални балади!
Hellbound
Единствената power metal група, която слушам (поне засега). Любим ми е вторият им албум, където свирят просто феноменално. bowdown.gif
Ludnichar
Готина група, даже в последно време доста ги слушам, но най-вече последния албум... Мисля да наблегна и върху по-предните обаче!
По звученето наистина е трудно да ги сбъркаш, освен това много допада на личния ми вкус, така че лоша дума за тях просто няма как да кажа! smile.gif
lodborg
Цитат(Airin Of Ancelot @ Mar 9 2008, 10:21 AM) *
Слушам ги още отпреди да издадат дебюта си, когато песните от демото им бяха най-сваляните метъл парчета в mp3.com.

Хаха, посестрима пират. И аз общо взето така. Сега кажи, че и от Audiogalaxy си дърпала. happy.gif cool.gif Ей, доброто старо време, когато имаше само няколко места и всички дърпаха оттам...
Mort
Ненапразно са титуловани като най-бързата пауър група. Кефят ме определено, въпреки че не съм в състояние да ги слушам постоянно. Любимият ми албум е последния засега - Human Rampage.
sharon
И на мен най-много ми харесва Inhuman Rampage, всъщност всеки следващ ми допада повече от предишния, дано да продължат в тази насока. Някои банди просто произвеждат звуци и вкарват бързо темпо, докато такава синхронизация между бързина и мелодика не съм срещала все още никъде, освен при Dragonforce. Herman продължава да граби награди, което не е учудващо, имайки предвид уникалния му стил и начин на свирене... wub.gif
Rolf
Цитат(abydos @ Mar 8 2008, 07:31 PM) *
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле.

Ти глух ли си, или просто обичаш да говориш наизуст? Кое звучи еднакво? "Disciples of Babylon" и "Cry of the Brave"? "Soldiers Of The Wasteland" и "Dawn Over A New World"? Ай сиктир...

DragonForce са една от най-оригиналните и технични групи в съвременния метъл въобще. Аз също съм бил на техен концерт и мога да кажа, че свирят перфектно. Единствено вокалистът се затруднява на някои места.
wqwrrr
Една от първите групи, които открих съвсем сам - по начина на ровенето из разни сайтове и прослушването на всяко име на група на което попадна. Още тогава звученето им ми допадна много и помня, че бяха една от най-слушаните групи, когато излезе "Inhuman Rampage".
Малко ме дразни единствено показността, която бълват като реклама и като поведение, свързана с тази виртуозност, прочее. Не са най-добре свирещите музиканти, за които мога да се сетя, но определено си ги бива в скоростните сола - оценявам студийните записи, на живо не съм ги слушал. Качествена и интересна банда са и тук трябва да вмъкна малко възхищение и по китарните ефекти на Хърмън - някои звучат супер яко!

Щурме, може би не ти разбрах правилно изказването - но именно в DragonForce мажорните моменти са доста често срещани и определено бият на уши. unsure.gif
Twilightfall
Цитат(Rolf @ Mar 9 2008, 05:51 PM) *
Единствено вокалистът се затруднява на някои места.

Дам, и аз съм го забелязъл. Понякога поради прекалено бързото темпо, не може да си поеме дъх и изпуска някои думи. Не че е фатално, предполагам с времете ще свикне.

Колкото до оригиналността - определено DragonForce не звучат като поредната пауър метъл банда, и след 3 албума зад гърба си, вече имат изграден собствен стил. И за разлика от разни други групи, които стават все по-зле с всеки следващ албум, при DragonForce подобно нещо няма. Във всяка следваща тава се наблюдава напредък, и опдерелено бандата не може да се нарече безидейна.

-> http://uk.youtube.com/watch?v=qtUiQJc7ZMI
Абсолютен ненормалник! bowdown.gif
Ta' Zhal

By tazhal at 2008-03-09


Как само ми се ходи на такова нещо. В такава обстановка надали на някого ще му пука, че звученето не е толкова изпипано, колкото в студийните записи.
Aglarana
^ Винаги има недоволни мърморковци.
Групата е забележителна. Представители са на мой любим подстил в метъла и допринасят доста за неговото развитие. Рядко ги пускам, даже прекалено рядко, но смятам да променя нещата.
Battle Magic
Велика банда! Изключително любима ми е, особено заради баладите. Освен това е наистина уникална, нещо, което е рядко срещано днес, особено сред масовката от боклучав пауър... В пауър метъла останаха наистина малко стойностни неща, за жалост.. no.gif
abydos
Цитат(Rolf @ Mar 9 2008, 05:51 PM) *
Цитат(abydos @ Mar 8 2008, 07:31 PM) *
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле.

Ти глух ли си, или просто обичаш да говориш наизуст? Кое звучи еднакво? "Disciples of Babylon" и "Cry of the Brave"? "Soldiers Of The Wasteland" и "Dawn Over A New World"? Ай сиктир...

DragonForce са една от най-оригиналните и технични групи в съвременния метъл въобще. Аз също съм бил на техен концерт и мога да кажа, че свирят перфектно. Единствено вокалистът се затруднява на някои места.

Май, май ти си глухия. Определено са най-оригиналните. Малко по-малко оригинални от Хамърфол. Изградили са си собствен стил? Моля ви, свирят си спийд-пауър, просто по-бързо. О, каква оригиланост! Бетховен би си изял ушите ако можеше да ги чуе! Технични са в студио, на живо са на съвсем друго ниво, като цяло са просто смешни. Единствената мисъл в тях е да свирят колкото може по-бързо и това е. Ако на това казвате оригиналност, мелодия и пр., няма какво да си говорим просто. Не ми изреждай песни, в онова клипче са сложени ~10-15 песни, които звучат почти идентично. Някой ден може и да ви паднат тапите от ушите. Взимате ги прекалено на сериозно, дори те не се взимат толкова. Приятно слушане на клишета.
Rolf
Човек, когато наричаш нещо клиширано, се предполага, че то преповтаря отдавна утвърдени неща. Бъди така добър да ми кажеш кого точно Dragonforce копират и повтарят. Не искам наизустени приказки и въздухарски обобщения. Искам да ми дадеш конкретни примери за това от кого какво са взели и коя тяхна песен на коя друга и с какво прилича. Ако не го направиш, съм в пълното право да заключа, че си поредния тъп критикар, обсъждащ нещо, с което не е запознат дори повърхностно.

Като свирят спийд/пауър, това по дефиниция ли ще рече, че не може да имат собствено звучене? Знаеш ли колко банди свирят в този стил? Нито една от тях ли не е оригинална?
abydos
Нищо ново не правят освен, че свирят бързо. Уоу! Свирят бързо! Нечувано! Невиждано! Невероятно!
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cheesy
http://en.wikipedia.org/wiki/Cliche
Приятно четене. Ако след това още имаш въпроси, не се хаби да ми ги задаваш. Нямам намерение да си хабя времето да обяснявам в подробности очеизвадни неща. Прехласвай се по клишираните им текстове и музика и това е.

П.П. Не ми "слагай" думи в пръстите. Повтарят всички други групи в жанра, но просто на по-бързи обороти. Пусни си Хелоуийн с 30% по-бързи обороти и горе-долу ще получиш същото.
Rolf
Благодаря ти, че потвърди предположението ми. smile.gif Пожелавам ти приятна вечер и продължавай все така да слушаш само неклиширани банди.


P.S. Сравнението с Helloween беше доста силно, влиза директно в Топ 10 на форумните бисери. bowdown.gif
Wolfheart
^Мисля, че сравнението с Hammerfall, споменато по-горе, беше по-брутално bowdown.gif
Crafter
Цитат(wqwrrr @ Mar 9 2008, 05:58 PM) *
Малко ме дразни единствено показността, която бълват като реклама и като поведение, свързана с тази виртуозност, прочее. Не са най-добре свирещите музиканти, за които мога да се сетя, но определено си ги бива в скоростните сола - оценявам студийните записи, на живо не съм ги слушал. Качествена и интересна банда са и тук трябва да вмъкна малко възхищение и по китарните ефекти на Хърмън - някои звучат супер яко!

Щурме, може би не ти разбрах правилно изказването - но именно в DragonForce мажорните моменти са доста често срещани и определено бият на уши. unsure.gif

За показността съм тотално съгласен също.

А сега за музикалната теория - нямах предвид конкретно, че те пеят минори, просто казах, че това се случва често в метъл бандите. Но тук идва един друг въпрос... как всъщност определяме върху какво е построена дадена песен? Предвид, че е много често срещано китарите и басът да свирят някой риф, който очевидно е от Ми, а вокалната мелодия да е построена в Сол М. Интересното е че Драгънфорс правят нещо малко по-различно. Например любимата ми тяхна песен Тру Дъ Файър Енд Флеймс (До Минор) има вокал, който ми звучи сякаш се опитва през цялото време да пее на четворка над китарите...
wqwrrr
На теория имаме четири гласа - бас, алт, тенор и сопран - съответно баса определя хармоничната функция на всеки акорд, алта и тенора са пълнеж (и нерядко определят дали акорда е мажорен или минорен), а сопрана е мелодията. За да не задълбавам в класическа хармония ще ги наречем бас, китара, синтове и вокал.
Основната тоналност най-често става ясна от баса, а характера (минор или мажор), ако не отново по него, то по синтовете или китарите. Дали едно парче е мажорно или минорно можеш да разбереш единствено по тоническия акорд (сиреч в до минор - до-ми бемол-сол) и разликата между мажора и минора е в терцата между първа и трета степен - ако е малка, тоналността е минорна, ако е голяма - мажорна.

По принцип в класическата хармония е прието да се използват паралелни интервали (тоест един и същ интервал, появяващ се във връзка от два акорда) като малки и големи терци, малки и големи сексти, съответно секунди и чисти октави. Такива правила не вярвам да са някаква пречка за повечето метъл групи, но сам можеш да се убедиш, че квартите и квинтите звучат зле, когато свързваш акордите, особено в основно мелодическо положение. За разлика от това, постройката на сопрана в терцовата тоналност - например от ми в сол - е много разпространена.
Ta' Zhal
Ах вие... убихте всичко детско в мен.
Не, сериозно, много ме израдваха горните два поста biggrin.gif
Аз, като един абсолютен музикален инвалид ще кажа само, че звученето на Драгонфорс може да се дължи и на това, че са били блекари преди, наричали са се Demoniac.
Crafter
Благодаря за перфектното обяснение. bowdown.gif

Но точно в последния Драгънфорс често се чуват четворки между баса и сопрана.
wqwrrr
Интересно, сега се заслушах и си съвсем прав. Рядко се среща нещо такова, трудно ще измисля друга банда, която да го използва, а за да композираш с такива връзки и те да звучат логично и на място като в Through the fire and flames, трябва да си те бива. Умело са комбинирани с сексти в повечето суб-доминанти.
Crafter
Точно и на мен ми направи впечатление, че това май не се чува доста често... в момента не мога да се сетя за нито една песен на друга група, която да съм запомнил с това... Или може би трябва да разгледам дисковете на Рапсъди, защото имам някакъв бегъл спомен за тях?
О, могъщи Акроне, чакай ме!
Warrior Of Ice
Цитат(Ta' Zhal @ Mar 9 2008, 11:44 PM) *
Аз, като един абсолютен музикален инвалид ще кажа само, че звученето на Драгонфорс може да се дължи и на това, че са били блекари преди, наричали са се Demoniac.

Блекари е доста силно казано. Албумите на Demoniac, макар също белязани от очевидния талант на Sam и Herman, са откровено шегаджийски в по-голямата си част. Прочее, култовото демо на Shadow Warriors слушали ли сте? biggrin.gif
Ta' Zhal
Не, но бихме се радвали на линкче smile.gif
Нинджа метъл ФТВ!
Warrior Of Ice
Метнах го тук. happy.gif
Кире_Гръчата
Не моем ги траем тия.
Fish
Специален поздрав за "познавачите", според които бандата не била добра на живо:

http://uk.youtube.com/watch?v=nMilaKqOMok

http://uk.youtube.com/watch?v=Ju4JjSAgAq4

bye.gif
abydos
Недей, че ме напушва смях. По-добре карай на Vanden Plas, там поне има мисъл в свиренето, а не дрънчат.
btw, благодаря, че подкрепи думите ми за групата с видео материал.
Fish
Vanden Plas ми харесват повече по други параграфи, но когато успеят да изсвирят нещо подобно, ще има здравата да черпят, момчетата. wink.gif Не разбрах защо ги намеси, впрочем.
abydos
Хората мислят музика, не дрънчат и опъват струни на посоки. Едните издават бързи звуци, другите пишат мелодии и музика.
Бързината на свирене най-лесно се постига. Упражнения, упражнения, упражнения. Затова се и "преподава" последно, когато се учиш да свириш на нещо.
Все едно каза "Когато Dave Weckl изсвири нещо като Dave Lombardo..." жалко, че няма да схванеш аналогията.
Щом бързо = невероятна музика и т.н. за теб и останалите им фенове, няма какво да кажа повече по темата. По-точни са фенбойчетата на Металика, които мислят, че Ларс е най-добрия барабанист.
Airin Of Ancelot
Цитат(abydos @ Mar 11 2008, 09:15 AM) *
Недей, че ме напушва смях. По-добре карай на Vanden Plas, там поне има мисъл в свиренето, а не дрънчат.
btw, благодаря, че подкрепи думите ми за групата с видео материал.

Мен пък ме напушва смях като чети кухите ти високопарни мнения. В случая беше особено комично, защото дефакто ти казваш на черното бяло. И двата откъса, дадени от Fish, демонстрират няколко основни неща, доказващи, че една група се справя добре на концерт:

1. DragonForce изпълняват правилно нещата от албумите си.

2. Музикантите постигат доста добър синхрон за скоростта, с която свирят.

3. Имат и някакво сценично присъствие, за разлика от болшинството "мислещи" банди. laugh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.