Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Martriden - The Unsettling Dark
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
wqwrrr
- Пак ли ти, бе?!
- Да бе, не ми омръзва.

И така, който вече не е затворил темата сигурно ще прочете следващото изречение. Рядко се захващам да слушам нов дет/блек албум на група, за която не знам нищо, искам да кажа - клоня към вече утвърдилите се банди в този стил. Но така се случи, че попаднах на Martriden, дебютираща американска група, с албум, издаден преди около месец, озаглавен "The Unsettling Dark". И реших, че трябва да напиша нещо за него, защо пък и да не му отделя тема (или ще ме линчувате в крайна сметка, но нека)?
Невероятно силно впечатление ми направи така нетипичното, за повечето новоизлизащи албум в тази насока, разнообразие! Всяка песен е уникална, със свое собствено звучене и това по никакъв начин не прави албумът разпокъсан. Бавни, лирични и красиви пасажи преливат скорострелно в светкавица от ритъм и агресия, поставени по подобаващ начин. Песните са много грабващи и динамични, наситени с емоция и бруталност заедно! Още от първото слушане се хванах да тактувам и да куфея на зловещия ритъм и чудесните рифове, които са много технични и въздействащи! whistle.gif Всички партии са синхронизирани и звучат по перфектен начин, още повече, че сред песните са преплетени и клавири, акустични китари, чисти вокали и невероятни сола - не само в китарата, но на някои места и в ударните! Текстовете, от това, което чух, не носят някакво дълбоко послание, но звучат доста добре, изпълнени от новака Michael Cook, и допринасят за хубавата атмосфера. Само може би трябваше да се включи малко повече на по-лиричните места.
В заключение, това е още един чудесен албум, който ще слушам дълго и ще следя развитието на групата с интерес. Препоръчвам го на всеки фен на стила, има какво да се чуе, а шанса да не Ви допадне е малък.


Линк към Arenabg, ако някой има интерес.
sharon
Браво за начинанието на момчетата, когато се появи дебютът слушах доста пъти, опитвайки се да вникна в контекста. Има някои попадения, но като цяло ми се стори твърде хаотичен, сякаш всякаква идея с по-определена насоченост липсва. Това едно на ръка, другата ми забележка е именно към Cook, на места прекалява, докато както сам казваш, някои парчета направо си умират за повече включвания от негова страна. Виж, за инструменталната част съм съгласна, преди известно време гледах разни лайвчета, специално китаристите си знаят работата, особено Howard. Но Като цяло "The Unsettling Dark" не ме впечатли особено, даже EP-то отпреди две години сякаш звучи доста повече на място.
lodborg
Страхотен албум като за дебютанти, още повече че тези младежи са американци и мелодичен блек с толкова добро качество е последното нещо, което бих очаквал от тях. Смятах даже да пиша ревю за албума преди около месец, но така и не остана време.

Хората в момента подгряват в цялото американско турне на Emperor, правете си сметка дали ги бива.
winterstorms
Добър албум с доста интересна музикална насока и силно свирене. Не е от най-лесните за асимилиране, но определено има идеи. Очаквам следващият да е по-изчистен и концентриран.

lodborg, напиши ревюто, бандата заслужава. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.