Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Неблагодарно племе братчеее, неблагодарно!
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Svetyl
Какъв ви е проблема на някои, които плюете срещу Каварна? Яд ви е, че в милата столица няма такива концерти или какво? Изтъквате някакви мини провинения на Каварна, а забравате, че Цонко Цонев прави концерти на сравнително ниски цени, че и безплатни...
Завистта е велико нещо...
Може и мошеник да е не знам... но дори и да пере пари, то ги пере по добър начин. МНОГО ДОБЪР!
Wicked Child
Не ми пука откъде му идват парите на Цонко, ако ще да е от сводничество, наркотици, изнудване и прочие. Тоя човек е направил и продължава да прави страшно много за българската метъл общност. Поклон!
Цонко- президент!
Wrath_Child
Светъл,ти пък що се ядосваш...Хората имат нужда да плюят.Така се чувстват по-добре.Или поне си мислят,че се чувстват по-добре.

....Та кво разправят за Каварна? unsure.gif
Svetyl
^Ядосвам се, защото го приемам лично.
sgoh
Добре че пусна тая тема, че иначе за малко да пропусна селянията в темата за Соната. rolleyes.gif

Само да припомня, че неотдавна един общоизвестен форумен герой се оплакваше от определението "читалищен метъл" приписано на концертите му от друга общоизвестна медия. Сега въпросния герой се заяжда по също толкова дребнав и грозен начин. suicide.gif И всичко това, при положение, че аз лично не виждам кой губи от провеждането на един безплатен концерт в Каварна.

В крайна сметка, на който не му харесва групата - не ходи. Феновете едва ли биха ги спрели липсата на тоалетни, мръсния плаж или блудкавите кафета. Толкоз.
smile.gif


_TNT_
Не мога да разбера хората. Преди като в Каварна идваха "стари" групи, обвиняваха Цонев, "Аа гледай го тоя, само някви дъртаци вика, дето няма къде да идат". Сега на крака идват една от най-добрите power групи, които са си баш в разцвета на силите (нищо че последния албум не ми харесва) и пак се намира някой да се изцепи, че не е на кеф.
Anesthesia
Моят пролем е, че Каварна е в другия край на България. Наистина завиждам на тези, които без проблем присъстват на концертите. Щастливци са с такъв кмет като Цонко. Как да не го е яд човек... особено ако искаш да посетиш някои концерт, но поради една или друга причина си възпрепятстван... В крайна сметка всеки с проблемите си. Ясно е, че винаги има и недоволни. smile.gif
Rayniac
Евала на Цонко за всичко което прави ... Не се връзвайте на недоволни - ВИНАГИ ще има такива, за каквото и да става въпрос.

Специално за тази година - жалко, че май нито на Соната нито на Ин Флеймс ще мога да отида заради дните работни...
pa®tci
Уууу, Кур за Цонкооооо.... ка' не можа да стане кмет на Шопия, ууууууу, не стига, че кончертотата щеха да са на на един КУР место, ами можеше да вземе и Локото да на направи шампиони


... или па Академик (отбор вилик!)...



Ууууууу censored2.gif
Aggressive Perfector
Искам Metallica в Димитровград.
Aglarana
Цитат(Wicked Child @ Apr 12 2008, 11:28 PM) *
Не ми пука откъде му идват парите на Цонко, ако ще да е от сводничество, наркотици, изнудване и прочие.

Не е баш така...
Но пък човекът прави много и хубави концерти и е малоумно да се отрича огромният му принос към всичко случващо се!
Rolf
Наистина са неуместни хулите по адрес на Цонко. Като кмет не знам какво представлява и, честно казано, въобще не ме интересува, защото не живея в Каварна. Като концертен организатор, обаче, постигна изключителни неща и за тях мога само да съм му благодарен. Въпрос на елементарно уважение е, все пак - фенове ли сме, или какво?
ludspamer
Цитат(Aggressive Perfector @ Apr 13 2008, 08:29 AM) *
Искам Metallica в Димитровград.

Искам и Содом пред къщата ми icon_headbang[1].gif
onnellinen
Крайно време е да се разбере, че България не е само София, нито единствените студенти в страната са тези от софийските университети. В интерес на истината, точно през гевречето ми е дали концертът ще е в София или в Каварна, защото и двата града отстояват на що-годе еднакво разстояние от моето местопребиваване, но наистина дразни някой да храчи така по КРАВАрна-та. Еми крави, обори, селяни сме бе, господа столичани - и кво?
Имам много натрапчиво чувство, че няма да има къде да се обърнеш на концерта на Соната sad.gif

P.S.
Цитат
Sonata Arctica was born in 1996 on the edge of the world, in the northern Finnish town of Kemi.

Така че, на който не му изнася, може да го духа smile.gif
pa®tci
Единственото гадно нещо на Каварната, е местоположението (разбирай пътя дотам). Супер зачанчено е на майка си в бибичката, стига се дотам след десет деня път с камили, китове и кашалоти, гарниран с щипка полет над кукувиче гнездо...


Цонко докато не направи метро до там, нема да го призная!
Chimera
Както се каза - недоволни хора винаги ще има. И на мен ще ми шурнат 150тина лв за бензин, но ще видя хубава група да ми идва направо на черджето. Ако го нямаше Цонко и Каварната сигурно щяхте да се оплаквате, че Сърбия/Гърция/Германия/Токио/Азербейджан са ви далече. В крайна сметка, на който не му се ходи до Каварна, да не ходи - същото важи и за тези, на които не им се мърда до София. Една шепа земя сме, да му се не види icon_headbang[1].gif
Eddie_The_Beast
Ваща работа е като разказа за лисицата и гроздето... dry.gif
RazorJack
просто някои боклуци си въобразяват че всички са им длъжни. и едва ли не групите трябва да им свирят в хола. и затова почват да мрънкат ах колко далеч било, ама как може в автобусите във варна да не може да се пътува без билет, ама как нямало една свясна кръчма там, как нищо не работело в 3 през нощта и що не станат специално заради тях, ама що нямало душове и тоалетни на поляната ...

който не го кефи да си трае и да си седи в прашната софия с олово и барий и стронций и други полезни неща в атмосферата whistle.gif

аз лично мятам хуй на рамо и към каварна icon_headbang[1].gif
Mago De Oz
Проблема не е, че Каварна е далеч от София, проблема е, че някой хора им излизат хемороиди от яд, че на групичките, които те канят идват по една класна стая хора, а другите правят бизнес от това....и да не кажате, че говоря общо, става дума за ония организатор Битанго ...той само оригинални неща носи, шъ знайте и е най-голямото граждане тук, селяни таквиз....провинциалистчета недорасли.....ще одите на Каварна, не въ я срам да гледате безплатните концерти на Цонко мутрата, а не ходите да гледате неговите честни концерти в читалището...не сте трю вие..позор
Svetyl
^ drinks_drunk.gif icon_headbang[1].gif
И все пак, въпреки че Бат Милен е прав, добре е да се ходи на всеки хубав концерт. Независимо кой го организира.
lodborg
Аз само ще изредя част от групите, които са изнасяли концерти или са потвърдени за след няколко месеца в Каварна. Само тези, за които се сещам на прима виста. Оставям коментара на вас дали си заслужава да има такива места в България.

Manowar, Black Sabbath, Motorhead, Slayer, In Flames, Accept, Gamma Ray, Helloween, Destruction, Saxon, Masterplan, Scorpions, Dark Funeral, Sepultura, Alice Cooper, Sonata Arctica, Ария...

Не знам дали Цонко пере пари, дали продава дрога, дали изнасилва девици. Ако е така, ще подкрепя напълно всякакъв процес срещу него и ще искам да си понесе последствията. Няма обаче какво да си кривим душата, в Каварна са свирили доста любими групи. Мои любими групи, ваши любими групи. Пък и не е като да са някакви малки и безизвестни групета, бая големички титани фигурират в списъка.
Battle Magic
^ Така е!! Аз нямам нищо против да кани групи, било то в Каварна или някъде другаде.. Даже е много хубаво, че кани групите и че прави щастливи много от феновете... Мен ме дразни това, че всички започват да разправят, че едва ли не Цонко е БОГ. А това, че пере пари е ясно...Човекът си е мошеник. Но в тази страна, много малко хора не са. Нека продължава с тази си дейност, но за мен той си остава пълна отрепка, независимо кои групи покани, дори и най-любимите ми. А пък за възраждането на "войната" между София и провинцията, мога само да кажа, че явно си нямате друга работа... Какво значение има къде ще са концерите?
Svetyl
^Ужаааснооо... и като покани твоите любими групи няма да идеш щото е мошеник, нали? smile.gif
Battle Magic
^ Ами не... Няма. Въпросът е принципен! Между другото, какво лошо има в това един концерт да е в читалище? Сто пъти по-яко е така, с малко публика, а не 46334678078 говеда, които не знаят защо са дошли... Така беше и на Мейдън, 60% от публиката не знаеше нито един текст...
Svetyl
^Иха! И какво от това? smile.gif И стадиона, и читалището, и клуба си имат чар... въпроса е да не се правиш на тежкар.
evil_ivo
Абе недоволнитееее......яжте ми кура
InsArtTure
Светъл, пак твоите селташки комплекси! Изобщо не целя да те обидя в момента, просто винаги когато става дума за подобни комплекси, ти веднага се захващаш да се засягаш лично.

Каварна е хубава с концертите си. Цонко е заслужил адмирации с това, което е организирал.

Аз лично не ходя в Каварна, защото е далече и няма нормални условия за пребиваване. Селташки комплекс е да казваш за група, която е отишла в Каварна, че "Идва в България" Берлиниците така ли казват, когато някоя банда отиде в някой немски град? "Незнамсикой идва в Германия"

Не, нали? Защото чакат бандите в собствения си град, където има условия да отидат след работа на концерт ид а се принерат дори с гардския транспорт, а не да се взимат 4-5 дни отпуска, да спят на полояна, да серат в храсти, за да гледат коя да е банда. НО ние тук сме друго яче. Ние си мислим, че БЪлгария е ужасно малка и ходим да серем по храстите, за да гледаме някоя група.

Когато банда дойде в София, тогава отивам, другото е...

Нужно беше да ви го кажа straight to your face.
Svetyl
^Мбраво... успокои ли се като изигра ролята на вярно пишещият велик тип?
Щом смяташ, че е селташки комплекс, можеш да не пишеш по мой адрес с градските си пръстенца. Мен ми е все едно къде идва групата. И в София съм бил на концерти, и в Каварна... само в Ловеч не съм, но има време да се поправи.
Mago De Oz
Цитат(evil_ivo @ Apr 13 2008, 09:30 PM) *
Абе недоволнитееее......яжте ми кура

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Точно , кратко и ясно.....ако не ви стига на Иво кура, давам ви и моя....айде редете се на опашката !!!!
lodborg
Първо, Германия е около четири пъти по-голяма от България, така че ако мюнхенец иска да отиде на концерт в Берлин, ще трябва да бие малко повече от 400 км път, както е в случая София - Каварна. Второ, точно затова в Германия групите имат по няколко дати - за да могат да ги видят хората в съответния регион, не само град. За немците не е проблем да се метнат с автомобила до съседна провинция. Лично в DC хъб съм получавал покана от някакъв немец, с когото често обменяхме музика, да ходим заедно на концерт на Dismember в друг град. Не вярвам хората от Заарбрюкен (примерно) да чакат любимите им банди да им дойдат на крака. Трето, сравнението Германия - България е неуместно по какъвто и да било повод. Още повече когато става въпрос за концерти, музика и музикален пазар.

Четвърто, хората в Германия много отдавна са спрели да се хвалят коя група е дошла в Германия, защото буквално всяка група е свирила в Германия.

Пето и най-важно, на средностатистическия българин ще му е доста по-скъпо да отиде до Румъния или Сърбия на концерт, така че когато някоя от любимите ми групи дойде в Каварна, това е възможност, която не бих искал да изпусна. И да, в такъв случай си заслужава да се отбележи като повод за радост, че някоя група е дошла в България. Защото точно поради тази причина няма да се наложи да дам 300 лева за екскурзия в чужбина, а максимум 100.
Svetyl
^Умнооо, Венци, умно! Но някои хора явно не искат да повярват и казват, че това са селташки комплекси smile.gif
Ataegina
Oткровено ме разсмя Лудост от изкуство и природа, че и храсти.
България Е малка. Условия няма, защото се градят бавно... пфу.
Имаш време - отиваш на концерт. Трябва да работиш на сутринта - лягаш си в 10 часа, както правят берлинците...

Ако Цонко е мошеник или ще го осъдят или ще го цъфнат в главата ако сгази лука. Закономерност неписана.
Дотогава нека дава кебапчета и зрелища за народа.
И аз ще отида на концертите това лято там. По-шизофренично не бих могла да го изкажа. пфууу
lodborg
InsArtTure обаче е прав, че в Каварна няма кой знае какви условия. Това прави организацията на каквото и да било встрани от метъл концерт напълно невъзможнa. Защото не вижам концерт на Найджъл Кенеди на стадиона в Каварна. На метълите може да им е приятно да спят на полеви условия, но на доста хора не им е, а дори и аз бих го избегнал, ако можеше. Не бих искал да давам акъл, защото не знам точно каква е ситуацията там, но ако Цонко вложи малко повече пари в инфраструктура (нямам предвид хотели smile.gif), може да отстрани поне няколко от забележките на Bitango.
Svetyl
Ами, тези по-цивилизованите концерти са или във Варна, или в курортите наблизо. Всеки си избира smile.gif
usmif
Точно мислех как да напиша мислите си и дадох рифреш - добре че го направих smile.gif Всъщност едва ли мога да кажа много повече от нещата, които написахте за 5 минутки, хихик smile.gif Сещам се само още нещо. Както си говорихме със Светльо - условия има, но са ограничени. Аз съм спала в квартира при едно от ходенията ми за концерт, защото едни приятели бяха съобразили да се обадят навреме. Спала съм и на палатка ... Просто трябва да съобразяваш по-бързичко. И тук съм напълно съгласна с lodborg - хубаво е да се вложат някакви средства за инфраструктурата ...

И още нещо, което ми идва на ум сега - концерта на Masterplan! Невероятен концерт, бира за левче и добър звук! Най-вече добър звук! Говорим си за условия, ама като забият свестните групи по Христо Ботев или Зимния дворец - търсиш стратегическо място да чуваш що-годе нормално ... и пак не е достатъчно нормално sad.gif Тая зала, понякога се чудя защо я използват за концерти, дето няма никаква акустика... Разбира се, звука не зависи само от мястото, ама си зависи И от него ...
Wolfheart
^исакше да кажеш бира и вода за левче. Или известния парадокс, защо човек не може да се напие от 8 бири на стадиона в Каварна.

Иначе за качеството спор няма - от концертите с най-качествен звук, на които съм присъстсвал са били тези в Каварна. Но бирите и кебабчетата на стадиона са под всякаква критика. Добре че намерихме супер от типа на Фантастико, иначе щях да си умра от глад.

А за кенефите е различно. На Thrash Till Death бяха предостатъчно, та щях даже да се напикая, докато реша на кой да отида. Докато на Heaven And Hell бяха километри.
abductor
Мъдрият InsArtTure отново блесна с будна гражданска позиция! Браво, момче, постави всеки тъп селтак (включая и мене) на мястото му, само така! Тъй де, кво ще ходиш на концерти в някво смотано село, като можеш да си висиш у вас и да си мислиш какъв голям фен и най-вече гражданин си, пък току-виж междувременно любимите ти групи може да дойдат и да забият направо в хола ти! Пък и ония сволочи, дето се таркалят по поляните и серат в гората тъй или иначе някак ще се оправят и без тебе. Между другото, може и мълвата да не е стигнала още до големия град, ама чух, че в Каварна предлагали КВАРТИРИ за който не щял да спи на поляната, представи си, макар и това всъщност да няма значение, защото градският транспорт не ходи до там, поне засега.
Svetyl
Може би тези, на които им е кофти да спят по полянки, искат вана, масаж, една свирка след концерта? Значи, да, Цонко натам трябва да работи, да се осигури порядъчен отдих на градските чада и на изнежените типове след концертите... Ми сигурно ще го направи.
t0xIc
Боли ме хуя за Каварна. Просто засега нито една група, която искам да чуя не е забила там. Иначе да продължава кмета да кани групи - няма лошо. whistle.gif
pa®tci
Цитат(lodborg @ Apr 13 2008, 10:12 PM) *
...Пето и най-важно, на средностатистическия българин ще му е доста по-скъпо да отиде до Румъния... на концерт...

Проговори ми в цифри, моля аз smile.gif


За протокола - в Каварна предпочитам да спя на палатка wink.gif
alpha prime
Забранете концертите извън София, за да е доволен неселташкият субект. Еми Цонко може да е сякъв, но прави нещо за тая шибана метъл сцена. Жалко, че Николетчо и група други българи, за които България се изразява в няколко софийски квартала няма да дойде да гледа групаедисикояси.

Организаторите на концерта на Мейдън са гейове. Стив и компания не ми свириха на уше в хола у нас.
InsArtTure
Още някой от Русе или Пловдив няма ли да ме напсува? bowdown.gif

Не, сериозно, няма особени аргументи срещу мен, само завоалирани и не толкова ругатни. Благодаря, че за пореден път се показахте в цялата си светлина!
onnellinen
А ти в каква светлина се показа? На кроткия столичанин 'хайде, от мен да мине, ще ви опростя, че така оплюхте моя град, но аз ще плюя вашия, защото съм от СТОЛИЦАТА, човече. А вие сте тъпи селтаци!'
Само докато споменеш 'селтак', се вижда кой в каква светлина се показва. Сега двама души ти казаха, че не е правилно, да казваш на всеки НЕ-софиянец, че е никой, даже не го казаха на теб, ако трябва да сме точни, и ти веднага се засегна. И ние се засягаме, ама да ядем кура, защото не живеем в София?
InsArtTure
Ядете го, защото нямате достойнство на равноправен българин, защото все си мислите, че всички ви желаят злото, защото никога не пропускате да кажете, че вашият град е най-велик на света и защото като чуете думата селтак и получавате разстройство.

Нека си говорим като големи хора, със силни думи, с аргументи, но не с хуления и ругатни.

Айде, чакам следващия от провинцията.

А - и за да знаете кого обиждате, аз съм расъл в голяма част от детството си на село, сред истински селяни. Вие сте нещо друго. Нещо агресивно.

Killswitch Engage - Breathe Life
onnellinen
^Хубава песен.
Аз пък не съм расла на село. Нямам село. Не съм агресивна.
Ти малоумен ли си? Равноправен българин, целия свят е срещу мене - ъ, кфо?
Дразня се заради малко по-различна причина, а не че се обиждам на 'селтак', но друга причина, освен тая, разбира се, за теб е твърде невероятна , понеже не живея в София, нямам вашия изключително широк поглед върху положението в страната, и съм агресивна и злобна и най-вероятно искам да взривя скъпата ти столица, защото адски ми пречите.
Ебах му майката, като се юрнат половината абитуриенти да кандидатстват в СУ, се жалвате от провинциална инвазия. Когато същите тия след месец пребиваване в столицата започнат да местят ударението, да изговарят малко по-широко гласните и да говорят лошо за родните си места, псувате 'глей ги тея кви граждани станаха'. НО! Ако някой каже добра дума за родния си град, казвате 'е тоя е баси ограничения селянин, само едно място от 200 човека знае и това му е целия свят'.
Ограничен е тоя, дето всичко му е до гъза. Като тебе и Bitango. И когато нещо не му е до гъза, започва да писка. Като тебе и Bitango.
Аз пък си харесвам града и искам да работя и живея в него. ПОПОВО СТОЛИЦА! КАВАРНА РОК-СТОЛИЦА!

П.П.Ииииих, пропуснах - раснал си СРЕД истински селяни, ама не се наричаш селянин? Защо така, брате мой? Обижда ли те това нещо? Че трябва да споделиш още едно название с паплачта от провинцията, освен 'фен'?
pa®tci
Цитат(onnellinen @ Apr 14 2008, 09:27 AM) *
... Когато същите тия след месец пребиваване в столицата започнат да местят ударението, да изговарят малко по-широко гласните...

Ъъъ... аз такива не съм срещал blink.gif Мисля си, че им доставя някакво перверзно удоволствие да продължават да си мякат, ъ-ката и пр. И наистина е много гадно, когато дойде един от село с дипломата шестички отгоре долу, поради причини дъвкани 100 000 пъти, взема място в университета и после ученето му е по кръчмите в Студентски град. Като завърши обаче, остава тука, намира си/приема работа с по-ниско заплащане, само и само за да остане у Софето, с което подбива и трудовия пазар (заплатите), след което се чудим, защо същите са толкова ниски и не стигат да се обърнеш.
lodborg
Абе, аз все си мисля, че InsArtTure искаше нещо друго да каже с поста си, ама не го разбрахте съвсем. Нищо де, освежаващо е пак да има форумен бой. (емотка_на_Обеликс)
Mago De Oz
Откъде тръгна... докъде стигна... и оставете Киро на мира, той искаше да каже съвсем друго нещо, баси... а в България няма град, който да не е свинска кочина! Точка!

П.С... и за протокола, ние си правим градовете кочина... природа, мамка му!
InsArtTure
Цитат
П.П.Ииииих, пропуснах - раснал си СРЕД истински селяни, ама не се наричаш селянин? Защо така, брате мой? Обижда ли те това нещо? Че трябва да споделиш още едно название с паплачта от провинцията, освен 'фен'?

Кажи ми го наживо това.
pa®tci
Айде СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕКС w00t.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.