Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Rock / Metal
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Megadeth
По принцип никой от приятелите или адски малък процент слушат нашия тип музика. Когато в компанията започнат да казват "тия твоите само викат", примерно казвам, или просто са скептично настроение и отричат, че това е музика, съответно ми е интересно вие кое парче бихте предложили. Като изключим отговора "с такива не се занимавам" ;р
Просто ми е интересно вие какво бихте предложили за да демонстрирате красотата на музиката на човек, който никога не е слушал това.
Ta' Zhal
Оооо, много зависи.
Ако целта ти е да покажеш, че метълът не е само крещеж, ръгай пауър/ фолк/ готик. Аз например бих му пуснал Eagle Fly Free, The Riddler, целия By The Sword Of My Father, Holy Thunderforce/ Triumph for my magic steel/ <insert Rhapsody song here>, Through The Fire And Flames, Rouse Your Dream и така нататък.

Ако целта е да му покажеш, че има и красота в крещежа- Gyroscope, Hearts of stone, Punish My Heaven, нещо на Крейдъл също може би.

Но съм се убедил, че няма смисъл, да се занимава човек с такива хора. За да каже човек, че нещо не е музика/ че е само крещеж, трябва да е доста предубеден. Такъв човек би бил склонен по- скоро да отрече нещо, само защото е метъл. Да не се занимаваш е най- доброто решение.
Wicked Child
Пусни им A Question Of Heaven, Ghost Of Freedom, Watching Over Me, Melancholy (The Holy Martyr), I Died For You- все на Iced Earth. Също така Never Ever, Always Will Be, Dreams Come True или In Memoriam на Hammerfall. Гледай да им предлагаш повече балади, защото като чуят някой по-здрав риф и въобще няма да си направят труда да се вслушат в песента. Може и някоя рандъм песен на Соната Арктика. Няма да пиша повече, че става много. Това са първите неща, които ми дойдоха наум.
Twilightfall
Не може да накараш някой насила да хареса нещо. Ако видиш, че имат желание да слушат, пусни им някои от гореизброените, или някои от любимите ти песни, пък току виж се зарибили.
Warrior Of Ice
Аз обикновено пробутвам като за начало по-леки неща от рода на Nightwish, Rhapsody и Kamelot - често се възприемат добре. Важното е да не пуснеш на незапознат човек директно бичкиите, които могат да го откажат задълго.
Aggressive Perfector
Пусни им Мейдън и ако не им хареса ги застреляй.
Svetyl
Съгласен съм с горните мнения smile.gif Само дето при мене има и един друг проблем. Като пусна на някого нещо леко и той казва: "Ааа това е яко, значи не е метъл!"
smile.gif
Aggressive Perfector
^...и все пак това със застрелването не е толкова лоша идея май...
Wolfheart
Цитат(System of a down @ Apr 21 2008, 07:49 PM) *
Просто ми е интересно вие какво бихте предложили за да демонстрирате красотата на музиката на човек, който никога не е слушал това.

Behemoth
scion_of_storm
Twilightning - Train to Bedlam, като яко повлиян ~_~

Или някакво фолк-рокче като начало.. smile.gif
Crafter
Всичко зависи до конкретния човек и не е възможно на всички да им харесва. От друга страна пък на някой, който се изказва крайно и едновременно глупаво ("тия твоите само викат") надали е нужно да се обяснява каквото и да е.

А ако трябва да говоря от личен опит ще кажа, че почти всичките ми приятели слушат доста разнообразна музика включително и метъл. Без да съм ги карал да чуят каквото и да е мога да кажа с какво те сами започнаха да се интересуват и от тази музика...

Един приятел се зариби първоначално по Pain, по-късно по Manowar, Megadeth и Metallica и доста други.
Друг пък се накефи страшно много на Sabaton.
Също така Guns N Roses, което аз лично бих препоръчал най-силно.

Все пак зависи какво точно искаш да им покажеш, но аз лично бих препоръчал нещо, което е едновременно мелодично и тежко. Нещо, което да искаш да си припяваш и в същото време да искаш да куфееш.

Guns, Maiden, Helloween са персоналните ми фаворити.
Mwintersun
^точно както го каза понякога е достатъчно само припева да е мелодичен и запомнящ се,а другото здрав дет,за да се хареса laugh.gif аз тази тактика прилагам,след което следва пълна зарибявка и мятане на коси
Eddie_The_Beast
Според мен за всичко си има време... не можеш да накараш някой да се влюби в нещо,всичко става с времето smile.gif
Ta' Zhal
^^О, аз пък с тази логика пробвах Аморфис. Нулев успех. dry.gif
Mwintersun
^ хъм както се спомена по-горе зависи си то и от човека
аз придавам малко от лудостта си, лига,а преди това леко биричка за отпускане
ей ти я рецептата ми
Braindead
Колкото пъти съм се замисляла, винаги съм стигала до Guardian. Точно поради факта, че имаме и тежестта, и мелодичността, а и точно при Гардиън симбиозата им е уникална.
Aglarana
Цитат(Sturmfuhrer @ Apr 21 2008, 08:43 PM) *
Guns, Maiden, Helloween са персоналните ми фаворити.

Не мога да не се съглася, че песните на трите групи (особено баладите на Helloween) биха запалили (и са го направили) много хора по по-твърдата музика! Лично аз прослушах точно с тези групи и съм жив пример, че е сполучило.
Nightwish, Kamelot също са много добра алтернатива, да не кажа и по-добра от горните. Като цяло по-лиричните мелодии, които random слушателите не биха определили като тежки, грабват хората.
Folk банди също биха вербували нечий фен за метълските редици happy.gif

Когато нищо неподозиращ индивид започне да критикува на посоки музиката, която слушам, ми става смешно и дори не си правя труда да го опровергавам.
Ulair
Fat Ed:
Цитат
Not everyone likes metal...FUCK THEM!!!

Иначе сериозно. Според мен е въпрос на индивидуални предпочитания. Не всеки би харесал леките симфонични нещица, или пък не би оценил любимите Death/Black/Trash групи. Поне не веднага.
Аз лично бих пробвал с различни стилове и групи, пък то постепенно човекът ще се зариби (освен ако не е някой напълно лишен от музикален слух). И там,напиване с бира и демонстрация на куфеене и пр. подходи са препоръчителни tongue.gif
Поне аз накарах, по подобен начин един-двама души да прослушат, макар и до преди това, да предпочитаха разни съмнителни музикални стилове... По-горе дадоха някои отлични примери за групи, подходящи за вливане на нови попълнения. Бих добавил и Black Sabbath например.
Ако пък не проработи - ритник с кубинката в главата, ще е перфектния метод за вразумяване на бедното, заблудено същество(а)! blackmetal.gif
winterstorms
Бих предложил нещо сравнително представително за метъла като цяло. Например Wintersun или Therion...
Braindead
Ама пък оркестрации и такива неща не са характерни изначално за метъла. Според мен трябва групата да показва най-вече характерната динамика, която си е свойствена за тази музика независимо от подстила.

А ако ще е Хелоуин, нещата с Дерис по-скоро. Щото първите работи са доста далеч от сегашния облик, пък и са по-веселяшки, което пак би създало леко грешна представа. А Walls-ът ще бъде отречен заради доста фалшивото пеене на Хансен laugh.gif (което за ценители си е култово, де)
Twilightfall
"Walls Of Jericho" е най-добрия албум на Helloween, откъдето и да го погледнеш. ;p
Aggressive Perfector
Абе, къде забравяте и Metallica? Много метъли са започнали с тях...
Braindead
^^Повярвай, не беше нужно уточнението. happy.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Aggressive Perfector @ Apr 21 2008, 11:20 PM) *
Абе, къде забравяте и Metallica? Много метъли са започнали с тях...

Прав си. За мен Черният албум и до ден днешен предлага оптимално съотношение между съдържание и достъпност.
usmif
Цитат(Braindead @ Apr 21 2008, 09:03 PM) *
Колкото пъти съм се замисляла, винаги съм стигала до Guardian. Точно поради факта, че имаме и тежестта, и мелодичността, а и точно при Гардиън симбиозата им е уникална.

Тука съм с всички крайници ЗА! Аз не помня с какво точно подхванах сестра ми (примерно)... Но беше някакъв power. Ако тогава бях чувала Blind Guardian (които, за мое съжаление, чух поне година след като прослушах метъл) сигурно щяха да бъдат те rolleyes.gif А съквартирантката ми, между другото, се поддава на Sonata Arctica whistle.gif

А най-добрите ми приятелки се зарибиха по HIM, след което минаха на Manowar, Helloween, Iron Maiden... Основно си зависи от човека...
pa®tci
Май никой не е пробвал с LAKE of TEARS и "Forever Autumn"... Особено при мацки добре хваща

Иначе лежерните рокчета са най-меродавни за целта, но пак си зАвиси доста от ситуацието smile.gif Особено ако успееш да се "настроиш" към настроението на този отсреща... Все си мисля, че едно време бая си го бях развил това усещане... еврейска му работа...
Braindead
Да, на Соната доста се поддават. shifty.gif
prayer4eto
Винаги се почва с нещо баладесто и мелодично wink.gif. По наше време бяха Металика.
_Moonshield_
И по наше време са Металика smile.gif Безспорно най-добрият вариант да навлезеш в метъла.
Midnightsun
Някоя балада, после нещо мелодично. Някои съветват фолк, но мисля, че трудно се възприема от хора, които не слушат метъл. По-добре нещо на границата хард-хеви.
Eddie_The_Beast
parcaleste, Lake Of Tears? huh.gif
Airin Of Ancelot
Цитат(Braindead @ Apr 21 2008, 09:37 PM) *
А ако ще е Хелоуин, нещата с Дерис по-скоро. Щото първите работи са доста далеч от сегашния облик, пък и са по-веселяшки, което пак би създало леко грешна представа. А Walls-ът ще бъде отречен заради доста фалшивото пеене на Хансен laugh.gif (което за ценители си е култово, де)

Да, и нека децата да си мислят, че Helloween винаги са били предъвкващи едни и същи "идеи" лигльовци... dry.gif Нещата с Hansen и Kiske са епоха, докато тези с Deris са си просто печалбарство, поне повечето.

Аз ако трябва да препоръчвам на някой прохождащ... може би Metallica, имат доста смилаеми парчета, които хем са хубави. Иначе Guardian, Kamelot и Sonata Arctica също са добри хрумвания.
sharon
^ Не е целта, разбира се, но повечето приемат групата по-бързо в този вариант mellow.gif Присъединявам се към гласовете за Metallica, Nightwish, Sonata Arctica и внасям лека добавка с HammerFall.
Warrior Of Ice
Цитат(sharon @ Apr 23 2008, 05:25 PM) *
^ Не е целта, разбира се, но повечето приемат групата по-бързо в този вариант mellow.gif

Знам ли, аз ги прослушах главно заради "Warrior", "Heavy Metal is the Law" и разни неща от Keeper-ите... Хем вече си бяха с Deris.
sharon
^ Ти да, но все ми се струва, че феновете на Дерис особено в последно време накланят везните зловещо no.gif dry.gif
Airin Of Ancelot
Нормално е да са повече, след като с него бандата е далеч по-елементарна, по-достъпна и въобще по-комерсиална. wink.gif
wqwrrr
Съгласен съм по-скоро с Airin Of Ancelot, много по-добре е един нов за музиката човек да се запознае плавно с еволюцията на дадена група, а не да скача директно в последните им насоки. В този ред на мисли, смятам, че групи с много периоди в творчеството си и промени в звученето, не са съвсем подходящи за запознанство със стила.
LordZombie
Би им пуснал :

Iron Maiden - Blood Brothers
Judas Priest - Angel
Manowar - Heart of Steel
Kiss - Forever
Def Leppard - Hysteria
Black Sabbath - Heaven and Hell

за тези се сещам сега
Aglarana
Цитат(Airin Of Ancelot @ Apr 23 2008, 05:09 PM) *
Да, и нека децата да си мислят, че Helloween винаги са били предъвкващи едни и същи "идеи" лигльовци... dry.gif Нещата с Hansen и Kiske са епоха, докато тези с Deris са си просто печалбарство, поне повечето.

"Лигльовците" все още радват милиони с музиката си, тъй че им е през к**а дали на теб ти е угодно или не.
Смятам, че с всяка една "епоха" в творчеството им метълът може само да спечели нови и нови фенове.
Airin Of Ancelot
Цитат(Aglarana @ Apr 23 2008, 06:41 PM) *
"Лигльовците" все още радват милиони с музиката си, тъй че им е през к**а дали на теб ти е угодно или не.

Нека да радват. За всеки влак си има пътници. smile.gif
Night
System, знаеш ли колко те разбирам - направо си е Мисия Невъзможна да накарам повечето ми съученици да проумеят,че това не е някаква изродска музика за хора с психични проблеми. Те са си точно коне с капаци на тази тема, а и ред други. suicide.gif
Та на твое място бих пуснала някоя баладка, например Dream Theater - Another day, Hollow years, или Judas Priest - Before the dawn.
Crafter
Цитат(Airin Of Ancelot @ Apr 23 2008, 05:49 PM) *
Нормално е да са повече, след като с него бандата е далеч по-елементарна, по-достъпна и въобще по-комерсиална. wink.gif

Макар да не претендирам да съм най-големият почитател или разбирач на бандата някак не мога да разбера това мнение.

Master Of The Rings, The Time Of The Oath са всичко друго, но не и елементарни в музикално отношение творби, а последният Keeper е изключително контрастен в това отношение.
pa®tci
Цитат(Eddie_The_Beast @ Apr 23 2008, 01:37 PM) *
parcaleste, Lake Of Tears? huh.gif

Да, защо? blink.gif
scion_of_storm
Forum fight.

Слушал съм МНОГО малко неща на тиквениците, но пък от различни техни епохи. Никакъв познавач не съм, рейп ми енд бърн ми, ала пък и от по-старите, и от по-новите неща - все нещо идейно и хубаво намирам. Странна работа...
Aglarana
^ Въобще не е странно, Александре, а е нещо напълно нормално и дори наложително devilsmiley.gif
happy.gif
Braindead
Airin, аз въобще не харесвам Дерис, даже определено е обратното, просто цялостно при Helloween нещата с Киске и Хансен са по-скоро изключение (което си е за огромно съжаление), а и този веселяшки елемент го няма в метъла като цяло.
Duh5
Цитат(Braindead @ Apr 21 2008, 09:03 PM) *
Колкото пъти съм се замисляла, винаги съм стигала до Guardian. Точно поради факта, че имаме и тежестта, и мелодичността, а и точно при Гардиън симбиозата им е уникална.

+1. Предлагам като начало - Nightfall.

A точно днес, след личния ми коментар за първите 3 парчета на новия Zero Hour: "тези са забравили за мелодията", съквартиранта ми се включи с "А, ма то в метъла има ли мелодия изобщо?", та се учихме на After Forever с него.. Хареса му.
Braindead
Ами, при мен нещата при Гардиън са по-други, Оги. Аз лично на тях първо им чух Battalions и до ден днешен ми е най-любимият албум, защото там я има по-спийдарската, ако не първичност, то поне бързина да я нарека, което мен лично винаги най-много ме е грабвало в метъла.
Duh5
Battalions ми беше втората метълска касета евър, много си я обичам.. С Nightfall-a изразих идеята да се пуска на незапознатиsmile.gif
А иначе първата ми касета беше Better Than Row, ама няма да влизам в спорове за Deris по този повод smile.gif
alpha prime
Ранните Dream Theater и Ark, примерно ?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.