Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Melodic Death Metal
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
Ghost
Новият Tracedawn се върти много мощно на плейъра тази седмица! punk.gif Феновете на финския мелодет да го пробват задължително...
sharon
И на мен ми хареса много, дебютът беше страхотен, но и този не пада по-долу. Поиграли са си доста, единственият недостатък е краткотрайността, останалото си е екстра и типично в техен стил. "In Your Name" определено е Хитът тук, неслучайно го избраха за сингъл, обаче из другите песни също има не една или две помитащи изненади. Солото на Nino Laurenne в "Dirt Track Speedball" мачка! w00t.gif
winterstorms
На мен новият не ми хареса толкова. Дебютът им беше велик, но на този нещо му липсва. Има две-три много добри песни, но като го слушам повече пъти, ми омръзва.
Beyond the Grave
Цитат(Mort @ May 14 2008, 08:06 PM) *
Браво на хората за труда да съберат най-качественото от стила, безспорно е било трудно. Без да се включвам в спора, кои от групите в торента попадат точно под определението Melodic Death Metal, трябва да кажа че жанрът се пренатовари много в последно време, изопачи се (в лицето на хардкора), изчерпа се, с малки изключениия, и вече трябва да се назначи направо жури, че да подбира. Всяко пренасищане води до последваща криза, което ще е жалко за наистина добрите банди.

Вярно си е това. Тоя стил трябва да спре да се свири поне за няколко години, за да се очисти от баласта. В момента групите не можеш да ги различиш една от друга. Особено откакто почнаха да вкарват и лайнян метълкор в цялата схема, всичко отиде у лево. Малкото, които ставаха за нещо, и те вече се дънят.
KingSlayer
Ха, мойта тема била тука smile.gif

Браво, много як торент е направил пича! Дърпам, макар, че ги имам повечето. Добре че го има, нищо че е от миналата година drinks_drunk.gif

Са ако се джасне и един с е тия (part 3) и цена няма да има smile.gif

Arsis
Silentrain
The Breathing Process
Epicurean
Misery Speaks
Mourning Caress
Heaven Shall Burn
FollowBane
Mercenary
Lost Dreams
To Resist Fatality
Hollowtone
Dimension Zero
White Silence
The Agony Scene
Winds of Plague
Tesstimony
Subliminal Fear
Degradead
Nothnegal
Remembrance of Pain
Darkest Hour
Killswitch Engage
DevilDriver
Human Error
Enraged By Beauty
Draconic
Icon In Me
Dead by April
Luna Mortis
Universum
Five Finger Death Punch
Blinded Colony
God Forbid
Darkane
Into Eternity
Hypocrisy
Chain Collector
Destroy Destroy Destroy


Особено удебелените wink.gif
Beyond the Grave
Какви DevilDriver бе, мой, какви Dead by April? А Luna Mortis не бяха ли някаква женска гот простотия?
KingSlayer
Ми не, Luna Mortis си е мелодет - чуй ги. Тва че са с певица, не значи че са готик smile.gif

Иначе за девила кой как иска.. траш ли ги имаш? Ти си знаеш, за мен е мелодет. Същото е и за Dead by April. Ти мое ги искараш и емо рок, но това е защото не ги харесваш, примерно!
Изобщо, винаги съм казвал, че определянето на стиловете е много сложно, условно и е доста свързано с личните предпочитания. Те самите групи да ги питаш ще ти отговорят уклончиво. Така че "мой" мое си спориме до утре сутринта - ползата и ефекта от това ще са никакви wink.gif
lobodomized
Най-якия вид метъл! Children Of Bodom, In Flames, Norther ftw!
Void KD
Мелодичен дет... не ми харесва. Амон Амарт са единствената такава група, която от време на време слушам.
hammer
Въпреки, че слушам само дет метъл, в който има повече мелодия аз лично не признавам съществуването на такъв жанр... има си дет метъл с мелодични нотки и това е. По-голяма част от групите дето ги водят мелодик дет в момента създават метълкор, хеви метъл или пък алтърнатив метъл, ама не и мелодет... Или пък често почват с мелодик дет и после "бягат" от него, примери колкото щете - In Flames (Jesper Stromblad е напуснал, тия май май... приключиха, ще видим де), Sonic Syndicate, дори и новоизлюпените Tracedawn, които са много добра група, но от 1вият им албум, който е дет метъл и много добър, се стига до 2рия, който повече бие на метълкор и естествено е стъпка назад според мен.
Warrior Of Ice
Дебютът на Solution .45, доколкото мястото му е тук, е нещо наистина ценно. Венци вече го спомена в някоя от другите теми, но чак днес намерих време да го чуя както си му е редът - определено са се постарали много. Дано не остане поредния страничен проект на Christian, защото има потенциал за доста повече.
Airin Of Ancelot
Много е силен, дори ми харесва повече от последния Scar Symmetry. smile.gif В The Few Against Many нещо беше попретупал работата, но Solution .45 е от съвсем друга категория.
killer_rose
Препоръчвам дебюта на Concept Insomnia. Модерен мелодичен дет метъл с чисти и екстремни вокали, но направен по изключително музикантски и интелигентен начин. Усещам как занапред ще чуваме още качествени неща от момчетата... icon_headbang[1].gif
winterstorms
^ Не са точно мелодет, но албумът наистина е добър.

Аз сега съм се настроил на вълна Soilwork, чакам да се появи новият.
sharon
Въртях новия Norther тези дни. Ясно, че съставът им претърпя нелека криза и че с Петри загубиха и композитор освен фронтмен, затова и почти всичко в "Circle Regenerated" е написано от Ranta. Резултатът е най-безидейната и бездушна продукция редом с последния Children of Bodom, която ми е попадала тази година. Кухи рифове, неубедителни мелодии и липса на каквато и да е конструктивност, разхвърляни псевдо пауър елементи на места, колкото да ги има... лишените от каквато и да е насоченост китарни сола (когато въобще присъстват) ме довършиха съвсем. При цялото ми уважение към Aleksi покрай страхотния дебют на Imperanon и все пак нелошите му харш вокали тук, на този човек НЕ бива да се позволява да пее чисто. Да съм харесала максимум две-три песни с уговорки - проблемния сингъл, откриващата "Through It All" и прелюдията им към Аморфис, наречена "Falling", където на места се опитват да копират "Omen" от "Death Unlimited".

Накратко, отбелязвам си второ доста голямо разочарование след "N" и искрено се надявам това да не е лицето на съвременния мелодет напук на всички, които изкарват нещата точно такива. Ще ми е интересно да прочета други мнения по въпроса. Наясно съм единствено с позицията на karelian, която е на другия полюс. happy.gif
Rolf
И Norther записаха провал. Вярно, не са толкова зле, колкото CoB в момента, но пак не бих си пуснал новия им албум втори път. wink.gif
HateBreeder
получих обриви на вътрешното ухо от новия Бодом, не мисля да пробвам със новия "Северняк", за да не си разваля хубавото мнение за групата, както се случи с "Дечицата"...
lodborg
Абе, не е ЧАК толкова лош "Circle Regenerated" и със сигурност е по-добър от "N", не че е много трудно. За съжаление писва страшно бързо - още преди края на първото прослушване вече се борех с подтика да сменя на нещо друго. Иначе е по-идеен и по-целенасочен от новия Bodom отвсякъде, но новият Bodom е база за сравнение само за неудачниците. Но дори и така, като цяло си личи, че има някаква посока и ясна идея в албума. Че не е някакво чутовно постижение - не е; че не оставам доволен - не оставам, но можеше доста по-зле да е.

П.П. Например, можеше целият да е с чисти вокали. biggrin.gif biggrin.gif
HateBreeder
Ти пък.Не дори не споменавай такива трагични възможности.
Elf_s_karirana_riza
Хм...от тез май само с Chain Collector се записвам...
SoulOfPerdition
Със звучене тип Scar Symmetry: http://www.myspace.com/engulfingrage
lodborg
Новият Anterior определено е разочарование... Жалко наистина, дебютът беше толкова идеен

За сметка на това днес попаднах на едни южно корейци, които ме отвяха - Terrormight. Препоръчвам горещо, свирят та се късат.
sharon
Новият Insomnium очаквано грабна лидерската позиция - с по-разчупена формула от съкровището, наричащо се "Across the Dark", може би не толкова меланхоличен и по-близък до ранните им творби, но затова пък свирят, та се късат. Трудно бих искала нещо по-различно от "One for Sorrow". Чудесна добавка към "New World Shadows" на Omnium Gatherum, всъщност.

Инак останах предоволна от Norther-ския дебют на Euphoreon, също и от Before the Dawn, който за жалост е последен запис за познатия съставен колектив. MyGrain се представиха приятно, макар и че не им липсват модерните елементи, които твърде рядко са ми по вкуса в мелодета.
lodborg
О, да, Euphoreon-ът наистина беше много добър. Още едно подобно албумче излезе тази година - "Breathe Fire To The Sun" на Brymir. Също доста приятен мелодет с фолк отенъци, а ла последните Ensiferum. Разбираемо, предвид че и те са от Финландия.

А аз да си взема назад мнението за последния Anterior, всъщност съвсем не е толкова лош, даже е приятен като го послушаш малко.
sharon
Anterior го слушах с усилия, нещо не ме грабна хич. Бих го помъчила още малко, да видим. За Brymir си много прав - изкараха страхотен дебют в добавка към горния, дори опищях темата за новооткритите банди по тоя случай. Благозвучните Ensiferum/Equilibrium/Turisas елементи автоматично ми приковаха вниманието, друг е въпросът, че "а ла последните Ensiferum" едва ли е точно комплимент... което не е чак такъв проблем, когато става дума за нова банда и е по-простимо, отколкото ако е отнесено до знаменитите им колеги. Но наистина ми се ще да напипат едно по-свое звучене в новия албум, който впрочем се пише в момента и е планиран за догодина. Хич не страдат от липса на талант. И докато сме на въпроса, Ensiferum също планират нова тава за 2012 г. и ако продължават с оркестралните изхвърляния, нищо чудно да харесам бъдещия Brymir доста повече. dry.gif
Possessed
Noumena пак са направили силен албум: ще чакаме.

http://www.youtube.com/watch?v=o2QRTt-xAbs
sharon
Трейлърът е добър, виждам и че са взели клавиристка, интересно. Доколкото помня, Kalmah също подготвят нов материал, ще ги чуем и тях.
Тук е моментът да изразя недоволството си от последните албуми на Omnium Gatherum и Eternal Tears of Sorrow. Първият набляга на доволно предъвквана от самите тях музика и силно се надявам следващият път предложат нещо ново, а не просто още един вариант на New World Shadows/The Redshift. Има си приятните страни, но дотам. Затова пък положението на EToS ми се струва доста по-тежко, всъщност откровено зациклило. Не очаквах шедьовър от рода на BtBS, но тук дори липсва стиловото разнообразие на предишната тава. С изключение на сингъла, "Dance of December" и Nightwish-оподобната "Sound of Silence", музиката ми се струва скучновата. Долавям и деградация в харш вокалите, за сметка на чистите.

И нещо позитивнo - новият Soilwork е страхотна изненада и като че ли първата тава, която поне за мен оправдава съществуването на бандата. Макар че става дума за двоен албум, момчетата разполагат с тонове многопластова музика и микс от свежарски мелодет с едва ли не пост-рок елементи. Трудно е да поддържат интереса в продължение на 85 минути, но са се справили. Дотолкова, че The Living Infinite е един от най-въртяните ми албуми напоследък.

Та така. Повече разочарования, отколкото поводи за радост, но все нещо трябва да оправдае грандиозността, която подготвят Dark Tranquillity.
Possessed
Дааа , всичко е станало толкова комерсиално че от излизащите последните години 1 на 100 става и си заслужава.
brickwall.gif
lodborg
Покрай (сравнително скучното) EP на A Canorous Quintet въртях старите им неща преди няколко седмици. Дано това не се окаже поредния безсмислен реюниън.

Иначе се присъединявам към мнението на sharon за EToS и Soilwork. Шведите определено превъзмогнаха много опасен период от развитието си и още с предния си албум се върнаха във форма окончателно. Към семплите на Noumena подхождам с резерви. По принцип не обичам да се настройвам от кратички откъси, но чутото ме оставя с някакво доста тегаво чувство.
Warrior Of Ice
Аз само да спомена помежду другото, че Dark Tranquillity са записали албума на годината. Не вярвам да има изненадани.
sharon
^ Да. Не знам доколко обаче Construct може да се определи като мелодет, изключая едно-две по-типични и забързани парчета. Съмнявам се, че и самите DT вече знаят какво точно свирят откъм стил. Май затова е такъв извънземен култ. Трябваха ми някакви дни, за да го схвана и тепърва откривам най-различни странности. Не очаквайте нещо като Character/Fiction и дори WAtV.
Rabe
Nothgard издават нов албум този септември. Обложката не изглежда зле, а гледам са пуснали и разни кадри от снимачната площадка - явно ще има и видео. Интересно ми е да чуя каква посока ще поемат. Дебютът им "Warhorns of Midgard" беше едно от най - силните pagan издания за 2011-а, обаче с "Age of Pandora" завъртяха към симфоник мелодета и май това им изигра лоша шега. Лично на мен вторият им албум ми дойде малко сложен, необмислен и пълен с недовършени идеи. Съдейки по обложката и името, "The Sinner's Sake" ще следва посоката на "Age of Pandora". Надявам се Dom R. Crey да си е взел поука и този път да удари с нещо силно... Пък и свири в Equilibrium, натрупал е опит.
Key
Новият MORS PRINCIPIUM EST,категорично най-добрият до сега!



https://www.youtube.com/watch?v=VhX6A050RYc

https://www.youtube.com/watch?v=7AXY3_JoBKA
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.