Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За "музикалната помиарщина", тесногръдието и прочие...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Svetyl
" Пауър почти не слушам, защото смятам, че в метъла има много по-смислени и стойностни неща, което си е ФАКТ. "
icon_headbang[1].gif rolleyes.gif suicide.gif
Wicked Child
Мамка му, къде казах, че пауърът е единственият смислен подстил. Ония коментар беше само заради споменаването на мечовете и броните- да, може да е банален, но пак е по-стойностен от поп, денс и рап.
Искам да си представите една картинка сега: върви си един човек- кожени панталони, кубинки, яке... И видите ли, тоя човек тъкмо е слязъл от як random мотор. И влиза в една дискотека, започвайки да се кълчи на Ивана, Риана или 50 Cent.
За мен това е гротеска, ако някой каже противното- no.gif
Svetyl
^Хах... смешно е, наистина smile.gif
И все пак, стиловете не трябва сляпо да се отричат...
Ееех, спомням си едно време във форумите на ММ като пуснах тема "Само хеви метъл" и напсувах яко всички останали стилове... смешно ми е сега като се сетя smile.gif
Arq
^^нека вметна че НЯМА такива хора. НАЙСТИНА няма. МОже да носи кожени гривни и да ти прилича на рокер, но това е невъзможно. единственият вариант е на някой купон като се изпонапият 'сичките и има някой друг скинар (нищо лично), да се пусне чалгия...но в дискотека най-много имо-тата можеш да срещнеш.

Светъл ме изпревари хах
Aggressive Perfector
Цитат(Svetyl @ May 17 2008, 09:18 AM) *
" Пауър почти не слушам, защото смятам, че в метъла има много по-смислени и стойностни неща, което си е ФАКТ. "
icon_headbang[1].gif rolleyes.gif suicide.gif

Слушал съм Хелоуийн, Гардиън, малко Драгънфорс и Гама Рей, малко Маго Де Оз. Най-големите в стила. Достатъчно, за да си изградя мнение.
Wicked Child
^^ You're missing the point...
Svetyl
Какво значи "слушал съм малко"? Или слушаш, или не...
Wicked Child
Относно нападките срещу пауър метъла- и Ботевите стихотворения се въртят все около едни и същи неща, но нееее, текстовете на Ивана или 2PAC са страшно по-добри, нали?
I'm sorry, niggas, if you think so you are some crazy motherfuckers!
Svetyl
^Човече, сравненията ти са идиотски... ама наистина...
Aggressive Perfector
Цитат(Svetyl @ May 17 2008, 09:35 AM) *
Какво значи "слушал съм малко"? Или слушаш, или не...

?!?!?!?!?!
Глей ся - слушал си Deicide, Cannibal Corpse, At the Gates и Death.
Значи ли това, че слушаш дет метъл?
Svetyl
^Разбира се smile.gif
Aglarana
Mago De Oz, отхвърлянето и обиждането на стилове в музиката и съответно хора, които са им фенове, нито показва, че си по-мъдър, нито че си прав, нито че си достоен за уважение, нито че струваш повече от един средностатистически 15-годишен фен на по-фолка, независимо че си на много повече.
Какво търсиш в тази секция на форума, която се нарича "Всичко, несвързано с метъла"? Скверниш метъла, човеко, само като седиш тук...
Wicked Child
Чалга-girl, това беше най-смешното изказване от началото на темата, бие дори някои от моите.
Svetyl, смятам, че сравнението е подходящо.
Aglarana
^ А, бе, не съм аз тази, която сравнява 2 Pac с Ботев. Но, да, мога да се обзаложа, че си чел точно 1 негово произведение.
И полека с обръщенията, защото не аз живея в града на поп-фолка, тъпанар.
Wicked Child
Добре, чалга-girl.
Но не съм аз този, който слуша чалга.
Сравних 2PAC с Ботев, защото и в неговите произведения, както и много често в пауъра се повтарят едни и същи идеи, та дори и думи. Ти, разбира се, си се сетила за това и си разбрала точно какво искам да кажа, нали? Нали?!?!
"Скверниш метъла" изглежда странно в твой пост, след като ни разкри истинската си, неподправена същност на, О, ЧУДО, ЧАЛГА-GIRL.
Така че, скъпа ЧАЛГАРАНА, не казвай кой какво скверни, защото слушайки поп-фолк, скверниш и обиждаш собствения си интелект...(пък знам ли, може наистина да е толкова малко)
Svetyl
^Братле, спри се, защото вече освен смешен, вече ставаш и дразнещ...
Wicked Child
^Да не те засегнах с нещо от горния пост? Oh, I'm bad.
Aglarana
^Добре, постът ти е написан сякаш от дете на 10 години с малоумни обиди, които само показват колко е ниско твоето интелектуално равнище. Пиша за последно сигурно тук, но нейсе. Не съм "разкрила" същността си, защото тя абсолютно никога не е била тайна за когото и да е. Но дори и да беше, точно на теб няма да давам отчети laugh.gif
Svetyl
^^Хора като теб правят форумите интересни smile.gif
Wicked Child
^^Не знам, Чалгарана, на мен "тъпанар" ми звучи като много зряла и недесетокласническа обида.
I mean, трябва ти висше образование, за да наречеш някого тъпанар, нали?
Пък и аз се стремя да не те обиждам, а просто да правя изводи въз основа на това, че слушаш "Ивана и Преслава", доколкото помня, сега ме мързи да погледна.
In Death's Embrace
^И това че слушаш само метъл мислиш ли, че те е направило по-стойностен човек?
Ако да, то не се забелязва.
Aggressive Perfector
^^Добре, велики защитнико на "праведната" музика, на колко години си ТИ?
Wicked Child
Казах вече по-горе, на осем и половина съм. Макар че, днес съм вече с един ден по-стар. Годините ме смазват с огромната си тежест...
scion_of_storm
Абе, малоумник, кротни си малко езичето, и внимавай на кого как говориш.

Милене, поздрави за това, че държиш на метъла и метъл музиката така, но всяка музика си има своя чар - това, че не го виждаш, не означава че въобще липсва. Еминем, макар и презиран от рап-средите не само заради факта, че е "белият" в цялата работа, а и заради неотрицаемата му популярност, в някои свои песни има страшни неща.

Лишени от емоция, сравняваш 2pac с Ботев. Разбра се колко си слушал Шакур вчера вечерта, толкова ли си чел и Ботев, един от най-великите хора, раждали се по тези земи?

По-добре да те плаша със сигурно неадекватните мои вчерашни поустове. Доказват немалко неща за теб, замисли се малко...smile.gif
Wicked Child
Постовете ти, Сайъне, може да доказват неща за мен, ама може и да говорят повече за теб- бяха смешни. Emo shit, макар никой да не ти го казва в прав текст.
Чалгата има своя чар- задниците на по-младите певици.
Рапът също има своя чар- нецензорираните клипове на някои изпълнители.
Проблемът е, че както ти каза, аз го "виждам", но не го "чувам".
И последно- да, чел съм Ботев.
Сега отивам да въртя някакъв здрав пънк и "Сто патрона".
scion_of_storm
Виждането се свързва винаги, и в твоя случай, смея да твърдя също, с повърхностно разглеждане на нещата. Толкова ли си повърхностен и ти, че не искаш поне малко да задълбаеш и да вникнеш повече в ядрото на цялостта, а тогава да ги плюеш и да се правиш на разбирач спрямо тях?

Или си просто поредният ежедневен, съвсем обикновен човек, който си гледа кефа без да му мисли много-много?

Понякога за да "чуеш" трябва малко повече от слух smile.gif Надявам се някога да го осъзнаеш.
Wicked Child
Добре, о премърдри Сайъне, ще го имам в предвид другият път, когато някой в автобуса ме напсува, защото съм си пуснал Iced Earth силно от телефона. Може би това е просто начин да ми каже, че му харесва и че ме чувства като свой брат, но аз не се вслушвам в това "майка ти да е*а" със сърцето и душата си и затова не го разбирам.
Blashyrkh
Много сте ранобудни бе!

http://www.youtube.com/watch?v=6DePY2-eLo4 - ето още малко шибан, невъзвишен болкук, който става само за гюбеци
scion_of_storm
^^ Глупак съм аз, ама няма как да го знаеш и разбереш това, не съм мъдър smile.gif

Присмивай се и иронизирай казаното, това е най-лесното. Явно избираш тази пътека, твоя е волята, аз няма как да ти преча smile.gif
gadabout
Баси, като пусках темата предположих, че ще има спорове, ама такива хранилки - тц, и през ум не ми е минало...

Дискусията отдавна изчезна, започнахме само да доставяме удоволствие на един очевадно плиткоумен човек.

Затова ще попитам друго - доколко музикалните предпочитания на даден човек имат значение за вас, за това дали ще завържете по-сериозни взаимотноошения с него.
Казано простичко - необходимо ли е някой (освен да е свестен), да слуша вашата, готина музика, за да ви е приятел и/или гадже? Или възможно ли е да не ви интересува колко е свестен, а повече дали е "от ваш'та партия"? Защото има такива случаи. Ама нека си говорим честно!
Мисля, че това е хубава тема за размисъл, защото, откровено казано, всички знаем, че музиката не е просто музика, с нея са свързани много други неща, а пък често не усещаме, когато се водим по признаци като този...
scion_of_storm
Хм, за мен до немалка степен е важно това приятелката/обкръжението ми/по-близките ми хора поне малко да слушат и моята предпочитана музика - очевидно метълът.
Не че нямам приятели, слушащи много и ралична от мен музика, не че и с тях не се разбирам, не водим приятни разговори, не изживяваме заедно пълноценно нещата в дадени случаи. За свестен и на'шта партия...Един човек може да бъде прост, независимо метъл/чалга/рап или каквото и да е там слуша. Тогава не ми пука дали е от "нашите" или от "другите", няма да завържа контакт с него въобще, или поне по-сериозен такъв smile.gif

Но йеп, it matters, more or less.
Ta' Zhal
Цитат
на всяко контролно с пищов преснет
голям хуй вадите през интернет

Дори през призмата на времето, думите на поета продължават да звучат все така актуално, както му е литературният израз.
Респект за Мангалфа.
Иначе тази тема наистина се превърна в мерене на метълизъм / отвореност към други стилове. А май първоначалната идея не беше, да покажем, колко сме трю / колко мразим рап (и всичко без пауър метъл) / пауър метъл / колко сме отворени към други стилове.
Ако един стил (или подстил) е достатъчен на един човек - нека си го слуша. Ако просто се ограничава заради предразсъдъците си - той е по-скоро осакатен. На един етап конфликтът trve metal ov steele vs. немузика трябва просто да изчезне. Всяка музика има какво да предложи, ВСЯКА. И да кажеш, че една музика е по-смислена от друга, е INSTANT FAIL. Искам някой да ми покаже (с текст), с какво определен стил е по-смислен от другите. Не плюйте по другите стилове, по дяволите, преди да се замислите, какви бози слушате (слушаме).
Wicked Child
Зависи от човека, но най-добрите ми приятели си слушат метъл. Аз обаче смятам, че обикновено сходни по характер хора се насочват към един и същи стил музика. Винаги има изключения, имам приятел, който слуша поп-фолк и все пак не е някой простак, но съм забелязал, че обикновено феновете на чалгата или техното и хауса са непретенциозни и търсят нещо максимално лесно смилаемо или пък такова, което въобще няма нужда от смилане. Най-вероятно е така, защото не им е по силите да осмислят нещо друго. Но както казах, има и изключения.
^ Иди да си мушнеш някаква разклонена пръчка в задника и млъкни. Никой не е казал, че само пауърът е музика.
Ta' Zhal
Да ме нападаш по изключително оригинален начин е едно, да ми дадеш смислен текст е друго, а?
Blashyrkh
^^^ Я! Смислемо мнение.

Ето ти един поздрав по случая !!
Blashyrkh
^^^ Я! Смислемо мнение.

Ето ти един поздрав по случая !!


оп. грешка. изтрийте го това съобщение - прееба се нета
Цветомир
Не съм изчел всички мнения по темата,домързя ме.

Ще започна с това, че според мен е тъпо да съдиш за характера на човек по музиката, която слуша. Все едно да си правиш изводи за него по начина по който се облича, храната, която яде, на кой футболен отбор симпатизира и т.н.

В моята компания абсолютно никой не слуша метъл. Това на мен не ми влияе, ебати. Тази музика си ми харесва и си я слушам. Предостатъчна ми е. Не се ограничавам само в 1 подстил, все пак. Дори метъла започва да ми става все по-интересен. Има достатъчно емоция в него, има чувство, има и "свирня". Друго не ми трябва. Кон с капаци съм си, обаче сам съм го избрал drinks_drunk.gif

Mерси за вниманието.
_TNT_
От малкото не-спам в темата, мисля че последният пост на Blashyrkh я изчерпва. (Janis > u)

Който се ограничава - губи. Който е предубеден - губи. Това е.

За приятелите и гаджетата. Достойнствата на човека са много по-ценни от това каква музика слуша. Въобще не мога да кажа, че е правило: този ми е приятел и слуша метъл, камо ли пък обратната посока: този слуша метъл => ми е приятел.
Ta' Zhal
Мерси за поздрава. Ето и от мен една "лигава боза": http://www.youtube.com/watch?v=_QHwM55SRfU
In Death's Embrace
Като се е почнало smile.gif http://www.youtube.com/watch?v=n8CzFVm1Yio...feature=related

ВЕЛИК!
lodborg
Не че има някакво значение, но искам да поясня, че Wicked_Child сравняваше Ботев с пауър метъл текстовете, а не с 2Pac.
scion_of_storm
^ Пак е абсурдно, мисля... smile.gif
Как и да е, хубава вълна с поздрави, дано се кротне положението...

And the mercy seat is waiting
And I think my head is burning
And in a way I'm yearning
To be done with all this weighing of the truth.
An eye for an eye
And a tooth for a tooth
And anyway I told the truth
And I'm not afraid to die.
lodborg
Това изобщо не съм го коментирал. Важното в случая обаче е, че преди да напсуваш някого, трябва да си направиш (не ти, принципно говоря) труда да му прочетеш и разбереш поста.
Mago De Oz
Ама вие наистина сте като лешоядите... майка му да еба, ще взема да си вдигна дъртия задник и да се довлека на някоя срещтичка... ей така... за идеята...

Сашо, какво скачаш като попарен, че са нарекли девойчето "чалга-гърл", да не би да не слуша чалга, а? Да цитирам ли... или няма нужда..., за разлика от Wicked_Chlid аз не съм от Пловдив или и аз да внимавам...?
По въпроса дали кой какво слуша има значение дали ще ми е по близък или не, да, разбира се че има! Не мисля, че човек слушаш ЧАЛГА, само за ЧАЛГА говоря е интелектуално на моето ниво, за да сме повече от познати.
Ta' Zhal
Тъпо е да я нарича така, защото тя слуша чалга наред със всичко друго. Тя е толкова чалгарка, колкото и метълка. Нещата опират до вкус.

А до това с чалгата и интелекта - не виждам връзка между двете, наистина. Масата чалгари е тъпа, да. И масата метъли.
Mago De Oz
^Пич, значи няма нищо обидно, да се нарича така, все едно на мен да ми викат метъл...значи си остава чалга-гърл и това е smile.gif
Battle Magic
Не мога да разбера за какво така нападнахте момичето... Ще си слуша каквото си поиска! Направо не мога да повярвам... вече и Ботев намесихте suicide.gif Не разбирам какви са тези обиди... всеки псува всеки - от недораслите дечковци, на които аз съм представител, до възвишените зрели хора, които трябва да ни служат за пример. Не мога да ви разбера, честно.
onnellinen
Верно сте ебати идиотите. Значи вие ще я наричате 'чалга-гърл' с ясната идея, че целите да се засегне, после ще се хилите как се била засегнала, когато няма за кво да се засяга.
А това, че чистите чалгари били натурално тъпи, беше най-малоумното изказване. И като вземеш предвид възрастта на тоя, от чиято клавиатура излезе... Наистина жал да ти стане.
Mago De Oz
^Не се опитвай да ми поставяш думи в устата... но както и да е, не ми пука...
Blashyrkh
Цитат(Mago De Oz @ May 16 2008, 08:32 PM) *
Ако човека слуша лайна, значи и мисленето му е лайняно, така че нямам какво да си говоря с него.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.