Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За "музикалната помиарщина", тесногръдието и прочие...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Mago De Oz
^А не е ли така ?
Battle Magic
Какво значи някой да слуша лайна? Освен чалгата, какво друго наричаш "лайно"? И, между другото, преди време и аз бих нахранил всеки, който ми каже, че слуша чалга... а пък, ако ми беше казал чалга и МЕТЪЛ, сигурно щях да откача... Но вече познавам някои хора, които слушат и метъл и чалга, които не мога да нарека ограничени, даже напротив. Един от тези хора е точно Aglarana-това, че слуша чалга нищо не значи. Момичето е умно, дори и да имаме разногласия по някои въпроси. Слуша чалга, което за мен също е равно на ЛАЙНО, но поне при нея и при още някои, това не ми пречи ....

П.с- Колкото и противоречиво да звучи, вече започвам да признавам, че за някои неща възрастта има значение...
Wicked Child
Трябва да си пълен идиот, за да ти убегне фактът, че музика като чалгата е тъпа, просташка, безсмислена и слушането й е обида за интелекта ти.
Така че, да, напълно вярно е, че масата чалгари са простаци. А метълът и чалгата са почти толкова несъвместими, колкото пънкът и чалгата.
Blashyrkh
Цитат(Mago De Oz @ May 17 2008, 12:56 PM) *
^А не е ли така ?

Само донякъде. Но все пак аз пак ще кажа това, което е казвано 100001203120310230 пъти тук: познавам "метъли" дето са ебаси лайната и "чалгари", които могат да ти бъдат много по-истински приятели.
gadabout
Метъл/чалга, пънк/чалга, wtf????????????????

Ти, човече, си Повелителят на малоумните сравнения...
Mago De Oz
^^^^Виж, когато питаш нормално, ще ти отговоря нормално: ЕДИНСТВЕННОТО НЕЩО, което наричам ЛАЙНО е ЧАЛГАТА. Нито рапа, нито техното, нито каквото и да е била друга музика ми пречат или ще седна да отричам по някакъв начин. Но за мен, чалгата е и ще бъде "лайно". Мнението ми за такива хора също няма да се промени. Задоволява ли те отговора ми или има нещо не ясно smile.gif
Wicked Child
Цитат(gadabout @ May 17 2008, 01:05 PM) *
Метъл/чалга, пънк/чалга, wtf????????????????

Ти, човече, си Повелителят на малоумните сравнения...

Абе ти не можеш ли да четеш? Някаква тежка форма на кретенизъм имаш май. Върни се малко нагоре, прочети поста още два пъти и ще разбереш какво имам в предвид. То е казано съвсем ясно, не се плаши.
Mago De Oz
Цитат(Blashyrkh @ May 17 2008, 02:03 PM) *
Цитат(Mago De Oz @ May 17 2008, 12:56 PM) *
^А не е ли така ?

Само донякъде. Но все пак аз пак ще кажа това, което е казвано 100001203120310230 пъти тук: познавам "метъли" дето са ебаси лайната и "чалгари", които могат да ти бъдат много по-истински приятели.

Ще се съгласиш ли си мен, че ако вземем идеалното съотношение 100% за хората слушащи чалга и мятащи гьобеци по масите, около 15 процента ще са чели примерно и 3 книги от Избрана Световна Класика или една книга на някой български класик, а за обща култура като познания процента може и да е по-малък?

А при хората слушащи метъл, рок, класика, джаз този процент според мен ще е около 50...

Е, как мислиш ти от собствените ти наблюдения, защото аз това го твърдя от опит, а не си говоря просто така.
onnellinen
За разлика от повечето тук, ти си бил в училище, преди чалгата да стане модерна и всички да я слушат, и не си бил принуден да контактуваш с хора, които я слушат. И не знаеш, че някои от тях са интелигентни и четат книги, и знаят доста неща. И щом нямаш намерение да се запознаваш с чалгари, няма как да разбереш, че не си прав. Това, което ти описваш, е от последните 8 години. Преди това има още 10-12, когато сръбското заля България, а след него - и сръбските и гръцки кавъри. Тогава хората още четяха. А това, че слушат лапетата чалга, въобще няма толкова общо с общата им деградация, колкото ти се опитваш да го изкараш.
Blashyrkh
^^ съгласен съм. Въпроса обаче е дали това, че си чел класици те прави повече човек и личност от този, който не чете. Разбира се че общата култура е пряко свързана с интелигентността, но това че с метълите имам повече общи теми, не ги прави нещо по-голямо.
Mago De Oz
Разбира се, че те прави, за това дори не мисля, че ще спорим

Има нещо друго, което казах вчера, но никой не му обърна внимание, сега ще го повторя:
Преди около 135 години, башибозука колещ народа заради Априлското Въстание, е слушал за да се надъхва същите ориенталски лайна, които днес се пробутват за чалга, а според мен това е показателно за падението ни като нация. И това трябва да напомня на хора, като ЧАЛГА-ГЪРЛ ака. Aglarana.
Wicked Child
^^^ Има- както повечето метъли малко или много се опитват да подражават на любимите си групи и изпълнители, така и феновете на другите музикални стилове се стремят към същото. Но от едната имаш групи, които много правят препратки към исторически събития или книги, а от друга- Еди-коя-си-лава, която показва цици и задник и те праща в кварталната кръчма. За смешните рапъри с тенекиени ланци, обърнати шапки и провиснали от лайна панталони няма да коментирам.
Простотия винаги и навсякъде е имало. Чалгата, обаче, я издигна в култ до едно нечувано ново измерение.

П.П. Между другото, това за ориенталската музика и аз съм го мислил- 500 години сме били под робство, а сега, когато уж сме свободни, тая музика още звучи. Не обиждате само себе си по този начин, замислете се.

Да не говорим, че 90% от феновете са роми...

Цитат
Аз твърдя, че човек е това, което е музиката, която слуша.

Това е изказване на великия, неограничаващ се само в един стил музика gadabout.
Mago De Oz
Цитат(Wicked Child @ May 17 2008, 02:30 PM) *
Простотия винаги и навсякъде е имало. Чалгата, обаче, я издигна в култ до едно нечувано ново измерение.

Хайде сега някой да каже, че това не вярно ?

П.С. Въпроса не се отнася към ЧАЛГА-ГЪРЛ, нейното мнение е ясно ...Иванка, Преславка... такива "красоти"
onnellinen
Mago De Oz, ти наистина си нямаш представа какво говориш. Има поп-фолк, който представлява кавъри на сръбски и гръцки поп-хитове, и в който няма нищо ориенталско. Има мазна чалга, която се слуша от циганите и турците, пее се на цигански и турски, сюблимния момент е, когато кларинетът започне да извива кръшни маанета, на които черни мангалки с разпуснати черни коси започват да въртят ханш с разни панделчици, фльонги и пайети.

Цитат
Да не говорим, че 90% от феновете са роми...

Щом са цели 90%, значи няма кво да се обиждаме, не мислиш ли?

^Иванка и Преславка нямат нищо общо с истинската чалга, освен че записват за Пайнера.
Blashyrkh
Добре, защо все на чалгата обръщате разговора? Какво ви е мнението за класическата музика например? Щото по логиката, че човек е това което слуша, класиците трябва да са най-развитите хора в света.
Wicked Child
И какво от това, че е кавър на гръцко или сръбско? Тая музика поне има малко елементи от истинския фолклор на тия държави (МАЛКО). А ние взимаме една мелодия, слагаме зад микрофона една облечена като циганка кукла Барби и започваме да въртим кючеци. И му казваме поп-фолк. И айде не излизай с това, че само циганките се кълчат. Последния път, когато излязох, бях на Коледен бал в даскало. Приповръща ми, честно. Един тип с блек метълски грим, гривни с шипове и тениска на Darkthtone въртеше едни хубави, кръшни кючеци.

^Аз само цитирам, не казвам, че съм съгласен. Класическата музика е стойностна, но не ми харесва. Джазът и спиричуалите също са стойностни и също не ми харесват. За фолк музиката няма да говоря, тя не може да бъде оценена по същите критерии както другите стилове. Но някой да ми обяснява, че Ивана, Преслава, 2Pac, 50 Cent или Риана правят качествена музика- thumbdown.gif
Eddie_The_Beast
Защото чалгата явно е нарицателно за помия... laugh.gif
А какво ви е мнението за хората,които имам хиляда групи на харда си,а не ги слушат и половината?Но пък са фенове.Да, всички трябва да се тру openwidehug.gif
Вместо да се опитвате да си казвате един на друг кой какво да слуша и кой е по-зле ,да обърнем тамата на рзговора към нещо по-смислено.

Edit Wicked_Child ме изпревари.
Wicked Child
^ Всяка група се слуша в един или друг момент. Ще ти скимне нещо и от Rainbow ще минеш я на Amon Amarth, я на Paradise Lost.
Eddie_The_Beast
Ти може да си така,но въпроса е че някой го правят заради бройката ...сеш'се smile.gif
Twilightfall
^^ Нали не слушаше дет? :Д
gadabout
Цитат(Wicked Child @ May 17 2008, 02:30 PM) *
Цитат
Аз твърдя, че човек е това, което е музиката, която слуша.

Това е изказване на великия, неограничаващ се само в един стил музика gadabout.

И стоя зад думите си. Някъде да съм защитил чалгата?
Общо взето вие от безсилие се насочихте към нея с ясното съзнание, че лесно може да бъде оплюта...

Аз лично се отнасям с нещо като снизхождение към хората, които слушат чалга. Те просто не си правят труд да потърсят друга музика, защото не се сещат да го направят, а не защото са тъпи да разберат друга музика. Да слушаш и разбираш музиката е нещо, на което се учиш и трупаш опит. Това, че хората, слушащи само чалга са на първото стъпало от това "разбиране" (за съжаление повечето няма да мръднат от него), не значи, че тяхната закоравялост важи и за хората (като Aglarana), които просто намират в тази музика нещо, от което понякога имат нужда, от където следва, че е смешно да наречете тъп всеки, който слуша чалга независимо от каквото и да е било.

Някой мн уместно каза, че обобщенията са тъпи по дифолт...

А това за башибозуците, чалгата и прочие - това е... от девет кладенеца вода ще извадите, ама гърбом няма да паднете - смешно е...
abductor
Всъщност никак не е странно, че разговорът се обръща именно към чалгата. Аз мисля, че човек трябва да е толерантен към различните музикални вкусове (вкл. негри и прочее), но цялата ми толерантност се изпараява, като стане дума за ЧАЛГА. По-този въпрос съм на абсолютно същото мнение като бате ви Милен. Нима не разбирате, че тази бълвоч ощети всички ни?! Не говоря само почитателите на рок/метъл музиката, а за всички, които слушат нещо различно. Заразата се е разпростря да такава степен, че изпрати всичко друго от българската сцена в ъндерграунда - рок, поп, рап. джаз, всичко! По-младите от вас едва ли имат спомени как беше преди 10-15 години (когато чалга слушаха само селяните, тираджиите и циганите), но аз помня. Имаше клубове, имаше групи, имаше сцена. Сега това го няма - клубовете станаха чалготеки, групите умряха, сцената умря (говоря за чалга таун, откъдето съм и аз), и там, където някога звучеше рок започнаха да се леят мазни ориенталски маанета и да извиват снаги потни селяндури. Не ми разправяйте, че имало разлика между чалга и поп-фолк - това е същото като да вземеш един циганин, да го облечеш в костюм и да започнеш да мислиш, че вече не е циганин.
scion_of_storm
Милене, при такъв тон няма как да не се намеся. Теб не съм те въвлякъл в цялата работа, защото ти като го казваш, не го имаш предвид толкова обидно и с такъв рязък и просташки тон, какъвто използва уикеда wink.gif

^ Съгласен съм с това за българската естрада, за жалост чалгата тотално е изтикала от мястото на популярност, истинската българска музика, ако включим и народните песни/фолклорни такива. НЕ ФОЛК, а фолклорни. Самото "фолк" в чалгата ме изприщва, защото е тотално абсурдно и неподходящо определение.

Живи и здрави :>
Mago De Oz
^^Е, някой най-накрая ме разбра bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Искам да ми покажете, къде съм казал, че джаза или класиката според мен е "лайно"...ми никъде де! казвал съм, че слушам само и единствено метъл и че другите стилове не ме интересуват , но не съм казвал че са лайна.
Но за чалгата милост няма в мен и за хората слушаш ти тази музика също. А най-лошото е , човек който се прави че слуша рок , да казва че харесва и чалга, това е толкова гнусно !
Да, говоря за конкретна персона, Чалга-Гърл ака.Aglarana.

Саше, не бъркай фолклорната българска музика с чалгата smile.gif За мен едното няма нищо общо с другото...а и какъв да ми е тона към хора, които се хвалят , че слушат и Гардиан и Преслава, а...както казах, това е все едно равин да се моли в джамия, мамка му, толкова ли е не е ясно това ?!
Wicked Child
^Чалгарана се казва.
^^^То чалгата е била музиката, която се е свирила по сватбите в периода на възраждането. Това, което се разбира днес под чалга няма нищо общо...
Ето ви малко друга музика! Какъв текст, каква лиричност! Изящни са!
И още.
Ами това- толкова е мелодично, толкова талантлив изпълнител!
Аууу, красавец, вижте колко емоционално изпълнение... Мат Барлоу ряпа да яде.

А сега вижте отново какво беше първото ми мнение в темата:
Цитат
Не разбирам как въобще може да слагате метъл/хард рок и чалга, сръбско, техно и рап под общ знаменател.[...]Какъв е смисълът на чалгата, Ваши Open minded, с висока музикална култура, Височества? Или пък в електронната музика (тупца, тупца, тупца!!!). Tell me, yo, fuckin' nigga, bro, motherfucker! Бахти и удоволствието, да ти се кара някаква чернилка от тонколоните, да ти псува рода пет поколения назад и ти да се кефиш и да си казваш "ААА, fuck, bro, man, nigga', виж ме колко съм КУУЛ!"! Какви красиви произведения има денс музиката, където се пеят пълни простотии от полуголи изрусени каки и дебели тийн негри, които вместо да идат на фитнес или да си направят липосукция, се появяват в целия си блясък и обем на телевизионния екран!

Не мразя негрите. Мразя негрите, които "пеят" рап, хип-хоп, денс, също така мразя и негрите с почетната рицарска титла DJ.
Ataegina
^^^^Брех - много ясно обоснована визия за непоносимостта ти към чалгата. И описаната, доста мрачна картинка на "развитие" на музикалната ни култура наистина е за ядосване.

Инак аз определено не мисля, че човеците трябва да се делят по музикалния им стил - примерно не бих странила от някого ако яде чипс вместо здравословна маруля. Делата на човека не се определят от това как се забавлява(стига да не вреди), а за мен музиката е предимно за разтуха на духа.
In Death's Embrace
Имала съм възможност да контактувам с хора, които имат много богата обща култура, четат, интересуват се от най-разнообразни неща, РАЗВИВАТ СЕ... и слушат чалга, "некви негра" дето правят рап, електронна музика и т.н. Но неее те са боклуци щом слушат това, независимо, че може би са по-умни от част от "големите метъли".
Не правете обобщения за всички хора, според наблюденията ви върху малка част от тях smile.gif .
onnellinen
gadabout happy.gif Браво smile.gif
Представете си, че говорите с неметъл (леле, какви светотатствени думи). Вие по подразбиране не виждате в него човек на вашето интелектуално равнище, независимо от думите му, защото:
Ако е момче:
1. не носи прокъсани дънки/черни дънки/камуфлажни панталони, непрани скоро ...
2. ... които са заврени в черните кожени кубинки с 2 пръста пепелак и прах, с които целогодишно ходи
3. не носи тениски на любимите ви групи... Всъщност, не носи никакви тениски на каквито и да е метъл групи
4. няма дълга коса, която не е сресвана Бог знае от колко време
Ако е момиче:
1. не е с дълга черна рокля, или черни впити панталони, с някаква блуза, дето прилича на черно перде
2. не ходи целогодишно с кубинки с 15-см платформи
3. кожата й не е бяла като на мъртвец, а очите не са достатъчно начернени
4. не е пуснала дълга коса до кръста и не я е боядисала задължително в ЧЕРНО. И тук само да вметна, че девойчетата с подобна коса достойно се конкурират с циганките.
С тоя човек вие ще 'говорите', т.е.:
1. ще го слушате 2-3 мин с насмешка, защото е тъп неметъл
2. ще му обяснявате 5 мин колко е тъп, защото е неметъл
и ще си заминете. И повече няма да говорите с него. Изобщо няма да разберете що за човек е.

Толкова ли сте ограничени, че не можете да видите РАЗЛИКАТА между циганско маане и Ивана и Преслава? Да не споменаваме, че явно само тия знаете + Азис, и само тях можете да плюете, а те са най-свястното нещо в поп-фолк средите (без Азис) и смея да твърдя, че текстовете специално на Ивана са сравнително смислени.
scion_of_storm
Цитат
Саше, не бъркай фолклорната българска музика с чалгата smile.gif За мен едното няма нищо общо с другото... а и какъв да ми е тона към хора, които се хвалят, че слушат и Гардиан и Преслава, а...както казах, това е все едно равин да се моли в джамия, мамка му, толкова ли е не е ясно това?!

Братко, не я бъркам, то няма и как. Едното ехе къде е във висините, а другото пълзи по земята и се въргаля в кръчмите след пиянския, асбистентен запой. Споделям, че за мен самата частичка, самото определение "фолк" в по-популярното и уж изискано, за пред чужденци, наименование на чалгата ме изприщва, защото не е ХИЧ на място.

Елена не се хвали, тя просто го казва, защото темата е за това. А и в крайна сметка...то си е до възприятие - всеки има нужда от даден заряд, който му носи музиката, в различни ситуации. В някои това може да е историята за Толкиновия свят, предоставена от Гардиън, а в друга - просто Шампанско и сълзи на Нова година smile.gif
Аз лично нямам нужда ни от шампанско и сълзи, ни от нещо подобно, но ако друг човек я носи в себе си - тя трябва да се утоли. Така че...всичко си е пречупено през призмата на личния избор и усещания спрямо музиката.

Религията е по-обвързваща от музиката, затова няма да видиш равин smile.gif

Поздрави пак wink.gif
Eddie_The_Beast
^^Ти нормална ли си?
onnellinen
Не, защо?
Vlad
Кво бе onnellinen е права.Те метълите верно не се къпят,решат и ходят с некви гадни кубинки през лятото ебахти отвратителното
Wicked Child
А ти какво си, печурка ли?
Aglarana
Mago De Oz, не очаквах някога да кажа нещо подобно, но се възприемам за доста по-интелигентен човек от теб. Бих казала, че дори в пъти повече... smile.gif
Като си тръгнал да си вадиш толкова обобщени характеристики за хората, нека ти кажа само едно: за разлика от теб, аз съм сигурна, че съм допринесла за българското - танцувала съм дълги години народни танци, като по този начин съм се докосвала до народното творчество, развивала съм го, спомогнала съм за неговата приемственост дори. Занимавала съм се с начинания, които са имали подобна функция. Интересувам се от историята и не единствено от сухите факти, които тя предоставя, но и от връзките, които бих могла да си извадя, да преосмисля.
Това, че си мислиш, че съм тъпа или нещо подобно, хич не ме засяга - само аз си знам колко книги съм прочела, как съм ги осмислила, какво съм открила в тях за самата себе си. И може би пак биха надхвърлили по брой това, което ти си чел.
Интересувам се от неща, за които ти сигурно си нямаш и понятие, камо ли да си чувал някои от термините, които ги съпътстват. Какво да ти кажа - дори не мога да се засегна от думите ти, само мога да ти се присмея happy.gif
П.П. И със сигурност пиша по-грамотно!

Накрая - нека просто слушаме музика, явно и да се опитваме да я обсъждаме, няма нищо друго да се получи, освен безпочвени обиди.

Излезна доста високопарен пост може би, но точно това е мнението ми. И мерси, че има хора, които добре разбират, че нещата никога не могат да бъдат единствено черни smile.gif Те си знаят кои са!
Eddie_The_Beast
^^Не е,той искаше да каже колко права беше тя wink.gif
onnellinen
^^Като спомена колко книги - вие само "Властелинът на пръстените" ли сте чели, че само с нея давате пример за мерило кой е с високо интелектуално равнище?
Wicked Child
Въпросът е към мен май, защото аз я дадох за пример. Просто исках да направя една препратка към литературата, защото някои хора се хванаха за това, че слушам пауър метъл на фентъзи тематика. А ВнП е може би най-известното фентъзи, затова използвах него за пример.
Eddie_The_Beast
Значи новия критерий за това колко си умен е колко книги си прочел през живота си!
bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Аз спирам по тая тема...
Aglarana
^ И без това не казваш нищо смислено по нея.
Wicked Child
Аз ви казвам, утре ще доведа моя татИ и той ще ви каже, че аз съм по-умен от вас.
Eddie_The_Beast
^^Да,права си ..ама това е защото гледам да не се пречкам на твоите дълбоки поустове!
Ulair
Лелеее! Аз май няма да се включа в тая тема...Вий тука за разни нелепи неща, още малко шъ съ избиете виртуално! sp_ike.gif
Mago De Oz
Цитат(Aglarana @ May 17 2008, 05:11 PM) *
Mago De Oz, не очаквах някога да кажа нещо подобно, но се възприемам за доста по-интелигентен човек от теб. Бих казала, че дори в пъти повече... smile.gif
Като си тръгнал да си вадиш толкова обобщени характеристики за хората, нека ти кажа само едно: за разлика от теб, аз съм сигурна, че съм допринесла за българското - танцувала съм дълги години народни танци, като по този начин съм се докосвала до народното творчество, развивала съм го, спомогнала съм за неговата приемственост дори. Занимавала съм се с начинания, които са имали подобна функция. Интересувам се от историята и не единствено от сухите факти, които тя предоставя, но и от връзките, които бих могла да си извадя, да преосмисля.
Това, че си мислиш, че съм тъпа или нещо подобно, хич не ме засяга - само аз си знам колко книги съм прочела, как съм ги осмислила, какво съм открила в тях за самата себе си. И може би пак биха надхвърлили по брой това, което ти си чел.
Интересувам се от неща, за които ти сигурно си нямаш и понятие, камо ли да си чувал някои от термините, които ги съпътстват. Какво да ти кажа - дори не мога да се засегна от думите ти, само мога да ти се присмея happy.gif
П.П. И със сигурност пиша по-грамотно!

Накрая - нека просто слушаме музика, явно и да се опитваме да я обсъждаме, няма нищо друго да се получи, освен безпочвени обиди.

Излезна доста високопарен пост може би, но точно това е мнението ми. И мерси, че има хора, които добре разбират, че нещата никога не могат да бъдат единствено черни smile.gif Те си знаят кои са!

Да, ти си девойчето, на което се крепи държавата, спор няма хахахахаххах

Отивай да си слушкаш чалгичката и като решиш да видим кой какво знае и кой колко е прочел и кой какви термини познава и ползва, помоли ме, може и да реша да си поговоря с теб...
Twilightfall
Слушайте DETHKLOK. blackmetal.gif
Aggressive Perfector
^комерсиален боклук за масите, които не разбират истинското значение на дет метъла.

FVKING TRVE!!! icon_headbang[1].gif
conguestadors
Цитат(Night @ May 17 2008, 08:06 AM) *
...и аз не ходих на КИС, не бих и отишла,дори и да ми свиреха в центъра на Варна. Те са си по-голям комерс без покритие от Еминемове, 50 Центове и други обсъждани в тая тема елементи.

Ти тъпа ли си...?
scion_of_storm
Тука ставя някакво фрий фор ол.

Всеки скача на всеки, после скача на трети, третият на четвърти и така.

Странно меле...защо го правим? smile.gif
Mort
Цитат(abductor @ May 17 2008, 03:17 PM) *
Всъщност никак не е странно, че разговорът се обръща именно към чалгата. Аз мисля, че човек трябва да е толерантен към различните музикални вкусове (вкл. негри и прочее), но цялата ми толерантност се изпараява, като стане дума за ЧАЛГА. По-този въпрос съм на абсолютно същото мнение като бате ви Милен. Нима не разбирате, че тази бълвоч ощети всички ни?! Не говоря само почитателите на рок/метъл музиката, а за всички, които слушат нещо различно. Заразата се е разпростря да такава степен, че изпрати всичко друго от българската сцена в ъндерграунда - рок, поп, рап. джаз, всичко! По-младите от вас едва ли имат спомени как беше преди 10-15 години (когато чалга слушаха само селяните, тираджиите и циганите), но аз помня. Имаше клубове, имаше групи, имаше сцена. Сега това го няма - клубовете станаха чалготеки, групите умряха, сцената умря (говоря за чалга таун, откъдето съм и аз), и там, където някога звучеше рок започнаха да се леят мазни ориенталски маанета и да извиват снаги потни селяндури. Не ми разправяйте, че имало разлика между чалга и поп-фолк - това е същото като да вземеш един циганин, да го облечеш в костюм и да започнеш да мислиш, че вече не е циганин.

Затова сме си виновни само ние всъщност. И на запад поп музиката, която за мен е приравнена към чалгата, е пропагандирана и разпространявана повсевместно. Причината е много ясна - лесносмилаема музика за масите, или още една форма за хитър контрол. Аз имам чувството, че самите правителства подкрепят това движение, тъй като крайният резултат е предвидим - изключително удобно, нали - едно е да знаеш какво да очакваш от дадено поколение и да го насочваш в посока, която ти харесва, друго е хората да започнат да мислят и да задават неудобни въпроси. Ма те римляните са го измислили отдавна - вселенската истина "хляб и зрелища". Същото е и с чалгата при нас, това че вече няма клубна музика се дължи на факта, че и метълите са едно племе... като има клубове не ходят, като няма - "защо няма?". Само че на запад си има ъндърграунд култура, да не говорим че в някои северозападни страни тя е наравно с останалата музика, че дори води с едни гърди.

Иначе конкретно по темата аз съм си тесногръдо метълче и не ща да слушам друго, щото не ме кефи другото, защото както каза Милен метълът ме допълва отвсякъде и друго не ми е нужно, ако го правя ще е насила. Да не говорим, че вече толкова нямам време, че съм щастлив всяка минутка която мога да си надъня любимата жичка. Точно това ми се струва ще е критичният момент за всички с широк музикален мироглед, когато вече нямат време да слушат всичко кое ще изберат като приоритет - лъжете се ако си мислите, че отново ще слушате от всичко по много. Това най-вече важи за тези, които са все още ученици, студенти или просто безработни. Оттук според мен ще стане ясно дали някой е бил метъл или просто временно се е кефел на тази музика, мисля че има голяма разлика.
Mago De Oz
Не те е срам...да слушаш само метъл, я виж Чалга-Гърл, тя слуша и метъл и чалга и на нея се крепи държавата, защото е начетена, а не като теб и мен, пропаднала и тъпа метълка...Морт, братле, ни сме душевно бедни, защото не мятаме гьобеци, друго си да си пуснеш Ивана....да се обогатиш....
Fish
Цитат(Warrior Of Ice @ May 14 2008, 10:51 PM) *
Всеки слуша това, което му харесва, което отговаря на характера и схващанията му, което го докосва по някакъв начин. И толкова. Нито вкусът на хората, слушащи повече и по-разнообразни неща, превъзхожда с нещо този на останалите, нито пък тези с твърди и непоклатими предпочитания са по-велики. Човек, който слуша разнородни и наглед несъвместими музики, не е "помияр", стига въпросните да му харесват искрено. Също така и човекът, който слуша един-единствен жанр, не е тесногръд, ако нищо друго не му допада. Всичко опира до индивидуалност.

Това мнение изчерпва темата. Оттам насетне всякакво мерене на пишки, сравнения на жанрове, опити за налагане и т.н., са крайно детински прояви. Уважавайте правото на другия да има личен вкус.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.