Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Deicide
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
gadabout
Какво смятате за групата като цяло. Как намирате развитието й и най-вече - как ви се струва последния албум. Всичко, свързано с тях.
Е, разбира се, може и с Горан Брегович. Щото и да кажа "Не може да е свързано с Горан Брегович", ако темата завие натам, връщане няма.

Та, Deicide?
Battle Magic
Здрава банда са, но новия не го издържах... Скучен ми беше, помня. Не са ми най-любимата дет група, но определено имат много добри моменти!
Aggressive Perfector
LEGION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


...!!!
Warrior Of Ice
Важна група. Далеч не са ми от любиците в дет метъла, но не мога да отрека приноса им, а имат и доста неща, които ме размазват. Новият албум не ми хареса, с усилие го слушах. Повтарят се, започват да звучат безидейно... Но за разлика от gadabout съм оптимист и мисля, че следващият запис ще предложи нещо по-смислено.
gadabout
Е, аз също не съм особен песимист по въпроса. Glen Benton има страхотен усет за това какво, кога и как да поднесе на публиката и тази му роля на движеща сила в групата си пролича в The Stench of Redemption. Това, което ме притеснява, е именно неговата умора, която той сам изтъква - ако той спре, спират и Deicide.
Twilightfall
Сред любимите ми дет изпълнители. Любими албуми: "Legion" и "Once Upon The Cross". Новият малко го слушах, не мога да кажа нищо.
lodborg
Велика група! Любим албум определено е "Legion" и като цяло по-ранните им неща, после започна да се наблюдава точно тази умора сякаш, за която gadabout спомена. Хубаво ревю е написал за сайта ни, защото има обективно мнение, което е изразил по хубав начин, така че аз като читател да уважа мнението му, дори и да не съвпада напълно с моето (както е в случая). "Till Death Do Us Part" ми хареса страшно много и беше точно това, което очаквах от групата с оглед на последните им неща. Стабилен, мачкащ, изпълнен с почти сляпа агресия (точно тази слепота, която повечето от вас заклеймиха, но на мен ми се отрази много добре). Да, мааалко по-еднообразен, малко по-предсказуем, но албумът развихри чудесни рифове, чудесни песни, имаше запомнящи се моменти - нещо, което определено не мога да кажа за новия Hate Eternal, примерно, който куцо, кьораво и сакато се скъса да хвали. Както си говорихме с Braindead, когато "Till Death Do Us Part" лийкна - това е точният албум в точното време за нас. Аз лично ще си го въртя с удоволствие.

Едит: Е, то аз луднах ненормално много и по последния Vital Remains, който също е критикуван заради прекалено неконтролируемата си злост и унищожителност, но пък това е дет метълът. Трябва да има и такива бруталии.
gadabout
О, противоречивите отзиви за Till Death Do Us Part бяха очевидни, затова и не си позволих категоричност. Много се надявам да не съм се оказал прав в това ревю.
Vlad
Не са ми любима група, обаче си ги понаслушвам. Once Upon The Cross ми е любимия албум. Само дето Бентън е тотален глупак.
abductor
На мене Till Death do Us Part принципно ми хареса и го повъртях бая, но някак си не мога да свикна съвсем с посоката, в която са поели в последно време - с тия сола и прочее, просто не ми се връзват точно те в тая светлина. Освен това вокалите на места издишат, сякаш са твърде монотонни на фона на музиката. Но иначе добър албум, определено по-ми харесва от предходния.
gadabout
Новата им посока е готина с това, че ако преди бяха просто злобна бичкия, то от 2006 насам са технична и злобна бичкия. Че и мелодична, макар и много рядко. Което за мен поне е яко.
Rolf
Мощна банда, една от най-силните и най-упоритите в дет метъла. Имат си свой, до голяма степен уникален стил. Дори да звучи кощунствено за някого, любим ми е The Stench of Redemption. След това идват Serpents of the Light и Legion.
gadabout
Хах, нищо кощунствено (вероятно затова не харесах новия, може би съм пристрастен), и на мен ми е любим - след него е Legion.
pa®tci
Навремето много ги кльопках. Полсе ми умреха. ОсобенНо след "Серпентите" няма какво да ми предложат, освен по-парче тук-таме. Тоя албум не знам защо е толкоз подценяван... за сметка на "Легион"-а и "Веднъж Връз Кръстот". Тая тава е просто уникална! Последвалият лайв пък кърти и извозва де-що има. Иначе Първият и тук е ненадминат - ебади дзверилникЪ band.gif
Valle
На Legion се счупвам! metal.gif
Twilightfall
Lunatic Of God`s Creation

.

Тая тема требе да е отгоре бре, алоо!
the_mess
Цитат(Aggressive Perfector @ Jun 6 2008, 09:54 PM) *
LEGION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


...!!!
Guardians of fate
Ъ, бяха ми една от първите групи, и си имам едно такова.. по-специално отношение към тях. И доволно си ги наслушвам. smile.gif

Иначе:

Цитат(Aggressive Perfector @ Jun 6 2008, 09:54 PM) *
LEGION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


...!!!

Jesus Goat
Glen Benton определено знае какво прави. Един от най-големите в своята категория е. Според мен няма слаб албум.
tankard73
Велики! Просто една от най-здравите банди в дет метъла. Новия е по-различен, но нали в това е смисъла, да търпиш развитие. Например сравнете нейпълм дет например от скъм до 2006та. Както и хипокризи от пенетралията до вируса. Макар че дийсаид са претърпяли значително по-малки промени стилово и звуково разбира се. За мен примери за неуспешни промени са металика и сепултура. Сигурно има и още много, ама тези 2 банди ми се набиха първи в съзнанието. На бенедикшън, на тях им викам това да са постоянни. Както и дийсаид, дори и с последното отклонение.
gadabout
Човече, всеки път правиш някакви убийствени асоциации и скокове на мисълта, чак ми е трудно да ти схващам идеята на постовете. Ще кажеш, че, като става дума за по-тежък метъл, знаеш 10 банди и, логично, правиш връзки само помежду им с някоя Metallica или Brutal Truth (?Така ли се прави?) за цвят...
The wise
Legion metal.gif
DISSIDENT AGGRESSOR
"Такава група нема"
PitBull
Мачкат, те ме въведоха в света на грухтелките, "Scars of the Crucifix" грабна от веднъж.

Откак си заминаха братята Хофман, обаче, им се поизмени концепцията. Не че "Stench of Redemption" не мачкаше, но последният не можах много да го слушам, че ме хванаха нервите. Според мен на Сантола не му е мястото в група от този тип. А Бентън, че е идиот, идиот е, и май напоследък съвсем е изпушил, но много се надявам на нова резачка, а и да ги видя на концертче най-накрая....
beyondtheblack
^ Това го пуснах в друга тема, но ако си пропуснал, чуй...
Група Нихилист от Русе, 1994-та, парчето Mental Desert smile.gif
www.myspace.com/nihilistbg
PitBull
^ ...че и ний сме дали нещо на света! smile.gif

Добра е тази песничка, и като цяло младежите имат голям креативен потенциал, жалко че не са могли да пробият. Но (според мен) вокалите леко им куцат, са ходи гони плътното гласче на Бентън или пък солото на Scars, което за мен е убийствено.


Винаги съм си падал по "catchy" музика. biggrin.gif
beyondtheblack
Точно вокалите не им куцат, Мартин сега е главният бас на Бонската опера и гастролира по целия свят. smile.gif
И тогава беше доволно добър, разбира се - през 94-та влезе на първо място в Консервата, като професорите му казаха, че е "национално богатство".
Фразата му в "Нихилист" е абсолютно изпипана и изразителна.
Мен страшно ме грабва и басът... Георги е нещо уникално като чувство.
Колкото до пробиването - пробиха, имат два издадени албума от "Рива саунд", което за екстремна група у нас по това време си е равносилно на хит в Билборд. smile.gif

Темата е за Дийсайд верно - аз не ги слушам (дървения), но май има шанс да ги видим скоро у нас wink.gif
Warrior Of Ice
Цитат(PitBull @ Jun 28 2009, 12:13 AM) *
Не че "Stench of Redemption" не мачкаше...

Аз даже бих стигнал и по-далеч, като го нарека един от най-силните им албуми въобще. И впрочем, не мисля, че точно Ralph Santolla е проблемът на бандата - в "Till Death Do Us Part" той е само сесиен музикант и не ми се вярва да е написал кой знае какво. Ако има някаква идейна криза, тя е най-вече на Benton и Asheim.
Ghost
Една от страшно любимите групи! Като ми кажат класически американски дет метъл, веднага се сещам за тях. punk.gif Legion е Албумът, но иначе всичко им е яко, последните също ме кефят. Glen Benton е много изтрещяло лице, кърти отвсякъде. biggrin.gif
Bango
Ще се почупим ли на концерта бе, изроди? metal.gif
Ghost
Новият албум бил много страшен! Миналият нещо идваше средна работа, обаче сега... icon_headbang[1].gif
MetallicaAntiFan
Един от най-добрите Deicide! Продължава започнатото от The Stench Of Redemption, което е много яко!
hudojnik
"Тo Hell With God" при всички случаи е по-добър от предния, но за жалост не се нарежда сред най-силните им албуми. Глен Бентън е като че ли по-разярен, което ми допада, но цялостно албума не е особено запомнящ се, като на моменти откровено доскучава. Най-трашърската им творба. Няма ги идеите от "The Stench Of Redemption" и нещата преди "Insineratehymn" . Намирисва на изчерпване.
File099
Супер сатанинска група, абсолютен откачалник е Глен Бентън. Още през средата на 90те години чух от братът на едно бивше гадже, че той е лежал в лудницата тридесет и няколко пъти и в затвора двадесет и няколко пъти!! Относно музиката им съм слушал всичко до Serpents Of The Light включително и това което мога да кажа съобразно доста високите си критерии за хубава музика е, че дебютният им албум и Легионът са много, много добри албуми. За Serpents Of The Light съм на мнение, че саундът е много добър, но обложката е гротесткна, гадна и вулгарна!А Once Upon The Cross за мен е много слаб албум. Следващите албуми на Deicide изобщо не съм ги слушал никога и очевидно трябва много да наваксвам.
MetallicaAntiFan
Като че ли единственият недостатък на дебюта, според мен, е слабият звук. Щото след това като си пусна Legion-а направо ме издухва.
Warrior Of Ice
Тук можете да гледате видеоклипа на "Conviction".
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.