Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Twilight Ophera
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
gadabout
Напоследък форума малко се нафлууди с теми за отделни групи, но безспорната полза от такива теми е, че запознават повече хора с повече нова музика. Така и аз не мога да не направя тема за тази група, за която наистина съм на мнение, че всеки метъл трябва да чуе и влагам в това си твърдение цялата обективност, на която съм способен по въпроса.

Това са Twilight Ophera - финландска група, толкова богата и уникална в звученето си, а същевременно толкова хомогенна, че се нарежда на най-високите върхове в личната ми класация. Стилът им е трудно определим, поради простата причина, че те просто сгазват всякакви стереотипи, без да звучат неразбираемо иновативно - най-близо до истината е да се каже, че правят мелодичен блек/дет, с малкооо хеви моменти, с блек, дет и чисти вокали (комбинацията не ме подразни (много удивителни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)) и клавири - прекрасни, изключително въздействащи клавири.
Запознах се с тях с последния им албум - Descension, в който те са се кооперирали с двама пичове, наричащи се The Order of the Sanguine Diadem и така title-то на албума става дългото Twilight Ophera and the Order of the Sanguine Diadem - в този албум, след като чух другите им неща, те определено се извисяват до най-високите точки на мелодичния метъл... Просто трябва да се чуе, не вярвам някой да се разочарова.

Myspace: http://www.myspace.com/ophera

Offical website: http://www.twilight-ophera.com/

Очаквам коментарите ви!
Battle Magic
Напълно съм съгласен с казаното по-горе, няма какво друго да добавя! Наистина, чуйте тази група, няма да съжалявате!
gadabout
Вероятно ще вдигна малко рейтинга на групата, като кажа, че звучат много епично, и е твърде вероятно да се харесат на много фенове на пауър метъла.
Battle Magic
Не го слушайте, те направо си имат пауър елементи, така че не се чудете, а ги чуйте!
Ta' Zhal
*чува пауър и се домъква*

Не ми се отваря майспейсът им.
gadabout
Хъм, странно. Преди малко го отварях без ядове...
Twilightfall
В момента слушам "Descension".
Наистина много, много добро. Точно такива банди не съм слушал много, но тази наистина ме впечатли.
Засега ще се цикли този албум, непременно ще чуя и другите.
_Moonshield_
gadabout мерси, че сподели тази група във форума, много съм впечатлен. Веднага почвам да си търся диското им
Ta' Zhal
Отвори ми се, най-сетне. Страхотно наистина, бих слушал такова с много кеф. Ей затва са полезни тез теми за отделни групи.
_Moonshield_
Не мога да намеря нищо тяхно в нета, който намери да даде линк rolleyes.gif
gadabout
Е, радвам се, че ви допада. icon_headbang[1].gif
Twilightfall
Цитат(_Moonshield_ @ Jun 8 2008, 09:05 PM) *
Не мога да намеря нищо тяхно в нета, който намери да даде линк rolleyes.gif

Descension (2006)
Другите ще потърся после.
_Moonshield_
Мерси, съвсем изключих за data-та
lodborg
Направиха ми чудесно впечатление, когато излезе "Descension", оттогава много време мина и съвсем съм забравил момчетата. Тия дни ще си ги припомня обстойно.
Despair
Аз пък не мога да ги забравя, наистина са една неповторима група, която съчетава разностилните елементи по прекрасен начин. А и албумите им преди сътрудничеството с The Order Of The Sanguine Diadem са ценни за любителите на бесния фински блек icon_twisted.gif .
Очаквам с надежда следващи записи от тях.
Warrior Of Ice
Уникална формация, много идейна и музикантска. Открих ги с излизането на "The End of Halcyon Age", който просто ме помете. И до днес го намирам за най-силното им издание, макар че и "Descension" има сериозни достойнства. Групата хем е достатъчно екстремна, хем има потенциал да се хареса на почитатели на различни метъл стилове.

За последният албум вече пуснаха линк, а някой добър човек е качил останалата част от дискографията им тук. rolleyes.gif
Megadeth
Цитат(Ta' Zhal @ Jun 8 2008, 03:25 PM) *
*чува пауър и се домъква*

Tеглим :>
Airin Of Ancelot
О, култ! Една от любимите ми симфо блек банди. wub.gif "The End of Halcyon Age" винаги ми е напомнял за техничарския период на Dimmu Borgir, последният пък е по-разгърнат и симфоничен. Общо взето, групата няма два еднакви албума. Сваляйте и слушайте! smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.