Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Tarot
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Megadeth
Нямаше тема за едни легенди. smile.gif
drinks_drunk.gif Кои са останалите фенове?
Преди само слушах отделни парчета, но последните дни цикля на дискографията им. Заслужават си темичката smile.gif
При тях ми харесва, че държат твърдо на стила си и макар времето, през което творят, те свирят в стил 80-90те. Типичен Хеви, който да гали ушите.
sharon
Хех, така кажи! wub.gif Страшно любима група, eдна от малкото, за които мога да кажа, че няма слаб албум. Най-вече ми харесват "Stigmata", "Suffer Our Pleasures" - тотална резачка, да не говоря за "Crows Fly Black", който мога да слушам във всеки един момент с голямо удоволствие. Писала съм много за таланта на Marco, това си е групата му за изява, не, че изключвам албумите му с Nightwish, но винаги съм го свързвала повече с Tarot, ясно защо. С включването на Tommi Salmela към вокалите бандата само спечели и придоби още по-уникална атмосфера. Браво за темата, подсещаш ме, че е крайно време да пусна нещо тяхно да звучи.
lodborg
Много любима група. Всеки техен албум ми става по-любим от предходния. При това положение, логично, фаворитите ми са "Suffer Our Pleasures" и "Crows Fly Black", последният от които буквално ме размазва. За включването на Tommi - малко излишно според мен. Вярно, добре се справя човекът и допринася много за изграждането на по-засукани вокални партии, в които двама певци взимат участие, обаче малко е трудно да си вокалната половинка на глас като Marco Hietala. Когато единият от дуото е толкова даровит, другият има много да догонва и това понякога е в минус за цялото положение. В "Crows Fly Black" се справиха чудесно, сработили са се, но според мен участията на Tommi трябва да останат на такова ниво - епизодични включвания, без сериозен акцент върху него. Все пак Marco е много, ама много по-добър.

Какво да кажа още? Чакаме нов албум. И DVD преди това.
Slash
"For The Glory Of Nothing" е любимия ми албум. "Warhead" и "Ice" любимите парчета.
Airin Of Ancelot
Изключителна група, която за съжаление винаги е стояла донякъде в сянка. Нещата, които правят, нямат аналог в метъла. Tarot определено не са банда за всеки, поне на мен ми трябваше доста време и желание, преди да ги харесам. Колкото до любим албум - мисля, че с "Crows Fly Black" за пореден път надминаха себе си.
sharon
^^^ Венци, вече лийкна тук-там, свалям го. С такъв перфектен сетлист какво повече може да се каже... А и все пак беше крайно време да издадат концертен запис, не е като да нямат солидна основа. Ще чуя какво са направили и ще дам по-подробно мнение нататък.
Twilightfall
^ Те вече имат един концертен албум. (:

А колкото до самите тях - да, радват някои неща. Последният албум, както и "Spell Of Iron" много ми харесват.
sharon
Да, но става дума, че примерно на мен ми се иска да чуя повече неща от ерата на "Suffer Our Pleasures" и "Crows Fly Black", както посочих и нагоре, също така няма да откажа и "Stigmata". В случая подбраните парчета ме устройват идеално.
sharon
Добре, покриват без каквито и да са проблеми високите очаквания - перфектен звук, невероятни изпълнения на едни от най-ключовите за цялата им кариера песни. Само да разбирах какво точно говори Marco по време на паузите, но пък човек не може да има всичко. Препоръчвам на феновете, а защо не и на останалите, получило се е култово! wub.gif icon_headbang[1].gif

Венци, прави ми впечатление, че някои песни звучат по-добре даже от студийните записи. Финалът ми разказа играта, в момента се опитвам да спра "Guardian Angel" и "Things That Crawl At Night" - две изключително любими балади, които преди време въртях безкрайно много пъти със самите албуми. Обаче сега Marco ги изпълнява с още повече чувство, нещо, което не съм вярвала, че може да бъде надминато.
Mort
^ Вие самото ДВД ли сте намерили отнякъде или говорите за аудиото?
sharon
Аудиото, снощи разбрах, че последните 2-3 песни не се включват към самото DVD, а в случая говоря за "лимитираното" CD издание.
Dreamtale
Лайвът е перфектен, тази седмица не съм спрял да го въртя! bowdown.gif
Midnightsun
Много добра група! bowdown.gif Не мога да определя кое тяхно ми е най-любимо, на практика всичко ми харесва. Харесва ми и съчетанието на гласовете на Tommi и Marco, според мен Tommi обогатява звученето на групата и й придава специфика - не се срещат толкова често два водещи мъжки вокала.
killer_rose
Припомням си тези дни какъв култ е тази банда. Достатъчен е факта че последния им албум беше на 1-во място в годишната ми класация за 2006. Дали ще издават скоро нещо? bowdown.gif
sharon
И аз се присетих тази седмица, така или иначе тия дни ме удря добрата стара финска вълна. Четох разни репортажи от ProgPower феста, както винаги са направили страхотно шоу! wub.gif За нов запис не се чува нищо засега, но турнето на NW приключи, така че би следвало Marco да разполага с доволно много време. devil.gif
killer_rose
Хайде всички на новия албум! bowdown.gif drinks_drunk.gif
cherryjam
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2814803

ето го.
Megadeth
След 10на преслушвания ще се съглася с вашите описания, които ще постнете ;р
lodborg
Имам чувството, че е можело още да се постараят. Не че и така не се е получило нещо добро, има какво да се чуе в "Gravity of Light". Искаше ми се нещо повече, но то не може все да надминаваш себе си.
sharon
На приблизително същото мнение съм, слушам го от известно време с надеждата, че ще ми хареса повече. Може би очаквах нещо в духа на сингъла, знам ли. Безспорно е хубав, има доста музика, вокалите са си страхотни по default, но нещо поне засега така и не ме грабва както в "Suffer Our Pleasures" и "Crows Fly Black". Дотук мога да похваля само "Pilot of All Dreams", "Sleep In The Dark" и "I Walk Forever", надявам се да дописвам нататък.
Megadeth
Дааааа, дъ сейм. Ппосредствен, но в техен си стил. Тоест, който си харесва тарот и само тарот, то той ще хареса и албума, тъй като си е още една дозичка тарот, нищо новаторско. А и не са длъжни, всъщност.!
hammer
Някой не може ли да даде линк директно към торент файла?
Midnightsun
Ето тук Mar 10 2010, 07:41 PM :
http://www.metal-world.info/forum/index.ph...0&start=630


ПС: Един леко страничен въпрос - къде е по-добре да даваме линкове, в темата Линкове или при темата за съответната група? На мен второто ми се струва по-логично, ама знам ли...
killer_rose
Не съм разочарован в никакъв случай - на първите 2 слушания ми се стори твърде традиционен и обикновен, но сега след повече слушания нещата започнаха да се променят. Всяка една песен ми харесва в известна степен и все пак диамантите в албума са:Satan Is Dead, Hell Knows, Magic And Technology, I Walk Forever и финалната Gone! wub.gif
hammer
Цитат(Midnightsun @ Mar 12 2010, 08:19 AM) *
Ето тук Mar 10 2010, 07:41 PM :
http://www.metal-world.info/forum/index.ph...0&start=630


ПС: Един леко страничен въпрос - къде е по-добре да даваме линкове, в темата Линкове или при темата за съответната група? На мен второто ми се струва по-логично, ама знам ли...

Благодаря и да според мен второто е по-логични (и удобно).
Midnightsun
Не съм съгласна, че албумът е посредствен. Личи, че е правен от хора, които знаят и могат. Разбира се, не е нещо новаторско и нечувано, обаче е добре изпипан. Има по-традиционни песни и такива с по-интересни идеи. Satan Is Dead, Magic And Technology и Gone най-много ми харесват. В последно време не се намира много качествен хард-рок, който хем да не е като изваден от мазето на 70-те, хем да запазва добрите традиции, въпреки че доста групи опитват да включват хард-рок елементи. В това отношение Марко, брат и компания са се справили, особено вокалите са страхотни.
hammer
Аз пък ще ви контрирам и ще кажа, че албумът е много добър и според мен само Crows Fly Back е по-хубав, ако щете ме бесете excl.gif
sharon
Появи се видеото към "I Walk Forever".
Kent
Интересен замисъл. smile.gif
RunningWild
Тарот имат една много яка песен The Scourger, но не мога да я намеря от никъде. Ако някой от вас я има, много моля да свирне smile.gif
sharon
^ The Scourger guitar.gif
RunningWild
^Задължен съм ти до живот!!!
sharon
Една бирена наздравица и сме на чисто. drinks_drunk.gif Песента е съкровище, мерси, че ме подсети.
RunningWild
Вярно си е, невероятна песен е, както и цялото творчество на тая банда! drinks_drunk.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.