Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Класацията на Yahoo за 20те най-велики метъл банди
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
gadabout
Един от най-посещаваните сайтове в света представи своята класация за метъл групи, според приноса им при оформянето на този музикален стил.

Подредбата предизвика силно несъгласие у някои от читателите и оживена дискусия с над 10 хиляди коментара за броени дни. Запознайте се и вие с нея и споделете мнението си:

25) Meshuggah
24) Mercyful Fate
23) Alice In Chains
22) Uriah Heep
21) Pantera
20) Thin Lizzy
19) Kyuss
18) Guns N' Roses
17) Kiss
16) Dio
15) Robin Trower
14) Rush
13) Spinal Tap
12) Deep Purple
11) Slayer
10) Iron Maiden
9) Motorhead
8) Aerosmith
7) Judas Priest
6) Metallica
5) Jimi Hendrix Experiencе
4) Van Halen
3) AC/DC
2) Led Zeppelin
1) Black Sabbath
Цветомир
Какво правят AC/DC, Aerosmith, Guns N Roses и Uriah Heep тук? huh.gif
crazyfan_metal
Класацията е изготвяна сигурно от заявки в търсачката им laugh.gif , просто без коментар са бандите.
Crafter
Подобни класации трудно могат да претендират за обективност и за това рядко биха могли да предизвикат множество одобрителни коментари.
Slash
В крайна сметка виждам най-добрата стоунър банда Kyuss и най-добрата гръндж Alice In Chains, които освен че са рок звучат и доста метълски, но такива класации са за хора които тепърва прояват интерес към музика с китари, и не знаят трите демота на някоя руска банда от тайгата, така че няма какво да се възмущаваме...
InsArtTure
Има какво да се възмущаваме, защото дори и правена от префесионални журналисти, класацията би изглеждала по същия начин.

Нали съм казвал за малката статия в "Тема", когато Машин Хед идваха в София и култовия цитат от там: Машин хед, една от най-тежките групи на метълсцената идва в България!"

Ето примерно в настоящата Аеросмит е доста нива пред Дио, а това ми е доста познато - все едно съм го чел в някое списание. Хората масово не знаят какво е метъл, това е за възмущение, ако ще се популяризира тая музика (което аз лично не ща), поне да има специалисти.
Warrior Of Ice
Киро го каза - хората не са наясно кое е метъл и често бутат в жанра някоя достатъчно тежка и популярна рок банда. Ето, например AC/DC и Van Halen пред Maiden и Purple е безумие. Alice In Chains в класацията е безумие. Най-смешно може би е присъствието на Robin Trower. Поне за първите две места не може да се отправи критика...
Svetyl
Абе в крайна сметка всеки си има собствена класация за себе си. А колкото до това, че хората не знаят какво е метъл, така е наистина, но по-плашещо е, че хора, претендиращи, че слушат метъл, не знаят какво е метъл. Баси многото тавтология smile.gif
lodborg
Всички сърбаме последствията от популяризирането на метъла. А занапред още по-лошо ще става.
gadabout
^ Именно. Щом Яхуу прави класация за метъл, при това такава...
Slash
Бе аз не знам дали искам хората да знаят кой е Devin Townsend и че той изпълнява вокалите в Sex & Religion на Steve Vai, примерно. Всеки си има глава на раменете и си решава сам в кои области иска да си обогати общата култура.
LordZombie
Не струва тая класация
gadabout
Добре, че беше ти, да ме светнеш.
LordZombie
Еми как,трябва да ви светвам whistle.gif rolleyes.gif
Megadeth
Една класация, пусната в интернет пространството, която да удовлетворява всички разбирачи тук? Една едничка..
pa®tci
Има RUSH => mе е доволен cool.gif
mre
Не очаквах Judas Priest да са толкова напред metal.gif .


Цитат(Warrior Of Ice)
Ето, например AC/DC и Van Halen пред Maiden и Purple е безумие

Това са две от най-влиятелните банди в историята. При това са доста по-популярни от Purple и Maiden в САЩ.
sgoh
Спайнъл Тап laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Vaskes
Цитат(mre @ Jun 23 2008, 02:22 PM) *
Цитат(Warrior Of Ice)
Ето, например AC/DC и Van Halen пред Maiden и Purple е безумие

Това са две от най-влиятелните банди в историята. При това са доста по-популярни от Purple и Maiden в САЩ.

Класацията претендира, че ги е подредила според приноса им, а не според популярността им smile.gif А Purple според мен са повлияли на метъла повече от DC, както и Maiden от Van Halen.
Но това си е според мен, според яху явно е обратното. Това до колко една група е велика или влиятелна е адски относително и съответно субективно, надали има двама души, чиито класации да са еднакви.
mre
Това си твое мнение според мен AC/DC са доста по-влиятелни и от двете групи взети заедно. Въпреки, че съм фен повече на Maiden.

Междувпрочем по-влиятелните групи от AC/DC в хард рока и метъла се броят на пръстите на едната ми ръка. Пак лично мнение.

Май ми е малко крайно мнението да речем по-отделно!!!
Warrior Of Ice
Ок, след като това е метъл класация, изреди ми някои метъл банди, на които AC/DC са повлияли. Интересно ще е сравнението с броя на тези, повлияни от Maiden. wink.gif
Aggressive Perfector
AC/DC са си рок в най-чистата му форма. Никакъв метъл няма в тях.
scion_of_storm
О гош,

потвърждение че всички друсат.
prayer4eto
suicide.gif bowdown.gif drinks_drunk.gif icon_headbang[1].gif

EDIT: BTW, всички блек метъл вокали са повлияни на първо време от Бон Скот / Брайън Джонсън cthulhu.gif laugh.gif
winterstorms
Поредната смешка, съставена от велики американски познавачи. Хайде, Van Halen мога да го приема с някои уговорки. Но какви AC/DC, Aerosmith?! Какви Alice In Chains? Какви Meshuggah дори сред уж великите банди? Всъщност присъствието на Spinal Tap е окончателното доказателство за несериозността на тази класация.
Aggressive Perfector
Как бе, Спайнъл Тап са бащите на нойз-грайнда!!!!1
mre
Между хеви метъла и хард рока има много тънка граница.

За Ac/dc
"They were so raw and real and uncluttered and simple and direct. All of AC/DC's music is really simple, but that doesn't mean it's easy to pull off. Some of the songs that appear the most simple are the most difficult to achieve. I've got every one of AC/DC's records and you can put on any one of them on, and it could [have been released] today. They took Priest out on the last European tour before Bon Scott passed, and that helped us get a foot in the door in the metal world. So there's not only a love of the band and the music, but there's also a thanks to them." — Rob Halford, Judas Priest


"There's a couple key things that Angus and Malcolm did that I like doing. I love the simplicity of their riffs and how they can play something that's continuous without it sounding monotonous, because it's actually strong enough on its own. I'm partial to their earlier stuff because of Bon Scott, he had that never-say-die attitude. As a young boy, listening to AC/DC just resonated with me." — Dave Mustaine, Megadeth
Gelu
Death, Venom, Celtic Frost, КЪДЕ СТЕЕЕ suicide.gif
Crafter
Цитат(lodborg @ Jun 23 2008, 12:13 PM) *
Всички сърбаме последствията от популяризирането на метъла. А занапред още по-лошо ще става.

За първи път ще ми се случи силно да възразя на мнението ти. Съвсем обективно погледнато метълът е бил много по-популярен в ранните си години, отколкото сега. В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад.

А и това ми звучи малко като мнение на човек, който се мисли за богоизбран заради музиката, която слуша.
scion_of_storm
Абре, а Млековари?
winterstorms
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 23 2008, 10:23 PM) *
В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад.

Що за глупост? В периода на най-ниска популярност на метъл музиката (първата половина на 90-те години) се раждат едни от най-оригиналните и знакови за развитието й творби. Появяват се цели стилове като фолк метъл, мелодет, готик метъл, прогресив дет... Абсурдно е точно при метъла, който по идея си е ъндърграунд жанр, да се търси връзка между популярността и музикалните качествата.
InsArtTure
В средата на 80те метълът е популярен, защото не е метъл. Или поне не се приема за такъв. Всички си мислят, че това е рок, или твърд рок. А когато метълът наистина става онази тежка, радикална и директна музика, всички забравят за него.

А сега? Тъпаци като Найтуиш се пробват да популяризират метъла и КАК!!!!!!!! Като правят попмузика и слагат фешънки в клипа си.

ВТФ?

Метълът не е популярна музика и няма да е.
Crafter
Цитат(winterstorms @ Jun 23 2008, 10:53 PM) *
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 23 2008, 10:23 PM) *
В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад.

Що за глупост? В периода на най-ниска популярност на метъл музиката (първата половина на 90-те години) се раждат едни от най-оригиналните и знакови за развитието й творби. Появяват се цели стилове като фолк метъл, мелодет, готик метъл, прогресив дет... Абсурдно е точно при метъла, който по идея си е ъндърграунд жанр, да се търси връзка между популярността и музикалните качествата.

Как точно определи, че идеята на метъла е да е ъндърграунд? Обоснови се.
Същото се отнася и до 'най-знаковите' творби, които били от 90-те. Дай някакви примери. Но предполагам си достатъчно интелигентен за да се усетиш, че аргументацията ти ще падне доста лесно.
Или пък не си?
winterstorms
Идеята на метъла, поне когато е възниквал и се е утвърждавал, е била за една различна музика, отхвърляща установеното, бунтуваща се срещу масовата култура, отричаща конформизма. В много банди това е останало и до днес, в много - не.

Знакови творби веднага ще ти изброя. Това, че го изискваш, показва само, че не си запознат с тях. wink.gif Но както и да е:

Death - Human, Individual Thought Patterns, Symbolic
Skyclad - The Wayward Sons of Mother Earth, A Burnt Offering for the Bone Idol
Paradise Lost - Gothic
Cynic - Focus
At The Gates - Terminal Spirit Disease, Slaughter of the Soul
Carcass - Heartwork
Amorphis - Tales From The Thousand Lakes
In Flames - The Jester Race
Dimmu Borgir - For All Tid, Stormblast
Theatre of Tragedy - Theatre of Tragedy
Dissection - Storm of the Light's Bane

Да продължавам ли?
Aggressive Perfector
Цитат(winterstorms @ Jun 23 2008, 11:22 PM) *
музика, отхвърляща установеното, бунтуваща се срещу масовата култура, отричаща конформизма.

Чакай...

...сигурен ли си, че не говориш за пънка?! whistle.gif
winterstorms
И за пънка се отнася същото. Двата жанра неслучайно имат доста допирни точки и кръстоски.
prayer4eto
Интересно как се развихряте, обаче за незначителни неща smile.gif))

Таз класация не е официална на Yahoo, а си е чисто и просто мнение на Rob O'Connor в Yahoo blog...

http://new.music.yahoo.com/blogs/listofthe...avy-metal-bands


whistle.gif
Crafter
Абсолютно съгласен съм, че голяма част от първите банди в този стил са възприели точно тези идеи. Бунтът, различието. НО бунтът и различието не значат ъндърграундстване. Недълго след това метълът става един от най-популярните жанрове в Европа и Америка. Смешно е да се твърди, че идеята му е била да бъде ъндърграунд, когато е събирал повече хора на концерти и е продавал повече албуми от голяма част от поп звездите, чиито имена и до днес всеки знае.

Не съм запознат с по-голяма част от албумите, които си изброил, признавам. Всъщност съм слушал само 3 от тях и ако трябва да съм откровен не са ми допадали много. Ако погледнем 5 години преди периода, за който говориш, можем да кажем имена на творби като:
Master Of Puppets, Countdown To Extinction, Painkiller, Appetite For Destruction, Cowboys From Hell, Seasons In The Abyss, Operation:Mindcrime...

Ти обаче добре познаваш албумите, които аз давам за пример, от период, който е доста близък. Мисля, че това съвсем ясно доказва мисълта ми.
winterstorms
^ Това доказва само, че през 80-те са се появили по-важни за метъла албуми - въобще не бих спорил по този въпрос. Обаче не доказва, че през 90-те, когато жанрът е бил много слабо популярен, развитието му е спряло или е тръгнало назад.
Aggressive Perfector
^^

.
Crafter
Ти твърдеше, че през 90-те се раждат някои от най-знаковите творби за жанра, което няма нищо общо с реалността.

Това, което имах предвид казвайки, че музиката върви назад е свързано с групите, които са създадени и са се доказали преди този период. Факт е че те правят най-незапомнящите се и непопулярни свои албуми тогава.

От друга страна, наистина се появяват доста нови неща, които обогатяват жанра, но това доста бледнее на фона на времето, което току що е отминало.



И всъщност всичко това, което обяснявам има своята съвсем елементарна логика. Повечето групи се нуждат от известно време за да направят най-зрелите си и незабравими творби. След това обикновено следва някакъв спад, а тогава на преден план излизат нови музиканти, които също имат нужда от време за да се реализират по най-добрия начин. Не си падам по това нещата да се обясняват елементарно, но мисля си, че в случая е на място.
winterstorms
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 23 2008, 11:58 PM) *
Ти твърдеше, че през 90-те се раждат някои от най-знаковите творби за жанра, което няма нищо общо с реалността.

Човече... това, че не си ги слушал или не ги харесваш, не значи, че не са знакови. Не за всеки метълът започва с Maiden и свършва с Pantera. smile.gif
Crafter
Не твърдя това, а казвам, че предишните години се раждат много, много по-важни неща. И ти сам се съгласи с това.

Ако трябва да изясня личния си вкус ще кажа, че около 90% от любимите ми албуми са правени след 2000 година. Но това не прави този период най-значим за жанра.
Същото се отнася и до теб wink.gif Това, че персоналните ти фаворити са от 90-те не значи, че тогава метълът е спечелил най-много. Това значи просто, че ти харесваш този период.

Все си мисля, че е хубаво да се научим да не пробутваме личните си мнения за факти.
winterstorms
Чакай сега, никога не съм твърдял, че през 90-те метълът е спечелил повече, отколкото през 80-те. Това просто не е така, най-малкото защото основата вече е положена с хеви и траш класиките, които няма как да бъдат надминати. Ти си този, който базира аргументацията си върху лично мнение. Защото фактите са много прости: през 90-те се появяват много групи и албуми, които допринасят в значителна степен за обогатяването и развиването на жанра. Това няма как да се оспори, независимо дали ги харесваме или не.
Crafter
90-те са по-слаб период от предходните и следващите. Не казвам, че нищо не се е случвало, а че други неща са били по-важни.
winterstorms
Не съм съгласен с твърдението ти, че 90-те са по-слаб период от този след 2000-та. Докажи го! (Освен ако не става въпрос за предпочитания, разбира се.)

Според мен през последните години компаниите просто се сетиха, че и от тази музика могат да се правят големи пари, и решиха да я популяризират максимално.
Crafter
Не бих могъл да докажа така формулирано твърдение пред теб, защото ще отидем в дебрите на пълната субективност.
Но мога да направя нещо друго.

Ще погледна албумите, които ти си дал за пример и ще попитам:

Stormblast или Puritanical Euphoric Misanthropia?
The Jester Race или Clayman?
Предубеденост, предразсъдъци и криворазбрана trve-щина или вкус? rolleyes.gif

И ще призная, че с този пост сериозният и аргументиран спор отиде на заден план wink.gif
lodborg
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 23 2008, 09:23 PM) *
За първи път ще ми се случи силно да възразя на мнението ти. Съвсем обективно погледнато метълът е бил много по-популярен в ранните си години, отколкото сега. В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад.

А и това ми звучи малко като мнение на човек, който се мисли за богоизбран заради музиката, която слуша.

Щурме, много се радвам, че ще възразиш на мнението ми, защото така се получава дискусия. Изобщо не искам всички да са съглсни с мен - тогава ще се налага да си говоря сам.

Но няма как да се съглася, че метълът е бил някога по-популярен, отколкото е сега. Не говоря за качество на музиката, за въздействие, за влиятелност. Говоря за популярност. Сравни колко метъл албуми са излизали през 80-те и колко излизат в днешно време. Сравни самите метълисти. Сравни възприемането на обществото към метъла като музика преди и сега.

А когато казвам, че всички сърбаме последствията от това, че метълът се популяризира, не изразявам съжалението си, че хората са запознати с Manowar, Dio, Death, Morbid Angel, Slayer или Mayhem. Съжалявам, че се появяват все повече групета, за които метълът е бизнес и/или магнит за мацки и телевизионно време, а не музика. Съжалявам, че тези групи стават по-популярни от наистина творящите, защото просто вървят по модата на масата. В повечето случаи нямаща нищо общо със самия стил. И в следствие на това масовият слушател ще свързва именно тези модерни некадърници с понятието метъл, а не групите, които ти или аз слушаме - те ще продължават да бъдат считани за някакъв мътен ъндърграунд, не защото самите те или умиращите от trve-щина фенове искат да си останат там, а защото не се водят по модата. Тенденцията сульо и пульо да счита за модерно и kewl да смъкне гащите, да си боядиса ноктите, да гледа лошо и да се води големия метълюга довежда до това, че след време Bullet For My Valentine ще стоят в класациите за най-големи метъл банди напук на факта, че Dio ще е последвал Manowar в небитието на недодрапалите до 25-цата. И може би на автора ще му се наложи да вкара и Nazareth в класацията, просто защото няма да се сети какво друго да напише. Но нали е по-kewl да се водиш големия метъл, нищо че не можеш да докараш и 12 метъл банди. Както William Durant е казал, "нито една цивилизация не е била завладяна отвън, преди тя да се е унищожила сама отвътре". От новината, че последният Testament e продал милиони копия би ми станало много приятно, но срещам с пълно безразличие и лека насмешка биенето на Tobias Sammet в гърдите, че мощните продажби на последната Avantasia допринасят за популяризирането на метъла.
Mago De Oz
Цитат(winterstorms @ Jun 23 2008, 06:55 PM) *
Поредната смешка, съставена от велики американски познавачи. Хайде, Van Halen мога да го приема с някои уговорки. Но какви AC/DC, Aerosmith?! Какви Alice In Chains? Какви Meshuggah дори сред уж великите банди? Всъщност присъствието на Spinal Tap е окончателното доказателство за несериозността на тази класация.

С това се изчерпва и моето мнение! Не мисля, че някаква американска класация за нещо, от което в Америка не разбират е достойна да си хабя клавиатурата с нея!
InsArtTure
Цитат(lodborg @ Jun 24 2008, 03:16 AM) *
Съжалявам, че се появяват все повече групета, за които метълът е бизнес и/или магнит за мацки и телевизионно време, а не музика. Съжалявам, че тези групи стават по-популярни от наистина творящите, защото просто вървят по модата на масата. В повечето случаи нямаща нищо общо със самия стил. И в следствие на това масовият слушател ще свързва именно тези модерни некадърници с понятието метъл, а не групите, които ти или аз слушаме

Точно това е била ситуацията с първите (или "големи") групи през 80те.
Докато албумите, посочени от winterstorms са много по-спонтанни, търсещи нови хоризонти и Ъндърграунд. И им харесва да са такива, защото така се чувстват.

И затова се появява trve-щината. Защото има ъндърграунд. И там е въпросът. Всяко нещо, което е непопулярно, си остава идея в задния ти двор. Важното е къде е популярно. Ако е популярно в ъндърграунда, има шанс да е свещено и да се развива САМО. Ако е популярно овърграунд, всичката сган го развива и му казва как да изглежда и как да се продава.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.