Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ross the Boss - New Metal Leader
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
lodborg
Дали има нужда да уточнявам кой е Ross Friedman? Това е бившият китарист на класиците Manowar, който дърпаше шестструнника от създаването на бандата през 1980-та до излизането на магнум опуса "Kings of Metal" през 1988-та включително. Оттогава аз лично му изгубих следите като изключим рок операта Dawnrider и епизодичните гостувания тук и там (в последния Wotan например). Сега Ross има нов солов албум, белязан от духа на добрата стара скромност на бившите си колеги от Manowar. При все че не е шедьовър, нито е манна небесна за стила, "New Metal Leader" слага в малкия си джоб както последния албум на Manowar, така и тазгодишното леко пенсионерско издание на Judas Priest и определено се нарежда до Rage в надпреварата за най-добър хеви метъл запис на годината.
Mago De Oz
Венци, по прицип не спорим, ама тук вече не позна smile.gif Албума въобще не е това, което би трябвало да бъде, скучен, безидеен... мога да продължа още много в този дух! И това ти го казва стария фен на Manowar, което би трябвало да ти говори нещо smile.gif Вместо да подскачам от радост, псувам като каруцар... що ли хаха whistle.gif
lodborg
Как скучен бе, Милене, какво му липсва? Рифове, атмосфера? Само малко скорост не му достига и повечко идейност към края, другото си е идеално. Може би си очаквал нов Manowar и затова подхождаш толкова критично. Предполагам, че и аз бих реагирал така, ако съзнателно пусках нов албум на Ross the Boss - очакванията понякога са двуостър нож и могат да ти изиграят лоша шега. Късмет, че преди да отида да почета просто хванах всички нови неща, които бях свалял тези дни, и ги бутнах в плейлистата, без да гледам. По едно време се усетих, че това, дето върви, всъщност звучи много яко и като погледнах, установих, че е "New Metal Leader". Иначе може би щеше да стане като с Dawnrider-а, дето го зарязах след първото слушане и вдигнах шум до небето от недоволство, точно както и ти сега.
Warrior Of Ice
Всъщност и на мен не ми хареса албумът на Ross the Boss. Не е чак слаб, просто е посредствен и скучноват, лишен от всякаква оригиналност. Иначе си прав за това, че закопава последното дългосвирещо недоразумение на Manowar.
Mago De Oz
Венци, албума е записан на ниво, миксиран великолепно, идеите в него ги има, но са някак си недоразвити, загатнати, без да им се разкрие потенциала, затова и казвам безидеен, защото в музиката нещо за мен, една недоразвита правилно идея, все едно я няма. Солата са си на Рос, всеки запознат знае, че той може и то не зле. Но за да ме грабне този албум ми трябва някаква, дори и малка, частица тръпка, която да лъха от песните... иначе попада директно в графата "поредните"... а все пак това е Рос Дъ Бос, а някакво недоклатено италианско групе... не върви някак си.

А относно сравненията на двата албума, мога да кажа само едно... ако в албума на Manowar липсваха глупостите тип Рапсоди, но не толкова добре направени, никой нямаше да седне да ги сравнява. Джой и ко, сами си го начукаха здраво, като се опитаха да копират учениците си и то, пак повтарям, доста некадърно.
Rolf
Скучничък е "New Metal Leader"; наистина има потенциал, но е недоразвит. Нещо такова може би щеше да звучи интересно докъм средата на 90-те, но днес просто няма как.
Braindead
При всички положения смятам, че не спорим, че албумът е най-малкото приятен. Можеше да е една идея по-разгърнат и енергичен, но пък сервира прилична доза олдскуул и със сигурност ще си го послушам като хората. happy.gif
Dreamtale
Въобще не е за изхвърляне албумчето - приятна олдскуул дъска. punk.gif Има какво да се желае по отношение на разнообразие, но това не пречи човек да покуфее с кеф.
Warrior Of Ice
Ето ви видеоклип на "Blood Of Knives". tongue.gif
RazorJack
Като цяло и особено в текстовете оставя неприятното впечатление "абе тука съм измислил няколко добри рифа, аре да скалъпим някъф албум".

Не че е лошо, напротив става за слушане, ама за мен такива издадени насила неща не трябва да се записват.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.