Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Сценично поведение
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
ViolentBeauty
Така, от супер много време й се каня на тази тема! И, о, ето времето й дойде! happy.gif
Идеята е следната, всички сме гледали концерти на живо или разни там ДВД-та и лайф клипчета из ТиТръба! Нека споделим, поспорим и попсуваме за НАЙ-ДОБРОТО сценично поведение и съответно НАЙ-СМЕХОТВОРНОТО такова!

ПП. Хайде почвайте се, аз си подготвям класацията biggrin.gif
Warrior Of Ice
Неоспоримият номер едно при мен е Mikael Stanne от Dark Tranquillity. Абсолютен лайв изрод, който не спира да беснее, да гримасничи, да се заиграва с публиката и другите на сцената... След това идват касапите Behemoth - чиста проба животни, които свирят с умопомрачителна техника, куфеейки непрестанно и с плашеща енергия. Dimmu Borgir също стоят доста респектиращо, за разлика от връстниците си Cradle Of Filth, чиито циркови маймунджълъци често ми идват в повече. Children Of Bodom навремето имаха много силно сценично поведение, но напоследък само се лигавят... Иначе ме дразнят всякакви насилени превземки, изкуствени страдалчески изражения и прочее фалшифа емоционалност. Не на последно място е абсурдно да се държиш като поп фронтдама, когато оглавяваш (уж) метъл група. happy.gif
Mort
Към изброените от Ицо бих добавил и Рой Кан, който има много специфично поведение. От смешните веднага се сещам за Тоби, който е абсолютен клоун, но неговата цел явно си е да го приемат за такъв. От жените веднага ще спомена красивата Симон, който действа доста характерно на мъжете, чрез изразните средства на тялото biggrin.gif wub.gif . Скорошният концерт на Алис Купър наново затвърди позицията му като най-добър сред класиците, да не говорим че неговото поведение е издигнато на съвсем различно ниво.
pa®tci
Едно име: Фернандо Рибейро. *бррррррр*
scion_of_storm
Mikael
Stanne.
Творецът на Хаоса отговаря на длъжността си.

Anders
Friden.
Той също...

Nergal.
Все едно Бехемот е всеки член на групата, а не всите заедно.

Tomi
Joutsen.
Сякаш плетени въжета из дебрите на Карелия му е косата... а емоцията, която струи от него няма да я обсъждам.

excl.gif excl.gif
Aggressive Perfector
G

G

ALLIN

.
cunt
дали може да се категоризира като "сценично" поведение точно...
ти би ли се върнал назад във времето за да посетиш негово изпълнение?
conguestadors
Моя фаворит за първото място е Брус Дикинсън, просто няма умора този човек.
Следват го братята Амот, на сцената са неудържими.

А смешен винаги ми е бил вокалиста на ANCIENT, мисля че се казваше Афазел или нещо подобно.
Twilightfall
Жоре "Трупомелачката" Фишър от Канибалите.
Крис Барнс.
Пьотр от Вейдър.
Нергал от Бехемот.
Чък (R.I.P).

... и т.н.
scion_of_storm
Ако ще вкарваме и вече не сред нас хора - задължително Dimebag.

Концерта в Москва.. wub.gif
Aggressive Perfector
Цитат(xcuntkillerx @ Aug 7 2008, 02:23 PM) *
дали може да се категоризира като "сценично" поведение точно...
ти би ли се върнал назад във времето за да посетиш негово изпълнение?

Бих, ако и да ме пребият/опикаят/оповръщат по време на/след въпросното изпълнение.
ViolentBeauty
Да видим сега!
В първата категория съм съгласна с Ицо и Любо!
Гледах два пъти Рой Кан и колкото да не го харесвам като мъж, той определено знае как да седи на сцената – много е магнетичен! Симонето също не ми е любимка, но девойката определено знае какво прави /и Епика съм гледала на живо/!
Dark Tranquillity, Samael, Slayer, Amorphis, In Flamеs все титани на сцената!!!

Не мога да не спомена London After Midnight, Шон направо хипнотизира! И Fields Of The Nephilim, те просто газят и помитат! Определено това което видях от тях тази година е историческо!

Има и още много, ама тях друг път! Сега да преминем към по-любимата ми категория tongue.gif
Като за начало всички глем подобни групи с идиотски прически и розови клинчета! Има нещо доста нередно в цялата картинка!
Повечето жени в симфоник, готик метъла /дрън-дрън/, или ще пикират по сцената или ще се кълчат като сприптизьорки! Вокалистката на Echoes of Eternity може да сложи в малкия си джоб половината ни чалгаджийки по кълчотене на сцената!
Има и още много, ама и от тях да оставя за после!

И сега, май пърсънъл фейвърит!!!! - My Dying Bride
Дръжа да отбележа, че изключително много харесвам музиката им, смятам ги за една от най-значимите групи в музикалния небосклон, НО никога повече не искам да си причиня това което видях преди 4 години в Лайпциг! То бива страдание и мъка, но това е прекалено! Не можеш да излезеш на сцената в бял скафандър и да се гърчиш като настъпан червей болен от епилепсия в продължение на час и половина! suicide.gif
bard
Подкрепям имената, които изредихте. истински професионалисти са. Бих продължил с Фреди Меркюри, Ози, Удо, Кай Хансен, Дио... само за Аморфните нямам впечатление за кой знае какво сценично поведение. В СФ се държаха нормално за финска група. хладнокръвно. колкото и да са ми любими те, Тобиас Самет определено ги засенчи откъм сценично поведение в Зимния. Все пак, браво на Томи, че е двигател.

Иначе от концертите на живо, мисля, че това поведение зависи и от настроението на самата група, от озвучението, акустиката на залата. Това ги предразполага да се раздадат или резервират. Примерът на Блайнд Гардиън - Белград, чудесно озвучение, добра организация => Ханси се разби от емоция. Тук в СФ, лошо озвучение, гнусна зала с малко публика => Ханси се държа хладно. Някой изпълнители попрекаляват с емоциите и правят театро. На мен това не ми харесва, защото като си плащам за музика искам музика, а не вицове, поза или 6 часови оперети smile.gif Така, че за мен доброто сценично поведение включва най-вече контакта с публиката, усмивката, демонстрирането, че изпълнителят наистина е доволен. Другите неща като разпарчадисване на кукли бебета, пилешки глави, катерене по осветлението или 3часова свирня с метална ризница са ми излишни. Не говоря за моментите когато енергията в музиканта е толкова силна, че има нужда да разкъса тениска, скочи в публиката или да счупи китара.

Тази година имаше изключително приятни концерти с добро сценично поведение. Моментите прекарани с W.A.S.P., Twisted Sister и Metallica бяха сакрални. Надявам се догодина с Gravedigger, Crematory, планирания (стискайте палци) в Ловеч Фолк-Метъл фест да продължат. guitar.gif

И като за капак си спомням за концерта на Guns'n'Roses в Ю.Америка където Акселчо изгони някакъв фен, че му направил физиономия. Тъпост и глупизъм. Насила нищо не става и както музиканта, така и публиката не може да изисква от любимата си група да е вечно на 6. no.gif
Vlad
Групата, която може би най много ме впечатли с поведението си на сцената, беше Napalm Death. Барни е просто ненормален човек. Други групи, които просто са изроди на сцената са примерно Exploited, Slayer, Suffocation. Tankard пък са яко веселяшка група и създават много яко настроение. Въпреки, че не е много забавно да ти пъхнат главата под фанелката на Gerre, но за околните е смешно whistle.gif Inhume, с тия двама вокали, дето се джуркат непрекъснато по сцената, надъхват супер много. Pigsty пък са може би най-лигавата група, която съм гледал някога. През цялото им изпълнение дрънкаха глупости и се ебаваха с хеви метъла. Slipknot за мен имат уникално сценично псисъствие и правят нечовешко шоу, жалко че не съм го усещал на живо това.
А група която ме е дразнила с поведението си е Мetallica Тва 2 мин. да му гледаме пръстите на Хедфилт беше тотална трагедия. Helloween пък държат първото място по дразнещо поведение, то не е лигавене, поза... Dark Tranquillity и по-точно вокала също е един от хората, които е предизвиквал негативно чувство и е може би единствения усляп да ме изгони, да си тръгна, преди края на концерта.
Airin Of Ancelot
Stanne наистина е луд на живо, прави страшни неща! Аз съм почитателка и на Hansi. Не че върши кой знае какво на сцената, но самото му присъствие и излъчване са много обаятелни. Roy Khan е невероятен, както вече споменахте, а през последните години и Fabio от Rhapsody израсна доста като фронтмен що се отнася до лайвовете. Maiden винаги са правили велики шоута, просто са си класика. Какво друго... А, Behemoth, разбира се! icon_headbang[1].gif Ще спомена и Within Temptation, чиито концерти са заредени с много емоция и позитивна енергия.

От друга страна Slipknot и подобни дефекиращи по сцената клоуни не са за мен. Същото се отнася и за повечето наклепани с кетчуп блекари, които може и да свирят чудесна музика, но имат потресаващ имидж.
Ta' Zhal
Няма да повтарям за Stanne, Darski и Friden, това бяха първите три имена, за които се сетих.

Иначе Ensiferum с Петри имат доста силни лайфове, поне от това, което съм видял.
Няма как да не отбележа, че и Al Jourgensen е доста каризматичен образ, и като визия, и като жестове, и като излъчване. Определено привлича вниманието върху себе си.
И, макар да не са прекалено трю, и Finch имат китарист и вокалист, които здраво куфеят на концерти. Сега не мога да го намеря, но бях гледал едно тяхно изпълнение, по време на което вокалистът подскачаше през глава като луд. Много енергия влагат в свирнята.
LordZombie
БРУС ДИКИНСЪН ! Такова тичане, такова крещене и раздаване по време на всеки концерт...
Megadeth
Toя гей от аватара ми няма равен :>
cunt
Цитат(Aggressive Perfector @ Aug 7 2008, 03:23 PM) *
Бих, ако и да ме пребият/опикаят/оповръщат по време на/след въпросното изпълнение.

Хвала.
Искам и да е когато си пъха банан в ануса.
Blashyrkh
Защо не видях никой да споменава Max Cavalera? icon_headbang[1].gif
Lanfear
^ Аз ще го спомена! Бях на Соулфлай и човекът е звяр!

Искам да добавя Аксел Роуз, който е Фронтменът! Гънс като цяло стоят много добре на сцената, ужасно магнетична банда! Мога само тихо да си поплача, че не съм имала възможност да ги видя в златните им години...*хлип*!

Брус Дикинсън също заслужава да бъде споменат, както и Фил Анселмо!


Най-смехотворно? Хммм... Не мога да определя защото съм била на концерти само на любими групи и там съм бая пристрастна. Определено няма да ми направи чак толкова лошо впечатление ако сценичното поведение е тъпо защото съм в лека истерия по време на концерт и хич не ми дреме честно казано. А явно не съм гледала нещо кой знае колко фрапиращо по сайтовете, че да заслужава да бъде отбелязвано тук.
scion_of_storm
Нели - няма как. Винаги съм бил на мнението, че дуум метълът просто не е за лайвове. Както и дроуна, както и дсбм, колкото и да искам да гледам такива банди на живо smile.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Blashyrkh @ Aug 8 2008, 11:36 AM) *
Защо не видях никой да споменава Max Cavalera? icon_headbang[1].gif

Max е на някакви периоди, според мен. На първия концерт наистина се разби, но на втория изглеждаше направо заспал...
Danny47


Fish
Matt Barlow от Iced Earth и Russell Allen от Symphony X като че ли са ми любимци в това отношение. Позите на James LaBrie трудно ги понасям. Chuck Schuldiner беше много голям на сцената, лека му пръст...
Knut
Цитат(parcaleste @ Aug 7 2008, 01:41 PM) *
Едно име: Фернандо Рибейро. *бррррррр*

Какво за него?
sharon
Това, че като се развихри на живо представлява пуснат от клетката звяр, който обаче дори така не може да си намери място, в положителен смисъл, разбира се. laugh.gif Към вече изброените добавям Floor Jansen от After Forever, жената има уникално присъствие на сцената. Няма как да не спомена и Roberto Liapakis от Mystic Prophecy, този човек е цяла фурия и му трябват не повече от пет секунди, за да палне искрата сред феновете по време на концерт! bowdown.gif
winterstorms
Mikael Stanne владее отвсякъде! metal.gif Недостижим е като излъчване... След него нареждам Nergal и компания, наистина са някакви зверове. Може да се смеете, но лайвовете Immortal много ме радват. Abbath разцепва мрака с характерното си grim изражение. blackmetal.gif

Btw не съм съгласен, че Petri е кой знае какъв фронтмен. Обикновен финландски пияница, лигавещ се на всичко отгоре. Jari като беше в Ensiferum, имаше много по-въздействащо сценично присъствие.
gadabout
Цитат(LordZombie @ Aug 7 2008, 09:21 PM) *
Брус ДИКинсън !

Barney>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>anyone
Ta' Zhal
^^ Не казвам, че е нещо изключително, но с много хъс пее. Изпълненията на Ahti и One More Magic Potion на живо са пълни с много енергия. А сравнение между Петри и Яри, поне за това, което правят в Ensiferum, не бих тръгнал да правя, просто защото малко общо намирам между старите албуми и новия, пък всички харесвам много.
winterstorms
Цитат(Ta' Zhal @ Aug 9 2008, 04:25 PM) *
А сравнение между Петри и Яри, поне за това, което правят в Ensiferum, не бих тръгнал да правя, просто защото малко общо намирам между старите албуми и новия, пък всички харесвам много.

Хм, според мен "Victory Songs" си е съвсем логично продължение на "Iron". Само "Dragonheads" беше някакво неприятно отклонение от стила на групата...
Rolf
Не харесвам особено маймунджълъците по сцената, предпочитам едно сериозно, но отдадено представяне. Evergrey много ме радват с изпълненията си на живо, емоцията и енергията буквално струят от тях към публиката. Добавям и Dark Tranquillity, Iron Maiden (нищо, че напоследък взеха да се щадят), Blind Guardian, Dimmu Borgir...
Twilightfall
^^ Драгънхедс е супер здраво ЕР, според мен. : )
winterstorms
На мен пък ми е ужасно скучно. Накара ме да мисля, че след напускането на Jari групата няма бъдеще. Е, радвам се, че не се оказа така.
Mago De Oz
Лично мен ми харесва, когато и бандата куфее и се забавлява на сцената, а не да стоят като дървета или да се чупят от излишни стойки и всичко да изглежда нагласено и изкуствено. Примерно Manowar любима банда, ама като се почне едно позиране от Джой Де Майо да ти се досере. Виж Евъргрей страшни, разбиват, Гардиан също, Содом, Крейтър направо помитат! Колкото и да обичам Гама Рей, не съм съгласен че стоят добре, прекалено са ми статични, но че Кай има харизма спор няма. Едгай също ме зарадваха, Тоби е забавен, пичовете се раздадоха, кой каквото и да говори, страхотно стояха на сцената. За Мейдън и Брус няма какво да се пише, те са измислили повече от половината неща, като става дума за сценично поведение.
Hetfield
Това което Металика направиха на концерта си в София засенчи всякакви Мейдани, Сабати, Джудаси и други легенди от миналото! Няма такива изроди на сцената!!!
pa®tci
Айде по-полеко, ше цвръцнете вече; това беше първия ти допир с концерт на живо, нали? rolleyes.gif
Twilightfall
Цитат(Hetfield @ Sep 3 2008, 05:47 PM) *
Това което Металика направиха на концерта си в София засенчи всякакви Мейдани, Сабати, Джудаси и други легенди от миналото! Няма такива изроди на сцената!!!

АХХАХАХАХАХАХАХАХ :Д :Д

Поредният надъхан фен на gaytallica, който (очевидно?) не е слушал нищо друго.
Void KD
мен лично Меноуар много ме издразниха с тия превземки, че рекорди били поставяли, че сме най-добрите, че са щели да пишат в сайта си... че то в сайта им даже не споменават нищо за БГ dry.gif заради тая им изцепка, от 1во място в моята лична топ 10 класация станаха на 2ро...(да не кажа на 3то)
Nikola Bathory
Цитат(Hetfield @ Sep 3 2008, 05:47 PM) *
Това което Металика направиха на концерта си в София засенчи всякакви Мейдани, Сабати, Джудаси и други легенди от миналото! Няма такива изроди на сцената!!!

А Металика не са ли легенда от миналото??? По-добре да си остане и така... само потъват иначе.
pa®tci
Цитат(Void KD @ Sep 3 2008, 08:53 PM) *
... са щели да пишат в сайта си... че то в сайта им даже не споменават нищо за БГ dry.gif заради тая им изцепка, от 1во място в моята лична топ 10 класация станаха на 2ро...(да не кажа на 3то)

StianThornsen
Аз много се кефя на Shagrath от Dimmu Borgir. Много ме радва тоя човечец. На интервюта си се държи нормално, не се прави на идиот или да пуска тъпи лафчета. Пее си хубаво (мое мнение), сценичния грим го състарява доста според мен. Друга причина да ме кефи е че може да свири на доста инструменти (барабани, китари, бас-китари, клавири). Разбира се не е единствен и други имат много таланти, но той си ми е фаворит, необяснимо. На последно място ме кефи, защото рождения му ден е 3 дни след моя и сме една зодия biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Jesus Goat
Dimmu Borgir наистина са титанични на живо, само Galder да не разваляше визията им толкова.

Mayhem навремето са правели исторически неща на сцената.
Vlad
А сега са тотална трагедия.
Jesus Goat
Вярно, за съжаление.
Night
Най-добро сценично поведение имат тези, които не си губят времето в чупене на стойки и излишно театралничене, а са 100% в това, което изпълняват.
Ghost
Любимци що се отнася до сценично шоу (а и не само) са Dark Tranquillity. wub.gif Ensiferum също изглеждат доста яко на живо, с тия цветове на войната и т.н. punk.gif Iron Maiden са история... Както написа някой, повечето сценични номера са техен патент. Behemoth вече сте ги отбелязали и съвсем на място... А, да не забравя Tom Englund и компания - рулират!
the_mess
Bobby Blitz!
Чупитопки
TOOL! Разбиват просто, може Дани и Мейнард да не се виждат през половината време, но няма друга такава банда, заложила на добрите стари псайхъделични ефекти. Други много добри - Rolling Stones, няма да забравя в Румъния как сцената се отцепи и навлезе в сектор Б, така че и ние да видим бръчките на многоуважаемия Джагър. А и RATM забиват яки лайвове, и AC/DC, и Ministry (мамка му, не бях там! ;(). Още едни велики: RAMMSTEIN. Както казва един приятел "Ако дойдат в БГ не през ада, ами през сцената им ще мина". А иначе от не-рок/метъл групите много добри концерти имат Laibach (политически митинги, а?), Gorillaz, The Prodigy и FatBoy Slim.
ZerraX
Turisas... ето тази група има невероятно сценично поведение. Дали е нагласено или не, няма никакво значение на лайв просто рутят. Иначе Боргията също имат страшно сценично поведение, дай боже да ги видим на живо, че да се убедим, макар да не съм им фен, стават за слушане.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.