Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: При нас е весело
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
pa®tci
Започваме с кратък пример за доминацията ни в Евро-Господарите на Ефира http://www.dnes.bg/article.php?id=56825


Чисто се чуда да се смея ли, да плача ли. Кой е крив и кой е прав. Определено сме най-забавната държава на Балканите, а защо не и в Европата? bg.gif guitar.gif smoke.gif fun.gif alien.gif

За Света трябва да си направя справка, но си мисля, че бая ще трябва да се озоря blush.gif
zelatorr
Последно колко пенсионери ще ходят на море през зимата? 5000 или 25 000? laugh.gif


Хубаво де аа СУходол ще бъдат ли част от ЕС или ще ни трябва виза за да идем да видим баба и дядо? crying.gif
ludspamer
huh.gif mellow.gif

Някфо кварталче става цяла държава?Тфа па как го измислиха?!
scion_of_storm
На оружие братя, вражеските конфедерации Горна Баня, Банкя, Владая и какво ли още не ще бъдат превзети чрез засилваща се експанзия на наший Император-цар и съдружниците му руски Князе и турски Паши icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

А отзад, бойно знаме ще тъкат 15 000 летуващи пенсионери, вадейки от аналите стари химни, всяващи само смут и потрес у вражеското сърце!
LordZombie
В България няма невъзможно.Е т'ва е земята на неограничените възможности !
Aglarana
Хах, това просто не би могло да се случи и в най-смелите им фантазии - ще им трябва задграничен паспорт, за да стъпят в моя квартал, който е на 50 метра от Суходол biggrin.gif

Хм, като цяло ситуацията с боклука, уж преработващите заводи, които щяха да се строят и т.н....е трагична. Затова и не ми е особено смешно.
Blashyrkh
Очаквам да ни треснат ново наказание от ЕС след като някой открадне парите за завода дето ще го строят... Колкото до Суходол....еми не ми е смешно, защо ли???
Void KD
Да, много е весело в България. Просто страхотно е, че крадем парите на ЕС и после ни наказват. Направо съм горд че съм българин и че живея в България. А, и де да беше само тва, вижте колко е яко да сме на последно място от цела европа. Ама то нали точно така трябва, да деградираме, обаче пък е много весело. dry.gif Просто ще кажа само едно нещо: искам да живея в друга държава. И много се надявам да си осъществя това желание възможно най-бързо.
Atrocity
Не че обичам да поправям хората, но човече какво ти пречи да слагаш главни букви в началото на изречението. whistle.gif А иначе за България си прав, просто тук е
Blashyrkh
^^ Сега 100% ще дойде някой и ще те напсува.
Void KD
^^ Чесно казано и аз не знам защо не сложих главни букви... Иначе картинката е много точна. Напълно отговаря на положението в България.

^Нека дойде, нали има Ignore List. Плюс това, нали за това се нарича форум, за да може да има различни хора с различни мнения. Аз лично не почвам веднага да псувам някой, който има различно от моето мнение.
sgoh
Цитат('Воид КД')
Просто страхотно е, че крадем парите на ЕС и после ни наказват. Направо съм горд че съм българин и че живея в България. А, и де да беше само тва, вижте колко е яко да сме на последно място от цела европа.
Им го начукам у евросъюза


"Западните" държави са върха на морала, ама балканските хулигани отидоха и им окрадоха парите. suicide.gif Толкова съм потиснат...
zelatorr
^^ Абе ти да не си онзи истръпналия Батъл Меджик? Моля те спри с тези исказвания, защото си жалълк!
Void KD
^Какъв Battle Magic? нов съм във форума, не съм се регистрирал тук преди. или поне не в последните 2-3 години... ако въобще е имало форум преди 3 години.
Aglarana
^ Спокойно, сравнява те с друг съфорумец, който отдавна вече не е в България...
abydos
България като държава е пълна скръб и никога няма да се подобри. Едно малко сметище сме тук. Няма и да се оправим.
Айде, дерзайте сега :п
Blashyrkh
^^ Къде е? huh.gif
Aglarana
Във Великобритания и по-точно Англия smile.gif Винаги съм искала да отскоча до там, красота!
Blashyrkh
Лондон, Лондон.... исти Кукуш .....
onnellinen
И кво, ще договаря внос и износ със Софийска община? laugh.gif Много им се връзвате, недейте така.
Atrocity
Лично мое мнение, обаче тази тема също си е за "Случайни Глупости".


ПП За какво затворихте темата "Конспирацийте".. много ме кефареше! crying.gif

LordZombie
Няма господ на тоя свят ;д
prayer4eto
http://dnes.dir.bg/2008/09/17/news3387420.html#sepultura


Весело е, ама понеже кирливите ризи започват да излизат наяве, може и да ни се доплаче скоро whistle.gif
Twilightfall
Цитат(prayer4eto @ Sep 17 2008, 06:10 PM) *

Ахахаха, пуснал съм си "Schizophrenia". :Д :Д
pa®tci
Цитат
Еколози: Пирин и Витоша се унищожават по единна схема
От "За да остане природа в България" поискаха министърът на околната среда и водите да спре започналото разширяване на ски зоната в най-близката до софиянци планина
06.10.2008

Офшорната фирма "Витоша ски" АД, която притежава всички лифтове и влекове на Витоша и е свързана с концесионера на ски зона Банско, е предприела действия за разработване на подробен устройствен план на ски и туристическа зона Алеко, която попада изцяло в границите на природен парк Витоша.
Това се казва в разпространено днес становище на коалицията "За да остане природа в България". От нея поискаха министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров да спре започналото разширяване на ски зоната в най-близката до софиянци планина.
Природозащитниците припомнят, че в края на миналата година "Витоша ски" АД и "Юлен" АД участваха в търга на Столичната общинска агенция за приватизация на кабинковия лифт "Симеоново-Алеко" и седалковата въжена линия "Бай Кръстьо".
Тогава търгът бе спечелен от "Витоша ски", но еколозите предупредиха, че двете фирми участнички са свързани помежду си и на практика стоят зад ски зона Банско в националния парк Пирин.
По информация на екокоалицията фирмата победителка в търга е собственост на офшорна компания, регистрирана на Вирджинските острови, а конкурентът й - на друга офшорна компания, регистрирана в Кипър.
В управителния съвет и на двете офшорни фирми обаче фигурира един и същ човек - Петър Георгиев Петров. "Юлен" АД е концесионер на ски зона Банско. Домейните на уебсайтовете на ски зоната и на "Витоша ски" са регистрирани на името на един и същ човек, показва справка в интернет регистъра WhoIs.
"Витоша ски" е и собственик на седалковите въжени линии в района на писта Витошко лале и едноличен собственик на "Алеко спорт 99" ЕАД, която притежава лифта "Романски" и влека под Черни връх в природен парк Витоша.

Преди дни експерти на РИОСВ-София констатираха неправомерно отстраняване на морени в природен парк Витоша. Нарушението бе установено след текущ контрол в парка. Експертите установиха още, че в района под връх Малък Режен се извършва несъгласувано прокарване на ски път.
Мястото на пътя е ориентирано така, че да свърже Синята писта с междинна седалкова станция на въжена линия "Витошко лале". За подравняване на терена са използвани разсечени и раздробени морени. На място е имало тежкотоварна техника. Установено е и изсичане на алпийска растителност.

Съоръженията се стопанисват от "Витоша ски" АД.


Аре бе, тия за две планини ли са?
gadabout
Да им пикам на алчността и безочието на такива...

Напомня ми, че като малък исках да стана терорист, дето да гърми заводи и разни фирми, замърсяващи/унищожаващи природата по някакъв начин или избиващи животните.
Напомня ми също, че сега едва ли бих го направил, защото съм се претопил в същата безучастна и апатична смес, разтекла се по земното кълбо...
Atrocity
^ Еми, нормално е момичето, типична проститутка без капка мозък и с жалка пародия на родители.
Blashyrkh
Реших да поразгледам интрото на другите участници, тъкмо не бях гледал бг телевизия от месец... Нобелова награда трябва да получи човекът, който е избрал тези индивиди, защото това наистина е най-долната и патетична сган, която може да съществува!!!! Сигурно не му е било лесно и му екоствало много усилия, но наистина му се възхищавам!!
pa®tci
Нема ли си тема за Мангал Брадър там да си ги чепкате тия, ви го тура censored2.gif
pa®tci
Оооооо ЙЕС! Най-накрая и нещо като добри новини, но с едно голямо НО:


Цитат
Мисия на ЕП: България не спазва екологичните изисквания
30.10.2008

БГНЕСМисията на Комитета по петиции към Европейския парламент, която вече четвърти ден е в България, представи тревожно ситуацията у нас. Тя е в страната ни, за да разследва резултата от петициите, изпратени от български граждани.
Най-голямата група петиции са свързани с околната среда и комитетът е потресен от системните нарушения, които установи в тази област, коментира Кати Синод - зам.-председател на комитета.
За пример посочи, че хвостохранилището на златната мина в Челопеч е на път да прелее и отрови водата на 2 млн. души по течението на Марица.
Особено обезпокоителни намират и изказванията на министъра на транспорта и министъра на околната среда и водите, които на срещи днес заявяват, че няма нито един незаконен път в защитени територии и нито един строеж в "Натура 2000" без оценка на въздействието на околната среда (ОВОС).
В същият момент Дейвид Хамерщайн, член на комитета, заяви, че има лист с поне 100 случая , които говорят обратното.
Втората група от петиции е свързана със социалната сфера. Тук европейските представители заявиха, че са имали много плодотворен разговор с министър Емилия Масларова.
В заключение членовете на мисията заявиха сериозното си намерение да задвижат европейските институции и дори Европейската комисия, за да може спешно да се предприемат действия и да не се позволи през времето, докато тече процедурата - около 2-3 години, да се унищожава природата в България.
Дейвид Хамерщайн лично се ангажира да постави въпроса за опазването на околната среда в България в дневния ред на Европейския парламент, за да стигне проблема до всички евродепутати.
Той приключи своето изказване с два емблематични случая: единият- положителният, е ситуацията, която се е развила с долината Распуда в Полша, където след петиции на граждани и задействане на Европейския съд и Европейската комисия беше спряно строителството на пътя до защитената територия и отклонен през друго място.
Вторият пример бе със ситуацията в България, където при пристигането му от летището попаднал на нелегално такси, което му взело 105 лв. и издало фалшива разписка. По този начин той сравни и ситуацията с нелегалните строежи в България, които костват много на страната.
На среща днес с министър Джевдет Чакъров в МОСВ делегацията на Комитета по петиции на Европейския парламент представи основните и съществени петиции, подадени от български граждани във връзка със закононарушения, засягащи околната среда.
След срещата Дейвид Хамерщайн сподели, че резултат от нея всъщност няма, предаде БГНЕС.
Хамерщайн каза, че са поставени основните въпроси, но министър Чакъров не е поел никакви ангажименти, за да се задействат процедури по преодоляване на проблемите, свързани основно с мрежата по "Натура 2000".
Евродепутатът от групата на Зелените в ЕП каза, че в доклада, който ще представят пред Европейската комисия, ще бъдат наблегнато върху петициите и установените на място закононарушения, свързани с мрежата от защитени зони "Натура 2000" в България.

В 11,30 ч. тръгна шествие, организирано от Коалиция "За да остане природа в България" и партия "Зелените", което ще достигне до представителството на ЕК в София. То цели да покаже, че тези изпращаните петиции на са само на хартия, а зад тях стоят реални хора с гражданска позиция.

Наш'те ЯВНО се правят на невидими, обаче ми се струва, че оттука мърдане НЕМА; най-сетне - явно от тия петициЙ до Европата, в крайна сметка смисъл имаше guitar.gif
Blashyrkh
^ Дано стане нещо.
Ulair
Е, гледай с малко повече оптимизъм, де! Току-виж си намерили майсторЪ тоя път...
Magistra
Цитат
Според "Билд" България е фабрика за кучешки кожи


Куче
Масовият всекидневник Билд пише за най-ужасяваща фабрика за кучешки кожи – в сърцето на Европа, в България.

Преди това критичен репортаж на Германската телевизия ARD с потресаващи жестокости към бездомните кучета в София постави въпроса узрял ли е манталитетът на българите за Европейския съюз.

Юлиана Недева, кореспондент на Би Би Си, Бон

Който се чуди, защо българската столица София не може да се отърве от негативната си емблема - хилядите улични кучета, въпреки дългогодишните западни финансови помощи от организациите за защита на животните, е достатъчно да разгърне последния брой на германския Билд.

Три ужасяващи снимки илюстрират жестокост, неприсъща на европейска страна: полуживо одрано куче, захвърлено зад кожарска фабрика, и кожено дамско палто за 190 евро, за което е трябвало да умрат 14 български кучета според германската експертиза.

”Те правят палта от кожата на кучета”, пише Билд в заглавие. Според вестника в "тая фабрика на ужасите в центъра на Европа, в София, се дерат живи българските улични кучета за палта, а на етикета с долна лъжа пише, че това е ”корейски вълк”".

Авторът Кай Фелдхауз на статията в Билд Цайтунг, както и телевизионната репортерка Мануела Роперт от предаването ”Репорт Мюнхен” на ARD, заедно с доктор Руми Бекер от Нюрнберг, представителка на ”Лекари в защита на животните”, събират фактите как бездомните кучета в България захранват икономически интереси в сенчестия сектор.

Хиляди кучета годишно се ловят, кожата им се одира, а труповете се преработват за желатин или в козметиката, и дори като храна за животни.

"Тази неизчерпаема безплатна суровина се разхожда по софийските улици и гешефтите с кучетата процъфтяват", констатира масовият Билд. И така дава косвено отговор, защо българите не могат да се справят с проблема, ако искаха това.

Но и българските защитници на животните според доктор Бекер също живеят в опасност, защото критиките им засягат мощни интереси. Една българка, разследвайки кучешкия проблем, е била пребита до смърт, пише Билд.

В своя репортаж от София, ARD успява със скрита камера да заснеме кучешия ад в изолатора в Лозенец и посочва, че дори не особено строгите български закони тук се нарушават драстично и отношението към четирикраките е садизъм.

Нима страна, която не зачита морално нормите на нашата цивилизация и защитата на кучетата, може да бъде европейска членка, пита германската телевизия.

Европейският депутат от баварските християнсоциали Маркус Фербер, коментира, че България е крайно изостанала в сравнание с другите еврочленки, както в манталитета, така и в правната защита на животните.

Българската администрация бездейства, но Фербер се надява, след 2008 година Брюксел да принуди България, като еврочленка да цивилизова отношението си към животните.

Ето ни още нещо, с което да се гордеем... Моето мнение е, че просто ни липсват ама всякакви зачатъци на намерение да се занимаваме с проблемите си. Срам.
onnellinen
Първо - авторът на цитираното има няколко правописни/пунктуационни грешки.
Второ - извинявай, деряли кучетата живи? Тия с всичкия си ли са? Все едно да снимам котешкото палто на майка ми и да го лепна със снимка на одрана котка, а на палтото да закача етикет 'сибирска лисица'. Какво точно ще докажа?
Edit - сигурно е тъп въпрос, но се присетих - по кое са познали, че кучето на снимката е полуживо? Ритало ли е?
renton
Интересно наистина какво мисли всекидневника Билд за жертвите, разбира се, съвсем невинно захапани от депресирани бесни кучета из БеГе. Убеден съм, че всекидневника е напълно наясно колко несъществуваща е грижата за бездомни животни у нашата така лЬОбима родина. Също така любовта ни към най-близкият приятел на човека, изразява ли се в събирането на фекалиите Му, щото откак ходя по улиците без колич съм настъпал неколко милиона изпражнения, в частност кучешки. И не на последно място джърманския всекидневник как по-точно отразява лая на бездомните помияри къде всяка сутрин ми играят ролята на кокошка в един от най-оживените градове из Вулгария?

Ш'ги е?а в природните защитници и све. Кат дойдат да поживеят в реалността (лайналността) тогава ше ги тикам да си пишат бездарните журналистически, лишени от грам реализъм фекалии. Фекалий, както биха казали повечето съфорумци. Да стане ясно, един вид.
Blashyrkh
^,^^ Като че ли не е вярно това което пишат!!

Лошото в подобните статий (както и онези с домовете за сираци и мечките), е че се създава мнението, че само тук е така и че само в Бг е най-преебано. В тази част на света е така и проблема трябва да се реши като се създаде номален awareness, а не сензация.
Hell's Bells
Цитат(Blashyrkh @ Oct 31 2008, 12:05 AM) *
^,^^ Като че ли не е вярно това което пишат!!

Лошото в подобните статий (както и онези с домовете за сираци и мечките), е че се създава мнението, че само тук е така и че само в Бг е най-преебано.


Да, не е вярно и да, това им е целта, ние сме целта сега, нови сме.
Ти луд ли си?! В Италия бях близо 3 години, бах ги, мислят си, че ядем бананите с корите, няк'ви маймуни сме, а всички българки сме проститутки.
Западна Европа или поне това, което видях аз от нея, си има точно изграден стереотип за нас. Че са малоумници спор няма, че не знаят на кого дължат компютруту тоже. Както и да е. Да вървят да се.........
Сираци, мечки, статиЙ, не ме е*е, европейците са малоумни, но са напред, как става да си олигофрен и да се справяш по-добре?!
scion_of_storm
Всъщност започвам да цакам на срещуположния като допреди време полюс.

"Европейците" не са много по-културни от самите нас. И започва да ми омръзва да сме сочени с големия европейски куропръст като изметта всечовешка. Вярно е, обаче, че имаме прекалено много неща да изглаждаме.

И все пак те не са повече като хора от нас, просто имат по-добро устройство на държавата.
Blashyrkh
Цитат(L.B. @ Oct 31 2008, 01:20 AM) *
Цитат(Blashyrkh @ Oct 31 2008, 12:05 AM) *
^,^^ Като че ли не е вярно това което пишат!!

Лошото в подобните статий (както и онези с домовете за сираци и мечките), е че се създава мнението, че само тук е така и че само в Бг е най-преебано.


Да, не е вярно и да, това им е целта, ние сме целта сега, нови сме.
Ти луд ли си?! В Италия бях близо 3 години, бах ги, мислят си, че ядем бананите с корите, няк'ви маймуни сме, а всички българки сме проститутки.
Западна Европа или поне това, което видях аз от нея, си има точно изграден стереотип за нас. Че са малоумници спор няма, че не знаят на кого дължат компютруту тоже. Както и да е. Да вървят да се.........
Сираци, мечки, статиЙ, не ме е*е, европейците са малоумни, но са напред, как става да си олигофрен и да се справяш по-добре?!


Ми аз съм в Италия от 1 година и съм останал с противоположното впечатление wink.gif

Стереотипи за нас има, но нашите стереотипи за тях не са дори частично по-малки (както удачно показваш в мнението си biggrin.gif )

Това с компютъра доста ме дразни, ебаси ако това ни е гордостта на нацията, че полу-българин, който дори не е роден в България (да не говорим за образование или научна работа), го наричат Бащата на компютъра.

Последното изречние няма да го коментирам.
Hell's Bells
Прав си, имаме...имаМ изграден стреотип за тях вече, което е лошо. Знам, че е, но заеби тия компютри, проститутки и т.н., човек, те живеят в няк'ъв информационен вакуум. Само ако стане някъде "атентант" (в " " щото не винаги е) казват за него.
Олимпиада- ако има техен атлет, тогава дават съответната дисциплина и т.н.
Едит: А че преди около 2 години беше няк'ва италианска графиня, извини ме не помня ни предаването, нито името й, попита в ефир дали по островите в България все още имало канибали?!
onnellinen
Цитат(Blashyrkh @ Oct 31 2008, 12:05 AM) *
^,^^ Като че ли не е вярно това което пишат!!

Искаш да кажеш, че е? Полуживо одрано куче, хвърлено зад фабрика за кожени изделия? Сигурно е жилаво зверче, щом още диша.
Вярно, че имаме проблем с кучетата. Обаче котките също се въдят, а като че не се виждат. Сигурно е заради разликата в размерите. Или... Както споменах, майка ми има котешко палто. Май там са отишли няколко котешки кожи.
Blashyrkh
Искам да ти кажа, че кучетата се мъчат, че се убиват варварски без упойки, че на мечките им вадят зъбите и ноктите без упойка и ги карат да седят върху въглени докато им свирят на кавал. Че условията при които живеят сираците са най-малко плачевни. Ситуацията е много кофти и повече хора трябва да знаят за това. Отново казвам, че съм доста несъгласен с изводите на журналистите (или по-скоро редакторите), които определено са под влияния, но повечето от вас не се концентрират върху това и за това си дадох коментара.

П.С. Котките не се въдят толкова, че да създават проблеми все още, пък и котки на глутници да хапят хора не съм чувал.
Magistra
Уф, честит празник на който празнува, ама шва изплющя сичките. Не сте ме разбрали. Не това имах предвид, на което ми препоръчвате едит. Ако случайно сте дочели статията докрая си пише, че хората си правят бизнес от помиярите и им продават кожиците под няква форма. Ако ще е така, нека напраят официална менажерия техната мамица, а не тихомълком да помагат на гадинките да се развъждат и после само да ги прибират за реколта. С други думи - да им направят едно ограждение, където да си акат, пишкат и да се клатят, а не да рискуваме всеки ден(или по-скоро вечер) да им станем фураж. Кравите също ги дерат, питайте си рокериите. Затова ме е срам или по-скоро ми пуши шапката, съфорумци, за наличието на шепа предприемчиви мошеници, които си правят бизнеса и не се интересуват, че гражданите го духат заради тях. Компренде?
onnellinen
Какво да направим ние, обикновените граждани, за да се реши проблемът с кучетата, когато никой друг не иска да го реши? Или зарязваме всичко така, или си го решаваме сами. Някой от вас наема ли се да убие животните из квартала си? Предполагам, че не. Предполагам също и че имате много по-важни проблеми от това, че не умъртвяват кучетата с упойка. Жал ми е за тях, но това не е мой проблем.
SepulTeraHead
Цитат
В тази част на света е така и проблема трябва да се реши като се създаде номален awareness, а не сензация.


Цитат
Отново казвам, че съм доста несъгласен с изводите на журналистите (или по-скоро редакторите)

+1

Аз тука мога да кажа от първо лице, че си напълно прав. Опитвам се всеки ден да пиша сериозно и отговорно за важни неща, ама отгоре ми викат как били "общи приказки", "нямало новина" и прочие. И накрая от доброто ми желание излиза едно пълно говно, което се пуска на хората. Докарах го дотам, ако ще ми променят всичко, да ми махат името, ама на кой помага това освен на мен?
Mago De Oz
Аз лично съм застрелвал помияри (два броя) и хич не ми пука !!! Мамка им помиярска, децата са ми по-мили от тях затова да мрат ! Лайна навсякъде, зъбят се , най-вече като са на глутници, някакви малоумни лелки ги хранят...ужас ! Сега сме замислили с двама съседи повторна акция "Прочистване", малко телешко, отрова за мишки и поне в нашата градинка да няма помияри. А и не ми пука кой какво ще ми каже, колко съм жесток и такива глупости...предпочитам да съм жесток, отколкото 2 годинишният ми син да се омазва с кучешки лайна или нещо по- лошо !
SepulTeraHead
Аз те подкрепям с 2 ръце. Даже бих те поканил малко в квартал Крива река да поразчистиш, ако ти се намира време. Това сериозно. единственото, което ме дразни повече от помиярите, е малоумниците, които ги хранят или защитават.
Blashyrkh
^ Така е! Едно налите на майка ми ебаси, аз го подгонвам, а оная дето го храни ми вика, че който биел кучета щял да страда от проблеми в черния дроб... suicide.gif

Цитат(Mago De Oz @ Oct 31 2008, 07:39 PM) *
Аз лично съм застрелвал помияри (два броя) и хич не ми пука !!! Мамка им помиярска, децата са ми по-мили от тях затова да мрат ! Лайна навсякъде, зъбят се , най-вече като са на глутници, някакви малоумни лелки ги хранят...ужас ! Сега сме замислили с двама съседи повторна акция "Прочистване", малко телешко, отрова за мишки и поне в нашата градинка да няма помияри. А и не ми пука кой какво ще ми каже, колко съм жесток и такива глупости...предпочитам да съм жесток, отколкото 2 годинишният ми син да се омазва с кучешки лайна или нещо по- лошо !

Недей с отрова, човек. На няколко познати кучетата им умряха заради това. Много е гадно някой да ти убие/крадне кучето!
Mago De Oz
^Спокойно, никой няма намерение да трепе всичко четирикрако наоколо... има си начини, пък с повечето домашни кучета в махалата сме лични приятели smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.