Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Within Temptation - Black Symphony
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
lodborg
В момента гледам прясно изпиратстваното DVD на Within Temptation, група която винаги съм оценявал, но никога не съм харесвал дотолкова, че да наредя сред любимите си, дори и в собствения й жанр (да не кажа дори по-голяма дума), и не мога да си затворя устата. Просто долната ми челюст постоянно пада. Холандците са направили нещо колосално. Защо? Не, не говоря за симфоничния оркестър, който разбира се сам по себе си е голямо предизвикателство. Не говоря и за чудесното представяне на самата група - качествени концертни изпълнения получаваме от кажи-речи всички метъл групи. Защо тогава? Защото WT са надраснали недодялаността, присъща на метъл света, когато стане дума за лайв DVD-та. Съвсем не е толкова трудно да се изпипа концертно издание, особено в днешни дни - правят го сульо и пульо по цял свят. Говоря за усета към детайла и най-вече към разнообразието. Толкова ли е трудно да запишеш концерт с HD камери? При това не с една или две, а с двуцифрено число такива. Така че да се осигури някаква нормална динамика на картината, да не гледаме групата постоянно от един и същи ъгъл до втръсване. Толкова ли е трудно да се направи нормално осветление? Такова, че всъщност да се вижда сцената? Такова, че да допринася за разнообразието на картината? И още един куп малки детайли, които обаче имат толкова голямо влияние и значение. Ще премълча и че звукът е перфектен във всяко едно отношение, дори спрямо стандартите за студийни албуми. Все едно излязъл от студиото, а не от концерт.

Като огромен фен на Therion мога само да съжалявам, че тази моя невероятно любима група издава вече втори мултипак с DVD-та, никой от които не отговаря на класата на бандата. Записвани в относително малки зали, без подходящ замисъл, без голяма продукция, без визуално предизвикателство. БЕЗ ШИБАН ОРКЕСТЪР! Within Temptation направиха DVD с оркестър, а Therion вадят втори пакет с концерти от "читалища".

Мога само да кажа едно огромно благодаря на Within Temptation за удоволствието, което ми доставиха и ще ми доставят още с новото си издание. Една група, към която никога не съм се чувствал особено привързан или съпричастен, успя да ме грабне по такъв начин. Ако преди месец някой ми беше казал, че след 30 дни ще обмислям дали да си купя DVD (или изобщо каквото и да било) на Within Temptation, сигурно щях да му се изсмея в лицето. Каква ирония...
sharon
Преди малко го изгледах и аз, все още не знам дали въобще е редно да коментирам Това. В контраст с мнението на Lodborg, при мен е факт, че все пак става въпрос за възможно най-любимата ми група. Добре, но и в най-смелите си представи не съм очаквала нещо толкова качествено. Нито толкова иновативно. Не и толкова ПЕРФЕКТНО. Не става въпрос за това, че бандата НИКОГА ме е разочаровала по какъвто и да е начин, "Black Symphony" не само, че не прави изключение, но и ме кара да гледам с по-други очи на любимците ми и въобще на бъдещите издания от подобен формат. За момента няма и какво повече да допълвам, останалото ще кажа след някое и друго време и с най-голямо удоволствие. През това време просто го вижте.
Crafter
Това май ще се окаже най-грандиозното метъл DVD правено досега. Нямам думи... като го пуснах гледах само овертюрата около 15 пъти.

За саунда имам малко по-различно мнение, обаче. Докато оркестъра с всичките хорове и инструменти звучи повече от перфектно балансиран, не бих казал съвсем същото за вокалите (които са доста по-силни от нужното, според мен) и доста губещите се на моменти (най-вече в началото и към края) китари, бас и барабани. Това обаче почти не се забелязва на фона на хиледите страхотно пипнати ефекти по видеото и най-важното - облечения с моряшка униформа басист! Какво повече може да желае човек от едно ДВД и от живота като цяло?

Може би по-късно ще напиша по-сериозно мнение, в което вероятно ще разкритикувам абсолютно неадекватните движения на Шарън, но за момента съм като гръмнат!

bowdown.gif
Mer De Noms
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 24 2008, 06:36 AM) *
Може би по-късно ще напиша по-сериозно мнение, в което вероятно ще разкритикувам абсолютно неадекватните движения на Шарън, но за момента съм като гръмнат!

bowdown.gif

хаха, а какво ще кажеш за хореографията й в клипа на Armin van Buuren? whistle.gif
lodborg
Щурме, точно уверюрата, която Дил ми прати преди около седмица на mp3-ка, ме накара да си дръпна DVD-то. Иначе може би щях да го игнорирам известно време. И аз я циклих доста пъти - меко казано размазваща е.

Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 24 2008, 05:36 AM) *
вероятно ще разкритикувам абсолютно неадекватните движения на Шарън

Вярно е. И на мен никога не са ми се нравили. Но пък тези движения са си запазена нейна мярка откакто свят светува, така че няма как да минем без тях.

Иначе, на мен Keith Caputo ми действа твърде зле. Прилича на клошар... puke.gif И пее горе-долу като такъв. А парчето с него всъщност е много готино, така че не си заслужава да го прескачам всеки път.
scion_of_storm
Цитат
облечения с моряшка униформа басист! Какво повече може да желае човек от едно ДВД и от живота като цяло?

Щурме, я признай какво си слушал преди това whistle.gif whistle.gif

Явно са се скъсали от техника, може и да се види smile.gif
sharon
Цитат(Mer De Noms @ Sep 24 2008, 09:23 AM) *
хаха, а какво ще кажеш за хореографията й в клипа на Armin van Buuren? whistle.gif

Има си тема за това.
Единствената ми забележка е към появата на Anneke van Giersbergen, която никога не ми е харесвала нито откъм глас, нито откъм визия, a включването й в "Somewhere" си е откровено издевателство над слуха ми и определено ми дойде в повече. Това и коментирахме тези дни, песента просто не е предназначена да се пее по този начин, а това, което прави тя там е тотално извън рамките на приемливото.
Crafter
Цитат(Mer De Noms @ Sep 24 2008, 09:23 AM) *
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 24 2008, 06:36 AM) *
Може би по-късно ще напиша по-сериозно мнение, в което вероятно ще разкритикувам абсолютно неадекватните движения на Шарън, но за момента съм като гръмнат!

хаха, а какво ще кажеш за хореографията й в клипа на Armin van Buuren? whistle.gif

Мисля, че там съвсем нарочно са отрязали по-голямата част от тях и са я оставили в клипа само, където пее. Хвала на такива хора! whistle.gif


Цитат(lodborg)
Иначе, на мен Keith Caputo ми действа твърде зле. Прилича на клошар...

Според мен включването му беше доста адекватно тук и то точно заради странния си имидж и маниер на пеене. Инак всеки поне малко запознат с психологията ще забележи от километри тежкото личностно разстройство, от което страда.


Цитат(малък щурмски моряк)
Щурме, я признай какво си слушал преди това

Що не си свалиш фланелката моряшка
... rolleyes.gif


едит: Честно казано преди DVD-то бях пропуснал да чуя песента Jillian. Някой има ли представа кой по дяволите е този Джилиан и за какво иде реч като цяло?
Mort
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 24 2008, 05:03 PM) *
едит: Честно казано преди DVD-то бях пропуснал да чуя песента Jillian. Някой има ли представа кой по дяволите е този Джилиан и за какво иде реч като цяло?

Мисля, че е герой от една игра, но Дил може би ще ти обясни по-точно. Иначе за шоуто - БАХТИ bowdown.gif - такъв концерт не бях виждал досега и то от кой да е музикант.
lodborg
Щурме, залата се казва Ахой, така че облеклото на басиста е, едновременно с чисто визуалната естетика ( wink.gif ), много тънка шега.

Иначе днес изгледах DVD-то пак и по всичко личи, че утре пак ще се гледа. Грандиозно творение! Учебен материал на тема "Как се печелят фенове".
Crafter
Цитат(lodborg @ Sep 25 2008, 12:41 AM) *
Щурме, залата се казва Ахой, така че облеклото на басиста е, едновременно с чисто визуалната естетика ( wink.gif ), много тънка шега.

Щурм и самичък се сети за евентуалния намек. Но поздравът е популярен и извън моряшките среди, тъй че не съм съвсем убеден дали това е имал предвид.
Airin Of Ancelot
Перфектно DVD! Може би най-професионално съвършеният запис на концерт, който съм гледала досега, както и един от най-емоционалните. Sharon, Robert и компания правят нещо наистина голямо на сцената, много ме радват. smile.gif Засега си оставам с мечтата да ги видим някой ден и у нас...
Revenant
И все пак музиката си остава най-важното.
Live Gothic > Black Symphony
lodborg
Съвсем не. Песните от "Live Gothic" > Песните от "Black Symphony". Нищо на света обаче не може да ме накара да изгледам Live Gothic докрая, предвид че повечето парчета звучат определено по-зле от оригиналите, а шоуто не е нищо, ама нищо особено. Мерси. Предпочитам да си слушам Therion в оригинал.

А на "Black Symphony" се сцепвам. И вече го гледам за кой ли път от край до край. Сравнение в това отношение не може да става.
Despair
Цитат(Revenant @ Sep 25 2008, 03:31 PM) *
И все пак музиката си остава най-важното.
Live Gothic > Black Symphony

+ много, много. Не знам дали някога ще имам желание да гледам някое от двете DVD-та, но от аудиото на Therion няма какво повече да се желае. Останалото не ме впечатлява.
Aglarana
След като прочетох добрите отзиви, реших и аз да го дръпна с надеждата, че най-сетне ще ги харесам. Винаги съм смятала, че са група със страхотна вокалистка, но така и не успях да възприема тембъра на гласа й. Сега пак не се получи - прекалено висок за вкуса ми, имах чувството, че секва по някое време, което е и нормално да се случва, де. И все пак DVD-то е направено страхотно, атмосферата, която създава хорът, е неповторима. И в излъчването на Шарън има нещо магично smile.gif
Не бих си пуснала обаче нещо друго тяхно, а сега, като заговорихме за концерти и т.н., ми се догледа End Of An Era! Ето какво следва :р
Revenant
хах, и аз имах същото желание, дори си представих за момент как си пускам направо Ghost Love Score
wqwrrr
Трябва да си направя малко разместване в класацията с любими dvd-та. Струва ми се, че този концерт надминава и One Cold Winter's Night, ако мога да правя сравнение.
Много ефекти, много нещо - и сполучливо. Камерите на моменти се сменят твърде бързо, но ефекта е ясен и е постигнат безупречно. Шарън се представя доста добре, ако трябва да съм честен, и движенията с ръцете, които никога не са ми били намясто, са достатъчно малко, че да не ме дразнят, а групата показва невероятен хъс и прекрасно свирене. Какво повече да искам, освен да съм бил там? =)
sharon
^^, ^^^ Лошо няма, това са две различни dvd-та, всяко с емоцията си. При WT обаче става дума за грандиозност спрямо "Black Symphony", защото и самият замисъл на записа беше и си е пропит с тази идея от началото да края. Както и да е, никога не съм криела, че сравненията между бандите са ми смешни, макар и двете да принадлежат към един и същи музикален стил (for fuck's sake, не споменавайте думата "готик"). И не, не говоря за сравнения между Within Temptation и добрите стари КУЛТОВИ любими Nightwish и съответно новото им "лице", но хубаво, заради изказаната идея изгледах отново "Black Symphony" и пуснах директно след това "Еnd Of An Era". Да, от монитора и колонките си лъха самата есенция на групите, емоцията е абсолютно иднивидуална - е, къде е нередното в това? Като стана дума за песните - да, че творчеството на WT винаги ми е било в пъти повече присърце от това на финландците, но и за миг не си помислям да омаловажавам стойността на "End Of An Era", далеч не, камо ли пък тази на Nightwish като една от групите, които заслужиха популярността и уважението си безкомпромисно и напълно. Просто след това, което ми поднесоха Sharon & co, всичко останало ми изглежда доста бледо.
Aglarana
sharon, мисля, че акцентът на мнението ми беше най-вече в първия абзац smile.gif А и то само по себе си е доста позитивно, като се има предвид, че въобще не съм фен на групата, какъвто си, примерно, ти! За сравнението с Nightwish - то няма как да не бъде провокирано у мен, след като пък те са групата, която успява да ме зареди с толкова различни емоции, когато ги слушам.
Не омаловажавам достойнствата на "Balck Simphony", даже напротив. Просто Within Temptation не успяха да ме приобщят към многобройните си фенове.
sharon
А, дори не съм намекнала за акцент. Както виждаш, просто реших и аз да пусна нещо след това заради експеримента, хареса ми начина на мислене, не друго. За останалото се изразих достатъчно ясно, просто се различават случаите ни. happy.gif
lodborg
Безспорно едно DVD като "End of an Era" или "One Cold Crimson Night" ме зарежда с много повече емоции и е много по-близко до мен самия като музикален вкус и това няма как да се промени. Като оставим музикалните предпочитания настрана обаче, "Black Symphony" е безспорно НАЙ-грандиозното и НАЙ-богатото откъм продукция DVD, което съм гледал от метъл група, а и едно от най-добрите по принцип. Може никога да не си пуснете студийните албуми на групата, както твърдите, обаче всички ахкахме в захлас докато го гледахме. Всички. Бих казал, че дори само това е огромно постижение.
abydos
Всичко хубаво, ама тази мадама защо не зареже глупавите тоалети? Да вземе малко поука от Симон примерно. Аз като не особен фен на музиката им (не съм и особено запознат с тях де) бих се радвал и на повече визия :Д
Airin Of Ancelot
Цитат(wqwrrr @ Sep 26 2008, 12:00 AM) *
Трябва да си направя малко разместване в класацията с любими dvd-та. Струва ми се, че този концерт надминава и One Cold Winter's Night, ако мога да правя сравнение.

Същото и при мен. smile.gif "Black Symphony" просто издуха всякаква конкуренция, а това е нещо, което не съм си представяла, че ще се случи след шедьовъра на Kamelot от 2006-та.

Велик концерт изнасят холандците, а и са ми много любима банда. Влюбването е неизбежно. wub.gif
Warrior Of Ice
Определено най-бляскавото и професионално изпълнено DVD, което съм гледал досега. Бандата е перфектна на живо - като се започне от технически безупречното и дваж по-емоционално изпълнение на песните и се стигне до завладяващото сценично поведение. Btw, танците на Sharon рулират. happy.gif Визията като цяло е много впечатляваща, но това по принцип си е характерно за групата. Гостуващите музиканти също радват доста, с изключение на Anneke, чието включване направо проваля прекрасната "Somewhere" с неадекватността си. Не на последно място, оркестърът и хорът се вписват изключително силно - допълват звученето там, където е нужно, не се натрапват и въобще придават много красота и епичност на композициите. Поклон пред Martijn за аранжимента! Не е истина как завиждам на щастливците в залата, имали възможността да се насладят на всичко това на живо... "Black Symphony" е нещо задължително не само за феновете на Within Temptation, но и за тези на симфоничния метъл изобщо.
Rolf
Намерих време да го изгледам най-сетне. Всякакви суперлативи са слаби за Black Symphony! Доста музиканти и въобще хора, занимаващи се с продуцирането на подобни издания, могат да го вземат за пример.
HeartOfEverything
hora interesyva me ot kde moga da si drupna tva dvd-i?..dnes razbrah 4e e izleznalo ..ii kato gledam komentarite e neshto nevoroqtno...6te moje li nqkoi da mi kaje/..
Warrior Of Ice
По принцип това е темата, в която би трябвало да питаш, но ето го за сваляне - линк.
HeartOfEverything
smile.gif блг
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.