Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Саундтраци от детски филми!
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Crafter
Всички сме гледали Аладин, нали? Цар лъв? А какво мислим за песничките из филмите, които обикновено са така преплетени, че да се пеят от главните герои във важни моменти.
Според мен има няколко изключителни попадения, които се нареждат на челните места в личната ми музикална класация съставена от всичко, което слушам.

Предлагам да започнем обсъждането с абсолютния ми личен фаворит, а именно оригиналния Аладин от 92-ра, който освен със спечелните награди, може да се похвали с композитора си - Алън Менкън, популярен с работата си за филми като Роки, Красавицата и Звяра, Херкулес и още куп други, с известни текстописци като Тим Райс (Цар Лъв) и Хауърд Ашман (Красавицата и Звяра) и най-вече с култови изпълнители като Робин Уилямс и наскоро починалия Брус Адлър.
Най-популярните песни от този саундтрак са отварящата Arabanian Nights и култовото изпълнение на Робин Friend Like Me.
Винаги съм се възхищавал на първата, която само за минута успява да те пренесе изцяло в атмосферата на филма, а мелодията май никога не се забравя.

Тук можете да намерите саундтрака.
Aglarana
Знаех си, че може би ще създадеш такава тема smile.gif

"Once Upon A December"
Composed by Stephen Flaherty
Lyrics by Lynn Ahrens

Филмът е "Принцеса Анастасия".
Това е моят личен фаворит! Тук може да чуете песента.
Винаги ми е звучала толкова лично, а същевременно и грандиозно...

Други любими soundtrack-и са този на вече споменатия "Аладин" и също така песента, или по-точно мелодията, която изпълнява злата вещица(медуза май беше), след като взима гласа на Ариел и се разхожда по краибрежието, където принцът я чува и измамно се влюбва!
Braindead
След онези полемики с теб в Халбите (точно по тази тема) и аз очаквах включване.

Аладин определено и на мен ми е номер 1, Робин Уилиамс е гениален (освен Friend like me, култово е "представянето" на Prince Ali! Но всъщност в албума само тези песни, които пее "Аладин" (нямам си идея кой актьор беше това) не ми харесват, че тоя си пада малко(?) хомо.
На "Цар Лъв" също ми е супер любим (а и там нали Джеръми Айрънс озвучава Скар и неговите песнички също са яки), на "Малката русалка" (има страхотни попадения като се започне от моряшките песнички в началото и се стигне до "симфониите" на Себастиан, хаха)
От "Красавицата и звяра" също имам любими песнички.
А, да, разбира се "Херкулес", а той ми е адски любим като филм също.

Абе, въобще, при Дисни нещата са толкова изпипани, и откъм хубави мелодии, и откъм текстове, всичко си заслужава! bowdown.gif
zelatorr
Класика!!! :")))
Wolfheart
zelatorr, кви са тея летящи ютии и консервни кутии?

Иначе саундрака на Aladdin е велик. Но повече ми е присърце този на играта. Ама тази за DOS, а не онези чекии за Нинтендо или Сега. тука можете да му се насладите на цялата същност.
Музиките на някои от нивата са от саундтрака на филма, други са с неизвестен произход.
Crafter
Цитат(Aglarana @ Sep 27 2008, 08:44 AM) *
Знаех си, че може би ще създадеш такава тема smile.gif"Once Upon A December"Composed by Stephen FlahertyLyrics by Lynn AhrensФилмът е "Принцеса Анастасия".Това е моят личен фаворит! Тук може да чуете песента.Винаги ми е звучала толкова лично, а същевременно и грандиозно...Други любими soundtrack-и са този на вече споменатия "Аладин" и също така песента, или по-точно мелодията, която изпълнява злата вещица(медуза май беше), след като взима гласа на Ариел и се разхожда по краибрежието, където принцът я чува и измамно се влюбва!

За Анастасия, личният ми фаворит е In The Dark Of The Night, който ако имаше малко повече китари, можеше да мине за песен на Rhapsody Of Fire без никакъв проблем! Аутрото е trve metal of steel!

Ето и парчето. А в директорията можете да намерите по-голямата част от саундтрака на Анастасия.

Come my minions,
Rise for your master,
Let your evil shine!
Find her now,
Yes, fly ever faster
wqwrrr
Прекрасна тема и аз няма да пропусна да се разпиша за любимото си детско, а ако питате мен, и не толкова детско, анимационно филмче - "The road to Eldorado". Няколко от песничките из саундтрака, дело на невероятния Hans Zimmer, тези от важните и дълбоки моменти във филма, са дълбоко сантиментални и много обичани! Към горещата си препоръка към всеки, ще добавя и че песните са перфектно изпълнени и зад микрофона в някои е самият Елтън Джон, който се справя прекрасно с стила и импресирането на разнообразните емоции на героите.
noel_f
Знаете ли какво й липсва на тази тема? Линкове към саундтраците, които предлагате. happy.gif
Crafter
Отказвам да приема критиката ти wink.gif

The Road to El Dorado

Както и вече дадените линкове за:
Aladdin (1992)
Princess Anastasia


The Road to El Dorado винаги ми е звучал и изглеждал като ново поколение от тези филмчета. През деветдесетте сякаш атмосферата беше някак различна и имаше нещо много по-красиво, което не мога да опиша. В Ел Дорадо, например испанският привкус ми звучи някак насилен спрямо източния от Аладин.

За сметка на това пък все още помня някои от шегите. Любимата ми беше, когато двамата главни герои заблуждават хората, които са измамили, че се бият и единия казва:

- Биеш се като сестра ми!
- Дуелирал съм се с нея, мерси за комплимента!


Ето така трябва да се учат децата!
scion_of_storm
Цар Лъв...

wub.gif

В арабските нооооо-щииииии whistle.gif също ми беше много любимо smile.gif

Ай, и Хакуна Матата(х).

Вълчата ще се включи с гръм и трясък скоро тук, подозирам. :р
Vlad
http://vbox7.com/play:85587700

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Aglarana
^ Това много съм го гледала! Сега ми се струва като за бавно развиващи се... biggrin.gif
Wolfheart
Цитат(Vlad @ Sep 30 2008, 11:10 AM) *

KVLT!

Иначе някой спомня ли си тези катерички и мушмуроци с големи задници:
http://ru.youtube.com/watch?v=ISL8bAYXw8A&...feature=related
това е руската версия на интрото. Преди да тръгнат по бнт, съм ги зяпал редовно по руската, която едно време се излъчваше в ефир може би из цялата страна.
Slash
Всичко хубаво е свързано с патоци за мен в анимациите. The Three Caballeros, също така DuckTales и Darkwing Duck. The Hunchback Оf Notre Dame също има хубава музика. За това се сещам в момента.
Magistra
песничка

Смели играчки, мечета закачки
приказки тайни те имат за ваааааас
Всичко умеят, говорят и пеят
смели мечета живеят край нааааааааас
Скаааачат там, скачат тук и там и там и тууууук
кой ще ги сравни със някой друг със някой някоооой друуууууг smile.gif Разсополивих се са такоам у дъртата кранта smile.gif
malleus
ЕЙ ТВА Е КЛАСИКА
Chimera
Копеле, как не съм я видяла тая тема! laugh.gif Щурме, тамън ти влезнах у профила и се натъкнах на туй нещо...браво! biggrin.gif

Саундтрака на Цар Лъв ми е любим, главно защото включва песни на суахили и африканска музика, което мхмхм wub.gif За Елтън Джон няма да говоря просто, спомням си как като малка гледах това клипче и се заварявах пред екрана...еееех, старите дни... biggrin.gif

Въобще много хубави саундове имат Дисни, и стари и нови филмчета. Парижката Света Богородица и Покахонтас са невероятни -Colors of the wind май се казваше хита от последната.

Едно нещо за което ги уважавам е как на преиздадените на двд филмчета слагат песните с аудио на всички езици, включително български... винаги съм се възхищавала на това колко усилия влагат в дублажа на дисни, просто е удоволствие да го гледаш всякак дублирано, особено песните. И...да, отплеснах се... biggrin.gif
Crafter
Цитат(Chimera @ Jun 19 2009, 09:54 PM) *
Едно нещо за което ги уважавам е как на преиздадените на двд филмчета слагат песните с аудио на всички езици, включително български... винаги съм се възхищавала на това колко усилия влагат в дублажа на дисни, просто е удоволствие да го гледаш всякак дублирано, особено песните. И...да, отплеснах се... biggrin.gif

Тези двд-та мяркала ли си ги из тракерите или просто обичаш да си ги купуваш? whistle.gif
beyondtheblack
Крокодил Гена оунз!
http://www.youtube.com/watch?v=V-TithD7izM
Chimera
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 20 2009, 03:54 AM) *
Тези двд-та мяркала ли си ги из тракерите или просто обичаш да си ги купуваш? whistle.gif

В тубата ги има повечето... но са ми попадали истински двдта, откъдето да знам - в родата имам и деца, ю кноу biggrin.gif И както винаги те не ги оценяват толкова много, колкото възрастните tongue.gif
Preacher
Мисля, че метълският форум единодушно се разнежи и филмовият форумен любимец е "Цар Лъв", много плътно последван от "Аладин".
Няма смисъл да споменавам колко ги обожавам, стига за това.

Но сетете се за една друга творба на Дисни - http://www.imdb.com/title/tt0061852/

"The simple bear-necessities..."
Спомнете си умопомрачително смешният Балу, достолепната Багира, адски нелепите маймуни, покъртителните слонове и оная връзка за обувки Каа... biggrin.gif
Това филмче е злато от начало докрай и саундтракът му е такъв комедиен шедьовър, че просто нищо с подобна хумористична насоченост не може да го задмине! Нищичко!
scion_of_storm
Дааа, в Арабските нооооооо-оо-щиииии whistle.gif
Sile
Лисицата и хрътката -- класика!!!! Колко съм плакала на тоя филм. Ако някой намери саундтрака ще е супер -))
Megadeth
Малкото пони ;р
ZerraX
Saber Rider
Biker Mice From Mars
Aske
ohmy.gif мишките рокери от марс -супер любимо филмче. Скоро ги гледах пак bowdown.gif
Chimera
Цитат(ZerraX @ Aug 20 2010, 01:24 PM) *

Вече си мислех, че само аз съм израснала с тези двете icon_headbang[1].gif
Megadeth
Тва е клипа
ZerraX
Дам на X-Men e kvlt
Това му е японската версия макар че оригинала повече ме кефи.
Ducktales - хах сега се сетих за това. Някъде в нас имам видео касета на някои серии.
Creepy Crawlers - Е това ми едно от любимите xD
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.