Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кво мислите за концерта на HelloweeN?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
InsArtTure
За мен си беше перфектно-кво друго?
Warrior Of Ice
Ето го и моето ревю за концерта:

Започвам с благодарности към агенция Прима – за перфектната организация на вчерашното (02. 12. 2003) събитие и най-вече затова, че доведоха у нас легендите Helloween. Добрата реклама на концерта, информационният сайт и разпространяваните отпреди цял месец билети и въобще усилията на фирмата организатор, събраха над 3000 посетители (по моя преценка). Към 18:30 пред централния вход на Зимния дворец на спорта вече бе започнала да се събира тълпа и малко преди 19 часа охраната пропусна първите пристигнали. Залата постепенно се пълнеше и еуфорията ескалираше – публиката отрано започна да загрява с прочутата интродукция на “Starlight” (“Happy, happy Helloween”). Липсата на подгряващи групи е лесно обяснима – едва ли има родна банда, която стилово да се доближава до характерния немски пауър метъл. Чакащите все пак не скучаеха – беше осигурено приятно озвучаване (Maiden, Halford, Ozzy и т.н.). Концертът не започна точно в обявения час, но това се дължеше на факта, че в залата непрекъснато прииждаха нови фенове. Към 20:30 светлините угаснаха и Helloween се появиха на сцената – фантазията стана реалност.

Сетът на Weikath, Deris и компания започна с добрите стари спийд бичкии “Starlight” и “Murderer” от EP-то “Helloween”. Публиката от самото начало поде текстовете, като не спря да припява и да подкрепя групата до самия край на концерта. Последва емблематичната и образцова пауър композиция “Keeper Of The Seven Keys” – химн на не едно поколение метъли. Инструменталните способности на групата тук блеснаха с пълна сила: прекрасно впечатление ми направи младото попълнение в групата – китаристът Sascha Gerstner, който и в другите парчета демонстрира завидна техника и същевременно се допълваше отлично с ветерана Michael Weikath. Единствено в “Keeper…” по-осезателно пролича, че Andi Deris не е Michael Kiske, но той и никога не се е опитвал да бъде. Макар и не толкова мощни и продължителни, вокалите на Andi си бяха на място в песента. Същевременно сценичното му поведение беше много майтапчийско, все се шегуваше с публиката, особено в паузите между отделните изпълнения. (Например: “Спомняте ли си малоумното представяне на онази песен от High Live? За някаква птица, дето си летяла в небето…” Или пък “измервателния уред” за настроението на публиката…)

След епичното музикално сказание дойдоха веселяшките “Future World” и “Eagle Fly Free”, изсвирени по безупречен начин. Китарният звук бе впечатляващо мощен и плътен, а ритъм секцията в лицето на дългогодишния басист Markus Grosskoph и барабаниста Stefan Schwarzmann също бе на невероятно ниво, без да се натрапва. Озвучаването бе отлично – достатъчно силно и същевременно даващо възможност на слушателя да разграничи с лекота отделните инструменти. Прекрасният глас на Andi получи най-добра изява в “Hey Lord!” и емоционалната балада “Forever And One”, които най-точно пасваха на стила му. Първото парче за вечерта от новия албум беше “Open Your Life”, като интерпретацията беше осезаемо по-тежка от студийната версия. “Dr. Stein” отново разведри обстановката с хумористичните си псевдо-франкенщайнски препратки, като тълпата почти надвикваше Andi на припевите. Последва другият химн – “If I Could Fly”, в който клавирните пасажи звучаха на запис, но воят на китарите сам по себе си създаваше нужното звучене. “Back Against The Wall” бе съпроводена с най-бясното куфеене за вечерта – коси и ръце се размахваха в екстаз по цялото протежение на предните редове. Концертът привидно завърши с въодушевеното изпълнение на “Power”, по време на което Andi спретна весела разпявка на публиката, като я раздели на две и организира своеобразно състезание по шумност, всичко това гарнирано с нужната доза шеги. След края на парчето Helloween се скриха зад сцената, но ревът и скандиранията на феновете скоро ги изкараха обратно под светлините на прожекторите. Бисът започна с интересна полуакустична импровизация на Sascha, която впоследствие прерасна в “Sun For The World”. Краят дойде с “How Many Tears” и този път възгласите на тълпата се оказаха безсилни да върнат легендите на сцената. В продължение на повече от час и половина Helloween сътвориха на живо спектакъл, на какъвто поне аз не се бях наслаждавал до момента. Невероятна група, невероятна атмосфера, истински хеви метъл! Едно вълшебство, една сбъдната мечта…
alpha prime
w4era po kanal 3 sa prikazwali za nqkakyw incident ... ima 6e li ne6to takowa ?

kanal 3 thumbdown.gif
Hansi
HELLOWEEN са си уникално добри, страхотен концерт, такова чудо тук не е имало от 1993г. всичко бледнее. icon_headbang[1].gif Имам обаче една сериозна критика към организаторите, озвучаването беше направо ПЛАЧЕВНО, на някои места въобще не се чуваше гласа на Andi, но то май си е вече нормално, освен на концерта на Scorpions (които си бяха докарали цялото оборудване). Можеше да се помисли и за гардероб, че с дебели якета малко трудно се куфее. wink.gif Много ми беше интересно как отначало първо се запълниха седящите места, някои хора май си мислеха че са на театър или само да се похвалят, че са били на концерта. sad.gif

P.S. То от С.Диков какво да очакваш, само търси под вола теле, докато не си изяде боя някъде, аз поне а и доста други хора които бяха на концерта не сме чули за какъвто и да е инцидент.
Warrior Of Ice
Инцидент не съм забелязвал... huh.gif

Колкото до озвучаването, намирам, че беше на нужното ниво. Поне на предните редове всичко се чуваше отлично - и Andi, и китарите (че и баса дори)...
Hansi
Проблемът е, че не се чуваше добре особено Andi, на средните, задните и страничните редове. wink.gif Концертът трябваше да е за 3000, а не за 100-ина човека най-отпред.
_SiegfrieD_
NO COMMENT!
Още ме болят някои кокали,а и имам нещо като разтегнато сухожилие на десния крак.Добре че бях с Вермахт,защото иначе сега нямаше да мога да ходя...Както и да е-по принцип не харесвам Хелоуйн от сцената нищо не виждах,въпреки че бях на плюнка разтояние от оградите(какво да направя,че съм дребна:( и целият концерт за мен мина в борба за опазване.
Beerzebub
Супер яко беше!!
Аз лично стоях в мелето, на по-малко от 2 метра от оградите, точно срещу Weikki (в знаменитата "Left Side"... бухахаха)!!
Изкефих се на макс! Номерът беше да издържа първите 2-3-4 парчета и после хватката на мелето се поотпусна и дори имаше място да си покуфея...
icon_headbang[1].gif guitar.gif icon_headbang[1].gif guitar.gif
И, познайте какво... "Барабанистът беше идиот!"... w00t.gif
Ed_Hun†eR
Koncerta be6e na super niwo,osobeno sum dowolen ot Sasha i Weikki.Mladoka se razdade za publikata a Weikki ima6e neweroqtno sceni4no prisustwie.Nai se izkefih kato ni poliwaha s woda 6toto bqh mnogo jaden smile.gif . Spored men ima6e pone 4 hilqdi du6i za6toto prosto be6e golqmo mele . A za po-dobyr koncert ne sum si i me4tal icon_headbang[1].gif HelloweeN icon_headbang[1].gif
Warrior Of Ice
Цитат
Аз лично стоях в мелето, на по-малко от 2 метра от оградите, точно срещу Weikki (в знаменитата "Left Side"... бухахаха)!!


Както викаше Andi: "They sucked!" wink.gif biggrin.gif laugh.gif
_SiegfrieD_
Цитат(Ed_Hun†eR @ Dec 3 2003, 09:00 PM)
Koncerta be6e na super niwo,osobeno sum dowolen ot Sasha i Weikki.Mladoka se razdade za publikata a Weikki ima6e neweroqtno sceni4no prisustwie.Nai se izkefih kato ni poliwaha s woda 6toto bqh mnogo jaden smile.gif . Spored men ima6e pone 4 hilqdi du6i za6toto prosto be6e golqmo mele . A za po-dobyr koncert ne sum si i me4tal icon_headbang[1].gif HelloweeN icon_headbang[1].gif

5000 са казали по Нова ТВ.Аз на водата хич не и се зарадвах,защото не бях жадна.
Beoulf
концерта беше...беше...мълниеносен(!).
STAAAAAARLIGHT!
това върховно изживяване, акомпанирано с борбата за оцеляване се равнява на нещо което дълго няма да се забрави; не изпяха Sole Survivor и Where the rain grows, упоменати в плейлист-а, но това вероятно се дължи на играта с пубпиката, която продължи 10-ина мин.?!?
На мен обаче ми се стори, че на HELLOWEEN им се хареса нашата публика, а?
ааа, новия китарист беше противяга, но даде много от себе си.
един от guard-овете каза че са продадени 6000(!) билета. Така или иначе залата се напълни!
а за кожените якета-просто не идвайте с якета или не мрънкайте, просто признайте че концерта беше грандиозен и се молете да не е последен!
Hansi
Мен малко ме беше яд, че нямаше I Want Out, I Can, Perfect Gentleman но това са бели кахъри, те само да идват вече редовно.
Warrior Of Ice
Вярно, и на мен ми се искаше да чуя I Want Out (вечна метъл класика!) и Ride The Sky, но стига нахалство... biggrin.gif

Цитат
ааа, новия китарист беше противяга, но даде много от себе си.


Ами, момчето не беше на сцената за да се прави на манекен, а за да свири - с тази си задача се справи повече от добре, спорд мен.
Ataegina
bounce8.gif koncerta beshe unikalen
otneha mi nasilstveno 30% ot kosata sred pyrvite redici, no i oshte 30% bih dala za oshte edin takuv koncert
bowdown.gif
BoRn To LoSe
Koncerta be6e adski dobur,po edno vreme bqh nai otpred no samo po edno vreme sad.gif mislq 4e i Niki Kun4ev be6e na koncerta no ne sam mnoo sigurna!
SepulTeraHead
Цитат(BoRn To LoSe @ Mar 17 2004, 08:18 PM)
mislq 4e i Niki Kun4ev be6e na koncerta no ne sam mnoo sigurna!

Абсолютно възможно... Дичо(или там както се казва) от Д2 беше на Антракс... headbang[1].gif В тва няма нищо лошо всъшност. Може да са фенове хората...
IronnevI
Vsu6tnost sa (D2).....maikata na moq bif6a sau4eni4ka e tqhna priqtelka...
vsi4ki ot grupata sa fenove.....ama kato sa er6ili da vadqt pari....

hmm.gif hmm.gif hmm.gif
IronnevI
a za koncerta na Helloween ,'-)))))))))))))))))):
Be6e si super.......mnooogo mnooogo se nakefih....
Helloween sa veliki ,'-): puk i bqh s nai-qkata kompaniiika ,'-):
icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
SAXON
Znaci kato si minava vremeto i kato go sravnqvam s drugite koncerti , tozi be6e po tup dori ot live na ALSU.

Tozi vocal- Tova vocal4e bese mnogo zalko dgudze, ne znam dali ste slu6am Helloween, bilo to s koito i da e zad microphona.

Tuk ne govorq za Grupata Helloween, koqto imam v dobri koli4estva vuv fonotekata si.
Tyk govorq za live grupata Helloween, koqto v na4aloto na 21 vek ne moze da PEE !

Sled Halford, Shneider, Plant, Farner, Byford, Gillan, Meine, Araya, Lemmy, Fish, Hetfield, TOM, Turner, Dio, Muire i tn, koito sum vizdal na zivo, tazi nelepost Andy Deris ste q pomnq do kraq na zivota si icon_headbang[1].gif

I fuck you HELL-OH-EEEN !

No fanovete im bqha super, te napraviha liva bye.gif
SAXON
Znaci Di40 koito poznavam dobre e fan na Anthrax, Suicidal, i nai ve4e na Helloween guitar.gif

Tova 4e pravqt haltyra, ne iskam da obsuzdam To4ka

bye.gif - gotina ikonka
Warrior Of Ice
Според мен Deris се справи повече от добре с вокалите, като изключим единствено Keeper Of The Seven Keys, но там грешките са простими. wink.gif Не е като да пееше ниско, че и обем не му липсваше.
Твоя смерт
biggrin.gif Значи аз да не се изказвам за Хелоуин...или въобще за хеви метъла, че ще почне да ме псува някой
_SiegfrieD_
Цитат(Твоя смерт @ Apr 1 2004, 11:24 AM)
biggrin.gif Значи аз да не се изказвам за Хелоуин...или въобще за хеви метъла, че ще почне да ме псува някой

Да-понякога е по-добре човек да си замълчи... tongue.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.