Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 2012
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4
scion_of_storm
е,
стига шаш.

най-много да е леко хиперболизирано казано. аз мисля за 3-та световна през 2012 - тогава не светът, но достатъчна част от света може да измре, за да оправдае частица от 'Апокалипсиса'.

примерно.
Braindead
Те за Слейър говорят и за съжаление и аз съм на тяхното мнение след като я чух тая втората песен...
Няма да им е за сефте, де. dry.gif
Chimera
Една близка приятелка щеше да се записва студентка по ядрена химия, та края на света можеше да дойде и по-рано от 2012 happy.gif

Не, сериозно - не виждам смисъл да се вдига паника за бъдещето - утре, не дай си боже, може да те бутне автобус - краят на света ще дойде по-бързо от колкото си очаквал. Come what may дет се вика :р
the_mess
2012, 2013, същата работа. И да знаем, и да не знаем кога ше се мре пак ше се мре, тъй или инак.
karelian
По-скоро ще бъде начало на нова епоха, която ще се съпътства от множество промени.

Не вярвам в тези пророчества за край на света и т.н.

Дори си мисля, че ще е хубава година (на Дракона), затова имам планове. rolleyes.gif


pa®tci
Какви планове би имала една усойница за годината на дракона? unsure.gif




















tongue.gif
karelian
Защо усойница? ohmy.gif

Ах, ти, лош парцо! crying.gif
pa®tci
Щото пепелянката е заета. devilsmiley.gif
karelian
crying.gif crying.gif crying.gif

Тежко е, но ще го преглътна.





tongue.gif



P.S. Ти ли си пепелянката?
nikoi
През 2012г. е следващият слънчев максимум,а заедно с това трябва да отбележим, че размяната на магнитните полюси вече закъснява и всеки може да провери в мрежата, каква страхотна съвкупност би се родила от тези две явления. По "една случайност" годината на евентуалните събития е същата, която маите посочват за края на всичко. Струва си да се замислим.
conguestadors
Цитат(nikoi @ Aug 10 2009, 01:32 PM) *
През 2012г. е следващият слънчев максимум,а заедно с това трябва да отбележим, че размяната на магнитните полюси вече закъснява и всеки може да провери в мрежата, каква страхотна съвкупност би се родила от тези две явления.

Добре де, след като след като размяната на магнитните полюси следва някаква цикличност, как така динозаврите са живяли 150 милиона години?
И защо задължително тази размяна на магнитните полюси, трябва да ни се отрази апокалиптично?
А доколкото знам все още никой не знае, защо календара на Маите свършва до 2012 г.
telia
Защото, conguestadors, циклите са с различна продължителност. Времето постоянно се забързва, но просто ние не можем да го усетим реално, защото часовниците ни така си цъкат от както са създадени. Колкото повече наближава " краят" на един еволюционен цикъл, толкова повече ускорено време има. Ние сме петата коренна раса. Динозаврите, като същества, които не са имали нашия енергийно- мисловен потенциал, са имали и дълъг цикъл на развитие. В природата няма празни места. Колкото повече една раса напредва, механизмът й за самоунищожение сработва по- бързо и времето съответно забързва на енергиен принцип. Мислите са енергия. Лошите мисли предават лошата, отрицателната енергия на Земята. И тя съответно, като жив организъм, отреагира. Темата е обширна. В случая nikoi дава правилна насока по отношение на слънчевата активност. И това не е тайна отдавна. Но размяната на магнитните полюси не закъснява, а е " предвидена" съобразно нашето развитие като духовни същности.
the_mess
^ има нещо такова в това времево забързване, усеща си се сякаш. А както времето постепенно си се забързва, дали няма да спре накрая? (еnd of time?)
nikoi
Telia, харесва ми как мислиш, ала бъркаш относно размяната на магнитните полюси. На тази тема съм гледал материали от 2008г. и съобразно с това съм сигурен в изказа си. И, въпреки това, трябва да призная, че именно за да търся хора като теб съм в този форум. Относно темата, всички знаем, какво ще се случи две години по-рано от обсъжданите събития тук, в Швейцария. Веднъж пуснат, ускорителят на частици(по мое мнение това е "кутията на Пандора") би могъл да повлияе и по-вероятно, е да повлияе на развитието на всемирната история. Но друг, отделен въпрос, е как?
Според библията човекът е създаден по Негов образ и подобие, ала това само до някъде обяснява стремежа на вида ни да ГОСПОДарствува над себе и света. Либидото и Деструдото на Фройд е еквивалент на библейските послания за доброто(разбирай бог) и злото(разбирай Луцифер), но в психологията те са осъвременени, за да изглеждат по-модерни и лъскави, ала и двете идеологии ни представят безцветни портрети, изобразяващи дуализма(глобалната шизофрения) в човека. Двуполюсният модел, в човека и извън него, представлява иронията на съвършенството, разглеждано в рамките на този свят. Раздвоени между това да сътворяваме и разрушаваме, тъй естествено е да грешим двойно повече. Въпросът е не кога, дали и къде, а коя от тези грешки ще бъде черешката на сладостно отровната торта, наречена Всичко?
telia
nikoi, разгледай "житните послания", пиктограмите и тълкуванията за тях, ако не си. Ускорителят на частици е поредното доказателство за това каква раса сме. Умственият растеж е едностранен в този смисъл, а и като се има предвид каква малка част от него се използва. Умът лошо служи, ако не се взираме вътре и не притихваме, поне понякога. Има теории, че след 2012 ще се отключат и латентните възможности на ума, които от своя страна е възможно да активирт и третото око, а също така и материализирането на мислите- мисъл- материя- създаването.
nikoi
Ако мисълта изключи логиката на този свят (човешкия), ако съумее да види корена си, то тогава ще видим недъга на нормалните през очите на савантизма.
telia
"Индиговите и кристалните деца работят предимно с дясната половина на мозъка си. Това означава, че те са креативни, интуитивни, с богато въображение и емоционално интелигентни. Нашата култура е основно с лява ориентация на мозъка, което означава, че е праволинейна, рационална и логична. Трудностите започват, когато детето навлезе в училищната система и трябва да се адаптира. Дясно-мозъчно ориентираните учат много бързо и правят големи интуитивни скокове, демонстрирайки завидна интелигентност. Но училищната система е изградена от и за хора с лява ориентация на мозъка. Набляга се на повтарянето, рутината, организираността, праволинейността. Това бавно движение предизвиква у детето отегчение и то губи интерес. Започва да търси други неща, които предизвикват интереса му. Това води до факта, че много индигови деца грешно са диагностицирани като проблемни със съсредоточаването, а всъщност те са просто отегчени." /много малка част/
sharon
Някой доста сериозно е чел "2012: краят на света", ми се струва. Пиктограмите далеч не са нещо ново, всъщност, просто покрай целия този шум хората търсят послания навсякъде. Как ти се струва "разкритието" за мобилизиращото се норвежко (и не само) правителство, започнало от 83-та насам, в този ред на мисли?
telia
То и това не е тайна. Възможно е да е истина, но голяма грешка правят, ако е така, както се обяснява да го правят. Не става въпрос за край на света по скромното ми мнение. И нещата не опират само до четене, sharon. А и пиктограмите действително не са ново нещо. Нали се сещаш колко хипотези има за тях?
sharon
Не казвам, че опират - предположих евентуалния източник за предишните няколко мнения, вкл. цитираното за индиговите деца. Лошо няма, стига да не се вкарваме сами в разни филми.
Именно, че далеч не са новост - преди години е имало доволно количество изфабрикувани такива. Хипотези можеш да намериш колкото си искаш, че и да прибавиш сам още толкова към общия брой на базата на някои. Колкото за правителствените акции - възможно е, грешка...едва ли. По-вероятно е да става въпрос за нещо абсолютно различно. Не за пръв път хората правят опит за оправдаване на задкулисни действия чрез подобни шашми, в случая една масова психоза, каквато явно предизвикват чрез подобно "отворено писмо на политик Х" им е добре дошла. При всички случаи, ако се стигне до някаква полза, то ще е за тях.
telia
Не, полза за тях, ако така го правят, няма да има. По отношение на първата част от поста ти- мненията ми по темата почти не са свързани с такива източници. А по отношение на индиговите деца информацията ми съвсем не е от интернет и от четене. За кристалните също. Просто мога да подам източник някакъв от интернет, който в една или друга степен отговаря на наученото от мен и на почувстваното и преживяното от мен.
sharon
Едва ли, рядко действия от подобно естество приключват в плюс за останалите, не виждам защо и въпросният случай да прави някакво изключение. Въпреки че наистина подсигурен резултат няма. Кой знае, времето ще си покаже, дотогава аз си оставам доста скептично настроена.
telia
Спрямо кое?
sharon
Спрямо "полза за тях, ако така го правят, няма да има", останалото е в горния пост.
telia
И те, наред с всички хора, имат право на свободен избор. Някои се "снаряжават" за астерод, други се чудят как точно ще ни опържи слънцето. Според мен природните катаклизми имат общ корен. Земята е жива материя.
nikoi
През последното десетилетие температурата на земята се е покачила с 2,5 градуса по целзий. Според много учени, сред които и Ричарт Али, 3 градуса е границата, след която катаклизъмът ще бъде неизбежен. Глобалното затопляне (сегашното) представлява хибрид, плод от сношението между човешката изкуствена намеса в естествения проблем (парников ефект) с естествения проблем (глобалното затопляне се наблюдава на 1000 - 1200г-ни). То, в този си вид, е наше дете. Ние го отхранихме, посадихме и сега ще пожънем не плодове и жита, а приземно разложени тела, своите трупове.
Човекът, той е истинското бедствие. Ние предсказваме ураганите, вулканичните изригвания, торнадото, но така и не успяхме да се научим да предсказваме себе си.
onnellinen
Човечеството е опасно само за себе си. Животът винаги намира начин. За няколко милиарда години от тази планета са изчезнали толкова много видове, че не знам какъв страх ви гони. Че душата ви всъщност не е безсмъртна? Че няма да се преродите в еволюирала котка с 3 опашки, която се движи на задните си крака?
Единствената реална възможност да измрем всички/повечето, е да избухне много по-голяма война от тези, които се водят в момента, или да ни удари метеорит. НЯМА катаклизъм, произхождащ от тази планета, който да затрие човечеството за по-малко от няколко седмици.
Во Царствии Твоем
Ами сигурно ще да е така. Сега можем да отидем и на премиерата на филма 2012 поне за да разберем какво ще ни се случи, след което си вземете под наем Шрек 2 и се отправете към страната "far, far away"...
telia
От тоя филм няма да се изяснят нещата. То ако беше така...
Slash
Прекрасни новини!!!

I'LL BE JUST FINE, SAYS PLANET


'If you don't mind, I've got some orbiting to do'

Цитат
The Earth spoke out after a series of books, television programmes and environmental campaigns urged people to do everything in their power to 'Save the Planet'.

Earth, 4,000,000,000, said last night: "I'll be absolutely fine, seriously. I might get a bit warmer and a bit wetter, but to be honest, that actually sounds quite nice.

"Try living through an ice age. Pardon my French, but it's absolutely fucking freezing."

The planet, based 93 million miles from the Sun, said it was 'sick and tired' of being drawn into arguments about human behaviour.

"Look, I'm just a planet doing its thing, alright? If you want to live on me, that's your business, but I've got important planet stuff to do, okay?

"Try being in elliptical orbit for five minutes, or balancing your gravitational pull with a medium-sized moon. Let me assure you, it's no fucking picnic."

The planet said environmental campaigners should change their slogan from 'Save the Planet' to something more relevant such as 'Save Your Sorry Arse'.

Earth added: "Okay, so there may come a time when, for a variety of reasons, I am no longer able to support pandas, polar bears, and humans, but you know what? Life goes on.

"Who knows, I might end up being a haven for toads."
Megadeth
Слашчо, винаги съм те харесвал и съм ти желал доброто, ше преведеш ли главната идея на гореказаното {} tongue.gif
Slash
Използвай това и ще ти стане горе долу ясно tongue.gif
Megadeth
Ебавай се ;р
PitBull
Цитат(blood @ Aug 17 2009, 06:53 PM) *
Слашчо, винаги съм те харесвал и съм ти желал доброто, ше преведеш ли главната идея на гореказаното {} tongue.gif

Идеята е, че всичките там природни бедствия са заплаха за нас и останалия живот на планетата, не за самата планета.

Ако още не ти е ясно - това видео го препоръчвам - освен това е и забавно: http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
nikoi
Някой от тук-присъстващите да е чувал за Сибирските капани?
Мен, колкото и странно да звучи, ме интересува съдбата на човешкия свят, а ако не ме лъже паметта, гореспоменатото бедствие преди около 250 милиона години е унищожило 95% от видовете тогава. Близко е до мозъка, че са застрашени множество видове, а не само човекът.
На никой ли тук не му е мъчно, поне малко, че Полярната(бяла) мечка я чака сигурна гибел, като вид?
Някой спомня ли си крокодила - албинос?
Планетата може би няма да загине, или поне за една година, ала последствията от подобни бедствия(природни и космологични) могат да бъдат пагубни за околочовешките създания, от които, ако се не лъжа, зависи равновесието в заобикалящия ни свят, който явно ще се промени, съответно зависим и ние.
Гребенестият крокодил е оцелял през поредица от катаклизми(Сибирските капани и прословутия метеор ударил замята преди 65 милиона години) в многомилионното си съществуване ката вид, но аз се питам дали би могъл да преживее и нас?
telia
Що е "околочовешки създания"? Крокодилът албинос на живо не съм го виждала, не съм се ръкувала с него, няма как да си го спомням. Но, виж, възможно е да зная нещо за него или да съм го гледала на картинка. Възможно е да си спомня, че съм чела за него. Но не си го спомням, съжалявам.
nikoi, пука ми за видовете. Но да ти кажа, ако вземем, че оцелеем, а сме си все такива прасета... Повече се вълнувам от духовното.
Stormheim
Цитат(MadHatter @ Nov 23 2008, 09:55 AM) *
Епохата на глобалното затопляне не почна ли вече? Разни планети се подреждат по принцип в разни интересни структури, но сега понеже някоя по график съвпада с разни други неща, хайде това да е апокалиптично. Защо изведнъж се оказа, че Ванга е казала разни неща, за които изобщо не се говореше до скоро? И да, защо хората само си търсят причини да умрат? laugh.gif Вярно, че сме твърде много, ама...

Извинявайте, че се включвам в дискусията така с цитиране на стари постове, ама нали съм нов и тук ми хванаха окото някои неща.
Какви нареждания на планети? Това за Нибиру е няква теория на псевдонаучни авторчета, въпреки, че историята за Нибиру я имаше и в шумерската митология. Твърде малко вероятно е малка планетка да има такава гравитация, че да повлияе така, че да обърне полюсите, да изчезне атмосферата и тн. Това се твърди като по-вероятно, защото на 12-ви Декември Земята ще се нареди в една линия не с някви си планети, а с екватора на галактиката. Където се предполагало, че има черна дупка, влиянието на което по вектор ще ни погнело и ще обърне планетата на опаки. Хахаха.
И това нареждане на китната ни планетка става веднъж на около 26 K години. Това за Ванга е пълна глупост. Не мога да повярвам, че има хора, които й вярват на брътвежите, и когато вече е умряла и наближат определени събития и години, изведнъж Ванга ги била предсказала. Айде не.
Аз лично нямам търпение да видя какво ще стане, въпреки, че не вярвам краят да настъпи по-рано от 2060 (и за там има предсказание, на Нютън).
sepulturatr
Имало едно време един астроном, който живеел в планината (там бил неговия телескоп за по-добра видимост). Той бил много учен човек и много уважаван в цялата държава. Всеки ден той виждал един овчар, който по неволя си пасял овцете там. Той бил доста неук, но въпреки това двамата си приказвали всеки ден за какво ли не. Един ден астрономът след много изследвания и изчисления установил че комета ще удари земята и това ще бъде края на света!! Когато дошъл заветния ден той бил много разтревожен, и овчаря го попитал какво го тревожи толкова, и астрономът му разказал всичко. Овчаря бил глупав човек и изобщо не вдявал какви му ги приказва учения smile.gif
На вечерта астрономът толкова се уплашил, че идва края на света и т.н., че умрял (от удар, инфаркт, инсулт).


...Дошло утрото! Слънцето огряло с топлите си лъчи хълмовете, цветята се отръскали от росата и наклонили цъфките си към слънцето.Овчаря дошъл с овцете, пасъл ги и им подсвирквал... псувал и пиел ракия човека smile.gif ама го нямало астрономът.

Каква е поуката?

П.С.поуката не е, че пуша много трева!!!
I Like Scat Porn
ONLY DEATH IS REAL.
Во Царствии Твоем
...да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя,.. bowdown.gif
Preacher
Само като видях ника си знаех, че се задава още една откачалка. rolleyes.gif
telia
Ама моля ви, това е Tokio Hotel!
По темата- не сме засичали скоро тук автора. И не, дори смъртта не е реална.
Crafter
Цитат(Preacher @ Aug 28 2009, 05:47 PM) *
Само като видях ника си знаех, че се задава още една откачалка. rolleyes.gif

Аз направо се стреснах... Токио Хотел никакъв го няма в измислянето на никове...
Megadeth
Аз съм доктор-психолог, спокойно.
Crafter
А аз си едитнах поста и ти нищо не разбираш!
Во Царствии Твоем
По молба демократичного общества низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела (емотикон анатема)... Ехх сега и този прякор ако не ви хареса... rolleyes.gif На английски звучи много гот!
Chimera
Никнейм подходящий для этой темы... Ты - наш спаситель!
beyondtheblack
Мен ме притеснява не апокалипсисът, а това, че
"Шанс да оцелее би имало за 0,5 процента от населението."

Че светът върви към гибел, е ясно, и ултрабогатите отдавна са си приготвили ултралуксозните бункери - острови - градове - каквото там.
Общо взето, такава е логиката на регрес - спасява се който може, останалите дгд.
onnellinen
^Ти сериозно ли вярваш в това?
beyondtheblack
В кое по-точно? Че светът все повече се превръща в лайняна дупка, понеже хората са изумително прости, и че богатите логично се спасяват?
Ако мислиш, че на някое правителство все още му пука за "народа"...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.