Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Злоупотреби с екрана"
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
nikoi
Грешката си е грешка, но посланието на текста е по-важно от грешчицата в него, нали?
Во Царствии Твоем
Зависи от къде ще го погледнеш. Един приятел сърбин ми разказваше, как докато карал казармата им домъкнали някакъв образ да служи с тях. Последният живял с дядо си високо в планините и никога не бил виждал повече от двама души на едно място, камо ли слушал радио или гледал телевизия. Та... когато отишъл да служи взели да го разпотват от къде си, какъв си и т.н. а той отговорил. "Не знам от къде съм, някъде от високото в планината. Дядо ми ме остави тук и каза, че след две години ще се върне да ме вземе." През двете години военна служба, използвал всяка възможна минута да гледа говорещата кутия, която предавала образ...
Така, че ако за едни това е пародия на прозорец за света, за други си е дар от бога...

П.С Нямах лоши чувства, като ти направих "забележка" за написаното.
nikoi
До някаде си прав, но все пак не мислите ли, че днес телепомиите, с които ни залива екранът спомагат за всеобщото затъпяване на обществото и в часност на младежта?
sgoh
А ти не мислиш ли, че ако хората се оставят да ги залеят с телепомии това си е техен проблем rolleyes.gif
Во Царствии Твоем
^Именно! Нали за това не сме в рая - решили сме да бъдем "свободни". Ако ти се гледа помия - гледаш, ако ли не, не... Правото на избор му е майката... и бащата... и чичото...
nikoi
Лумпените, които слушат(гледат) чалга, която както знаем е заразна и за невроденото малоумие, даваща му подходяща почва за развитие, та тя също е една от частите(най-важната) от свободно възприеманата екранна помия.
Slash
Децата подражават на родителите си. Когато си вкъщи* около децата си можеш да гледаш Animal Planet ако искаш да заобичат животни от ранна детска възраст, да поискат куче или друго (питон) и да се грижат за него. Също така има NG и какви ли не Discovery-та. Ако пък искаш да ги запалиш по специфичен спорт и да започнат да спортуват, може да е пуснат по цял ден някой тенис турнир, например, един интелигентен спорт. Важи и за специфичната музика и филми с които искаш да ги зарибиш на някой етап, тук вече ще трябва да използваш и компютъра си, голяма работа.

* Това, че времето е оскъдно или бачкаш работа, която те оставя без сили, е доста по-сурова тема дори и от слушането на симфоничен блек и взирането в мрака.
nikoi
Нака отправим взора на съвремието наше към миналото такова на нашите баби и дядовци. Тогава ще забележим, че не е нужно да слушаш Symphonic Black Metal или да четеш философиятя на мрака за да бъдеш морално извисен. Там просто екранните помии и свободията, днешните поробители на българското, не са присъствали.
Относно децата, те са жестоки по рождение, а вече отделен въпрос е доколко има родителски контрол над тази природна, ако щете вселенска агресия посята утробно в човечетата. Ако питате мен по-скоро тази антиморалност в детското съзнание бива отхранена и добре отгледана от родителите, но тя си е на мъничетата, а не отражение от възрастното огледало пред тях.
Beyond the Grave
Цитат(The wise @ Aug 3 2009, 07:32 PM) *

Не подозирах, че тоя е бил чак такъв краен селтак.
sgoh
Цитат(nikoi @ Aug 9 2009, 09:14 AM) *
Относно децата, те са жестоки по рождение, а вече отделен въпрос е доколко има родителски контрол над тази природна, ако щете вселенска агресия посята утробно в човечетата. Ако питате мен по-скоро тази антиморалност в детското съзнание бива отхранена и добре отгледана от родителите, но тя си е на мъничетата, а не отражение от възрастното огледало пред тях.

Жалко, че твойте родители не са посяли в тебе извишеното вътрешно чувство, да знаеш кога да си разделиш възмъдрите изречения на няколко възмъдрички. rolleyes.gif
Enslaved
Писнало ми е вече на дядовия от този арменец и постоянните му напъни да интелигентничи.
t80
тотален ташак
t80
медиите ни
pa®tci
Малко встрани от темата но все пак вътре в нея:

е сега гледам интервю с Анджелина Джоли и Джак Блак с няк'ва пача от Канал 3 по бТВ и нема такава простотия! Въпросите само към Анджелина, по бТВ тия капути и те само за нея говорят, Блак все едно го няма, а тоя някакъв тотална свежарка, тананика българска НАРОДНА музика, говори за Мистерия на Българските Гласове и как тяхната музика му се е загнездила в главата 20 години, и ПАК въпросите само към Анджелина. Завършва "интервюто с Анджелина Джоли" и точно така го обявават от бТВ. Е може ли да си ТОЛКОВА ПРОСТ "журналист"?
Фростирия
^ Ей-сега го изгледах, защото и майка ми ми спомена, че се е впечатлила. Тая журналистка... *double facepalm* ...думите не стигат.
А Джак тананика "Ерген деда" (=
t80
http://vbox7.com/play:f02ee19206
t80
Ники Дудука
t80
x-factor
pa®tci
Малко встрани от темата за телевизиите, но все пак за медиите, и не че не си падам леко расист, но да се водиш "спортна" или каквато и да е "медия" (7ДНИ Спорт) и да излизаш със следното ВОДЕЩО заглавие на ТИТУЛНАТА си страница в 21-и век, не знам как да го нарека:

Цитат
Новите в ЦСКА:
Италианец, швед и две чернилки

Цинизъм? Със сигурност.
Расизъм? Два пъти по толкова.
Професионализъм? Ако си елитен член на Ку-Клукс-Клан - със сигурност.

Изводче: Аборигенизъм, що е то? Ха-ха...
pa®tci
Цитат
Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) сезира Главната прокуратура за заглавие на вестник “7 дни спорт” от 18 януари.

На първа страница изданието излезе с челна страница "Новите в ЦСКА: Италианец, швед и две чернилки".

Ето и писмото, което прдоставяме без редакторска намеса:

До г-н Борис Велчев,
Главен Прокурор на Република България
Копие до средствата за масово осведомяване

Уважаеми г-н Велчев,
Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) настоява Прокуратурата да се сезира за престъпление по чл. 162 (1) от НК (подбуждане към дискриминация и омраза, основани на раса). Деянието е извършено от журналисти от вестник “7 дни спорт”, брой 6339 от 18.01.2012. Намираме, че заглавието на челната статия от броя, подписана от Симеон Кичуков и Боян Петров, е не само обидно и противоречащо на журналистическата етика, но и подбуждащо към расова омраза и дискриминация по смисъла на цитирания член. Убедени сме, че деянието е с висока степен на обществена опасност, тъй като е извършено съзнателно и чрез печатно средство за масово осведомяване с много голяма популярност. Настояваме да бъде потърсена отговорност не само от журналистите, подписали статията, но и от дежурния и главния редактор на изданието, както и от всички висшестоящи лица, които са одобрили публикуването на това заглавие, включително и от издателя.

Смятаме, че липсата на реакция от отговорните държавни институции по казуса, би позволила този опасен прецедент да се превърне в обичайна практика за част от българските медии.

Позволяваме си да напомним на колегите журналисти, че свободата на словото свършва там, където започва нарушаването на други права на гражданите. А неспазването на елементарни принципи на журналистическата етика компрометира съответната медия в очите на читателите.

Айде земете! Ега ви затворат, заключат и зазидат, начело с Юлия Москова, убитата еврейска подлога. ph34r.gif
t80
ташак
pa®tci
Щурма да обясни какво прави при Милен Цветков, ASAP! ph34r.gif
t80
хуй
pa®tci
Сагата около bTV и Халваджиян и Ко е адски показателна за това в какво трагично положение са "медиите" в България. Сега искали Магърдич да извади да покаже какви пари било взело студиото му - ми аз ако съм на негово място ще извадя и ще извадя с гордост - това са пари по договор, за които са се договорили, да не са седяли Халваджиянови, така, случайно, с пистолет опрян до нечия глава като са го подписвали?
Svetyl
Сега четох, че ще им спират и останалите предавания. БТВ се спуква. Хубаво е ако на някого му е интересно, да прочете коментари на Иво Инджев. Ако го помните.
pa®tci
Дай линк, много му се кефя на него.
Megadeth
Дори съм ходил на представянето на книгата на Иво Инджев. Страшен капацитет, но неудобен естествено.

Това с господарите, което се случи, от много отдавна забелязвам как това, което представят го свързват с новините. Усеща се натиск върху тях и определено не е от скоро. Просто вероятно им е дошло до гуша. Помня, че когато Ванеса Мей беше тук и БТВ новините съвсем целенасочено я плюеха, че цял час държала хората отвън, майки с деца и стари хора стояли цял час прави заради нея. Час по-късно и по господарите го казаха това. Пролича си евтината кампания срещу Ванеса Мей тогава, но не знам къде им е бил кяра.
Не са само Господарите, спомнете си и за покриването на протестите в София, против АКТА, против простотиите в държавата, почти никой не чу за тях, защото по новините не бяха отразени. По БНТ, когато Бойко Борисов уволни Трайков бе посветена 40минутна емисия в полза на Борисов и плюейки Трайков от поне 5 различни позиции. Всички медии са ни продажни, това с господарите според мен не е изключение и причините могат да са повече от тази една, която е очеизвадна. Защо точно сега господарите се отказват, какво е по-различното в натиска на БТВ и корпорациите седящи отзад?
Аз си мислех, че нарочно биха могли да вдигат този скандал, за да може да спечелят доверието на хората и да ги направят още по-силни като предаване и медия. Сега, ако всичко е истина, реално господарите нямат къде да идат, БНТ е невъзможно, в НТВ се махнаха, БТВ държи сума програми, освен СКАТ или друга порнографска програма.
Svetyl
Маги Халваджиян каза: "Не отписвайте БНТ от пазара." Каквото и да значи това. Иначе ТВ7 е опцията, според мен.
Svetyl
А какво мислите за репортажа на БТВ за торентите?
pa®tci
Имаш ли линк да дадеш за това Чудо На Съвременната "Българска" JEWрналистика - аз бех ВТРЕЩЕН от това, дето се сипеше от екрана. Все се опитваха да лъжат пациенти в дом за умствено изостанали, такива, не знам как да ги нарека - несвързани и а-логични (?) абе чисто бях се чудех да се хиля ли или да си удрям главата в клавиатурата.
Svetyl
Еммм... в арената е smile.gif В топа smile.gif
pa®tci
Бил е. Дай линк.
Svetyl
http://arenabg.com/torrents/163015/
pa®tci
Чуден-чуден.


Изгледайте и чакам отзиви. devil.gif happy.gif
Svetyl
Много добре направена манипулация. Но не съм прочел нито един добър отзив.
pa®tci
Това не е манипулация, а опит за манипулация. Какво и е добре направеното? Та те един смислен аргумент не можаха да изкарат.
Svetyl
Не виждам смисъл да споря понеже сме на едно мнение. Просто искам да кажа, че за хора, които си нямат идея от тези неща, е направено наистина ефектно. Въпросът е, че тук всички, които трябва са запознати достатъчно.
pa®tci
Доста добър анализ на "репортажа" от оная телевизия.

Накрая за интелектуалния труд се поувлече и наговори и доста глупости, но като цяло посочи и разясни проблемите/тенденциите много ударно и разбираемо.
Svetyl
Интересен материал. Между другото, сега се замислих, че г-н Колев не участваше в репортажа за торентите. Знаете кого имам предвид. Тоест този репортаж на мен някак не ми е сериозен щом шефа на отдел Киберпрестъпления не е пожелал да каже каквото и да е.
skrotuma
Гледам и се чудя да плача ли, да се смея ли... censored2.gif

http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/vide...blasatsite.html
Megadeth
В момента гледам същото, тази е само за бой бе, майка й деба.
AngelofVengeance
Тая е много отворена бе ! Заслужава да си тегли куршума! suicide.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.