Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Фрактура" се счупи!
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Demiurg
ММ свалят от ефир всичките си предавания, в т.ч. и "Фрактура".

Цитат
ММ беше медията, която ми предостави възможността да дам ефир на хората с различно мнение, докато много други се преструваха, че тези хора не съществуват.

Най-тъжното не е, че аз и колегите ми оставаме без работа, а че Идеята, която беше ММ, се превърна в нещо друго", споделя създателят и водещ на „Фрактура" Васко Катинчаров.

Зад гърба си той оставя множество рок уикенди, тематични месечни метъл нощи и 546 издания на „Фрактура".



http://news.ibox.bg/news/id_1458575272
Aggressive Perfector
Не хващам ММ. ===> Не ми пука. sp_ike.gif
gadabout
^Това не пречи да ми хванеш 'уя.

Пълната помиаризация на България тече с все сила. Щом ще изродят единствената ни останала читава музикална медия...
LordZombie
Проклятие... Фрактура беше едно от най-добрите и единствено по рода си предаване.
abydos
ММ читава музикална медия? Признавам, от няколко години не съм гледал, но последно беше такава трагедия, че просто нямаше на къде повече. И качеството и пълна скръб. Ако човека толкова иска да запази предаването може да се насочи към някое радио.
gadabout
^Като не ти е достатъчно читава (нищо, че не я гледаш), ходи гледай Планета.
abydos
Ъ-ъ... К.
Ulair
И това доживяхме! censored2.gif Мдам, наличието на телевизор в стаята ми се обезмисля все повече със всяка изминала година dry.gif
Aggressive Perfector
Сериозно ли някой тук гледа телевизия по повече от половин час на ден?!?!

Имате си Jew Tube. Имате си Soulseek/торенти/дискове с музика. За къв чеп са ви музикални телевизии и предавания?!
gadabout
^^^abydos, реакцията ми е такава, защото малкото останали хора с някакъв естестски вкус в България са предимно нахакани типове като теб, които, вместо да подкрепят това, което имаме (а то съвсем не е лошо, въпроса е малко да слезем на земята), ръсят недоволство из целия Всемир как нищо не е достатъчно добро. Няма и да бъде, защото никой не подкрепя усилията на разни хора, дето не критикуват, а вършат нещо (бившите, вече, от ММ), като по този начин път се дава на разни алчни и бездарни копелета, каквито явно ще са новите собственици на ММ.
Преди не ти е било на нивото, сега още по-малко ще ти бъде.
Доволен?
LordZombie
Ся да спрат да излъчват мачовете от Премиършип и тоя телевизор няма никва полза от него вече dry.gif
abydos
Нещо като не е достатъчно качествено, няма какво да си кривя душата. Предаванията им бяха скучни, водещите и те (отново, това поне докато го гледах, а явно нещата не са се променили особено от тогава). Преди съм ги гледал почти денонощно, но в един момент ми писна простотия и липса на каквато и да била музика. Една Фрактура пролет не прави, а и почти никога не пасваше на вкусовете ми. Както казах - телевизията беше пълна скръб. А Фрактура може да продължи да съществува, макар и в друг формат.

Ккое ми е нахаканото? Освен, че си имам някакви стандарти и критерии към разни неща и когато не се покрият не мога да подкрепя нещо, само за идеята. Кофти, че спират, но все пак трябва да има резултат и приходи. А явно тези предавания не носят достатъчно такива. Бизнес - какво да се прави.
gadabout
Добре, имаме разминаване във вижданията на фундаментално ниво. Не си струва да спорим.
LordZombie
За наше огромно съжаление, предаването “Фрактура” ще бъде свалено от телевизия ММ.

Водещият Васко Катинчаров разпространи в медиите прощално изявление:

“Скъпи зрители на телевизия ММ,

Точно десет години и половина след старта на предаването за рок музика Фрактура то преустановява излъчването си в ефира на телевизия ММ. Поради новите виждания на собствениците на медията абсолютно всички предавания по ММ ще бъдат свалени от екран на 31 декември и през 2009 година ще върви само 24-часов музикален плейлист.

Аз и моите колеги сме давали най-доброто, на което сме способни, защото за нас ММ винаги е била една идея, която твърдо сме отстоявали през всичките тези години. Воденото от мен предаване Фрактура беше безпристрастно и съм се старал то да отразява обективно целия рок живот в България през последните 10 години. Множество рок уикенди, тематични месечни метъл нощи и 546 издания на Фрактура доказаха, че рок феновете в България имат нужда от своето телевизионно рок предаване.

ММ беше медията, която ми предостави възможността да дам ефир на хората с различно мнение, докато много други се преструваха, че тези хора не съществуват. Най-тъжното не е, че аз и колегите ми оставаме без работа, а че Идеята, която беше ММ, се превърна в нещо друго. Телевизията беше неизменна част от развитието на българската музика и сега потърпевши ще бъдат предимно рок и алтернативните групи и изпълнители, които няма да намират това поле за изява, което Фрактура им гарантираше.
Благодаря най-вече на вас – зрителите, за това че давахте стимул на мен и моя екип да правим това предаване. Благодаря на групите, промоутърите, колегите си и на хората, които по един или друг начин подкрепяха Фрактура през тези десет години и половина. Искрено се надявам съвсем скоро отново да се видим с вас някъде в телевизионния ефир.

С уважение:
Васко Катинчаров”

В последното издание на предаването “Фрактура” ще има премиера на новия клип на MACHINE HEAD, като самата песен е кавър на IRON MAIDEN. 

Акцентът в шоуто ще падне върху три концертни изпълнения на RAGE AGAINST THE MACHINE. 

Специални гости в студиото ще бъдат уебмастерът на метъл-портала www.katehizis.com, промоутърите от ART BG за предстоящите концерти на SODOM, GRAVEDIGGER и LORDI и мениджъра на столичния The Club. Освен това ще бъде излъчен кратък документален филм за българската група FYELD и ще бъдат повторени интервютата с кмета на Каварна Цонко Цонев и филма за METALLICA, в който музикантите представят обстойно последния си албум. 
 
В предаването ще присъстват и клипове и концертни материали на TRIVIUM, MOTORHEAD, FIVE FINGER DEATH PUNCH, Bryan “Head” Welch, U.D.O. и много други.

Предаването ФРАКТУРА се излъчва по ММ в неделя от 22:00 ч.

В неделя срещу понеделник ще бъде и последната тематична рок нощ в ефира на телевизия ММ. Този път тя ще бъде изцяло посветена на най-емблематичните рок балади от последните 30 години. Началото на нощта ще бъде поставено точно в 00:00 ч. и ще продължи до 06:00 сутринта. В “ROCK BALLADS NIGHT” зрителите на ММ ще видят разтапящи сърцето песни на AEROSMITH, METALLICA, DEF LEPPARD, NAZARETH, KISS, GUNS ‘N’ ROSES, BON JOVI и много други. 22-рата рок нощ отново е организирана от водещият на “Фрактура” Васко Катинчаров, който по този начин затваря последната страница от едно цяло десетилетие хубава рок музика по ММ !!
Ta' Zhal
Цитат(LordZombie @ Dec 22 2008, 06:28 PM) *
Специални гости в студиото ще бъдат уебмастерът на метъл-портала www.katehizis.com, промоутърите от ART BG за предстоящите концерти на SODOM, GRAVEDIGGER и LORDI и мениджъра на столичния The Club.

WTF?
Лорди у нас? Гатуй и детуй? Ще е много хубаво, ако е така де.
_TNT_
6 март, мисля. В Христо Ботев.
Warrior Of Ice
Жалко наистина. "Фрактура" беше единственото телевизионно предаване за музика, което съм следил някога. Напоследък му изтървах края, но така или иначе Васко заслужава тотален респект за просветителската дейност, която развиваше в продължение на десет години. Случващото се с ММ не е особена изненада; надявам се в даден момент да се появи някаква смислена алтернатива.
LordZombie
Имаше някаква телевизия MAD TV дето я управляваше Роро, ма нито съм я слушал, нито я имам като цяло де.
Иначе тая Неделя мисля да се сбогувам с Фрактура както му е реда, предаването е после до 6 часа Rock Ballads Night.
Twilightfall
Цитат(LordZombie @ Dec 22 2008, 05:37 PM) *
Проклятие... Фрактура беше едно от най-добрите и единствено по рода си предаване.

Абсолютно...

Преди, когато нямах нет го чаках с ебати нетърпението, пък и в последствие го гледах, когато го хвана... много, много жалко...
LordZombie
!!!

Мама ви де'еба,
че спряхте Фрактура
'ко ви видя,че ви утрепа
на Азис да лапате кура

Педерасти шибани,травестити
умрете в адска агония
зверски изнасилени,пребити
сълзи за вас не ще роня

След 10 години в ефира
изкуствено омъртвена
не ще почивате вий на мира,но
Почивай в мир Фрактура
Vlad
Аз телевизия не гледам много, а фрактура сигурно от 2-3 години хич даже не съм си го пускал и съответно няма да ми липсва много. Но всичко това в ММ е пълна простотия. Жалко не само за фрактурата, от която съм видял доста групи преди и съм си се кефел на клипчета га нямаше нетове, но и за останалите предавания, въпреки че сега даже не знам какви има. Пък и колко готини уйкенда съм изгледал... абе кофти ама какво да се прави.
Clayman
Е няма такива селяни ММ стана ще стане супер помиарска телевизия от рода на City
sgoh
От 2 години някъде не съм го гледал, следователно не ми пука. Едно време ми беше любимо предаване.
pa®tci
Цитат(Aggressive Perfector @ Dec 22 2008, 05:48 PM) *
Сериозно ли някой тук гледа телевизия по повече от половин час на ден?!?!

Имате си Jew Tube. Имате си Soulseek/торенти/дискове с музика. За къв чеп са ви музикални телевизии и предавания?!

Я по мирно бе, пъпка на фъстък. Навремето ММ беше флага на хеви метъла по БГ телевизията, те точно с тази музика пробиха, задържаха се на ефир, но в последствие завиха към мейнстрийма за да стане това, което е сега. Като си толкова (малък и) отворен, я ми посочи друга БГ телевизия в която в 12:00 на обяд да пускат CANNIBAL CORPSE, SLAYER и BENEDICTION? Найш колко ми дреме на уя, че си расъл в епруветка (или па беше саксия blink.gif) и по-далеч от тубата, спейса и брат му не си виждал. Преди да даваш такива крайни мнения за нещо, на което не си присъствал (поради ред обективни причини) се постарай да се информираш префварително, щото ставаш на палячо.




ПП Кур за (новата) ММ - Катинчаров for President! bg.gif
Aggressive Perfector
^Гледах Фрактура РЕДОВНО от... някъде 5-6 клас, тогава немах нито нет, нито кой да ми записУва ЦеДета. После след няколко години едно че взе да ми писва ПРЕДАВАНЕТО ЗА МЕТЪЛ ХАРДКОР МУЗИКА, и друго, че ми спреха ММ. Да, с тва предаване до голяма степен се зарибих по тежкото, ама вече ми е през уя кой кога бил пускал Слаксер и Цанибал. Повечето музикални клипове ме дразнят сериозно, за другите си има еврейската туба. Майспейс е гейщина.
fewgtg
Леле как ще спрат единственото свестно предаване по тоя ефир. От него разбрах за доста групи, които в последствие ми станаха едни от любимите...
Braindead
Кофти работа, големи спомени има с тая "Фрактура" (и въобще с включванията на Васко). dry.gif
Просто неделя преди си беше празник заради това предаване. За тематичните уийкенди да не говорим, хехе. А и за колко банди сме научили от него...
Night
Какво толкова като са го спрели? Не съм го гледала изобщо (изключая 2-3 пъти които само съм засичала по 5-10 минутки), съмнявам се да е било нещо особено интересно и да съм пропуснала кой знае какво. Който се интересува, от интернет може да си намери нужната информация без да се налага да слуша досадни водещи.
ааа, пропуснах факта, че е много вълнуващо да гледаш 1 час тъпотии, които не те интересуват, 'щото накрая щели да пуснат новия клип на Кредъл blackmetal.gif
Rolf
За човек, който слуша и се интересува от метъл от цяла една година, две седмици и три дни, сигурно си права. Само че по времето, когато Интернетът не беше нито толкова масов, нито толкова бърз, Фрактура беше нещо наистина ценно.
scion_of_storm
Обаче колко е лесно да си интелигентно циничен, забелязвам аз. Яко е, а? :Р

Предаването е ценно, наистина. Имаше време, когато нямах нет и го гледах.
Naso
За 10 год. Фрактура се превърна в култово предаване. Не мога да разбера стремежа в БГ всичко различно, култово и с традиции да се спира. Ще ги видим с каква програма ще излязат, едва ли ще е нещо невиждано, че се почувстваха задължени да махнат всичко. Иначе респект за Васко и вярвам, че ще го видим скоро smile.gif
Чупитопки
Май повечето не разбирате каква е магията на телевизията (па на радиото по-скоро е тая, ама нейсе). Ти да ти пуснат Metallica (давам базов пример, щот кой не бил слушал Крейдъл, кой Кенибъл Корпс...) и да те изненадат с това, или пък някакви рядки записи... Та на темата: вие сте точния пример за най-големия днешен проблем, именно презадоволяването. Щото теглиш 1 албум на любима своя група и дори не го слушаш - имаш го вече, това е важното, когато си искаш го слушаш. А по телевизията като ти пуснат AC/DC куфееш, защото не си го очаквал, и ще дойде и края на песента... бе магия бе!

Добре че сега останаха няколко метъл бара, дето бармана играе ролята на водещ и DJ (това не е само техно, да ви се не види) и те изненадва я с Kreator, я с Urban Dance Squad.
KiddRock
Цитат(gadabout @ Dec 22 2008, 05:42 PM) *
^Като не ти е достатъчно читава (нищо, че не я гледаш), ходи гледай Планета.

Хъх. Бъзикай се ти, ама Планета на без звук и метъл от компа е доста добра комбинация biggrin.gif
Dreamtale
Добро предаване беше. Респект за Васко и дано измисли нещо ново.
Ulair
Цитат(KiddRock @ Dec 26 2008, 01:44 AM) *
Цитат(gadabout @ Dec 22 2008, 05:42 PM) *
^Като не ти е достатъчно читава (нищо, че не я гледаш), ходи гледай Планета.

Хъх. Бъзикай се ти, ама Планета на без звук и метъл от компа е доста добра комбинация biggrin.gif

О, да! Особено, когато ти се появи дебелогъзия Азис или някой друг мазен, зализан субект! dry.gif
Megadeth
Тогава пускаме гриндкор :Р
Lanfear
Цитат(Night @ Dec 23 2008, 05:37 PM) *
Какво толкова като са го спрели? Не съм го гледала изобщо (изключая 2-3 пъти които само съм засичала по 5-10 минутки), съмнявам се да е било нещо особено интересно и да съм пропуснала кой знае какво. Който се интересува, от интернет може да си намери нужната информация без да се налага да слуша досадни водещи.
ааа, пропуснах факта, че е много вълнуващо да гледаш 1 час тъпотии, които не те интересуват, 'щото накрая щели да пуснат новия клип на Кредъл blackmetal.gif

Изненадана съм да прочета такова крайно мнение точно от теб и то при положение, че не си гледала предаването. Само казвам, че съм изненадана, няма да споря и коментирам мнението ти. Твое си е, имаш право на такова. smile.gif


Цитат(Braindead @ Dec 23 2008, 05:24 PM) *
Кофти работа, големи спомени има с тая "Фрактура" (и въобще с включванията на Васко). dry.gif
Просто неделя преди си беше празник заради това предаване. За тематичните уийкенди да не говорим, хехе. А и за колко банди сме научили от него...

Абсолютно е така Деске. Напоследък не съм имала време да го следя но преди определено ми беше ценно. Интересно, дали новата визия без предавания би имала успех, доста радикална промяна. Не е като да са спрели само Фрактура, така че не го приемам твърде лично но това не го прави по-малко тъпо.
sharon
Хах... Предполагам, че ще е съвсем успешно, имайки предвид масовите "интереси", "вкусове" и т.н. Което е прекалено жалко, защото в днешно време явно се котират точно подобните малоумщини.
scion_of_storm
Хорското малоумие може да е и в метъл среди, и в неметъл среди. Разделение е глупаво, даже за мен в отделни моменти "метълското" малоумие е доста по-фрапиращо. Като цяло се котира това, в което всички сме замесени на макс, и аз, и ти, и те, и той.

А ако е ерудиран човек, какъвто е, Васко ще намери ефир, за да продължи добрата традиция.

Едит: Всъщност, наред с това да си кежуъл, да си метъл започва да става също толкова масово, колкото да си фешън. Даже напоследък имам чувството че това става водещата мода. Ние сме масовия "интерес".
onnellinen
24 часа нон-стоп музика е голяма грешка, голяма скука и отлив на зрители. Едно време съм седяла с часове пред VIVA с надеждата да пуснат HIM, после поради същата причина пред ММ. Само че тогава бях на 14, нямах занимание, а сега има доста по-интересни неща, които да правиш, от седене вкъщи пред телевизора да чакаш да ти завъртят любимата песен. Примерно да седиш вкъщи пред компютъра и да се зарибяваш с някой от #секс.
Всъщност... май не разсъждавам като част от стадото, за което се прави тази промяна. Значи мнението ми няма значение. Нищо, аз все пак да си го напиша smile.gif

Цитат
Съотношението българска - чужда музика ще бъде 20/80, а 60% от плейлистите ще съдържат най-добрите песни от миналото.

Песните ще са „поп" ориенитарани, като в същото време няма да има строго стилово ограничение.

Хъъ, това сега го видях... 60% стари хитове? Гледайте Музикална Геронтомания - новата музикална телевизия на България.
sharon
^^ Ако беше точно така, нямаше да имат повод да махат подобните предавания, обаче. Остави "фьешън" историите, да си правят бизнеса там. Просто е доста жалко. Иначе като че ли за пръв път с onnellinen сме на едно мнение - 24 часова музика, ами да се оправят. Лошото е, че е пределно ясно какво ще се включва в тези времеви рамки.
_Moonshield_
Ще денсиме на Take That punk.gif
Aggressive Perfector
TAKE DEATH
scion_of_storm
Цитат(sharon @ Dec 26 2008, 11:08 PM) *
^^ Ако беше точно така, нямаше да имат повод да махат подобните предавания, обаче. Остави "фьешън" историите, да си правят бизнеса там. Просто е доста жалко. Иначе като че ли за пръв път с onnellinen сме на едно мнение - 24 часова музика, ами да се оправят. Лошото е, че е пределно ясно какво ще се включва в тези времеви рамки.

Имат, защото част от модните метълисти си слушат тая музика и си я тачат, тъй че пак има income.

^ TAAKE DAATH!!!
sgoh
Абе истината е, че 99% от вас не са гледали нито "Фрактура", нито ММ в последните 2-3-4 (tongue.gif) години, ама сега сте баси ощипаните госпо'ички и ръководството на телевизията ви бърка толко дълбоко в здравето, че чак ви стига гъзъ.

Истината е, че едно предаване не може да върви само заради доброто старо време. Трябват му зрители.
LordZombie
^Аз го гледах всяка Неделя sp_ike.gif
sgoh
За тебе оставих 1-ия процент biggrin.gif
Anwen
Простотия след простотия и това доживяхме.
Jesus Goat
Цитат(scion_of_storm @ Dec 26 2008, 10:12 PM) *
Всъщност, наред с това да си кежуъл, да си метъл започва да става също толкова масово, колкото да си фешън. Даже напоследък имам чувството че това става водещата мода. Ние сме масовия "интерес".

Никога не е било и няма как да бъде мода. Това, че на пет хлапета от всеки випуск им е интересно да се правят на мрачни и да се обличат в черно, не значи че метълът е станал фешън. Ако наистина беше мода и се слушаше масово, медиите ни щяха да реагират адекватно и да го тиражират. Нищо такова не забелязвам.
sgoh
Цитат(Jesus Goat @ Dec 27 2008, 11:31 AM) *
Ако наистина беше мода и се слушаше масово, медиите ни щяха да реагират адекватно

Добра смешка biggrin.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.