Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kalmah
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
_Moonshield_


Интересно, че няма тема за тази страхотна група. Наистина са ми любимци и като се замисля в момента са може би най-добрите в мелодичния дет от финландски тип (заедно с Insomnium, Eternal Tears of Sorrow).

Първите два стила са доста в стил Бодом, а от Swampsong нататък и още повече в The Black Waltz налагат подобно на CoB и Norther забавяне на темпото и съсредоточаване в рифовката. Има обаче една разлика - за разлика от другите две споменати групи Kalmah успяват да задържат едно изключително високо ниво, а за много хора даже стават още по-добри предполагам. Една от малкото групи, на които съм абсолютно безпомощен да избера любим албум. Знам, че тука се радват на много фенове, така че споделете мнението си.

MySpace:
http://www.myspace.com/kalmah
ZerraX
Страхотна група. Вокалът има страшен глас. Харесва ми тематиката на лириките (блатата рулз!) и използването на диалект от областта Карелия в песните им. Първите им 2 албума (Swamplord и They will return) са много добри, но любимият ми е Swampsong. Песента Heroes To Us е една от най-добрите песни, които съм слушал. Просто е невероятна. Новият албум също не е лош. Това е една група, която тепърва ще покаже истинските си качества. Това, което е показала досега е страхотно, очакваме още здрава бичкия.
Преди да се нарекат Kalmah са се казвали Ancestor и са изкарали 4 или 5 демота, не помня вече.
Ghost
Не ме кефят чак колкото Children Of Bodom, да кажем, но са си доста добри. Всички албуми са хубави, но първите три ми харесват малко повече от следващите.
scion_of_storm
Стават като за фон, харесвам ги.

Но дотам.
Guardians of fate
Първите албуми много ми харесват, както и последните неща де.
Добра група.
lodborg
Kalmah до 2004-та са образец за най-доброто на финландската мелодична сцена, заедно с Nightwish, Children of Bodom и Norther. Безумно любими са ми първите им три албума, следващите два също са много силни. Невероятна банда, която обичам наистина много. Че дори и ги харесвам повече от колегите им от Eternal Tears of Sorrow.
Airin Of Ancelot
Цитат(lodborg @ Jan 4 2009, 01:29 AM) *
Kalmah до 2004-та са образец за най-доброто на финландската мелодична сцена, заедно с Nightwish, Children of Bodom и Norther.

Съгласна, чудесна група! smile.gif Любим албум - "They Will Return", но и останалите са супер. А EToS са по-романтични някак си, по различен начин ми допадат.
the_mess
They rise into the air and fly away...
But they will return!!!

май общо взето само тая песня си ме кефи...
RPAngelov
За мен една от най-големите групи на финландската сцена... COB и Norther не ми харесват. Децата на Бодом се оказаха предатели на стила... комерсиализираха се. Последния им албум направо ме разби... даже не го изслушах целия. Нортър... малко са ми еднообразни.
Калмах... лично на мен много ми харесват. Малко са песните им, които не ми харесват. Единствената критика към тях от мен е това, че на лайв не ми харесват много (не съм бил на техен концерт, но това което съм видял не ме очарова много).
Някой беше споменал Nightwish... които според мен нямат място тук. Стиловете не си съвпадат.
Dreamtale
Супер са, но последните два албума не ми харесват чак толкова. И те са си добри, но просто нещата до Swampsong са от друга класа.
ludspamer
Последният албум е як! По-късно ще потърся и останалото от дискографията.
winterstorms
Добри са пичовете, няма спор. Едва ли ще влязат в топ 10 на любимите ми финландски групи, но си струва да се чуят от всеки фен на този тип метъл. Пък и си държат нивото, а това е нещо, с което доста не могат да се похвалят. wink.gif
Slash
При тях хубавото им е, че няма нужда да избираш какво да слушаш. На Children of Bodom и на Norther мога да им слушам сам първите три албума, но с Kalmah нямам този проблем.
Warrior Of Ice
^ Да, има такъв момент. Kalmah са много стабилна и последователна в развитието си банда - постоянно усъвършенстване, без неприятни изненади. Не се изхвърлят, не звездеят, само си правят здравата музика, която им идва отвътре. Всичко, което са издали досега, е безупречно.
karelian
Цитат(RPAngelov @ Jan 7 2009, 07:26 PM) *
За мен една от най-големите групи на финландската сцена... COB и Norther не ми харесват. Децата на Бодом се оказаха предатели на стила... комерсиализираха се. Последния им албум направо ме разби... даже не го изслушах целия. Нортър... малко са ми еднообразни.
Калмах... лично на мен много ми харесват. Малко са песните им, които не ми харесват. Единствената критика към тях от мен е това, че на лайв не ми харесват много (не съм бил на техен концерт, но това което съм видял не ме очарова много).
Някой беше споменал Nightwish... които според мен нямат място тук. Стиловете не си съвпадат.

И според мен нямат място тук. Не така стои въпросът с многоуважаваните от мен SKYFIRE.
Mort
Новата Kalmah е страхотна. Според мен изпреварва яко излезлите наскоро Eluveitie-та и Finntroll-и. Макар да е ясно, че са друг стил, музикантски Блатните пичове са изковали много по-стабилен албум.
sharon
^ Абсолютно, един от най-силните записи от началото на годината въобще. Супер е, че са наблегнали на повече солови пасажи, вместо да сливат китари/клавири като за фон, поиграли са си и с микса, което все ми куцаше преди. Благодарение на въпросния контраст са изковали чудовищна тава, на която остава единствено да се пребори с Валса за лидерското място.
Warrior Of Ice
Присъединявам се към доволните. Пореден перфектен албум на Kalmah - хем издържан в познатия им стил, хем достатъчно свеж и грабващ. Много мелодии, много свирене, много идеи. Могат го и това си е. smile.gif
lodborg
Forza Finlandia! bounce8.gif

Ето затова, точно затова, Kalmah са една от любимите ми банди!! Защото моите момчета не разочароват!
Midnightsun
Най-сетне намерих време да чуя албума. Присъединявам се към похвалите, много силен и въздействащ! bowdown.gif
lodborg
Аз съм все повече и повече във възторг от новия албум! Наистина не очаквах нещо толкова близо до старите неща стилово да запишат. Хеви елементите отново са се завърнали в музиката на Kalmah (във "For the Revolution" леко биеха на мелодет), страхотни мелодии, а солата извозват. А най големият плюс на тоя албум носи заглавието "One of FUCKING Fail"!!! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
sharon
^ Абсолютната перла в албума, наистина. Специално "One of Fail" и "Bullets Are Blind" са тотални вратотрошачи! icon_headbang[1].gif Всичките са много ударни, но включват и безкомпромисна доза музициране, наистина не очаквах толкова страхотен баланс между елементите. Заграбва се в оригинал на секундата. shifty.gif
sharon
Появи се и видеоклипът към 12 Gauge! laugh.gif
scion_of_storm
Бахаххаа, веселяшко.

Ще си сваля албума им на тези момци, не са ме грабнали като любима група, ама албумите им са доста сносни. Имам 4-5-6-7 техни ценни песни. :Р
scion_of_storm
ООооо!

Много добър! Може би най-грабващ за мен от всичките им неща, което, естествено, не означава, че е най-хубав. Rust never sleeps е стра-хот-на!
winterstorms
Да, новият е много мощен! Определено един от най-добрите им албуми, да не кажа и най-добрият. И разбира се, пак ще остане масово незабелязан в сянката на COB, Norther и други по-рекламирани групи.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.