Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Стресиращи" парчета
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Urungela
На всеки се случва да попадне на песен, която да съдържа в себе си нещо неочаквано. В случая, ако ви е интересно, нека обсъдим тези парчета, за които мислите, че съответната "неочаквана" част е излишна. Можем да обсъдим и различни музикални клипове, които поради една или друга причина не съответстват на настроението/текста на песента.

За пример ще дам песента на Cavalera Conspiracy - Terrorize unsure.gif братята Кавалера едва ли знаят що е то чалга,но ПО ДЯВОЛИТЕ начина по който започна тази песен ме накара да направя две-три проверки дали не съм си изтеглила всъщност Софи Маринова... suicide.gif
Megadeth
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.
Vivi
Е... и Rob Zombie внася етно мотиви, но не дразнят. А и за небалканците това е екзотика, не чалга wink.gif

В тази тема ако ще изброяваме групите и песните, които ни дразнят... край няма да има. Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar brickwall.gif . Мога да спомена "Fade to Black" на Metallica, която е една от най-прекрасните песни, но когато запее каубоят, всичко отива по дяволите. Да живеят Apocalyptica, че изсвирват мелодиите на Metallica без най-дразнещото в песните им bowdown.gif

Блъд, не можеш да кажеш, че всичката музика е изкуство и е перфектна така, както е създадена. Няма нищо перфектно и всеки има различни вкус и мнение, та може да критикува според тях.
Megadeth
Изкуството е пресъздаване на емоциите, съзнанието и културата на човек. Далеч не говоря за комерса. А това, как той е пресъздал това, което иска, е негов избор.
Airin Of Ancelot
Цитат(Vivi @ Jan 14 2009, 09:59 PM) *
Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar

Е, добре все пак, че си ти, за да го кажеш. happy.gif Само дето темата май не е за групи, към цялата дискография на които изпитваме остра непоносимост, ама карай...
Vivi
О, извинявай - реших, че в метъл форум се говори за поп и Крейдъл suicide.gif
Не съм малоумна, знам какво е изкуството. Това, което ти обясних обаче, е нещо съвсем различно. Всеки има правото да изразява себе си, но същевременно другите имат правото да го критикуват.

Айрин, тяхната дискография не стои като хората в музиката като цяло, както интрото на еди коя си песен не стои като хората в песента според девойката wink.gif
Urungela
Цитат(blood @ Jan 14 2009, 09:58 PM) *
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.

E, да... проблема си е мой, че пиша когато не съм в състояние... drinks_drunk.gif Просто ми беше интересно и го начатках докато не съм забравила. whistle.gif Идеята ми беше, че всеки си има собствено мнение и че ако барабаните в една песен например са причината човекът Х да я слуша, то точно тези барабани може да не се харесват на тъпанара Y например... ЗАТОВА СЕ НАРИЧА МНЕНИЕ!!! Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! brickwall.gif
Vivi
Цитат(Urungela @ Jan 14 2009, 10:28 PM) *
Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! brickwall.gif

Кефиш ме excl.gif Добре, че и мъжът ми го осъзна rolleyes.gif

И да, осъзнавам, че в момента спамя.
Rolf
Едно време като прослушвах Blind Guardian, доста пасажи в песните им ми се виждаха нелогични или зле подредени. Обаче колкото повече слушаш една свястна композиция, толкова по-добре разбираш, че е най-добре да звучи така, както е замислена, а не другояче.
scion_of_storm
И на мен на моменти Гардиън са ми били доста "щъкащи" в обратите. Иначе мен трудно нещо ме стресира, не мога да се сетя.

П.п. Подкрепям мановорофобите ^^
Void KD
Песента Man Can Go Through the Gray Stone на Korpiklaani ми звучи все едно са се били напили, и са почнали да пеят прозиволни простотии.

А бе, кво толкова имате против меновар? Особено пък песента Уйълс ъф Файър. Толкова е смислена...
Fast fast, speed speed, burn burn, kill kill, skill skill, learn learn, wheels wheels, fire fire... happy.gif
Обаче наистина имат парчета, които ме кефят много. The Dawn of Battle, Swords in the Wind, Courage, Heart of Steel, т.н.т.
Urungela
Aми аз пък се чудя как някой може да ги харесва... suicide.gif
Ама виж де, то си е лично мнение...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.