Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Manticora
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
scion_of_storm
Абе, за да слушам какъвто и да е бил прогресив, се изисква як талант, явно.

Датчани бяха (май), какво ще кажете за тях?

Супер идейни неща имат, и са супер подценени, уви. Неангажираща за мен група, която рядко си включвам, но пък си ги слушам с наслада и интерес.
lodborg
Старите им неща са тотален култ - стабилен, запомнящ се и здрав пауър/прогресив. Новите ми се струват малко по-претенциозни и писани с не толкова вдъхновение. Но всичко преди "8 Deadly Sins" е просто задължително за всеки меломан. "Hyperion" ми е безспорно любимият албум на бандата, но предните два са също голяма сила - много истински, ненапудрени и кадърно измислени албуми. Двете части на Черния Цирк нещо така и не ме спечелиха обаче...

Бтв, "When Forever Ends" от "Roots of Eternity" винаги ми е била ебати слабостта!
scion_of_storm
Точно, мисля.

Никъде не съм забелязвал (или чувал) да се тръби "О, колко сме прогресари"/"О, колко сме невероятни" и прочие, скромничка, но съдържателна бандица.

Мен пък Черния цирк май ме кефи повечко, но не съм обръщал толкова внимание на старите, признавам.
lodborg
Старите са с не толкова изпипана продукция и на момчетата им личи, че са млади и неопитни. За сметка на това обаче се чува колко са били надъхани и с какво удоволствие са записвали тия албуми. Енергията в тях е просто прекрасна.
Warrior Of Ice
+1 към мнението на Венци. Старите албуми имат едно много характерно и самобитно звучене, искрено. "Hyperion" е нещо умопомрачително здраво, което всеки фен на стила трябва да чуе, а след това да боготвори. Както и тези около него, разбира се. Двете части на "The Black Circus" са много пипнати и въобще добре измислени, но им липсва точно онази първична непосредственост, за която спомена Венци.
Airin Of Ancelot
Добра група са, и незаслужено подценявана. Доста от по-титулованите състави могат да вземат пример от тях, що се отнася до оригиналност. По-старите неща, които са повече пауър, отколкото прогресив, са ми по-любими, но като цяло нямат албум, от който да мога да се оплача.
sharon
"8 Deadly Sins" и "Hyperion", това е. Невероятно изпипани албуми, трудно бих отправила каквато и да е критика, особено към първия. Но пък и дуото "The Black Circus" ми се понрави доста - да, различни бяха от предишното им творчество, което обаче съвсем не ги прави слаби албуми. Интересно ми е как ще продължат занапред, хмм.
Dagon
Вчера ме разбиха! Страхотни бяха:

http://www.brutallica.zrockbg.com/view_blog.php?id=419
Neurosis
то сички си се каза в по-горните постове! Поздрав от мен с Manticora-Playing God whistle.gif bowdown.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.