Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пушите ли?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Souldrainer
Цитат(sgoh @ Apr 10 2009, 03:11 PM) *
Е ако ти е нужен алкохол за да се виждаш с приятели, пак си си злетак tongue.gif

Точно това щях и аз да му напиша, но си ме изпреварил. biggrin.gif А за да разсея съмненията на брийдъра ще му кажа, че всяка вечер се виждам с приятелите си и кварталната компания. Но не вреди и от време на време да си направиш кефа като си "подариш" нещо, за което си инвестирал доста пари, не мислиш ли? Ето например днес - излязох да се разходя и си подарих нова видеокарта със шейдър 4 и ДХ10, а после като минавах покрай НДК си купих тениска на In Flames от Метъл Хевън - и тези неща не ми "кацнаха" просто така. Да не ти казвам колко кутии цигари не съм си купувал два месеца за да събера пари за тази видеокарта. Това, което се опитвам да ти кажа, че играенето на игри не пречи и като че ли няма нищо общо с виждането с приятелите и както сгох ти каза - алкохолът не е всичко.
Twilightfall
Сега, като се замисля - мразя шибаните цигари и съжалявам, че ги опитах (но като ме перне абстиненцията, това е последното нещо за което мисля :Д).
abydos
Цитат(HateBreeder @ Apr 10 2009, 01:56 PM) *
Говорех за гаджетата и (колкото и странно да ти се струва) алкохола. Не мислиш ли,че е по-добре да се видиш с приятелите на по бира в парка (което вече не знам дали не е забранено със закон), отколкото да ги видиш в ролята на асасин, варварин, паладин и т.н.

Не, не мисля. А ти не мислиш ли, че е по-добре да ги видиш в ролята на вирутални касапини от колкото реални такива? Хм? ХМ?!




















Ghost
Пробвала съм, но не ми хареса. Нищо против пушачите нямам, стига да се съобразяват с тези около тях.
Chaotic One
Цитат(SharondenAdel @ Apr 10 2009, 08:56 PM) *
^ Ти не се обаждай! Ти си лоша! smile.gif И пушиш ии веднъж като бяхме на легаси и те чакахме там с още някой иии Дани и Пешо си умираха да дойдеш да им дадеш цигари... гр.. защото ТИ винаги имаш в себе си с :РРРРРР openwidehug.gif

Eее, ти ме изкара някакъв кумин. xD По-често ми се намират цигари точно, защото не съм редовна пушачка и мъча всяка кутия по седмица долу-горе, но отричам, че винаги имам.
Пък Дани ще го бия..пък. Имам да наваксвам за 2 седмици. xD
Kent
Не!!! Гнусно и просташко нещо е.
HateBreeder
Ако според теб пушенето е мръсно, боцкането не знам какво трябва да е. dry.gif dry.gif
gadabout
А дишането - на твойта си пръдня под одеялото... Сакън! Ти ТОВА представяш ли си какво трябва да е?!
HateBreeder
Би ли ме светнал? bowdown.gif bowdown.gif О,велики пръдливецо.
Arq
Ох! Вечната битка м/у пушачи и не пушачи... Аз пуша. Харесва ми да пуша и не искам да ги отказвам, а просто да ги намаля, защото пея и понякога найстина се отразават. Искам да кажа, че малките дяволи имаха положителен ефект в/у мен! Гласа ми падна в добрия смисъл и сега съм драматичен а не кулратурен сопран. А такива се намират най-трудно в днешно време.
Аз съм толерантна към не пушачите, gadabout малко толерантност и по-малко твърдоглавие от теб също ще е добре. Не бъди съдник Божии. laugh.gif

Живи и здрави! drinks_drunk.gif
Hell's Bells
Какво значи да си "толерантен" към непушачите? Това ми звучи като все едно хомосексуален да каже, че е толерантен към хетеросексуалните laugh.gif . Да си непушач, според мен, трябва да се възприема като "нормалното" ти състояние, следователно пушачите трябва да се съобразяват. Аз не пуша от много скоро (само от 4- 5 месеца станаха май), но мисля, че винаги съм се старала да се съобразявам.
Опасявам се, че пак ще пропуша, но това не значи, че съм против забраната за пушене в заведения например. Лично бих предпочела ако наистина направят зали за пушачи и непушачи, но не от типа "таз маса е за пушачи, таз за непушачи" пък те една до друга.
Абее, кофти навик си е, но е много трудно да се отървеш от него. Аз съм пушач от 10 год. (blink.gif) и едно-единствено нещо успя да ме мотивира да спра, като казвам, че просто не знам дали няма пак да почна. Скъпи са, тровят ни, обаче са егаааа ти злобната дрога, като те хване и не пуска.
karelian
Цитат(Arq @ Apr 16 2009, 02:28 PM) *
Ох! Вечната битка м/у пушачи и не пушачи... Аз пуша. Харесва ми да пуша и не искам да ги отказвам, а просто да ги намаля, защото пея и понякога найстина се отразават. Искам да кажа, че малките дяволи имаха положителен ефект в/у мен! Гласа ми падна в добрия смисъл и сега съм драматичен а не кулратурен сопран. А такива се намират най-трудно в днешно време.
Аз съм толерантна към не пушачите, gadabout малко толерантност и по-малко твърдоглавие от теб също ще е добре. Не бъди съдник Божии. laugh.gif

Живи и здрави! drinks_drunk.gif

Ти и Hatebreeder ме изумявате като казвате, че ви харесва да пушите и няма да ги откажете. Доста глупаво звучи, но проблема си е ваш. rolleyes.gif
~DiE~aLiVe~
Пуша от време на време. Не съм страстна пушачка, но се случва и да запаля 1-2 пъти в месеца.
landser
пуша редовно но винаги се саобразявам с хората с които съм излязъл, ако са непушачи и сме в някое кафене сядаме на маса за непушачи и като искам да си запаля излизам на вън. Просто трябва да има някакво разбиране. Че е вредно го осъзнавам че е давам парите си за отрова също го осъзнавам, но ми харесва вкуса на цигарата и не смятам да ги спра. За новите цени има решение купуваш си тютюн и машинка за свиване и се оправяш сам wink.gif по ефтино излиза.
И Hatebreeder мисля че закона за пиенето в парковете още не е вкаран в сила но ще го вкарат не се притиснявай вече няма да можеш да се наслаждаваш на биричка в градинката
Hetfield
Паля понякога rolleyes.gif
Neurosis
аз също съм пушач, от скоро пуша де, от както спрях с баскетбола. Gadabout ме познава достатъчно добре и знае че винаги бих се съобразил с непушачите и така и трябва да бъде, както е в добрата стара Англия.
Naso
Честно казано ми се е случвало няколко пъти по купони да запаля. Като оставим на страна вредите, просто не ми харесва и не го чувствам като необходимост. Мразя хора, които пушат по концерти (в зала)... Когато съм задъхан и се боря за глътка въздух, а вместо това се нагълтам с дим ми се гади. Отвратително е...
Blashyrkh
Цитат(Naso @ May 2 2009, 12:30 AM) *
Мразя хора, които пушат по концерти (в зала)... Когато съм задъхан и се боря за глътка въздух, а вместо това се нагълтам с дим ми се гади. Отвратително е...

+1
sharon
И + още МНОГО. Близо половин час след края на концерта тази вечер, че и още в последствие, продължавах да недоволствам - и не, далеч не е прецедентен случай. Ако мога въобще да посоча какъвто и да е недостатък, то напълно задимената (не от ефектите, за жалост) атмосфера в залата печели първото място от раз. Не е като да имам непоносимост към цигарения дим като едно време, но пак не си е работа.
PainMonopoly
Аз не пуша от 2 години и половина.

Като бивш пушач съм от най-върлите противници на цигарите. sp_ike.gif

Във връзка със спора бих казал, че трябва да се забрани пушенето на всякакви закрити места. Разделянето на заведенията не е ефективно, защото много непушачи движат с пушачи и са принудени да се съобразят с тях като сядат на заведение. От друга страна не подкрепям забраната на открито, защото точно там не пречат на никого.
Slash
http://www.redtube.com/495

Пуф-паф, пуф-паф !!
Neurosis
и аз си дадох моя глас за пушачите!
п.п.Панда долу непушачите tongue.gif tongue.gif
Сиело
Пуших за два месеца.
След което разбрах, че ми идва прекалено скъпо с тия цигари, осъзнах също, че и като качвам стълбите, се чувствам като изнасилена и просто реших, че няма да пуша повече.
А пък и пожълтяват зъбите, а това ме вбесява...
Megadeth
Често те изнасилват май <:
TheFreeMason
Цитат(Arcturus @ Apr 6 2009, 01:12 AM) *
Един приятел, който е заклет пушач, разправя, че скоро ще вдигат цената и на Борото - 4 лева кутията.
А относно Camel-a... сериозно, на пръсти се броят хората, които могат да пушат толкова тежки цигари.

жълтия камел катраните и никотина са му като на синьо GD.... верно тежки са ама чак толкоз
..виж синьо виктори пакет или ориент експрес е друго вече
Twilightfall
Victory New Silver > you.
cunt
gd = sweetness

a си взех някъв tilbury със стар бандерол и си свивам. о_о
TheFreeMason
сега на сметка излиза че по-добре е да си вземеш тютюн отделно (прадава се из русе доколкото чух е бил за 400 цигари 2,5 лв) + машинка и ОСБ
ама ГД-то са го дигна ли пак на 3,2 лв brickwall.gif
Nicole_92
Пуша, но мисля да ги спирам... не съм пристрастена и не намирам никакъв смисъл в цигарите... че то има ли? НЕ happy.gif
Slash
http://www.kenanoff.com/blog/archives/884 whistle.gif
MadHatter
Това е прекалено smile.gif Може да съм ~пушач, но тия работи за изветрели съвсем. Нормално е да има салони за пушачи и непушачи (адекватно реализирани!), нормално е да се пита дали може да се пали, трябва си култура, толерантност от Двете страни. Ама това, дето го е написал пича горе... излишен фанатизъм.
Привърженик на Кличко
Не пуша и гледам с лошо око на тези, които го правят.
Сиело
Тоест, на 98% от населението по света.
Не че нещо, но такива изказвания ме вбесяват.. Гледаш с лошо око, само защото ти не го правиш и ти не го смяташ за правилно... Адски ограничено, ама адски.

Всеки си има право на мнение, разбира се, ти си имаш своето, аз моето.
И моето е, че аз пък гледам с лошо око на тия, дето не приемат пушачите.
In Death's Embrace
Абе личен избор, дреме ми на мен Привърженикът на Кличко с какво око ме гледа о.О.
Не съдете за хората по пороците им...
Despair
Добре, колко по-ясно мога да го кажа: не съм съгласна някой да ме трови за собствено удоволствие. И, да, ограничена съм. Пушачите ме ограничават в това къде мога да ходя и са твърде различни като хора, че да имам намерение да ги "съдя". Само тези 98% не знам кой и как ги преброи.
Сиело
Ми тогава защо вьобще ходиш по улицата? Ти като вървиш по един булевард се тровиш също толкова много, колкото и като седиш до пушач.

А и на мен не ми харесва да си тровя нервите от чалгата, която виждам и звучи навсякъде, за удоволствието на другите.. но какво да правя?

И дишайте спокойно, до една година влиза забраната да се пуши по обществени места, освен на улицата, тогава няма да се чувствате ограничени. ;]

P.S: какво им е по-различното на пушачите като хора, по дяволите? Бих искала да се уточниш, вьобще не схванах накъде биеш.
Despair
Цитат(Сиело @ Jun 2 2009, 12:52 PM) *
Бих искала да се уточниш, вьобще не схванах накъде биеш.

Исках да кажа, че пушачите не могат да се поставят под общ знаменател и да се заклеймят като такива smile.gif .
Споменах "собствено удоволствие" точно заради неизменния аргумент със замърсяването. Както аз, така и "98% от населението по света", вярвам, биха предпочели да живеят в чиста среда, доколкото е възможно. Да сменим темата на "Кому са нужни големите градове", а?
Чалгата ме дразни не по-малко, отколкото всеки друг, но все още не са представени доказателства за пряката й вреда за здравето, за съжаление. Обаче, от години съм успяла да я премахна от живота си по един или друг начин, което се опитвам да направя и с цигарите, но това изисква много по-големи жертви. В тази връзка, разхождащите се по улицата с цигара в ръка се оказват по-голям проблем от седящите в заведение, което, в крайна сметка, мога и да не посещавам, и ако от съседите ми не се носеше достатъчно дим, сигурно бих си стояла вкъщи. tongue.gif
Привърженик на Кличко
Цитат(Сиело @ Jun 2 2009, 11:38 AM) *
Цитат(Привърженик на Кличко @ Jun 2 2009, 12:18 PM) *
Не пуша и гледам с лошо око на тези, които го правят.

Тоест, на 98% от населението по света.
Не че нещо, но такива изказвания ме вбесяват.. Гледаш с лошо око, само защото ти не го правиш и ти не го смяташ за правилно... Адски ограничено, ама адски.

Всеки си има право на мнение, разбира се, ти си имаш своето, аз моето.
И моето е, че аз пък гледам с лошо око на тия, дето не приемат пушачите.


Т.е. на 22 % от населението по света

www.associatedcontent.com/article/351149/us_smokers_on_par_with_ worldwide_average.html

Вероятно биха могли да се цитират и други цифри, но всеки може да си направи гугъл за себе си и да се увери.

Ето ти и галъп също с 22 %.
www.gallup.com/poll/28432/smoking-rates-around-world-how-americans- compare.aspx

Съжалявам, че трябва да те разочаровам, но това е статистиката. Пушачите са малцинство и то убедително. Друг е въпросът, че са агресивни в налагането на техния модел на останалите.

Може и да съм ограничен, не претендирам, че съм широко скроен. Виждаш ли, аз не съм казал, че не приемам пушачите. Всеки може да прави със здравето си каквото си иска. Просто смятам такива хора за много слаби в психологически аспект. Примерно както наркоманите и алкохолиците. (Тук правя уточнение, че съм опитвал трева и пия алкохол.) Без никой да се обижда, пушенето е може би най-тъпото нещо, което можеш да правиш. Вероятно е лесно да се набави и статистика, че е по-разпространено сред ниско образованите хора. Не искам да звуча като сноб или поучаващ, още повече, че днес се регистрирах и съм новак на форума, но все пак световните тенденции за забрани за пушене на обществени места може би имат някакви логични предпоставки, нали?
Vikernes
Ми с такива статистики, може да се извадят много неща, колко велики хора са пушили? Не са въобще малко. Аз лично пък смъркам тютюн (емфие), като от миналото големи почитатели на емфието са били Наполеон, Кант, Ницше, даже и Гьоте. Предпочитам го пред пушенето (пушил съм 3 години), тъй като не ми излиза толкова пари, не съдържа катрани и ми е някакво освежаващо, докато пушенето не ми действаше точно така, а по-точно като нужда.
Twilightfall
Аз не пия алкохол, и смятам че който пие е нискобразован гей и това е най-тъпото нещо, което можеш да правиш.

А сега?

Човек си вреди по достатъчно много начини в днешно време, така че спорове от този тип са излишни.
Сиело
Цитат(Vikernes @ Jun 2 2009, 02:28 PM) *
Ми с такива статистики, може да се извадят много неща, колко велики хора са пушили? Не са въобще малко. Аз лично пък смъркам тютюн (емфие), като от миналото големи почитатели на емфието са били Наполеон, Кант, Ницше, даже и Гьоте. Предпочитам го пред пушенето (пушил съм 3 години), тъй като не ми излиза толкова пари, не съдържа катрани и ми е някакво освежаващо, докато пушенето не ми действаше точно така, а по-точно като нужда.

Aбе в тоя ред на мисли да те питам - не ти ли тече носа после от емфието? Пробвала съм доста пъти и след това съм като чешма.. И вьобще не ми е приятно, защото даже и кихам.
Това с времето минава ли?
Привърженик на Кличко
Цитат(Twilightfall @ Jun 2 2009, 01:28 PM) *
Аз не пия алкохол, и смятам че който пие е нискобразован гей и това е най-тъпото нещо, което можеш да правиш.

А сега?

Човек си вреди по достатъчно много начини в днешно време, така че спорове от този тип са излишни.

Съжалявам, но не е точно така, както си ги написал. Примерно, широко известни са ползите от умереното пиене на вино. Ако имаш нужда от статии по въпроса, с удоволствие ще ти услужа. От друга страна, за пушенето статистиката е изключително категорична за вредите.


Цитат(Vikernes @ Jun 2 2009, 01:28 PM) *
Ми с такива статистики, може да се извадят много неща, колко велики хора са пушили? Не са въобще малко. Аз лично пък смъркам тютюн (емфие), като от миналото големи почитатели на емфието са били Наполеон, Кант, Ницше, даже и Гьоте. Предпочитам го пред пушенето (пушил съм 3 години), тъй като не ми излиза толкова пари, не съдържа катрани и ми е някакво освежаващо, докато пушенето не ми действаше точно така, а по-точно като нужда.

Статистиката е за съвременността. Преди 20 -30 години процентът на пушачите е бил по-висок. Преди години/векове по-малко се е знаело за вредите от пушенето и нормално повече хора са го правили – от там и част от тях да са били велики хора от миналото. В момента обаче нещата стоят по друг начин и все повече хора научават за опасностите при пушене.
Void KD
Цитат(Twilightfall @ Jun 2 2009, 02:28 PM) *
Аз не пия алкохол, и смятам че който пие е нискобразован гей и това е най-тъпото нещо, което можеш да правиш.

Аа тва беше яко biggrin.gif

Колкото до темата: Хмм... не.
Vikernes
Цитат(Сиело) *
Aбе в тоя ред на мисли да те питам - не ти ли тече носа после от емфието? Пробвала съм доста пъти и след това съм като чешма.. И вьобще не ми е приятно, защото даже и кихам.
Това с времето минава ли?

Ами то е от значение как смъркаш. Не трябва силно да се вдишва както някои така по-силнички и белички прахчета, а леко,така че да се полепи по вътрешността на носа, иначе го закарваш точно на входа към носа или в синосите и съвсем нормално организмът да отраегира и да се опита да изкара емфието. Аз съм опитен в тази сфера ^^. От година и малко смъркам и нямам никакви проблеми, е понякога ми се разтича носа, защото много на често го използвам. Една кутийка от 10 грама принципно трябва да стига за около 3 седмици, аз в най-лошия случай я офуквам до 4 дена wink.gif
Blashyrkh
Цитат(Twilightfall @ Jun 2 2009, 01:28 PM) *
Аз не пия алкохол, и смятам че който пие е нискобразован гей и това е най-тъпото нещо, което можеш да правиш.

Удар под кръста smile.gif

хахаха
MrsLinda
аз нещо не виждам връзка между пиенето и хомосексуализма - ако автора на въпросния пост може да ми го обясни по-подробно, ок ...или се праскат безсмислени мнения заради бройката devil.gif
като и вчера в една тема - който напише нещо различно, директно отива в категория "гей"... странно защо...


Лично за мен - аз пуша много, и никак не се интересувам, че някой бил непушач, и му пречел дима - да ходи на Витоша, или другаде на въздух. Като е дошъл у нас, ще се съобразява той с мен, а не аз с него!


и пак в тая връзка - абсолютно съм против всякакви дори и леки наркотици, както и легализирането им - канабис, марихуана и от сорта, против шмъркащите кока, а за други по-силни - да не говорим.
Twilightfall
Казах го във връзка с това:

[пълни глупости]Просто смятам такива хора (пушачи) за много слаби в психологически аспект. Примерно както наркоманите и алкохолиците. (Тук правя уточнение, че съм опитвал трева и пия алкохол.) Без никой да се обижда, пушенето е може би най-тъпото нещо, което можеш да правиш.[/пълни глупости]

Не го мисля реално, но по неговата логика е същото.

Канабис и марихуана е едно и също. :Д
В повечето страни е (почти) невъзможно е да се легализира (особено у нас), 'щото на голяма част от хората им е втълпено, че е супер големия "наркотик". Както и да е де, т'ва е друга тема.

ОтНОСно "шмъркащите кока (и други по-силни)" - не виждам как, и най-вече с какво ти пречат?
abydos
Марихуаната и др. леки "наркотици" не са легализирани заради пропагандата, която толкова правителства предприемат. Да не говорим, че не ги облагат с данък - цигарите и алкохола са съшо толкова наркотик колкото и тревата. Даже може би повече, така че по-горното мнение ми беше ужасно забавно :д
Twilightfall
Абосолютно.

Зависимостта от алкохола би могла да се сравни с тази на хероина, примерно.
I Like Scat Porn
Аз съм за: легализация на всичко И пълна информация относно а) удоволствието и б) вредите, които един наркотик може да ти причини. Как действа на ума, нервната система, доколко се пристрастяваш и т.н. Оттам насетне кой каквото ще да си боцка, шмърка и пуши - не ме ебе.

Цигарите и алкохолът са също толкова наркотични и вредни колкото тревата, и разните други земни блага.

С пиене можеш да се самоубиеш доста лесно всъщност. Доста по-лесно отколкото с марихуана.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.