Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Свински грип
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
scion_of_storm
Рубрика номер две, години след птичия грип.

Тема на нашето предаване: как да манипулираме света и да всеем страх сред народа и индивида.

Теории: ваши и мои.

Какво мислите за нашата нова заплаха от пандемия, която ни залива последните дни както беше с пилетата преди време.

Отново ли се разиграваме и става пионки в нечия междуфирмена война за надмощие? Сплетни с икономически цели с таргет аудитория световното общество ли е това?

След началните случаи се очаква изработването на ваксина, чувам. Кога ще стане това - когато жертвите нараснат, когато ваксината ще стане 200 долара, за да "стабилизира" малко нещата, купена от хилядите параноични, уплашени хора - за себе си, за близките си, за роднините си?

Всъщност какво става зад паравана на поредните машинации - истински ли са, или пак сме хвърлени в Голямата игра, за да направим двете квадратчета ход, докато царете и цариците въртят и сучат конците зад гърба ни.

И най-важното - като отмине този грип, кое ще дойде? Рибен грип, картофен грип, нещо друго? Ще успея ли аз, като по-млад, да мина през всички плодове и зеленчуци през живота ми?

Дали...или?

Нека поблъскаме заедно.

А, и да - СВИНСКИЯТ ГРИП Е В СЛЕДСТВИЕ ОТ СВЕТОВНАТА КРИЗА!1!!

Не забравяйте.
Warrior Of Ice
Имаше една доста интересна теза на Майкъл Крайтън, когото по принцип имам за доволно интелигентен и информиран човек - че модерното общество трябва да бъде държано в постоянно състояние на страх, винаги трябва да му се дава някакъв повод за безпокойство, с цел да бъде контролирано и манипулирано по-лесно. Та и сега така... Медиите, разбира се, само чакат подобна сензация, която да раздухват няколко месеца. Гледали сме го вече филма, както написа Сашо.
Slash
swine flu treatment

wine.gif
prayer4eto
Аз не разбрах много добре защо се нарича "Свински", при положение, че по последна информация се разпространява само от човек на човек ???

Нещо тези пандемии ми намирисват на изкуствено създадени ситуации ... Целта, обаче остава неясна. Световната конспирация ? Аз лично не знам ...
RazorJack
беее същото като с "нитратите" преди 10-тина година.
и като си изпълни ролята изведнъж заплахата изчезва.
някой скоро да е чувал нещо за нитрати в заленчуците (освен че е съединение на азота, с което всички растения се хранят)?
I Like Scat Porn
Даааааа, то не беха атипични пневмонии, пилешки грипове, али-бали, та ся и свински грип.


Шо не се ебЪт в гъзЪ?
gadabout
Пхах, само аз ли не знам за кво иде реч?
LordZombie
Аз също.
Crafter
Без да имам особено мнение по темата, ще си позволя да разясня:
Цитат
Аз не разбрах много добре защо се нарича "Свински", при положение, че по последна информация се разпространява само от човек на човек ???

Конкретният щам, който в момента ни притеснява е мутирал от класическия свински грип, който е често срещан при прасетата.

Цитат
Пхах, само аз ли не знам за кво иде реч?

Прави ми впечатление, че отразяването в световните медии е доста по-мащабно от това от нашите. И все пак ако си гледал новини в последните дни, би трябвало да знаеш за какво иде реч.
pa®tci
Цитат(Sturmfuhrer @ Apr 29 2009, 11:07 AM) *
... И все пак ако си гледал новини в последните дни...

... или главата ти е била извадена от задника...
Slash
Не го ща аз тоз свят фалшив, затва ще си завра главата в гъза смрадлив ... crying.gif

Най-якото нещо, което прочетох днес е някакъв пич с ник Ленин да споменава "Щамът Андромеда" !!
Night
Честито
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2195611
t80
СМРТ
Michael
Еми скъпи мои ша ви обясня за фо става въпрос. Този щам свински грип които се среща по свинете е преносим по хората заради следната пиричина. Този грип, както всики останали лесно мутира. Възможно е когато свиня е била болна от въпросния вид грип, да се разбояла от грип които се предава по хората. Срещайки се двата вируса са разменили гени и мутирали,иначе казано вече мутиралия свински грип е придобил възможността лесно да се пренасся по хората. А с наща "съвършена" система на транспорт-иначе казано самолетите грипа има възможност да се пренесе по целия свет за отрицателно време. Тъй като първоначалните симптоми на грипа са като на обикновен,следва че голяма част от болните си мислят, че са болни от нормален грип и взимат съответните медикаменти. Затова на този етап няма антитела срещу свинския грип.Преди години когато имаше заплаха от пандемия от птичи грип се смяташе,че ако имаше пандемия жертвите могат на възлизат на 380-800 милиона (!!!!) души. Кой знае, може би сега има дори още по-голяма опаснот. Както каза даскалицата ми по химия ша земе да се "освиниме".
sgoh
Цитат(Michael @ Nov 6 2009, 11:17 AM) *
жертвите могат на възлизат на 380-800 милиона (!!!!) души

pa®tci
Догодина очаквам да се появи тревен грип, а по-догодина дъждовен. Ще си купя всички видове ваксини и ше и ги набия у дупарата, да не мога да седам цел месц на нея, а след това, като дойдат страничните им ефекти, ще ми е все тая дали имам даден вид грип или не. *sun*
onnellinen
Забележете:
Цитат
6-и починал от новия грип

НО
Цитат
„Починалият мъж е бил болен от шизофрения, имал е цироза на черния дроб.
Самолекувал се е и късно е портърсил лекар. Постъпил е в много тежко състояние в Четвърта градска и там е починал", обясни д-р Тенев.

Начи, шизофренията не ме касае много. Цирозата обаче е нещо съвсем друго.
Аз верно не гледам новини, но снощи си легнах в 12 и си проверих пощата преди това - жертвите все още бяха три (май). Кога успяха да ги отразят? Или аз съм зле информирана?


Офтопик - много ми хареса коментарът
Цитат
купих си нова клавиатура с КАПСЛОК дето бачка
scion_of_storm
Цитат(t80 @ Nov 6 2009, 10:55 AM) *

Кур за продажните журналисти
слуги на горните етажи
използващи печата както винаги за да психозират масите.

Дано някой ден някой техен близък или самите те се тръшнат от нещо опасно, след като така се подиграват над народа.
Beyond the Grave
Те журналистите са си боклуци по принцип. Това без да го имаш като качество няма как да се реализираш в професията.
Дориан
От другата страна е масата тъпанари, които вярват на всяка провокация. Като ги видя с тея маски си мисля, че напълно си го заслужават. rolleyes.gif
Гадното е, когато заради такива, печелят алчните фармацевтични компании.
gadabout
И аз не знам кога станаха 6 човека.

Докато бяха трима, единият знам, че беше циганин, дето една седмица си е носил ярките симптоми, втория е живеел със СПИН, а третият не го знам какво. Та сега и тази цироза...

Колко тъп трябва да си, за да не размислиш над това?
onnellinen
Третият е бременна жена, починала е от усложнения. Май беше от Сливен.
karelian
Имаше и някакво момче от Петрич, на 30 години - петият.
Hetfield
Тва за мен е ебати инсиноацията dry.gif
Blashyrkh
Една приятелка го изкара. Нищо особено, просто продължава по-дълго. Ако човек се интересува от здравето си и не се оставя 10 дни преди да се прегледа няма страшно.
intercessia
Аз хапвам чесън и не се страхувам ни от грипове, ни от спекулации.
LordZombie
Ракията е универсалния лек срещу болестите и туй то !
blame
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=swine_flu whistle.gif

п.п.:да сме живи и здрави. smile.gif
Bango
Ми стига сте яли месо!
_TNT_
Цитат(blame @ Nov 9 2009, 03:34 AM) *

Maddox кърти. biggrin.gif
SepulTeraHead
^ +1

Иначе не разбрах само какво са ви виновни журналистите, които са писали по темата, че чак им желаете да им умират близките...
scion_of_storm
виновни са, защото са част от една лъжлива система, за която обективност е доста по-далечно понятие, отколкото принципно е.

и не, не е оправдание, че ги 'натискат' да са такива.
pa®tci
Цитат
Мобилните скоро ще поставят диагноза по кашлицата
09.11.2009 16:37

Мобилните телефони в скоро време ще могат да ни спестяват ходене до лекаря. Американски и австралийски учени разработват софтуер, който ще позволява на телефона да поставя диагнози... след изкашляне на пациента в него.
Апаратът ще записва кашлицата и ще изпраща обратна връзка със съответната диагноза - настинка, грип, пневмония или други респираторни заболявания.
Софтуерът ще сравнява кашлянето на съответния "абонат" с предварително записана база данни с кашлици, свързвани с различни заболявания, на хора от всякаква възраст, пол, тегло и др.
Засега екипът разработчици от STAR Analytical Services има няколко десетки пациенти в нея, но по техни изчисления ще са нужни общо около 1000 "варианта" на кашляне преди софтуерът да стане надежден.
В момента програмата работи на компютър, но в скоро време ще се появи на пазара и като приложение за смартфони.
Кашлицата е най-обичайният симптом, а все още разчитаме на диагностични методи от 19 век, казва Сюзън Смит от екипа
Лекарите са оптимисти за новия софтуер. По принцип те могат да разпознават различните видове кашляне по звученето му - сухо, мокро, със слуз, което им дава информация за причината - например дали става дума за вирусна или бактериална инфекция.
Новият софтуер би трябвало да прави това вместо медиците, като предупреждава пациентите за по-сериозни състояния.
Кашлянето обикновено трае около ¼ от секундата, като се състои от рязко поемане на въздух, безшумно издишване и комплексно "изригване" на звуци.
Здравословното, "доброволно" кашляне е малко по-силно от неволната, принудителна кашлица на болния човек. След първоначалния експлозивен звук има вибриране на гласните струни и слуз, които дават насоки за състоянието на дихателната система на пациента.
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е спонсорирала разработчиците на медицинския софтуер със 100 млн. долара.
Очаква се приложението да бъде особено полезно в развиващите се страни, където пневмонията е сред основните причини за смъртността сред децата.


brickwall.gif brickwall.gif brickwall.gif
blame
Абе Сашо, не е точно така. Все още живеем във време на свободно слово, както един човек може да избере какво да каже, така може и един журналист. Кой ще го публикува, кой ще му плаща, кой ще го чете - негови си проблеми, но журналиста има факти и правото да се изкаже за тях както прецени за добре.
Относно мнението на медиите за този грип... чисто нарочно отбягвам да го слушам, достатъчно психози и глупости си имам в главата.
scion_of_storm
Да, но за извърташ така нещата, че да подлъжеш максимално много хора, като в случая със свинския, е доста глупаво. Малоумно.

Инак донякъде си права - и тези, които вярват на манипулациите са си зле.

Особено тея, шматкащи се с маски.
pa®tci
До всички тапири, дето се мъкнат по улиците с маски (да ме прощават животинките):

Цитат
Носенето на маска далеч не е най-ефикасното средство за предпазване от грип, коментира националният консултант по епидемиология доц. Мира Кожухарова.
Най-добрата предпазна мярка е да се избягват контакти с болни хора, особено такива, които имат хронични заболявания, бременни жени и много малки деца, обясни тя.
Научно доказано е, че полза от носенето на маска има, когато си я слага болният човек.
Маската трябва да покрива носа и устата. Обикновените маски, които започнаха масово да се носят у нас, не са в състояние да спрат разпространението на вируса, смята Кожухарова. Маската трябва да покрива носа и устата. Няма гаранция, че човек ще се предпази чрез маската, защото вирусът се предава и чрез ръцете.
Носенето на маска повече от един час я прави неефективна, защото тя се навлажнява и престава да предпазва, а тъкмо обратното - става филтър за проникване на заразата, обясни Кожухарова. Докато се носи маската, не бива да се сваля и вдига, добре е изобщо да не се пипа, за да не се замърси, допълни тя.
Повечето съвети за справяне с грипната епидемия са несъвместими с реалния живот, смята епидемиологът. Въпреки това, най-доброто предпазно средство е да се избягват контакти с много хора, доколкото това е възможно. На работа не може да не отидем, но от предстоящ концерт спокойно можем да се лишим, коментира Кожухарова.
Грипните вируси се отделят не само при кихане и кашляне, а и при говор, затова най-добрата проява на гражданска съвест е, когато сме болни, да си останем в къщи, докато се излекуваме, смята Кожухарова. Да ходиш на работа с 38 градуса температура не е героизъм, а абсолютна безотговорност към другите хора, които все още са здрави и може и да не се заразят, коментира тя.

Националният консултант по епидемиология допълни, че новият грипен вирус в лека форма, каквато "прекарват" повечето хора, отминава за три-четири дни.

ПП Не знам още колко пъти на еди ред можеше да употреби "маската" списващият, но добре се е постарал.
Slash
http://varna.dir.bg/2009/11/09/news5348182.html
http://forum.arsenal-bulgaria.com/index.php?showtopic=9439

sad.gif

Колко е малка страната по отношение на смъртта...
scion_of_storm
Уточнение.

Понеже това момче е от родата на хора пациенти на баща ми, хора, при които отседнах миналото лято в Каварна за Менъуор/Куупър/Ин Флеймс.

Имало е леко усложнение с теглото - говорим за 115 килограма на 15 години, ако не се лъжа или ако не съм се объркал. Това мисля го е направило вулнерабилен...

...но думите нямат смисъл, освен рефлектирани към медиите. Животът не може да се върне.

Нека почива в мир младата душа.

///Glory to the brave
Beyond the Grave
Цитат(scion_of_storm @ Nov 10 2009, 06:52 PM) *
Това мисля го е направило вулнерабилен

На такъв "български" ли ви учат вече в училище...
scion_of_storm
Не, но е термин. smile.gif Като резистентен, примерно.

Не ме разбирай погрешно, знам какво имаш предвид и не харесваш - в някои случаи обаче е по-добре така.
I Like Scat Porn
По същата тъпа логика некаква тъпа патка бе превела "пол" като "джендер" (?!?!) в един филм по National Geographic.

Няма такива думи като "резистентен" и "вулнерабилен".
onnellinen
Що бе, "резистентен" съществува в българския език. "Вулнерабилен" го използват лекари, дето са специализирали в англоговоряща страна smile.gif (Или хора, на които им бягат българските думи.)
sgoh
Цитат(scion_of_storm @ Nov 10 2009, 09:18 PM) *
Не ме разбирай погрешно, знам какво имаш предвид и не харесваш - в някои случаи обаче е по-добре така.

Я дай пример.
scion_of_storm
'резистентен' ти го посочих, а го има и като термин. сега ако искаш в медицински термини да ти се ровя, които имат еквивалент на български, но е по-добре да се ползват така, ще се разтършувам и ще ти дам...

може и литературни да издиря, не само термини. ама не в 1 и 30 :>
sgoh
Нещо загрявам бавно. Аз реших, че идеята ти е, че има случаи, в които е по-добре да се ползва "вулнерабилен" пред "уязвим". smile.gif
scion_of_storm
аз в контекста на термините го използвах..затова и резистентен и вулнерабилен, като говоря за болест.

иначе е съвсем логично, че няма в ежедневна реч да говоря с 'вулнерабилен' и подобни глупости. :>
t80
кози грип icon_headbang[1].gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.