http://historymuseumplovdiv.com/
Исторически музей – Пловдив винаги е помагал на българското Толкин общество в неговите начинания. Още при oформянето на идеята за провеждане на Толкин Фестивал, музеят предложи помощта си в идейно и в материално отношение. За последните четири фестивала, той е оказал неоценима помощ на организаторите - нещо, което продължава да прави и в момента.

http://www.bgtolkienforum.org/
Българският Толкин Форум е място, в което се събират почитатели на творчеството на Професора. Форумът често е арена на сблъсъци от различен характер, което го прави интересно и посещавано място. Със своята 6-годишна история, той се е доказал като стабилна основа, върху която се изграждат приятелства, водят се дискусии и се организират мероприятия.

http://armenelos.org/
Арменелос... Този сайт, където фантазията е наука, цели да помогне на хората, интересуващи се от творчеството на Толкин, да оценят и вникнат по-дълбоко в неговите творби, работейки съвместно над въпросите, заложени във "Властелинът на пръстените", "Хобит" и другите популярни и по-малко известни произведения.

http://endorion.org/
Ендорион е български сайт, посветен на Дж. Р. Р. Толкин и неговото творчество. Той е обединение на двата най-големи сайта за Толкин в България - Валакуента и Толкин Онлайн. Целта му е да предостави на почитателите на Професора възможно най-пълната и изчерпателна информация за живота на Толкин, неговите произведения, езиците и света, създадени от него, при това - изцяло на български език.

---

Доживяхме - пети по ред Толкин Фестивал - 2009

05-07 юни, 2009 г. - ще се проведе в Регионален исторически музей - Пловдив, в зала "Съединение" и в експозиция "Българско възраждане" - къща Георгиади.

http://fest.endorion.org/

http://fest.endorion.org/history.html