Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Satyricon
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Во Царствии Твоем
Значи според теб, не трябва да имаме собствено мнение и трябва сляпо да се подчинявам на чувствата на артиста? Какво бил казал, какво си мислел докато пишел материала, ако и да не ми носи атмосферата или преживяванията, които са ми необходими на мен. "Самочувствието" ми/ни е откровено споделяне на впечатленията, които в мен оставя творчеството на господата, които теб са обсебили а лично мен разочаровали последните години. Давай сега, когато мненията ни не съвпадат да си говорим за това кой, колко прост бил и как видиш ли, IQ-то му не му позволява да се докосне до истината, която кумирите ти сеят само за онези, които наистина могат да ги разберат...
Оставам с впечатлението, че с изследването си ти ще продължаваш да виждаш "краля" облечен ако и да се разхожда от години гол.

П.С. Защо мислиш, че твоето мнение струва и 3 пари?

П.П.С. Месеци слушане на Сатирикон за да ги разбереш мхм... Имах същият "проблем" като хлапе на 12 години с албумите на ДиСи.
beyondtheblack
Защо изобщо се занимавате с мен, не мога да разбера? Пуснала съм тук някакъв текст - казах, заради Шарън. Като не ви харесва, гледайте си вашата работа.
Честно казано, освен няколко души от този форум (Шарън, Деси, Скат Порн и още двама-трима - знаете кои сте) - останалите са безмозъчни плужеци, не знаещи защо пъплят по земята, камо ли да имат някакво валидно мнение по който и да е въпрос. Отговарям тук за последно с огромна досада.

Да, така мисля. Никои сте и никои ще си останете, и мнението си за Сатирикон може да го споделите с баба си.

"Имах същият "проблем" като хлапе на 12 години с албумите на ДиСи." - сега си пораснал и пуснал шкембе и не може да отделяш толкова време и внимание на някаква си група - да, знам.


П.П. Не исках да кажа "безмозъчни" плужеци...Безчувствени, безлични и безстрастни. Отивам да повърна. Всичко хубаво.
Во Царствии Твоем
И ние ти благодарим! За това, че все още ни оставяш да си пъплим на воля, ако и да не знаем защо го правим. Да живеят многоклетъчните - смърт на чехълчетата интелигенти!
Приеми заглавието на парчето буквално, като поздрав.


Нямам шкембе, да поодъртял съм, но все още съм си аз, саможив и свободен да мисля рационално а не да се водя по нечия философия за живот или изкуство... И вярвай ми - физически ще да изглеждам дълги години по-добре от теб.

П.С. Ако с повръщане поддържаш "фигурата" си, увреждането е някъде във висините.
monolithe
Во Царствии Твоем, bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif .

Аз ше те поздравя с това в чест на времената, когато за Сатирикон музиката бе по-важна от латекса, гела и паричките на пъпчивите американски недоклатени тийнове!

Приеми го като поздрав от един двадесет годишен шкембелия с мазна коса и пет диоптъра късогледство tongue.gif
I Like Scat Porn
Аз пък мисля, че няма обективна истина когато става въпрос за музиката. И колкото по-скоро разберете това, толкова по-рано ще откриете колко нелеп е този спор.

А това което Диана се опитва да каже е просто да не бъдете груби обективисти когато става въпрос за музика. Защото, струва ми се, това е доста често явление в този форум - слушане на 64346437158901 групи просто за хоби и оценянето им по безумни обективни критерии - Dark Funeral може да са пълен боклук, ама имат перфектен звук и перфектни барабани и перфектни композиции и така нататък.

А оттам насетне кой какво намира в различните групи си е индивидуално. На мен 90% от групите, харесвани в този форум са ми чужди и не могат да ме накарат да ги слушам повече от пет минути, но пък - ако някой наистина намира нещо в тях - супер.

Та, с две думи: спрете да се псувате кой бил комерс и елитист и пр. и почнете да работите с МНЕНИЯ - "Аз мисля, че Сатирикон са ... ... ... защото ... ... ..."
Во Царствии Твоем
^^ Благодаря ти за поздрава!

^ Мисля, че всеки един от нас изрази, какво не му допада в последните албуми на господата от Сатирикон. Да, всичко е субективно и по този повод не си позволявам да оспорвам никому правото, да споделя какво мисли, докато отвъд черното (ще да е бялото) се опитва да ни натрапва своите идеи, като единица за стойностност - мисля, че градивната ти критика, повече би подхождала да бъде обърната към нея не към нас. Просто не разбирам защо трябва, когато един човек не е на твоето мнение да започваш да сипеш хули подире му???
beyondtheblack
Цитат(I Like Scat Porn @ Nov 11 2009, 12:11 PM) *
Та, с две думи: спрете да се псувате кой бил комерс и елитист и пр. и почнете да работите с МНЕНИЯ - "Аз мисля, че Сатирикон са ... ... ... защото ... ... ..."

Аз продължавам да съм изумена какво самочувствие имат някои. Направила съм си труда да преведа куп интервюта, за да достигне до читателя мнението на артистите. Като не ти харесва - не чети, вместо да се юркаш да ни заливаш с това кое и защо не ти харесвало (не ти, разбира се). Ако са ти интересни Сатирикон в настоящия си етап на развитие - чудесно; ако не са, едва ли когото и да е го интересува, че теб видиш ли не те кефят, за да го повтаряш в 58 "мнения".
Най-важното, не видях никакъв аргумент, освен "НА МЕН не ми харесват". Височайши присъди без усещаш калта, в която седиш. Липса на грам отношение към артисти, създали този жанр.


Цитат
Значи според теб, не трябва да имаме собствено мнение и трябва сляпо да се подчинявам на чувствата на артиста? Какво бил казал, какво си мислел докато пишел материала, ако и да не ми носи атмосферата или преживяванията, които са ми необходими на мен.

- мазни консуматори, чиито перцепции са изкривени дотам, че съдят за музиката по
Цитат
перфектен звук и перфектни барабани и перфектни композиции и така нататък
"перфектни" неща, които "са им необходими на тях" -
понеже отдавна вече нищо не могат да чувстват.

Бира, бюреци и кебабчета. И "трю" бляк метъл.

П.П. За "Диалога с творбата" за изписани сума ти книги - но защо ни е да сме ги чели, след като можем да схрускаме творбата заедно с поредния макдоналдс.
Во Царствии Твоем
Какво против баниците, кебапчетата и кюфтетата имете О, вий Диана - да не би всеки ден с амброзия да се храните?

Прочетох интервютата с интерес, но това значи ли, че трябва да споделям написано в тях? Хайде оставете ни да имаме собствено мнение и оставете обидите и нападките за бъдещият си съпруг и хората, които наистина познавате. Както е казал Фидий: "Обущарю, не по-високо от обувките".
Megadeth
Ше ви счупя главичките аз на вас devil.gif
Кой спомена кюфтета и кебапчета???
I Like Scat Porn
"The first question I ask myself when something doesn't seem to be beautiful is why do I think it's not beautiful. And very shortly you discover that there is no reason."
-- John Cage

...

Цитат
Да, всичко е субективно и по този повод не си позволявам да оспорвам никому правото, да споделя какво мисли, докато отвъд черното (ще да е бялото) се опитва да ни натрапва своите идеи, като единица за стойностност - мисля, че градивната ти критика, повече би подхождала да бъде обърната към нея не към нас.

Ми не. Тя си изложи мнението, че албумът й харесва, и се аргументира. Ваш ред е да кажете защо, според вас, греши и защо не ви харесва албумът. Или просто да приемете, че всеки си има мнение...

А и не съм видял beyondtheblack да кара някого насила да харесва нещо - поства ревюта, интервюта, снимки, али-бали - след като смята, че има кой да ги чете и да се кефи на това, не виждам къде е проблемът...
DISSIDENT AGGRESSOR
Забелязвам, че ниските жени, в кризата на средната възраст, са много злобни бееееееее. Защо така?
Муахахахаха, и аз нямам корем, имам си плочки-шест броя. Ама много обичам кюфтета и шкембе си хапвам, с кеф.
Megadeth
Аз имам плочки само у банята ама пак съм готин. Кога ше ядем бира и ше пием кебапчета? Освен на мелето у каварна де.
Во Царствии Твоем
Цитат(beyondtheblack @ Nov 11 2009, 10:56 AM) *
Просто съм изумена с какво самочувствие излагате мнението си, при положение, че пет пари не струва. Подобна самоувереност граничи с идиотизъм. Колкото до собственото ми мнение - за да си позволя да го изложа, виждате, че съм си направила труда да превеждам интервюта, да слушам и чета месеци наред и тн.: провела съм обстойно и дълбинно изследване, за да мога изобщо да заявя, че съм разбрала НЕЩО от Сатирикон. Отсъствието ми в този форум, например, както и другаде (обяснявам за хората, попитали ме защо съм изчезнала), е свързано с факта, че цялото ми свободно време е заето с въпросното изследване. Спестете си тук коментарите, че по-добре да не съм се появявала и тн - така или иначе, не мисля да го правя пак. Писах заради sharon, която се беше зарадвала на едно интервю на Сатир. Та, вашите мнения по всякакви въпроси, без изобщо да сте си направили труда да вникнете в посланието на артиста, може да си ги занесете на селската седянка.
Колкото до "Монолит" - мога само да съчувствам на някого с подобно житейско отношение на мирово пренебрежение и всемирна "мъдрост". Има 90-годишни мъже, по-млади по дух.
Но така е - на българина всичко му е ясно. На 20 години пуска шкембе и почва да дава на останалите напътствия в живота. Само че шкембето на доволството стои малко грозно и разваля картинката на цялостната личност, аланкоолу....Та, като естет, ми е доста трудно да приемам подобни люде - поначало. Направо ми иде да насоча естествената си реакция в правилните отходни канали.

Чудя се това от кое интервю го е взела.
След "Nemesis Divina", с изключение на една, две песни просто нищо не може да ме грабне. Какво повече трябва да обяснявам. Музиката или те грабва или не. Няма го поривът, не откривам енергията която да ме запокити, както правеха това албумите до немезис... Писах, нищо против нямам развитието на бандите, но когато нещо не ми харесва, как да казвам на черното - бяло?
monolithe
В моите очи и уши е следното:

Цитат(monolithe @ Nov 10 2009, 03:40 PM) *
Атмосферата в музиката на периода 1992-2002 > от 2008
МУЗИКАТА в музиката на периода 1992-2002 > 2008
Блек метълът в музиката на периода 1992-2002 > 2008

За мен поне е кратко, съдържателно и ясно!


П.С. Под 2008 разбирай The Age Of Nero.
I Like Scat Porn
Добре де, ЗАЩО смяташ така?
beyondtheblack
@ Scat Porn: Мисля, че тук се корени някакъв дълбок комплекс - за опонента ти и това да се опиташ да вникнеш в дадена творба е "подчиняване" на идеите и чувствата на автора, затова тя трябва да се консумира в съответствие с вече съществуващите нагласи. Тук се пропуска фактът, че всяка нагласа се се формира също в някакъв диалог и е невъзможно да се "изключиш" от света, разчитайки само на "собствено мнение". А ако държиш да го правиш, най-добре да не заливаш форумите с пасивната си агресия.
Темата за робския/жертвен комплекс обаче е за оттатък...


P.S. Хаха...
Цитат
След "Nemesis Divina", с изключение на една, две песни просто нищо не може да ме грабне. Какво повече трябва да обяснявам.

Ами, например, каква е целта изобщо на подобни "обяснения". Ако нещо не може да ме грабне, просто не пиша за него. Не смятам, че ако напиша: "Мен не ме кефи тази и тази група", това би представлявало интерес за някого.smile.gif
monolithe
Цитат(I Like Scat Porn @ Nov 11 2009, 12:13 PM) *
Добре де, ЗАЩО смяташ така?

В музикален аспект песните ми се струват много по-богати от към идеи, много по-интензивни и разчупени. Особено в Rebel Extravaganza. Винаги съм твърдял, че в моята лична класация за блек метъл албум Ребъл-а ще заема едно от челните места. Композиционно е СЪВЪРШЕН албум, чиито стандарти трудно могат да бъдат достигнати от каквото и да било. Ранните неща са също толкова влиятелни, защото са огледало на едно време, в което блек метълът беше бунт, беше атмосфера. Може да звучат по-примитивно, но дори и там може да се види разчупеността в песните, която беше присъща само за Emperor и Enslaved по това време.

The Age Of Nero не ми допада, защото преповтаря идеи, създадени в Now, Diabolical. Satyricon никога не са страдали от липса на такива, ДО появата на The Age Of Nero, според мен. Нестандартността и разнообразието са загубили блясъка си, дори почти са изчезнали. Напипана е една схема, при това доволно еднообразна, която НА МЕН не ми харесва, но пък на групата донесе много кинти. Не ги съдя. Но аз се чувствам измамен, защото чакам нетърпеливо 3 години нов албум, отивам и си давам последните левчета в магазина за музика, за да купя албума и като се прибера и го пусна се разочаровам тотално. Пускам го пак, и пак, и пак... И всеки път се разочаровам повече.

И ако се оповаваме на интервюта, Ник Холмс от Парадайс Лост казва, че един албум е като диалог с феновете. Ако издадеш албум, който да накара много от тях се отдръпнат от групата, това означава, че това, което тя е казала на своите фенове не е казано по правилния начин.
beyondtheblack
В "ранния" и "късния" етап на "Сатирикон" става дума за различна естетика - да ги сравняваш, е все едно да сравняваш ябълки и портокали, или както там беше - въпрос на вкус. "Ребел" е разчупен, "Ниро" е консолидиран - това му е цялата идея. "Блек метъл" не може да се приравнява с бунт - блекметъл е това, което водещите артисти разбират под блекметъл, тук и сега. Блекметълът е развитие преди всичко; а Сатирикон нямат нужда да се бунтуват срещу нищо, след като са се разгърнали до степен да владеят творческото пространство. Имахме Сатирикон, бунтуващи се срещу света - сега имаме Света на Сатирикон.

За дистинкцията "Нау, диаболикъл"/ "Ниро" обаче има смисъл да се говори. НЕ Е преповтаряне - еднакъв е методът, подходът към композицията, но в никакъв случай усещането. Да не се различават двата албума е все едно да не се различават Тома Аквински и Августин, понеже и двамата влизат в парадигмата на християнската философия. Тук интересното са именно фините отлики, които в един миг се оказват изумително съществени. Трябва обаче вникване в творбата.

Най-общо погледнато - и набиващо се на очи (уши) е следното: херметичността на "НД" и размахът на "Ниро". В "НД" те въвеждат един метод, в следващия албум го доразвиват - без това развитие, трилогията "Вулкан" - "НД" - "Ниро" не би била пълна. Естествено е нововъведеният метод да е най-отчетлив във втората й част, а в третата вече да не е цел творбата и да се превърне в това, което би следвало да представлява - нейно средство. "Ниро" заявява: постигнахме себе си и нищо вече не стои на пътя ни.

Мотивът "комерсиализъм" може просто да бъде изключен. Както и аргументът, че "много фенове" се били отдръпнали от Сатирикон - много други пък тепърва са ги открили и не разполагаме със статистика. Апропо, първото и второто твърдение си противоречат.

Цитат
аз се чувствам измамен, защото чакам нетърпеливо 3 години

Така е, когато не се опитваш да разбираш групата и имаш някакви си собствени очаквания.
Во Царствии Твоем
Цитат(beyondtheblack @ Nov 11 2009, 02:00 PM) *
В "ранния" и "късния" етап на "Сатирикон" става дума за различна естетика - да ги сравняваш, е все едно да сравняваш ябълки и портокали, или както там беше - въпрос на вкус.

В крайна сметка оставяш ли хората да имат лично мнение или всичко що е различно от твоето е нечисто/"богохулно"? Сравнявам неща, които или ми харесват или не... Съвсем спокойно сядам и сравнявам "Hordanes Land" и "Ruun" на Enslaved - различни заряд, идея, емоции но способни да запалят у мен всяка клетка. Във всичките постове до този момент, се опитвам да споделя точно това. Сатирикон - не ми дават с новите си творби това от което се нуждая... Нима повече обяснения са необходими??


Цитат
Ами, например, каква е целта изобщо на подобни "обяснения". Ако нещо не може да ме грабне, просто не пиша за него. Не смятам, че ако напиша: "Мен не ме кефи тази и тази група", това би представлявало интерес за някого.

Рядко пиша за неща, които не ми допадат и обикновено винаги се случва, след като някой ме провокира (с нападки към личността ми или към други хора, които отстояват различни тези) за да го направя. Явно имаш дарбата (поне) за това.
beyondtheblack
Нямам абсолютно нищо против личните (аргументирани) мнения, а против това да се изявяват претенции към това какво трябва да представляват жанрът и групата. Поведението на някои е направо абстинентно - излъгани били, не получили това, което искали и тн. Просто имайте по-реални очаквания. Ако искате нещо определено (разчупеност и др), намерете правилния човек/група, вместо да се надявате да ви даде определен тип кеф някой, който от три години (примерно) е на съвсем друга вълна. Синдром на изоставената любовница.
Е затова е добре да се интересува човек от нагласите на другите. Ако изобщо не му пука за тях, не е нужно, разбира се.
Ако някой мой бивш се чувства наранен от факта, че съм се променила - разбирам. Но да ми обяснява що е любовта и как той я разбира по-добре от мен и как трябва да гори вечният огънь...хайде молим.
Още повече, Сатирикон (а не Монолит, примерно) са едни от тези, измислили любовта...опа, блекметъла.
Во Царствии Твоем
Че къде съм изразявал претенции към това какво трябва да бъде или не?? До преди малко се опитваше да ми втълпяваш неща различни от това:

Цитат
Ако някой мой бивш се чувства наранен от факта, че съм се променила - разбирам. Но да ми обяснява що е любовта и как той я разбира по-добре от мен и как трябва да гори вечният огънь...хайде молим.


Стига се до това : Не ме кефиш на този етап, нека си останем приятели и да живеем със хубавите спомени от миналото, пък след години ако си направиш по-хубави цици, оформиш дупе и ханш и извадиш крак 110 см, ако и да си на 60 ще те преслушам пак...

Офф: Няма нищо лошо и в дългата (от къде да знам дали ще бъде вечна) любов...
beyondtheblack
^ На теб изобщо не говоря, говоря по принцип. Мнението си за твоята психопатология вече споделих по-горе. Никого не го вълнува кого харесваш първосигнално и кого не; никой не се интересува от ТЕБ, за да се опитва нещо да ти втълпява. Тук се изказват аргументирани мнения по същество. Престани да спамиш темата - повече няма да отговарям на твои мнения.
Во Царствии Твоем
Цитат
"перфектни" неща, които "са им необходими на тях" -
понеже отдавна вече нищо не могат да чувстват.

Бира, бюреци и кебабчета. И "трю" бляк метъл.

Евала от такива аргументирани мнения smile.gif А това, че няма да отговаряш на меннията ми - заболя ме rolleyes.gif
Просто продължавай да драскаш и да подсмърчаш
beyondtheblack
А-ха, явно сме се познавали някога и тук е намесен някакъв личен сантимент.smile.gif Сега видях сексистките вметки - имам навика да пропускам подобни. Ами, разликата между нас е, че аз занапред не бих те "преслушала", каквито и цици да си сложиш. Нещо повече, нямам никакъв спомен за теб, хубав или лош - още по-малко пък порив да те изнасилвам:
Цитат
Рядко пиша за неща, които не ми допадат и обикновено винаги се случва, след като някой ме провокира с нападки към личността ми

Дори не съм допускала съществуването на подобна личност. Ако игнорирането на някаква личност се смята от нея за нападка, това вече е друг въпрос. Дали личността я боли или не от нещо си, обаче, няма абсолютно никакво отношение към темата.



Както и да е - на въпроса кой по-добре "разбира" една група - този, който подхожда непредубедено, за да не бъдат и очакванията му излъгани. Има цяла наука за "разбирането" - херменевтика. Нещата не се сравняват според това "дали ти харесват или не" - сравняват се според някаква тяхна вътрешна логика, ако искаш да има съждението ти валидност.
В случая Монолит съвсем адекватно говори за разчупеност при РЕ и отсъствието й при НД. Не може обаче да се говори за "съвършенство" при РЕ - най-малкото, защото съвършената кръгла форма повече наподобява НД с неговата затвореност.smile.gif
pungent_stench
Тихо, че съм си пуснал THE NIGHT OF THE TRIUMPHATOR !!!

beyondtheblack
Прочетох пак това и направо се разчувствах smile.gif

Цитат
аз се чувствам измамен, защото чакам нетърпеливо 3 години нов албум, отивам и си давам последните левчета в магазина за музика, за да купя албума и като се прибера и го пусна се разочаровам тотално. Пускам го пак, и пак, и пак... И всеки път се разочаровам повече.

Ама май разочарованието е продължило повече от три години? От 2002 до 2006 се чака нов РЕ - няма. От 2006 до 2008 пак се чака - и пак няма, мама му стара. smile.gif


Цитат
Ако издадеш албум, който да накара много от тях се отдръпнат от групата, това означава, че това, което тя е казала на своите фенове не е казано по правилния начин.

Ако групата започне да прави албуми, за да се хареса на феновете, на това му се вика комерсиализъм. wink.gif
Препоръчвам ти Самаел - напоследък те стриктно следят и се съобразяват какво търси олдскул фенът. Откриха си и фенклуб, където срещу 25 евро на година можеш дори да "чатиш с членове на групата". Не знам дали срещу допълнително заплащане няма и други екстри - уебкамери, еротично мильо. Всичко за "по-интензивното усещане".
gadabout
OFF:

Цитат(beyondtheblack @ Nov 11 2009, 01:00 PM) *
Да не се различават двата албума е все едно да не се различават Тома Аквински и Августин, понеже и двамата влизат в парадигмата на християнската философия. Тук интересното са именно фините отлики, които в един миг се оказват изумително съществени. Трябва обаче вникване в творбата. Най-общо погледнато - и набиващо се на очи (уши) е следното: херметичността на "НД" и размахът на "Ниро". В "НД" те въвеждат един метод, в следващия албум го доразвиват - без това развитие, трилогията "Вулкан" - "НД" - "Ниро" не би била пълна. Естествено е нововъведеният метод да е най-отчетлив във втората й част, а в третата вече да не е цел творбата и да се превърне в това, което би следвало да представлява - нейно средство. "Ниро" заявява: постигнахме себе си и нищо вече не стои на пътя ни. Мотивът "комерсиализъм" може просто да бъде изключеблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблабла
лаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаблаб
аблаблаблаб...

Извинявайте, че ви прекъсвам сладката раздумка, ама...
...откога размислите и страстите над любимата музика звучат като ЛИС по БЕЛ/есе по философия, написано от крайно надъхан и надут единайсетокласник-зубър?

Казано иначе - пишка или музика? Съветвам някои хора да пробват и двете едновременно, че второто само за себе си не върви...

Извинявайте също, че се меся в тема за група, която не ме вълнува твърде, ама все си мисля, че могат и по-смислени неща да се правят/пишат, без да ви се меся в работите, де.
monolithe
Цитат(beyondtheblack @ Nov 11 2009, 08:44 PM) *
Ако групата започне да прави албуми, за да се хареса на феновете, на това му се вика комерсиализъм. wink.gif

Точно това правят с последните две нещица. Особено сега, когато момчетата смело са се ориентирали към хамриканския пазар, батка!

Колкото до Самаел, тях не ми ги препоръчвай. Със сигурност съм ги слушал преди ти да разбереш какво аджеба е Самаел, блек метъл и на последно място Сатирикон. Самаел ми харесват във всички на фази на творчеството си и това си е лично мой проблем.

Колкото до съвършенството на НД (ако имаш предвид Немесис Дивина ще се съглася с казаното от теб, ако ли не...), единственото съвършено нещо в него е идеалнокръглата форма на CD-то в добре оформения дигипак.
beyondtheblack
Ако търсеха комерсиалност и наистина са уцелили печелившата формула с последните си две "нещица", не виждам защо сега биха говорили за коренна промяна на стила и укриване в норвежките дебри за две години. Напротив, логиката би била продължителна атака на хамериканския пазар с пореден албум в "печелившия" стил.

Също така не разбрах как хем феновете им се отдръпнали, хем станали комерсиални, ама карай.

Това, че си слушал блекметъл по-отдавна, явно не ти дава нищо друго, освен онзи копнеж на незадоволената любовница, смятаща, че има някакви права над отколешния любим. Сатирикон отдавна вече не правят серенада на теб - добре, че са ти трябвали само седем години, за да го осъзнаеш. Някои страдат цял живот.smile.gif
monolithe
Това, че съм слушал блек метъл по-отдавна и ще продължа да го правя, определено ми дава правото да имам мнението си за достатъчно меродавно. Аз нямам претенции, която и да е група да ми прави серенади. Лошото е, че на теб ти липсват първите 11 години (от 1991 до 2002) в музикален аспект, за да разбереш за какво ти говоря. Точно поради тази причина твоето разбиране за блек метъл ще е изкривено през призмата на новите Сатирикон-ьове и не можеш да разбереш или не искаш да разбереш моята гледна точка, а превръщаш всяко изказване на мнение, различно от твоето, като причина за яростна атака. Било то на IQ, външен вид, сексуалност и т.н.... Точно затова не виждам смисъл да продължим да обсъждаме, тъй като мисля, че отдавна прекрачи добрия тон.
beyondtheblack
С образованието се наваксва, албумите са налице и съм ги чула - жалкото е, когато човек спре да се развива от определен период нататък. Разбира се, че имаш претенция да ти се правят серенади, та нали точно затова се включих отново (не за да обсъждам с теб музикалната материя, което действително е безпредметно). Дал си последните стотинки, ама групата не отговорила на очакванията, ама посланието не било съобразено с фена... Някой си Сатиркон го потискали и наранявали, на друг не му давали достатъчно интензивна любов - аман от хленчещи госпожици. Оставете хората на мира. Ако беше заявил, че нямаш отношение и претенция към тази група, защото след определен период не ти импонира, не би се стигало и до ексцесии.
monolithe
След като давам (било то и последните си) 30 лв за да си купя диск на любима група, мисля, че имам право да очаквам и имам правото да съм недоволен, хапеш?
beyondtheblack
Да очакваш да - не и да изискваш и ореваваш хорталъка.
Тук се връщаме на въпроса защо си дал пари И за "Ниро", след като зададената още с "Волкано" посока е съвсем явна в "Диаболикъл" и няма никакви податки за никаква Екстраваганца повече. Веднъж правиш рекламация - айде; втори път - иди-дойди; третия път обаче никой няма да ти върне парите за закупените флумастери вместо хляб, понеже не си си направил труда да се осведомиш, че хлебарницата от няколко години вече е книжарница.

А пък на мен лично ми се вижда огрооомна арогантност да ИЗИСКВАШ каквото и да е от любимия. Независимо дали си му дал ако ще и златен синджир.
Опитваш се да го разбираш, надяваш се на любовта му...ако не става, всеки по друма си, това е.
Не знам, ако пишеш на Сатирикон, може и да ти върнат златния синджир. Може пък и аз да ти върна 30-те лева от тяхно име, та да мирясаш.
monolithe
Никой НЕ ТИ ГОВОРИ за изискване, а за очакване. Можеш ли да се цъкнеш? Дал съм 30 лв, защото съм сметнал, че си струва инвестицията, но както се оказа впоследствие, не чак толкова. Просто албумът НЕ МИ харесва!!! Разбери го!!! Не виждам какво лошо и еретично има в това, да си купиш диск и да се разочароваш от него!!! Ти ако искаш ми дай 30 лв де, аз пак ше си купя диск. И без това новият Мардук пак е наличност!
beyondtheblack
Всъщност, и да очакваш не можеш. Можеш само да се надяваш.
Вързали са те Сатирикон, еваларка. smile.gif И мен така са ми плащали разни заблудени господа, получавайки нъцки. Така де, на млади години.
scion_of_storm
Цитат(gadabout @ Nov 11 2009, 09:08 PM) *
OFF:
Казано иначе - пишка или музика? Съветвам някои хора да пробват и двете едновременно, че второто само за себе си не върви...

ГАДЕ!
bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Fuel for hatred, btw.
monolithe
Цитат(beyondtheblack @ Nov 11 2009, 10:32 PM) *
Вързали са те Сатирикон, еваларка. smile.gif

Не, просто ми запълниха доволната колекция от дискове smile.gif
beyondtheblack
Ако искаш, дай ми го за 20 лева - като гледам, нов е 30. Ако не - недей.
beyondtheblack
Цитат(monolithe @ Nov 11 2009, 10:14 PM) *
Колкото до съвършенството на НД (ако имаш предвид Немесис Дивина ще се съглася с казаното от теб, ако ли не...)

Добре, я да те разпитам дали и защо РЕ е по-съвършен за теб от Немесис?
Признавам без бой, че макар РЕ да ми е абсолютно любим, по-назад не можах да стигна - всичко се слива в една за мен хаотична, трудноразчленима маса. (Мардук убий ме - не мога да понеса...)
Та, с удоволствие бих прочела наблюдения върху ранните Сатирикон, които да са ми отправна точка.
Во Царствии Твоем
OK, какво по дяволите е общото между satyricon и marduk? Ооо разбрах, скандинавци са! И ако nemesis divina е трудно разчленима маса, какво са половината от бандите, които постваш тук ???
beyondtheblack
БУ!
Нали аз и Сатирикон те нападаме и потискаме, шо търсиш тук. Нямам какво да кажа на някого, който не изказа едно аргументирано мнение в цялата тема, освен да отправя жалки намеци, че бил ме познавал през 90-а година, и за някакви там задници и цици. Нито те знам, нито искам да те знам, камо ли да изказвам някакво мнение в твой отговор, че току-виж ме тикнали зад решетките за Насилие над Личността. Пульо.
Во Царствии Твоем
Кога съм казвал, че съм те познавал през 90-те години?? Нито те знам, нито те познавам, нито искам да те опозная (Тук си те представям в любимите ти кожени панталони/колан и думите: "Вие не ме познавате, но когато ме опознаете откъм опакото...")

Мардук и ранните Сатирикон... ДА! Еврика! Скандинавци са... Приликата е тази. Явно толкова си и слушала Мардук. Интересно ми е като голяма фенка на Ihsahn как си понесла Emperor - Emperor с тази "мазня" звук.

П.С. Пульо - предполагам, че с това се подписваш навсякъде. Можеше поне да сложиш едно: С Уважение...
pungent_stench
Цитат(beyondtheblack @ Nov 12 2009, 08:49 PM) *
БУ!
Нали аз и Сатирикон те нападаме и потискаме, шо търсиш тук. Нямам какво да кажа на някого, който не изказа едно аргументирано мнение в цялата тема, освен да отправя жалки намеци, че бил ме познавал през 90-а година, и за някакви там задници и цици. Нито те знам, нито искам да те знам, камо ли да изказвам някакво мнение в твой отговор, че току-виж ме тикнали зад решетките за Насилие над Личността. Пульо.

Колко трудно е да разбереш, че предпочитаме неща като Шадоутроун - як режещ звук и атмосфера, и Ребел - концентриран поток от черна злоба пред БЕЗИДЕЙНИ албуми като Age of Nero, в които, разбираш ли, имало много философия и не знам си какво. Па като е толко ербап Сатир - да фане да напише книга. Ама с китарата нема как да стане - с нея можеш само да направиш риф, който ти отнася главата. Примери - FILTHGRINDER; THE SCORN TORRENT; MOTHER NORTH; DOMINIONS OF SATYRICON. В последните 2 албума ЕДИН КЬОРАВ риф като хората не съм чул. Съжалявам, така стоят нещата за нас и затова може да се спори още 20 страници. Има ли смисъл?
beyondtheblack
Много ясно, че последните два албума не са базирани на риф, а на припев - добро утро, откри Америка. А това на теб какво ти харесва - много държах да чуя мнението на едноклетъчните за високото изкуство.
Зададох въпрос към Монолит.

П.П. Още с излизането на Нау, Диаболикъл Сатир си казва в прав текст, че изоставя риф-базираната песен и сменя коренно посоката, та да няма после излъгани - ама кой да слуша.
Во Царствии Твоем
Имаш ли идея какво значи риф laugh.gif laugh.gif ?
Току що рече нещо от сорта : припевите нямат ритмика и тема.

Май си спряла биологията отрано - плужеците не са едноклетъчни, виж чехлите (като теб) са...
Megadeth
Аре вземете се наебете и млъкнете бе, бал съм ви Сатирикона вече.


Во Царствуй не знам си кво, аз идвам по-скоро у Софията, поръчвай поне 2 каси бира biggrin.gif
pungent_stench
Цитат(beyondtheblack @ Nov 12 2009, 09:20 PM) *
Много ясно, че последните два албума не са базирани на риф, а на припев - добро утро, откри Америка. А това на теб какво ти харесва - много държах да чуя мнението на едноклетъчните за високото изкуство.

Добре, защо с лошо? Аз обиждам Сатирикон, не теб. Ти, от своя страна, скачаш на мене. Толкова ли присърце ги взимаш тия двамата самозабравили се друсалки?

А нали знаеш кои си базират музиката на припев. Пусни си МТВ, примерно.

Нема нужда да летиш из облаците, обаче. И да познаваш високото изкуство, пак няма да имаш 2 чифта ташаци. То и един няма при тебе, де... За къв блек метъл си говорим тогава?!?! Шегувам се ;Р
beyondtheblack
Аз ще си летя където си искам, а музиката на Сатиркон ми харесва каквато е и намирам в нея удоволствие, смисъл...каквото там търся. Няма абсолютно никакъв смисъл да обиждаш Сатирикон, понеже не били базирали музиката си на рифове - още повече след като хората съвсем коректно, непрекъснато уведомяват публиката какво правят и какво да се очаква занапред. Сега, едва ли си ти този който ще каже на Сатирикон какво е блекметъл; но дори и да го кажеш, Фрост си е направил труда да даде аргументирано мнение какво е за него блекметъл - с което ти можеш или не да се съгласиш. Отново, въпрос на избор. Да не се обиждаме на мозъци и ташаци, обаче, понеже наистина е идиотско. "Ниро" бил безидеен за теб - за мен пък е много идеен. Никой за нищо не те насилва - не насилвай и ти.

"Дошъл съм до извода, че желанието непременно да се дефинира и категоризира е болест в метъл-средите, и това как да разбира музиката е работа на слушателя. Много добре знам какво аз мисля за "Сатирикон" - без съмнение сме блек метъл, защото такова е моето усещане. С моя опит, история и мироглед просто няма какво друго да бъде; нещо повече, може би сме един от най-чистите примери за блек метъл днес. Ако хората обаче виждат "Сатирикон" през 2009-а като една изключително интензивна, сурова рокенрол банда - чудесно. Ако за тях сме прогресивни и експериментални - чудесно. Не е задължително всички да ни схващат и определят по начина, по който ние се виждаме - това, което има значение, е как преживяват "Сатирикон" музикално и духовно. Ако те могат да усетят онези потоци от Мрак, които чувствам, че "Сатирикон" изригва с всяка една песен в "The Age Of Nero", толкова по-добре, но ако просто са привлечени от "мускулната" сила, от заряда и енергията, без може би да вникват в дълбочината, аз нямам проблем с това. Трябва да се освободим от тази истерия да дефинираме нещата - "истинско това, истинско онова"...това са глупости. " - Frost
pungent_stench
Добре, нали точно това ти го казвам, но ти ми хващаш мнението, предъвкваш го и отвръщаш горе-доле същото, но с маниерите на ощипана госпожица.

Ти искаше аргументирано мнение защо не харесваме новите неща на Сатирикон и защо предпочитаме старите - аз ти обясних как стоят нещата според мен, а и вероятно според другите хора, с които спориш тука в темата.

От тук нататък вече няма какво повече да се дъвче - освен, ако не го правим всичкото това само за да си изгубим свободното време в някакъв форум.

beyondtheblack
Е нали сам си каза, че обиждаш Сатирикон - капс-лоци, ала-бала. Нямаше нужда да викаш, щяхме да разберем, че те дразни липсата на рифове и ако го беше казал нормално.
Както и да е - ако смяташ, че за теб темата е приключена, окей. Странно е обаче да допускаш, че понеже ти нямаш какво да добавиш, никой друг няма...и така.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.