Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Septic Flesh
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Twilightfall

НЕ може да има тема за Гниещия Христос, а да няма за Septic Flesh.

Любим албум ми е "Communion".
И "Sumerian Daemons" е як, но не колкото "Communion".

От по-старите работи "Mystic Places of Dawn" заслужава внимание. ;р
lodborg
Невероятно любима група. Склонността им към промяна от албум на албум дава като резултат една изключително разнообразна дискография. Няма да крия, че по-новите им албуми са ми далеч по-любими, но старите без изключения имат своя чар. "Sumerian Daemons" е страшно специален албум за мен, абсолютният ми личен фаворит. "Communion" беше също нещо чудовищно. Обнадеждаващо е, че все още се прави епична музика, която да не е напълно клиширана и блудкава от натруфен мистицизъм. И оркестрации, които да не звучат като откраднати от саундтрака на Хари Потър, бидейки епични и бомбастични като чорапа му.
Warrior Of Ice
Най-голямата гръцка банда - след Rotting Christ, разбира се. Макар да ги слагам на един ред, двете групи всъщност са доста различни. Septic Flesh от един момент насетне го удариха на здраво експериментаторство, вкараха сериозно количество класически елементи и това ни даде едни от най-ценните творби в т. нар. атмосферичен метъл. Страшни композитори са, което може да се чуе и в музиката на Chaostar. С Венци сме на едно мнение за "Sumerian Daemons" - безспорен фаворит, направо извънземен албум.
Twilightfall
А Sotiris Vayenas какъв уникален глас има... не е истина просто.

При все, че рядко може да ми хареса съчетание м/у дет и чисти вокали, Septic Flesh правят изключение.

Sunlight / Moonlight.
Airin Of Ancelot
Железни са, всеки албум е шедьовър. А с последните два, колкото и да са различни помежду си, наистина надминаха себе си! Страшно съжалявам, че не бях тук за концерта им.
Jesus Goat
Цитат(Twilightfall @ Jun 13 2009, 04:53 PM) *
Sunlight / Moonlight.

Virtues of the Beast.
krava_v_kosmosa
Слабо няма при тези юнаци, както вече беше отбелязано. Заедно с колегите си Rotting Christ са абсолютните лидери на гръцката сцена. Изключително надъхваща банда, която винаги ме пренася във времена на мащабна епичност, но същевременно ми навява чувства на носталгия и мрак. Абе, красота, с която неминуемо се слива човек, като слуша.

Цитат(Twilightfall @ Jun 13 2009, 03:53 PM) *

При все, че рядко може да ми хареса съчетание м/у дет и чисти вокали, Septic Flesh правят изключение.

Sunlight / Moonlight.

Само бих добавил:

WE THE GODS!!!
Во Царствии Твоем
За мен винаги са били ПО-МУЗИКАЛНАТА банда от гръцко. Esoptron е велик албум. Ще е мега яко ако попрезапишат част от старите неща с ново звучене. Помня, че ги открих за сефте в компилацията на Nuclear Blast - Death Is Just The Beginning с песента : Return to Cathage metal.gif Сетне не помня, но някой ми продаде и промо диск на Esoptron и не го свалях от плейъра с месеци.
monolithe
A последният хареса ли ти?

Адски любим албум ми стана, а преди тази група я ненавиждах, защото брат ми постоянно ме мъчеше да ги слушам, когато живеехме под един покрив.
Во Царствии Твоем
Определено "Communion" е страхотен албум. Трудно смилах нещата им след "Вътрешното огледало", но последният им албум ме грабна от първо слушане.

Septic Flesh - Return to carthage - колко много Изан има тук (на припева), ако и мислен и свирен години по-късно smile.gif
Twilightfall
Цитат(krava_v_kosmosa @ Nov 16 2009, 10:54 PM) *
Слабо няма при тези юнаци, както вече беше отбелязано. Заедно с колегите си Rotting Christ са абсолютните лидери на гръцката сцена. Изключително надъхваща банда, която винаги ме пренася във времена на мащабна епичност, но същевременно ми навява чувства на носталгия и мрак. Абе, красота, с която неминуемо се слива човек, като слуша.

Цитат(Twilightfall @ Jun 13 2009, 03:53 PM) *

Sunlight / Moonlight.

Само бих добавил:

WE THE GODS!!!

PERSEPOLIS

.
Twilightfall
"Burn this city to the ground
Take a torch and spread the fire
"

Void KD
Групата е адски добра, спор няма. Слаба песен - нещо което липсва.
Най-любимата ми песен от тях e We the Gods.

Надявам се и новият им албум, който не знам кога ще излизаше, да е толкова добър колкото старите, че ако не и по-добър.
krava_v_kosmosa
За пореден път се убеждавам, че при тия юнаци слабо нЕма. Не могат да стъпят на криво и т'ва си е. Припомних си смазващото им участие на фестивала Schoolwave през 2009-а:
http://www.youtube.com/watch?v=AI3PA9jT-Bg suicide.gif

Persepolis live + Teh epic brootal pogo = вземи тоя демидж! biggrin.gif

VoidKD и Twilightfall да се чувстват поздравени с горното, ако са на такава вълна. cool.gif

P.S. Само чакам новият албум да се появи и ВЕДНАГИЧЕСКИ го заграбвам. ;р
Twilightfall
Хах, супер е тоя лайв, гледах го наскоро и съм точно на такава вълна! cool.gif Мерси за поздрава.

Ти се почерпи с това.
Enslaved
Артисти с огромна визия! Някои неща само в тяхната музика чувам.
lodborg
Огромен е "The Great Mass"!! Великани! От много време албум, който чакам с нетърпение, не ме е радвал толкова.

Septic Flesh са отново тук!
monolithe
Дали не е ИЗРОДСКИ новия Septicflesh???!!!! Бахти ОГРОМНОТО нещо!!!
Twilightfall
ОГРОМНО е меко казано.

Имам чувството, че с всеки следващ албум ми стават все по-любими.
Во Царствии Твоем
Смесени чувства на първо слушане - от прекрасни до леко наивистично звучащи моменти, което пък от своя страна ще ме предизвика да го чуя още няколко пъти тази вечер.
2+2=0
^И аз не знам. Сингъла звучи много различно от останалите песни. Отделно, че и те, като Rotting Christ, са разредили звука на китарите. Не ми харесва така. Communion беше доста по-балансиран между двете. А и на места чух рециклирани рифове от предишния албум.

Обаче има силни моменти. Pyramid God и Oceans Of Grey. Оркестрациите са повече от подходящи. Групата някъде изчезва. Като цяло, харесва ми албума, но не колкото Communion.
mordred
Супер прехвалена група за мен !!!
sharon
Наистина огромен албум. Браво, че са използвали всички ресурси ултимативно - оркестри, филхармонии, каквото и да е. Много мащабна продукция, но след доста слушане все още ми е далеч от нивото на Sumerian Daemons/Communion. Като си помисля, че дори само "Pyramid God" прави същите опити на едни Боргир безумно жалки... sp_ike.gif
monolithe
За казаното от теб в последното изречение искам да ти стисна ръката!!!!

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
lodborg
Ако някой се добара до хипер мега ултра супер дупер лимитираното издание, да мята хипер мега ултра супер дупер лимитирания бонус диск с оркестралните версии! sp_ike.gif Аз днес се сдобих с "нормалното" лимитирано издание, дето е само с едно бонус DVD. Не ми се мисли с колко пачка щях да олекна, ако другото лимитирано издание не беше мейлордър и го имаше по магазините.
shogot
Това е моето ревю за изумителния нов SepticFlesh: http://www.extremeresponses.com/2011/04/re...-season-of.html

Онези, които пък са затаили дъх в очакване на новия Arch Enemy могат да видят какво казва (а той го казва доста подробно този път) журналистът James Hoare тук: http://www.extremeresponses.com/2011/04/re...ns-century.html
SoulOfPerdition
Ето и бонус диска на новия албум (само оркестралната част). Неземно просто: http://www.bunalti.com/?p=195170
krava_v_kosmosa
Цитат(mordred @ Apr 18 2011, 09:54 PM) *
Супер прехвалена група за мен !!!

U obviously fail to appreciate dark Аrt at its finest. Кофти, наистина. sad.gif

Изравям темата само за да отбележа, че The Great SYMPHONIC Mass e нещо неописуемо. Всеки, недокоснал се до тази прелест, е губещ.
pa®tci
Ше я "докоснеме" като изтече. Дотогава - LAKE-че. happy.gif
Twilightfall
Тя вече изтече. Има линк по-нагоре в темата.
pa®tci
Нямам намерение да си правя 14 347 регистрации в 248 369 торент сървъра. wink.gif
sharon
^ Качих в megaupload и mediafire, пробвай сега. guitar.gif

Цитат(krava_v_kosmosa @ May 20 2011, 02:29 PM) *
The Great SYMPHONIC Mass e нещо неописуемо. Всеки, недокоснал се до тази прелест, е губещ.

Как няма... аз за какво ги давам тия близо 120 кинта? laugh.gif
pa®tci
Шамаронче, отвратителна си. Казвал ли съм ти го? ph34r.gif

tongue.gif
sharon
На няколко пъти даже. pinch.gif Впрочем, "The Great Symphonic Mass" звучи като още един албум в добавка, водещите вокали са аут за сметка на маса аранжименти ала Therion gone eeeevil. devilsmiley.gif Ако си падаш по такива неща си заслужава да се цикли, определено.
pa®tci
Значи съм започнал да се повтарям. hmm.gif Нищо де, поне значи си знаеш. happy.gif

Фен съм на добре направените неща, които не преливат чашата на добрия вкус и флауър метъла. tongue.gif Ще се чуе малко по-час днес.
sharon
Гърците отново подготвят нещо чудовищно. Най-очакваният ми албум за 2014, редом с Insomnium.
pa®tci
suicide.gif
lodborg
Ето го и Order of Dracul - първият сингъл към предстоящия нов албум. icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
sharon
Страхотен албум, по-тежък и техничен от предишния, но чудесен микс между него и Communion, да кажем. Дори само "Prometheus" ми стига... axesmiley.png
Possessed
Идиаелен е punk.gif
Scorpio
Самобитна и важна за екстремния метъл група. Най-любим албум ми е Revolution DNA, но наистина всеки си струва.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.