Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Некъф' тъпак...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Представете се
Preacher
(предупреждение, свикнах да пиша в маслинено, дано не е проблем)

Еми, т'ва съм аз.
Един-двама от тукашните вече ме познават, кой - на живо, кой - на мъртво (по скайп). Други пък са ми чели материалите за сайта, които, надявам се, да се увеличат неимоверно.
Зовем се Прийча... и това тук е сърцераздирателната история на моя живот (хлип-хлип!).

"От много малък, Прийча искаше да пише. Не можеше много, но, мамка му, опитваше се! Беше нахален и нагъл, но не много, колкото да го забележат и все пробутваше интимно своите драскулници под масата. Един ден неочаквано го пробутаха него, без ни най-малко да очаква - и ето го сега, озова се в тоя форум, за който допреди месец дори не подозираше, че съществува."

Добре, стига глупости от трето лице.
Здравейте хора, казвам се Иво, на неприятната възраст от 18 години съм (легалната бира е толкова по-горчива от онази, в която е стаена тръпката на шестнадесетгодишния провинител) и обичам да изтъквам как не съм нищо особено, съзнавайки, че съм достатъчно интересна личност. "Непримирими в гърдите ми се борят две души: душата на ангел и демон..." Да, борбата м/у факта, че се мразиш и това, че си изключително суетен и самовлюбен е наистина фатална амбивалентност. Не ми обръщайте внимание. biggrin.gif

Понеже трябва да кажа някакви интересни шитни за това, с което се занимавам, сега ще се наложи да ви досадя със занимания, които вече познавате до болка - подобни на вашите. Естествено, рискувам да бъда нахранен от колегата gadabout ("ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНА ЛИЧНОСТ" biggrin.gif), но... рисковете на професията. Пък и захранка по тоя супер готин начин само би ме усмихнала.

Пиша. Освен ревюта, съм си набъкал шкафчето (нощното) с разкази, импресии, едно-две стихотворения, когато любовните мъки са избивали и е нямало алкохол, 4-5 започнати книги, които мързелът и фактът, че писател на 18 се става, ама друг път, са ги унищожили в процеса на писане, 2 бунтовнически училищни вестника, в отпор с подмазваческите такива, сценарии за комикси ('щото членувах в един друг форум) и разни Едгар Алан По-вски шизофрении...

Рисувам. От лигаво бебе, което обича да си цапа дрешките с онова кафявото, което е намерило някъде в гащите си рисувам. Самоук съм, така и не влязох в художествена гимназия, защото реално погледнато образованието там си е таковало таковата от пропадналост. Да не ви казвам къде се набутах все пак - от трън, та на глог. Рисувам изродии, ще пусна шестте ми любими, произведени след пиянство / любовни мъки (дам, отново).

Свиря. Обичам музиката и нейната дисекция чрез думи никога не ми е била приятна, но така се пише в момента (а може би не?). Далеч повече предпочитам слуховата дисекция на музиката, чрез разпадането й на съставни части, докато се опитваш да чуеш всеки един нюанс на всеки един инструмент. Така се уча на аранжимент. Мъча се с китара в група, с още четирима души и праскаме някакви модерни неопределени неща (китарист-еклектичен кораджия / вокалист-кораджия ню-метъл / басист-траш/хеви/блек метъляга / барабанист-еклектичен ню метъл и аз... откъдето каквото ми падне и най-вече - прог и груув), но въпреки това моят инструмент Е баса. Обожавам го, губя се в него, все едно галя голям, дебел, достолепен котарак, който мърка гърлено, когато е в ръцете ми.

Непоправим киноман съм и имам невъобразим капацитет за ненужни, незнайни заглавия на филми, актьори, сценаристи, режисьори, оператори, композитори на филмова музика и прочее... преживяването в киносалона е сакрално! Чета в момента каквото ми попадне, защото след 3-годишен застой съм зажаднял за литература. Излъгах се с "Алхимика" на Коельо, само и само да мога да го ПСУВАМ КАТО КАРУЦАР, след като видя какви боклуци пише, в момента съм адски впечатлен от простичкия изказ на Уилям Уортън и той заплашва да ми се превърне в любим автор, а последната книга, която ме издуха буквално беше "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде - ПРЕПОРЪЧВАМ С ТРИ ШИБАНИ РЪЦЕ!!!
За да добиете впечатление за музикалния ми вкус прилагам last.fm - http://www.last.fm/user/LastSmoke (в момента, в който пиша това, звучи This Godless Endeavor... мамка му, гениално).

Това е живота ми. Има и други работки, но те са лични, а тези трите (музика,литература,кино) са от обществено-личните работи, на публично достояние, за да може всички да дойдат и да кажат: "ЕВАЛА! Какоф' готйен пичага си ти, уе!"

Разказчета по някое време, песни - има време докато се запишат, затова - на ви шест рисунъка!
Сос здарове!


http://img411.imageshack.us/img411/6141/scan0004ck5.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/9815/scan0005wp7.jpg
http://img162.imageshack.us/img162/668/scan0006fk0.jpg
http://img162.imageshack.us/img162/4122/scan0007fw2.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/9442/scan0008km0.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/1696/scan0009wr6.jpg

И нек'ви други, което имам в имидж-шака:

http://img170.imageshack.us/img170/6920/scan0003pz0.jpg - Лейн Стейли (Alice in Chains), Питър Стийл (Type O Negative), Мейнард Дж. Кийнан (Tool), Джонатан Дейвис (KoЯn) - малко заигравка с типажи.

http://img509.imageshack.us/img509/4428/scan0002ni7.jpg - един зъл снежен човек.

http://img167.imageshack.us/img167/2117/scan0002vq4.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/3771/scan0003wy3.jpg - бла.
Chimera
Пишеш, рисуваш (че и свириш, аз туй го не мога biggrin.gif) Поздравления, колега happy.gif Убуу да си изкараш тука, ако не друго - ще се повеселиш, така като гледам какви възгледи имаш над битието, небитието, и всичко помежду им tongue.gif
Warrior Of Ice
Хайде добре дошъл официално. happy.gif
AXTUNG! Wehrwolf
Важното е да е весело ; )
mordred
Добре дошъл във форума !
prayer4eto
Welcome aboard! Най-сетне един "адаш" по ник drinks_drunk.gif ...
sharon
Добре дошъл и от мен! happy.gif Ревютата ти ме заинтригуваха живо, харесва ми стилът и въобще отношението - ако имаш желание, качи разни други творения в литературната тема, ще се радвам да прочета. Също така браво за рисуването, май и там сме колеги. Какво ще учиш занапред, между другото?
Aglarana
Здравей. Приятен престой тук smile.gif
С Аморфиси и Невърмори ще се разберем!
Slash
Добре дошъл!

Първо много добра картинка в ластфм-а (и тука)
Второ - групите ти там са трепач !!
И трето цвета на шрифта ти не ме дразни, което е странно, явно е много подходящ

Цитат(Preacher @ Jun 17 2009, 12:44 PM) *
Непоправим киноман съм и имам невъобразим капацитет за ненужни, незнайни заглавия на филми, актьори, сценаристи, режисьори, оператори, композитори на филмова музика и прочее...

А ето къде ще се разберем с теб wink.gif
Crafter
Добре дошъл. smile.gif
scion_of_storm
Иво, що не казваш, че си ти.

Пфух, добре дошъл си и от мен, лонг тайм ноу сий. След 4 клас май само веднъж в Борисовата се засякохме..
In Death's Embrace
Здравей, здравей...
Приятен изказ и страхотен музикален вкус, може и да се разберем!
Приятно писане из форума
cunt
"коя зодия си?" ахаха.
всъщност сериозно, да, ще запитам. някакви сходности намирам с мойта скромна личност, за туй...

и баса, момче!
от кога?
Preacher
Отговарям на директните въпроси, а на всички останали, които се обадиха: "ЗДРАВЕЙТЕ И НА ВАС!"
Благодаря за хубавите думи и отчитам сходностите с тоя и оня - да знам с кого комуникацията завбъдеще ще ми е приятна. Винаги се е получавало така и винаги съм обичал - темата за представяне се превръща повече в тема за представяне на другите, за да добия представа кой колко е близък до мен. smile.gif



Цитат(sharon @ Jun 17 2009, 10:14 PM) *
Добре дошъл и от мен! happy.gif Ревютата ти ме заинтригуваха живо, харесва ми стилът и въобще отношението - ако имаш желание, качи разни други творения в литературната тема, ще се радвам да прочета. Също така браво за рисуването, май и там сме колеги. Какво ще учиш занапред, между другото?

Благодарим, благодарим. Ще се бутам Журналистика. Май за друго не съм мислил - някъде по пътя Бълг. филология, Психологията, Книгоиздаването, Философията, Педагогиката и прочее хуманитарни специалности отпаднаха за сметка на жлъчната жълтурска преса. wink.gif Защото май най-ме бива като съм циничен и храча отрова по това и онова...


Цитат(cunt @ Jun 18 2009, 07:03 AM) *
"коя зодия си?" ахаха.
всъщност сериозно, да, ще запитам. някакви сходности намирам с мойта скромна личност, за туй...

и баса, момче!
от кога?

Стрелец съм, декемврийско дете - на студентския празник, 8-ми. wink.gif
А баса ми е от кажи-речи 2 години, когато най-добрият ми приятел писна да правим група - направихме. biggrin.gif
Twilightfall
Ахаха, аз съм на 9-ти. ;Д И също искам да се науча да свиря на бас, сериозно.

Добре дошъл, иначе.

Не слушаме много общи неща, но не е фатално.
pungent_stench
Някои от рисунките ти (главно идеите / стила) ми напомнят на тези, които бяха публикувани някъде из нета от барабаниста на Voivod. Лудница.

В този ред на мисли - вземаш ли наркотици?
Aglarana
Изключително уместен въпрос..
Preacher
Цитат(pungent_stench @ Jun 19 2009, 12:43 AM) *
Някои от рисунките ти (главно идеите / стила) ми напомнят на тези, които бяха публикувани някъде из нета от барабаниста на Voivod. Лудница.

В този ред на мисли - вземаш ли наркотици?

Още не.
Нямам представа какво ще се случва завбъдеще и честно казано, ако трябва да съм възможно най-цинично откровен към себе си, не изклювам и тая възможност.

Но засега - не. Бях се натряскал здравата с абсент. Спах малко, събудих се с желанието или да си тегля куршума или да рисувам. Седнах и за един следобед излязоха първите шест неща. Беше просто нужда. whistle.gif

Ако знаеш колко изречения от типа на "Мислил ли си за психолог?" съм чувал... Хората действително се впечатляват лесно, но аз мога да ти покажа толкова в пъти по-въздействащи или по-гадни/потискащи неща... на чийто фон бледнее дори бездарността ми. biggrin.gif

едит: A до Voivod така и не стигнах, така че не знаех за това! rolleyes.gif
shagrathkz
Здравей и от мен smile.gif
Сиело
Звучиш като мъжа-мечта.

(:
gadabout
Ах, брато, честно, мързи ме да изчета всички написано.

Здрасти, радвам се, че си тук... и толкоз.
love_hunter
Цитат(Сиело @ Jun 19 2009, 04:00 PM) *
Звучиш като мъжа-мечта.

(:

оф, да .. :/
Vikernes
Добре дошъл и от мен,честно да ти кажа като начално впечатление малко на човек,с нужда за себедоказване ми биеш,това лъха от постовете ти и не ме кефи много,но ще видим.Не винаги първоначалното впечатление е вярното ;]
Preacher
Цитат(love_hunter @ Jun 19 2009, 08:01 PM) *
Цитат(Сиело @ Jun 19 2009, 04:00 PM) *
Звучиш като мъжа-мечта.

(:

оф, да .. :/


Само на звучене го докарвам.



Цитат(gadabout @ Jun 19 2009, 07:10 PM) *
Ах, брато, честно, мързи ме да изчета всички написано.

Здрасти, радвам се, че си тук... и толкоз.

Fair enough. Словоблудстването явно ще трябва да го преодолея.


Цитат(Vikernes @ Jun 19 2009, 11:04 PM) *
Добре дошъл и от мен,честно да ти кажа като начално впечатление малко на човек,с нужда за себедоказване ми биеш,това лъха от постовете ти и не ме кефи много,но ще видим.Не винаги първоначалното впечатление е вярното ;]

Да, понякога е така, съгласен съм. Моментната комплексарщина е толкова присъща на интернет-персоната ми. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
wqwrrr
Здрасти. По принцип не поздравявам много нови потребители, ама това за баса, хе, ме разчуства. tongue.gif Готино представяне, забавлявай се наоколо. =)
Aglarana
^ Ти, не знам защо, но ми липсваше наоколо..; )
pa®tci
E, то е ясно, че тука умници нема да седнат да пишат.
Preacher
Уди Алън казва: "Никой не обича умниците."

You just never know...
beyondtheblack
Цитат
в момента съм адски впечатлен от простичкия изказ на Уилям Уортън и той заплашва да ми се превърне в любим автор

Пробва ли с Буковски?

След като прочетох този разказ, реших, че няма какво повече да се чете.
http://izkustvoto.com/content/view/614/68/
sharon
Не е така - най-малкото "Всичко на масата" (най-вече, всъщност) и "Холувуд" винаги предоставят достатъчно компромисен вариант. Последно четох от него "Factotum" с доста закъснение и ме потресе, даже тези дни при повече свободно време бих препрочела нещо в този дух. Велик автор е, няма спор.
Crafter
Цитат(beyondtheblack @ Jun 22 2009, 05:38 PM) *
Цитат
в момента съм адски впечатлен от простичкия изказ на Уилям Уортън и той заплашва да ми се превърне в любим автор

Пробва ли с Буковски?

След като прочетох този разказ, реших, че няма какво повече да се чете.
http://izkustvoto.com/content/view/614/68/

Ти обаче зарибяваш всички с Буковски...
beyondtheblack
Е, разбира се... smile.gif Това е най-потресаващото за мен произведение на тоз брутален сантименталист, защото няма как и най-големите дърва тук да го обвинят във вулгарност... но казвайки "този разказ", имах предвид Буковски, естествено!!
Тъкмо си взех "На юг от никъде"!

^ Просто споделям, страст... то малко неща останаха, които да извикват страст.

"Обърнахме още по-едно.
"Какво вършиш сега?"- попита.
"Нищо. Нищо не мога да върша. От нищо не се интересувам."
"Аз също. Ако беше жена, би могъл да станеш проститутка."
"Не мисля, че бих могъл да понасям тесни контакти с толкова много непознати. Уморително е."
"Прав си, уморително е, всичко е уморително."
sharon
Разбирам те напълно, въобще творбите му са доста различни от повечето материал напоследък, с който сме свикнали, а това може само да ме радва. Вулгарен, казваш - ако някой може да се похвали с изтънчена вугарност, то това е точно Буковски. В училище по едно време няколко души ни беше хванала треска покрай преведените му неща тук, тези дни попаднах и на разни снимки от въпросния период. laugh.gif Както и да е, с теб по този повод можем да се пренесем спокойно в литературната тема, а като минеш "На юг от никъде", няма да е лошо да споделиш някое и друго впечатление. smile.gif
Preacher
Не съм се осмелил още да пристъпя към него.

Прочетох Бъроуз. По-безсмислена наркотична перверзия не бях чел, няма да повторя изгубените часове с "Голия обяд" и с "Дрога".
Прочетох Керуак. И "По пътя" в момента ми е нещо като Библия.
Гледах Хенри Милър. Не, май няя стане... tongue.gif

И най-интересно ми е какво ли ще да е Буковски??? whistle.gif Щом май всички ми го препоръчват трябва да си го издиря...
J'eor
"Прочетох Керуак. И "По пътя" в момента ми е нещо като Библия."

Добре дошъл в клуба. :Р Чел ли си Into the wild?
beyondtheblack
^^ О, задължително! И не се иска смелост.smile.gif Буковски не те изнасилва, той прави любов с теб. Естествено. smile.gif

"Онзи ден я заведох на плаж. Беше делник, лятото беше още далече и наоколо беше пусто, по прекрасен начин. Скитници, загърнати в дрипите си, спяха по пясъка. Други,седнали на дървените паейки, си поделяха бутилка вино. Наоколо летяха чайки, обезумели и безгрижни. Възрастни дами по на седемдесет-осемдесет години, насядали по пейките говореха за продажба на наследства от земи на мъртви съпрузи, убити от монотонното и тъпо живуркане.Някакво странно спокойствие се простираше навсякъде и вървяхме, и лягахме,и не приказвахме много-много. Толкова просто и толкова красиво беше да сме заедно. Купих два сандвича, пиене и пуканки и похапнахме, седнали върху пясъка. Прегърнах Кас и така сме заспали за около час. Беше по-хубаво и от любене. Беше един непрекъснат поток, без никакво напрежение."

Бъроуз - виж все пак екранизацията на Кроненбърг по "Голият обяд". Мен натуралистичността му ми идва вповече, но никак не мога да му кажа "не", най-малкото заради M.Butterfly...

http://www.imdb.com/title/tt0102511/
http://www.imdb.com/title/tt0107468/

Hint към Slash wink.gif




@sharon - щом прочета, разбира се, че ще споделя! smile.gif
Preacher
Кронънбърг е култ и любимец.
На малко давам да правят каквото си искат с мен и да се гаврят с възприятията ми - на него, Дейвид Линч, Дейвид Финчър.

Тримата сакрални Дейвидовци за мен.

И предвид факта, че имат уникална визия, мога да си саложа ташаците, че "Голият обяд" на Кронънбърг е по-добър от "Голият обяд" на Бъроуз. Една рядкост - филм по-як от книгата, по която е правен. Не знам защо, но имам такова чувство.

Буковски изглежда като изстрадал, циничен романтик в погрешния век, нагодил се към съвремието си, но меланхолично гледащ към невъзможното минало. Така ли е? Ако е така, много, много ще го обичам.

Into the Wild не съм, не съм я и търсил и нея ли да впиша в домашните? whistle.gif
J'eor
Вписвай, вписвай. Откриването й в България, доколкото разпитах, е трудно, аз по случайност попаднах на един познат, който я има... Но намериш ли я, хващай веднага. (:
beyondtheblack
^^ Така е, баш така! wub.gif Заповядай в клуба на обичащите.smile.gif
Ще се радвам инициацията ти да започне със сборника разкази, за който споменах...ако имаш затруднения, ще ти услужа с него на драго сърце.

И аз се обзалагам, че филмът на Кроненбърг ще е по-як от книгата.smile.gif За теб особено, щом си фен на тоз биолог-кинематограф.
За мен майсторското му творение си остава любовта на Жената-мъж от Китай и Джеръми. Квинтесенцията на перверзното. Точка.

Бай дъ уей, присетих се за "Полет над кукувичето" - гледайки филма, пред мен изплуваха точно тези образи, който си бях представяла, четейки книгата. Гениален Форман.

П.П. Още на филмова вълна

От небето до земята
Стълба кървава виси
И Секачът в черно слиза,
Той избира - пак си ти!


http://www.youtube.com/watch?v=cIj3Bk0bhL8
Preacher
Боже... тази вечер ще изгледам Фактотум, за да разбера какъв е тоя човек.

Невероятно силно е това, което ми даде да прочета.

...
beyondtheblack
ООо, стоооооп, не гледай тая ЧУТОВНА БОЗА!!!
Виж това:
http://www.imdb.com/title/tt0086410/
А "Муха на бара" с Мики Рурк така и не го гледах, казват че бил хубав.
http://www.imdb.com/title/tt0092618/

Иначе човекът е пиянка, какъв да е.



Preacher
Предполагах... тази вечер е силно повлияна от теб, Диана. Рибейро се дере като животно от колонките, а в главата ми са само разни хвърчащи изречения, които може би са... муза?
Този човек може да пише.
beyondtheblack
А, нямам общо аз нито с Рибейро, нито с Бук.smile.gif Радвам се обаче на споделянето, както и че съм помогнала да откриеш това, което е наистина ценното.
А всъщност кое прочете?

Цитат
в главата ми са само разни хвърчащи изречения, които може би са... муза?

- точно по същия начин се чувствам. Правя, струвам - и хоп - изплуват ми изречения от Буковски. Най-вече ходейки. Той е поет и в прозата, с най-добрия ритмичен усет. И никога не казва повече, отколкото може да се каже.
"Проклета гениалност" - бил казал за него Хемингуей. Да, той няма какво друго да прави, освен да завижда.

И аз, повлияна от теб, най-накрая пристъпвам към удоволствието "нова книга от Буковски".smile.gif

Edit: Night Eternal тъкмо си прослушал...катарзис. wub.gif
Preacher
А аз от утре почвам да си търся. Майка ми така и не е купила Буковски когато са излизали от поредицата "XX век".
Подведена от скуката на Милър, се е отказала... ще поправим грешката. tongue.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.